|
|
| נשלח ב-29/3/2012 12:12 |
|
| |
למעשה
אם הכוונה לאסכולות מסוימות, כמו רג"נ ותלמידיו, מה שהם יגיעו אליו הוא נסיון לחזור להלכה המקורית לפי דעתם, בהתעלמות מוחלטת ממה שחכמי הדורות תקנו. הם יתנגדו למכירת חמץ, להיתר עיסקה, לעירוב שלנו, וכו'.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/03/2012 12:13:48
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 12:16 |
|
| |
עיין היטב באשכול ההוא, ובעוד אשכולות שנכתבו בתקופה ההיא, ותראה את הכיוון שמנסים להוביל אליו הרב נדל ותלמידיו. אני כלל לא בטוח שזה יהיה דווקא ביטול של "תיקונים" בהלכה, אם כי יש רכיב כזה בדעותיהם. עיקר הנקודה שבאופן עקרוני הם מוכנים ללכת עם דעתם עד הסוף, אלא שיש מהם שסוברים שצריך תהליך שזה יתקבל בעם, וכמבואר היטב באשכול שלינקקתי. וממילא הצדק עם דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2012 11:03 |
|
| |
בעלבעמיו: הם מוכנים להתקדם לכל מקום שהאמת מוביל, גם בעד עשיית מעשים מעט מוזרים לטעם הכלל. אם הם למדו את הלכות עירוב\חמץ וכו', ועלה להם מלימוד הסוגיא שההלכה היא כך וכך, ויש מקום גדול להחמיר בכך וכך, הם יעשו זאת. הם אינם מאמינים ב'ענינים', ולכן הם יטבלו טבילת עזרא,[שמקורה בהלכה הפסוקה] על פני טבילה בימי שישי [שענינה הוא בקבלה, לכבוד שבת קודש], וכן על זה הדרך. איני נדליס'ט, אף שהדרך כמובן נכונה היא בעיקרה, כי לדעתי הם הגזימו קצת [ואין לי כאן מקום להאריך], אך מכאן ועד קושייתך, אין מאום.
דוד
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2012 11:13 |
|
| |
דוד להחמיר גם אני יכול.
ר"ג היה מאמין גדול ב"ענינים", וראה לדוגמא
כל טעמי המצוות שלו הם 'ענינים' ולדעתי לא מתקבלים על הדעת. אלא, הענינים שלל השני הם 'ענינים' הענינים שלי הם העמקה במושכלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 14:43 |
|
| |
סליחה שאני מתערב, אבל נראה לי צורך להעיר
| ייתכן כתב: |  |
לצד הזרם המרכזי התפתחו קבוצות שונות מתוחכמות יותר. חזוןאישניקים, זילברמנים, ועוד. למרות הרושם הכאילו יותר מתוחכם ומעמיק, בסופו של דבר הם בעיקר עוסקים בפרשנות ובהסברים יותר הגיוניים, אך נשארים, פחות או יותר, באותו מקום. ב. כמה בתי מדרשות, הרב נדל, הרב שולמן, ועוד הלכו עוד צעד קדימה. הם הרשו לעצמם לבדוק דברים מהשורש ולהחליט מה לקרב ומה לרחק. אני רוצה להתמקד בקבוצה זו במובנה הרחב, מבלי להיכנס לפרטים ולהשקפות המדויקות והמורכבות של כל קבוצה. באופן כללי ניתן לומר כי הזרם הזה מקבל את "עליונותו" של המדע על התורה, במובן שיש להתאים את הכתוב בתורה למה שאנו רואים ומבינים. היגד נוסף הוא כי חז"ל בהחלט היו אנשים בשר ודם ויכלו לטעות. הם גם עוסקים הרבה בלהבדיל בין עיקר לטפל. בין דין לחומרא. בין הלכה למנהג. בין אמונה למסורת וכו'. אי אפשר שלא להתפעל מהכישרון הרב ומהיצירתיות שהם מגלים בניסיונם לברר את האמת על פי דרכם. הקבוצה הזאת, שרבים מאנשי הפורום מזדהים עם עקרונותיה כפי שהם מוצגים על ידיהם בפורום, שרויה במלכוד החרדיות. אילו הדבר היה תלוי בהם היהדות הייתה נראית אחרת לגמרי. בפועל, רובם הגדול, חי חיים חרדיים לכל דבר. הסיבה ההגיונית היחידה לכך היא הלחץ החברתי החרדי.
|
|
לא הבנתי:
מהי המלכודת עליה אתה מדבר?
שפה?
לבוש?
קהילתיות?
דברים אלו ואחרים, הם חיוביים מאוד, זה שומר על הקהילה, וכי כל אחד צריך לחשוב שהוא יחיד?
לענ"ד זה עוזר מאוד לנוער המתמודד ולאנשים הכושלים.
נראה שכך בני ישראל היו מאז ומעולם עם אופי דומה של קשיות עורף למנהגיהם...
אגב מה עם - "שלא שינו לבושם" וכו'. בעצם זה ענין של לאומיות. מה אם לא זה? - דגל?
חוץ מזה האנשים הגדולים שאתה מדבר עליהם מאוד מקפידים על ה'לאומניות' עם כל המשתמע מכך. ולא בגלל פחד ולחץ חברתי. [אני מכיר חלק אישית].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 15:03 |
|
| |
אגב מה עם - "שלא שינו לבושם" וכו'.
במחילה מכבוד תורתו- איפה מצאת את זה בחז"ל. או שזו תוספת חרדית חדשה? איזה ראש ישיבה דרש את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 16:22 |
|
| |
אגב בהרבה ספרים מופיע הגירסא הזאת!
מ"מ העיקרון מובן
| ******* language="" type="text/">menuMgr27335918.renderMenubar();> |
|
| |
תוקן על ידי גלון21 ב- 03/04/2012 16:26:46
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 17:06 |
|
| |
לא אמרתי שזה לא שגור- מה שאמרתי שזה לא מופיע בספרות חז"ל,
היו הרבה מוסיפים- אבל זה לא חז"ל. הרי טכנית זה לא היה נכון- מי כמשה רבנו- זוהה -איש מצרי הצילני- מי כמו יוסף ויחלף שמלותיו. וכ'
|
|
|
|
|