| נשלח ב-9/3/2011 19:11 |
|
| |
מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?
מאחר ועל חברי הפורום נמנים תלמידי הרב גדליה, ראיתי לנכון לשאול כאן- מהו החידוש או הרעיון העיקרי של הרב? איזה פרטים מעשיים בדרך חיים נגזרים מאותה משנה פילוסופית אם בכלל? דהיינו- האם לתלמידיו יש אז'נדה שונה, שהרי פורצי דרך במאה שעברה כמו הראי"ה קוק או הגרי"ד סולוביצ'יק או הרש"ר הירש עיצבו זרמים ביהדות עם אז'נדה יחודית, בעוד שהוגים אחרים (שאולי יותר קרובים לגישתו של ר' גדליה כמו הגאון הרוגוצ'ובי) לא יצרו אחת כזו.
האם הוא נחשב פורץ דרך רק ביחס לחברה החרדית שממנה בא ובה פעל (כמו לדוגמא הציץ אליעזר שהיה חריג על רקע החרדיות אך לא היה בולט בקרב החרד"לי) או שמשנתו הרעיונית נחשבת חדשנית על רקע כל חברה אורתודוכסית יהודית (כמו הדל"י או החרד"לי)?
תוקן על ידי kaner91 ב- 09/03/2011 19:28:24
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 19:59 |
|
| |
צענערענע
תודה אך אני עדיין מצפה לסיכום תמציתי של עיקרי משנתו (משהו יותר מעמיק מוויקיפדיה ופחות מעמיק מאשכול עם 600 תגובות שכוללים תיאורים של אישיותו וסיפורים אישים שמענינים בפני עצמם אך אינם מבוקשי)
|
| נשלח ב-9/3/2011 21:28 |
|
| |
אולי העובדה שר' גדליה אסר את הפאה הנכרית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 22:08 |
|
| |
סוף הכבוד לבוא,
בדורות הבאים שנהיה חייבים לקבל את כיון החשיבה של האובולוציה ?!
אז נראה כבר את גודלי הדור מצטטים את ר' גדליה,
כמו לגבי ההגשמה וכדוריות העולם וכדומה בדורות עברו,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 22:27 |
|
| |
מה שהחזון איש חשב ולא רצה לגלות , גילה תלמידו ר' גדליה זצ"ל.
ר' גדליה הוא שגילה שההבנה הבריאה והמבוססת חשובה מן הכל וכיצד יש להתרחק מן האמונות התפלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 23:45 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | סוף הכבוד לבוא,
בדורות הבאים שנהיה חייבים לקבל את כיון החשיבה של האובולוציה ?!
אז נראה כבר את גודלי הדור מצטטים את ר' גדליה,
כמו לגבי ההגשמה וכדוריות העולם וכדומה בדורות עברו, |
|
אך זה אינו משהו ייחודי לרב גדליה, בין התומכים באבולוציה (או עכ"פ לא שוללים אותה) יש את הרב ישראל ליפשיץ (דרוש אור החיים) הרב אליהו בן אמוזג, הראי"ה קוק, הרש"ט גפן, ופרופ' לייבוביץ, ועוד הרבה הרבה שהלכו בדרכם של הנ"ל. האם אין דרך פרשנות מיוחדת לר' גדליה חוץ מהאומץ המיוחד שהיה לו להגיד דעות אלו בבני ברק?
|
| נשלח ב-10/3/2011 00:12 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | אך זה אינו משהו ייחודי לרב גדליה, בין התומכים באבולוציה (או עכ"פ לא שוללים אותה) יש את הרב ישראל ליפשיץ (דרוש אור החיים) הרב אליהו בן אמוזג, הראי"ה קוק, הרש"ט גפן, ופרופ' לייבוביץ, ועוד הרבה הרבה שהלכו בדרכם של הנ"ל.
האם אין דרך פרשנות מיוחדת לר' גדליה חוץ מהאומץ המיוחד שהיה לו להגיד דעות אלו בבני ברק ? |
|
תשמע צדיק, לא הכרתי אותו כלל, רק מהפורום כאן,
שמעתי את שמו כבחור והחוכמולגים שבתוכינו התגאו שהם היו אצלו בשבתות,
בקיצער: שמו היית גאווה בין הבחורים בישיבה,
אחרי שריאתי כאן את תורתו וגם קיבלתי מחברי הפורום כאן את סיפרו (אם תרצה אני ישלח לך)
אז אמרתי לעצמי לו החכמולגים ידעו על מה מדובר ?! היו שורפים אתו חיי !! לולי התמיכה של החזו"א ור' חיים כמובן,
אבל תעזוב את זה:
אין לך שמחה יותר גדולה בזמן שאתה מוצא קדמון שכתב כבר את דרך החשיבה שלך,
כך היה שגילתי את האבן עזרא בצעירותי, וכך היה שגיליתי את המלבי"ם ועוד ועוד,
במילא שימח אותי מאוד לראות שיש גם חכמים בדורינו אנו בשנות 2000 שמסכימים עם החשיבה שלי,
גם את "לנבוכי הדור" גיליתי בזכות הפורום הנפלא כאן,
וגם שמחתי מאוד עם הספר של הרב קוק "לנבוכי הדור"
|
| נשלח ב-10/3/2011 00:25 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אך זה אינו משהו ייחודי לרב גדליה, בין התומכים באבולוציה (או עכ"פ לא שוללים אותה) יש את הרב ישראל ליפשיץ (דרוש אור החיים) הרב אליהו בן אמוזג, הראי"ה קוק, הרש"ט גפן, ופרופ' לייבוביץ, ועוד הרבה הרבה שהלכו בדרכם של הנ"ל.
האם אין דרך פרשנות מיוחדת לר' גדליה חוץ מהאומץ המיוחד שהיה לו להגיד דעות אלו בבני ברק ?
תשמע צדיק, לא הכרתי אותו כלל, רק מהפורום כאן,
שמעתי את שמו כבחור והחוכמולגים שבתוכינו התגאו שהם היו אצלו בשבתות,
בקיצער: שמו היית גאווה בין הבחורים בישיבה,
אחרי שריאתי כאן את תורתו וגם קיבלתי מחברי הפורום כאן את סיפרו (אם תרצה אני ישלח לך)
אז אמרתי לעצמי לו החכמולגים ידעו על מה מדובר ?! היו שורפים אתו חיי !! לולי התמיכה של החזו"א ור' חיים כמובן,
אבל תעזוב את זה:
אין לך שמחה יותר גדולה בזמן שאתה מוצא קדמון שכתב כבר את דרך החשיבה שלך,
כך היה שגילתי את האבן עזרא בצעירותי, וכך היה שגיליתי את המלבי"ם ועוד ועוד,
במילא שימח אותי מאוד לראות שיש גם חכמים בדורינו אנו בשנות 2000 שמסכימים עם החשיבה שלי,
גם את "לנבוכי הדור" גיליתי בזכות הפורום הנפלא כאן,
וגם שמחתי מאוד עם הספר של הרב קוק "לנבוכי הדור"
|
| נשלח ב-10/3/2011 00:28 |
|
| |
כבר קדמו ניק אחר (ע"פ התרגום השגוי של חלק מחברי הפורום) 
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 00:36 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  |
האם מדובר בספר של הרב שילת? |
| כן
|
| נשלח ב-10/3/2011 01:13 |
|
| |
]
|
| נשלח ב-10/3/2011 01:24 |
|
| |
הקב"ה מתחיל והצדיק מסיים
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 09:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 09:41 |
|
| |
גם לי צורם מאוד הניק המשונה היומרני הזה,שלא כתב כלום ,כנראה רק רצה לעצבן עם הניק שלו. לדעתי,ראוי לא לאפשר כתיבה בניק זה בפורום,ולא בכל הפורומים באתר בחדרי חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 22:54 |
|
| |
אני זוכרת שהרב הזה קיבל תואר ד"ר לשם כבוד מאחת האוניברסיטאות בשטרסבורג. אולי מישהו יודע פרטים?
|
|
|
|
|