|
|
| נשלח ב-17/3/2011 17:42 |
|
| |
טענצער
"הצ'למערים הנבערים" צריך להיקרא כ"אותם צ'למערים שהם נבערים" ולא כ"הצ'למערים שכידוע כולם נבערים", אם כי גם הפירוש השני לא רחוק מן האמת אם מחליפים "כולם" ב"רובם ככולם".
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 17:53 |
|
| |
הוא לא התכוון להביא ראיה מעצמו שאין הצ'למערים נבערים, אלא שהצ'למערים הנבערים יודעים אידיש תקנית. ובאמת איני מבין קביעתך שהם לא מכירים שפתם ועוסקים בה, קיימת ספרות עניפה ותכתובת רבה בקרב הירושלמים, כספרי מנחם מענדל, דאס אידישע שטראל, בעלייכטונגען, ליכט-שטראלן, מעלות (שגם בו הם מתעניינים), די ברכה אין שטוב, דאס אידישע ווארט, ועוד רבים לא אוכל לזכור הכל.
|
| נשלח ב-17/3/2011 17:58 |
|
| |
טענצער מיר באידע טאנצן נישט דה זעלבע טאנץ. איך הער אנדרה ניגונים. שענערע זאפטיגע.
שבח מה חשבת שאני לא מכיר את השירים הללו- אגלה לך סוד עם המנגינה אני עוד שר אותם.
דייר אדרבא אם אתה יכול לארגן לנו מנה הרינג וגלער, תבא עליך הברכה.- חידושי תורה- רש"י שואל בפ' יתרו- על וישמע יתרו- מה שמוע שמע ובא= מתרמינ= וואס אוף א גיטע הרינג ער הואט כהערט??
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 17:59 |
|
| |
יש להבדיל בין הגברים לנשים ובנות, הגברים לא כותבים באידיש לא בחיידר ולא בישיבה, מה שאין כן הבנות,
אבל לקרוא כולם יודעים,
|
| נשלח ב-17/3/2011 18:02 |
|
| |
ירוחם, בדיעבד התברר לי שבכלל התכוונתי לשיר אחר. את זה אתה מכיר? "אלה תולדות נח פון בראנפן האט מען כח" וכו' דוקא מתאים מאד לרוח הימים הבאים עלינו לטובה.
|
| נשלח ב-17/3/2011 18:10 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | .דייר אדרבא אם אתה יכול לארגן לנו מנה הרינג וגלער, תבא עליך הברכה.- |
|
במיוחד אחרי הצום של היום,
|
| נשלח ב-17/3/2011 19:25 |
|
| |
לכל משתתפי הדיון!
האשכול חרג בצורה חדה מנושאו, אני מבקש התייחסות עניניית ובבקשה שלא יהיה ביידיש!
|
| נשלח ב-17/3/2011 19:37 |
|
| |
בעיירות היו אומרים: הערינג מן המגילה מנין? ושמעו הולך בכל המדינות. אבל האם מישהו בכל זאת יודע מה המקור למילה הזאת.?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 19:49 |
|
| |
שמועה= הרינג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 20:06 |
|
| |
לסיכום חידושו הגדול של ר' גדליה נדל היה אכילת הרינג או הערינג בשבת ודיבור ביידיש עסיסית .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 21:07 |
|
| |
ירוחם גיזונט זאלסטו האבן. ומה הקשר לדג?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 21:28 |
|
| |
| Kolmogorov כתב: |  | טענצער
"הצ'למערים הנבערים" צריך להיקרא כ"אותם צ'למערים שהם נבערים" ולא כ"הצ'למערים שכידוע כולם נבערים", אם כי גם הפירוש השני לא רחוק מן האמת אם מחליפים "כולם" ב"רובם ככולם". |
|
עשית סטטיסטיקה, או שהסקת זאת על פי תחושתך? תן לי להניח שיש הבדל תרבותי לא קטן בינך לבין הירושלמים, ושגם הם חושבים על המיגזר שלך כפי שאתה חושב עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 21:31 |
|
| |
כשאני קורא פה וכמעט בכל אשכול את הוויכוחים על מגזרים ומחנות, אני נזכר בוויכוחים בגן הילדים, לאבא של מי יש אוטו יותר יקר ודודה של מי גרה באמריקה. תסלחו לי אבל רמת הירידות האישיות פה מזכירה לי את פורום בחדרי חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 21:38 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | ואם לא קשה לך להסביר גם אימתי משתמשים בסיומת "קייט", ואימתי ב"טום"? איך אומרים: רייכקייט או רייכטום?
מצאתי: "יידישקייט"; "יודנטום". האם נמצא ביניהם הבדל משמעותי?
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 17/03/2011 17:35:05
|
| הן אידישקייט והן יודנטום משמען יהדות, אך המילה יודנטום משמשת גם ובעיקר לציון כלל ישראל, אך אידישקייט מציינת רק את התוכן שביהדות, התורה והמצוות. האם מצאת עוד מילים שמסתיימות ב'טום'?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 21:40 |
|
| |
| ריאליסטי כתב: |  | כשאני קורא פה וכמעט בכל אשכול את הוויכוחים על מגזרים ומחנות, אני נזכר בוויכוחים בגן הילדים, לאבא של מי יש אוטו יותר יקר ודודה של מי גרה באמריקה.
תסלחו לי אבל רמת הירידות האישיות פה מזכירה לי את פורום בחדרי חרדים.
|
|
אתה פשוט צודק.
|
|
|
|
|