בית פורומים עצור כאן חושבים

מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/3/2011 21:41 לינק ישיר 

אם יתברר שר' גדליה אכל הערינג זה יוכל להיות נוגע לגוף השאלה שניסו להכריעה כאן http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2820902&forum_id=19616

תוקן על ידי סתם_שאלה ב- 17/03/2011 21:42:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 22:37 לינק ישיר 

טענצער

מדובר אך ורק בתחושה. כירושלמי לפי עדותך, תן לי לשאול אותך האם סוג הביטוי הבא הוא לדעתך יוצא דופן בקרב אחינו בני היישוב הישן: "מי'אט גיאונגן פאר המן" ? מעניין אותי גם האם יש לך בנים/בנות במוסדות חינוך מהיישוב הישן? האם אתה שם לב לטייטשן שמלמדים אותם? והאם לדעתך אלה עומדים בסטנדרטים כלשהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 22:45 לינק ישיר 

לכל הצודקים על הנחית דרגא- הערב זה מוצאי תענית אסתר ובה חוגגים את חג הפורים- שבה מותר להשתולל להתפרק ונהפוכו ולהתחפש[ ביום ג אי"ה מחכים לנו ימים אחרים, ימים של רצינות נוסח ר מיכי הרב מימוני- ועוד כמה רציינים, בינתיים פורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 22:54 לינק ישיר 

אין שום ספק שהירושלמים (ישוב הישן) לא ממש מחנכים לחוסר בורות, להפך הם שונאים את המשכילים,

אבל לא הייתי מחליף אותם עם המשכיל הגדול ביותר,

הלואי שכל בני אנוש יהיו כמוהם, בלב הרחב בשמחה ובחכמת חיים ובעיקר להילחם לזולת בכל נפשם,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 23:00 לינק ישיר 

קולמוגורוב, האם ראית זאת באיזה ספר או עיתון? או שרק שמעת את ה'דיבור' הזה מפי עוללים ויונקים?, רמה כזו תוכל למצוא גם אצל העלגים האמונים עלי עברית אשר יגידו: ב'מת (באמת) מ'כפתלי, ת'שומע וכו'. וכמו כן, אף בחוצה לארץ המטפחים את היידיש יותר, גם אצלם תוכל למצוא שיבושים למכביר וסטיות מן התקן, כפי שנוכחתי בעצמי בפורומים ביידיש. אין להשליך מכך על האינטליגנטים שוודאי לשונם מהוקצעת.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 17/03/2011 23:01:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 23:02 לינק ישיר 

שבח
ליבי לא דואב על שמשבשים את היידיש- לבי דואב שמשבשים את העברית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 23:07 לינק ישיר 

זאת זכותך המלאה, כפי שזכות היפאנים לדאוב לבם על שיבושי לשונם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 23:09 לינק ישיר 

נדמה לי  כי ליפאנים יש היום דאגות אחרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 23:15 לינק ישיר 

שבח

הערתך והשוואתך לציבור הכללי מתקבלת. עם זאת, הם לא מטפחים את השפה אפילו במערכת החינוך! אני לא יודע לגבי ספרים ועיתונים כי אני לא קורא כל כך הרבה, אבל יש לי חשד מבוסס שגם שם המצב לא מזהיר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 23:25 לינק ישיר 

אכן, במערכת החינוך לא מטפחים את היידיש (בתלמודי התורה. בבתי חינוך לבנות המצב נראה יותר מזהיר), אבל בזה הירושלמים לא גרועים מהאחרים. אני לא המוסמך להעיד ולשפוט, אבל לדעתי הספרות והעיתונות עומדים בסטנדרטים ראויים, אני משתתף בפורומים ביידיש בהם היידיש נידונה רבות בידי מבינים, ואני רואה שהם מייחסים חשיבות רבה לכתיבה הירושלמית כאידישע ליכט, אל תשכח את הסופרים המהוללים שכתבו שם כאוריאל צימער ואחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 00:35 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
טענצער

מדובר אך ורק בתחושה. כירושלמי לפי עדותך, תן לי לשאול אותך האם סוג הביטוי הבא הוא לדעתך יוצא דופן בקרב אחינו בני היישוב הישן: "מי'אט גיאונגן פאר המן" ? מעניין אותי גם האם יש לך בנים/בנות במוסדות חינוך מהיישוב הישן? האם אתה שם לב לטייטשן שמלמדים אותם? והאם לדעתך אלה עומדים בסטנדרטים כלשהם?

פעם רק מי שעברית היתה שפת אמו היה יכול לבנות משפט מעוות כזה, אבל היום המבנה הזה של המשפט רווח מאוד בקרב הילדים, ואף בקרב המלמדים - בהשפעת העברית. באידיש תקנית אומרים: "מ'האט גהאנגען המנ'ען", ואילו העיוות "מ'האט געהאנגען פאר המן" מהווה ניסיון נואל להעתיק את סדר המילים במשפט העברי: תלו את המן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 01:02 לינק ישיר 

שבח, מסקרן אותי באילו פורומים נדונה האידיש בידי מבינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:35 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 12:02 לינק ישיר 

איזה ייקים: אימער, פילייכט, איטליכער... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 02:28 לינק ישיר 

תודה שבח על הלינק.

תוקן על ידי טענצער ב- 23/03/2011 02:37:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.