בית פורומים עצור כאן חושבים

מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2011 14:44 לינק ישיר 

התגובה האחרונה בפורום האידיש שבקישור היא מדצמבר .

האם אין פורום אידיש פעיל יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 14:48 לינק ישיר 

למה את אומרת ככה? זה פורום פעיל כל הזמן. ייתכן שתלית עינייך באשכול הנעוץ שהתגובה האחרונה בו נכתבה בדצמבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 10:18 לינק ישיר 

ר' גדליה היה חידוש גדול רק על רקע סביבתו וכן על שהרשה לתלמידיו להביט בעין התבונה הביקורתית עד גבול מסוים אבל כמורה גדול לעם ולו כמורה של סינתזה וכמורה נבוכי הדור הווה כישלון חרוץ ועובדה שלא השאיר אחריו משנה הפוקחת עיניים והמעט שהשאיר הפקיד ביד מי שיבוש בו ויגנזהו        ר' גדליה היה דמות טרגית של אדם בעל נפש גדולה אשר אין לו עם מי לחלוק את אמת לבבו ועם כל האומץ שהיה לו אם מי יכל שם ברשבם לשוחח עם      כאלה שיחשבוהו לשברי לוחות         זכורני מעשה יפה פעם הגיע מאוחר מאד לשיעור בבית שני והתנצל ואמר למדתי עם נכדותי במעשה שאול ודוד ואני קורא ובוכה בוכה וקורא לא בני אדם  היו אלא מלאכים ובשיעור דיבר הרבה ממה שמזלזלים במדענים בעניו האבולוציה וכדומה ואמר כשאתה חולה אתה אולך לרופא ולא לועג לחוכמתו וכאן כל אחד שלא למד יודע יותר מהמומחה  ופנה לר' שמידל ואמר האם אני כופר אתם כופרים יהי לעילוי נשמתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 10:32 לינק ישיר 

ושמא לא היה בעל נפש גדולה כלל אלא אדם בעל דיעות פשרניות שאין בהם חדש כלל בעולם הדתי לאומי, ואיתרע מזלו שגר בסביבה הלא נכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2011 11:01 לינק ישיר 

איני אומר  שהיה בעל נפש גדולה משום דיעותיו שאין בהם חידוש אמיתי אלא שהיה מיוחד בכינותו במחשבתו ויותר במעשיו וכמו בעל נפש גדולה ודאי גם נפשו מלאה סתירות ומרמור על חוסר המוצא הקיומי ועל אהבת חיים עזה שאין עם מי לחלקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 11:10 לינק ישיר 

חוסר האבחנה שלו בין מדע אמפירי לבין מדע רציונליסטי טהור תמוה מאוד. זה לינקג' חסר טעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 11:16 לינק ישיר 

שוב איני בא לשבח את דיעותיו אלא את כינותו על רקע סביבתו שפתחה לרבים וטובים מאנש את שערי הזכות לחשיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 12:48 לינק ישיר 

האם רג"נ היה פתח לחשיבה שונה משלו, מה היתה מידת הפלוראליזם שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 08:54 לינק ישיר 

בעל                          הכיר והתענין בדיעות שונות היה נעול על דעתו זכורני בשיעור בבית שני שבת הגדול [הייתי צעיר ואיני מדייק]דיבר על מי הוא אליה הנביא אם הוא נביא אחר או אליהו ואיך יבוא ואמר אני יבאר בסיגנון שמדבר שכן שלנו [ר,א,ו] ודיבר על שרשי נשמה ועל נשמה ללא גוף אם מישהו זוכר יותר אשמח לשמוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 13:20 לינק ישיר 

רוח חדשה כתב:
  זכורני מעשה יפה פעם הגיע מאוחר מאד לשיעור בבית שני והתנצל ואמר למדתי עם נכדותי במעשה שאול ודוד ואני קורא ובוכה בוכה וקורא לא בני אדם  היו אלא מלאכים

ובשיעור דיבר הרבה ממה שמזלזלים במדענים בעניו האבולוציה וכדומה ואמר כשאתה חולה אתה אולך לרופא ולא לועג לחוכמתו וכאן כל אחד שלא למד יודע יותר מהמומחה  ופנה לר' שמידל ואמר האם אני כופר אתם כופרים

בבקשה גדולה לפרט יותר את דעת הר"נ
א) הוא סבר שהדורות הראשונים היו מלאכים, כמו ההשקפה המצויה, או שהבחין במעשה שאול ודוד דברים מיוחדים ולכן אמר שהם מלאכים? אפשר להבין מה ראה בדוד, אבל שאול נראה במקרא  סובל מדיכאון שהתדרדר עד פאראנויה כלפי דוד. מה הוא ראה? אפשר לפרט?
ב) מה פירוש אתם כופרים? (שאתם סבורים שלפי המדע אי אפשר שהתורה אמת, וגם אתם בלבכם אינכם יכולים להימנע מלחשוב שהמדע צודק, נמצא שאתם כופרים שרוצים להיות מאמינים, או משהו כזה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 15:01 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
חוסר האבחנה שלו בין מדע אמפירי לבין מדע רציונליסטי טהור תמוה מאוד. זה לינקג' חסר טעם.

בעברית פשוטה במה לא ידע להבחין ? 

תוקן על ידי maxmen ב- 28/04/2011 15:03:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2011 17:22 לינק ישיר 

תחזל                            א] ברור כאפשרותך השניה שהוא חש בגדלותם מתוך קריאתו ולימודו מה חש לא פירש אך איני מבין מה הקשר בין מחלת נפש או פרנויה כשראה שעומדים לשמוט המלוכה תחתיו לבין גדלותו כל ימיו מעינוותנותו מרוח ה' שפיעמתו מאהבתו לעמו מיחסי אהבתו שינאתו לדוד עד סופו הקשה והטרגי ודע לך שלב האנשים הגדולים עם שאול ולא עם  דוד                                                                                                                                                 ב] הסברך נראה נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 21:48 לינק ישיר 

לדעתי, חידשו הגדול של רבי גדליה היה. שלא משנה מה הפילוסופיה שלך. בסוף אתה נשאר עם הגנרטור. עם השחיטה הפרטית לפי החומרות הכי עדכניות. ומעשר הכל. והחזון אי"ש הוא בעינך כמעט משה רבינו. וכל החולק עליו כחולק על הגבורה. במילים אחרות הכל בלה בלה אחד גדול.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:30 לינק ישיר 

תבקר באשר יש לבקר ותשבח את שיש לשבח. ניסה לחיות בפועל חיים של כנות ויושר  ופשטות ונאמנות למחשבתו שאין לרבים מאיתנו. .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 08:54 לינק ישיר 

לרוח. ודאי שהאיש מבחינה מוסרית הותיר לנו מורשת מדהימה . כוונתי הייתה מבחינת אינטלקטואלית. ואם לא הובנתי צר לי.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.