בית פורומים עצור כאן חושבים

מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2011 15:36 לינק ישיר 

המפץ הקטן

(ראיתי את זה בעבר אבל תמיד כיף לראות את זה שוב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2011 15:38 לינק ישיר 

(בעל בעמיו

נקוט זהירות בבואך להסכים עם אמירות שלי. הן עלולות לפעול נגדך כבומרנג...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2011 20:42 לינק ישיר 

בעל בעמיו
אני לא יודע אם הבנת את דברי שאני חושב שהר"י שילת גדול מר' גדליה,או שהבנת את כוונתי האמיתית.
עכ"פ כדי שלא ישמע שאני מסכים להנחה הזו כאילו הר"י שילת גדול מר' גדליה,אז באתי להבהיר שהתכונתי להיפך שאין לך מה לחשוש,כי פשוט לכל בר דעת ההיפך.
אתה מזכיר מעלות שיש להר"י שילת ע"פ ר' גדליה,לא יודע אם זה נכון,אבל גם אם זה נכון,אדם נמדד לפי מכלול של כמה דברים,ולא לפי נקודה אחת,אז פשוט וברור לכל בר דעת,שבהרבה תחומים היה גדול ממנו פי אלף,בהתמדת התורה,ביגיעת התורה,בהבנת התורה,לפחות בחלקים שלא קשורים למחשבה,אלא לחלקי התורה ההלכתים,במסירות נפש בימי עוני לתורה,ככה שאין מה להשוות.
אולי תשאל את הר"י שילת בעצמו מה דעתו על דבריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2011 21:08 לינק ישיר 

אני חושב שגדלותו של ר' גדליה היא דווקא בגלל שהשקפתו נבנה מתוך תורה וחז"ל, וגדל בין חכמים שהם חרדים,

במילא אי אפשר להאשים אותו במניעים אחרים וזרים להשקפת החרדים,

רצוני לומר שבשביל חרדים רלוונטי יותר לצטט את ר' גדליה כתלמיד וחבר של החזו"א, ולצטט אחרים שלא היו מקובלים על החרדים מסיבות שונות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 01:59 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אני חושב שגדלותו של ר' גדליה היא דווקא בגלל שהשקפתו נבנה מתוך תורה וחז"ל, וגדל בין חכמים שהם חרדים,

במילא אי אפשר להאשים אותו במניעים אחרים וזרים להשקפת החרדים,

רצוני לומר שבשביל חרדים רלוונטי יותר לצטט את ר' גדליה כתלמיד וחבר של החזו"א, ולצטט אחרים שלא היו מקובלים על החרדים מסיבות שונות,

אל תשכח שגם הוגים פורצי דרך כמו הראי"ה קוק, הרב סולוביצ'יק (מבוסטון) הרש"ר הירש, הנצי"ב מוולוזי'ן ועוד הרבה צמחו מתוך החברה החרדית  וגם הגותם מתבססת בעיקרה על ספרות חז"ל, או שאולי כשאתה מדבר על חברה חרדית אתה מדבר על החרדיות הרב שך- ית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 10:20 לינק ישיר 

משעשע לראות איך ר"ג זצ"ל הצליח להשאר עמום ולהשאיר את שרטוט דמותו לאותם המחפשים לסווג אדם למשנהו.

תוקן על ידי חורא_גנב ב- 13/03/2011 10:21:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 12:00 לינק ישיר 

kaner91 כתב:
אל תשכח שגם הוגים פורצי דרך כמו הראי"ה קוק, הרב סולוביצ'יק (מבוסטון) הרש"ר הירש, הנצי"ב מוולוזי'ן ועוד הרבה צמחו מתוך החברה החרדית  וגם הגותם מתבססת בעיקרה על ספרות חז"ל, או שאולי כשאתה מדבר על חברה חרדית אתה מדבר על החרדיות הרב שך- ית.

ברור שכוונתי היא בדור שלנו העכשווי, ולא מהדור של קום המדינה, ששם החרדיות חתכו מי מהגדולים שייך למחנה שלה ומי לא,

אני לא חושב שזה שייך להרב שך,
דעתי שהחרדיות של היום גרמו הירושלמים הלוחמנית,
וכך כל הגדוילים שבאו מהגלות הורידו את הכובע ללוחמנים הירושלימים,
נכון שלא לגמרי, כמו בחירות וכדומה, אבל הקוו הכללי ההשקפה בל"ז וכדומה,

ומה שמעניין שלירושלמים לא היו גדוילים שאפשר לטעון שהיה להם דרך מסויים, לא ולא כל דרכם באים מעםארצות גמורה במקרה הרע, ומתמימות במקרה הטוב,

ואל לך לחשוב שהציונות הדתית לא הושפע גם מהם, למשל ריבוי ילודה ועוד, בסך הכל הרבה מהם הם צאצאי ירושלימים וישוב הישן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 12:13 לינק ישיר 

אם אינני טועה הרי שאתמול הטפת לריבוי ילודה והנה היום אתה טוען שהיא באה מחיקוי גרידא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 12:26 לינק ישיר 

סתם_שאלה כתב:
אם אינני טועה הרי שאתמול הטפת לריבוי ילודה והנה היום אתה טוען שהיא באה מחיקוי גרידא.

מה הקשר ?? הושפעו לטובה וזה נכון לעשות את זה, במיוחד במצב העכשווי,
רק אני אומר שזה לא הגיע מהגלות, (לפחות לגבי אשכנזים) למדנו את זה משכינינו,

בגלות גם היית פחד להעתיד צאצאינו,
בארץ ישראל אין ממה לפחד, להפך רק בארץ יש לנו סיכוי לנצחיות צאצאינו לדורי דורות,
במילא הסגולה לפתור את הבעיות הבטחוניות היא אך ורק בילודה מרובה,
וכמובן לתת לצעירים דיור חינם, בכדי לגרום\להקל להקים משפחות מהר יותר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:04 לינק ישיר 

מקס

האם אתה באמת סבור שכל החרדים הורידו את ראשם כנגד הרב זוננפלד וסיעתו הקנאית? האם גם היום הליטאים או הספרדים החרדים או החסידויות למיניהם  חייבים דין וחשבון למישהו מהעדה החרדית?
לעומת זאת ברור לכל שמי שעיצב את החרדיות והשפיע יותר מכל על דמותה (אשכנזים וספרדים כאחד) הוא הרב שך.

תוקן על ידי kaner91 ב- 13/03/2011 14:08:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:55 לינק ישיר 

הבהרה:
לא הייתה לי כל כוונה לפגוע ברב שילת. אני אישית נעזרתי מפעלו. כל שכתבתי היה רק ביחס למה שהוא הבין מר' גדליה נדל.
להבא אשתדל להזהר יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:59 לינק ישיר 

מובארק
מה לדעתך הרב שילת לא הבין מרג"נ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 15:11 לינק ישיר 

הוא הבין שר' גדליה התכוון שבאמת ישנה מערכת מושגים ואמיתות אבסלוטיים, שהכרת האדם מסוגלת לחשוף אותה או חלקים ממנה.
בעוד שאני סבור שכך אולי ר' גדליה חשב בתחילת דרכו הגישושית במגע עם האמת. אך לאט לאט הוא קלט שההכרה האנושית היא מערכת יחסים המתקיימת בינה לבין עצמה, בלא שום אפשרות דיבור על מעבר לכך. וכל דרשותיו היו חלק מפעילות אנושית דתית כדי לתת משמעות כל שהיא למבוי הסתום וחתום בו אנחנו צפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 15:15 לינק ישיר 

אני לא מסוגל להגיב על רג"נ, אבל לו יהי כדבריך, איך מתוך תחושת מבוי סתום אפשר להגיע לקנאות ודקדוק הדין החזונאישיניקי? לענ"ד, תחושת מבוי סתום עשויה להביא להבנה שאם אני לא מבין את הכל בהחלט יתכן שהשני מבין קצת אחרת, ושאין שום סבה להכנס לחיי דחק עבור חוסר משמעות.
את הגישה שאתה מייחס לרב שילת, אני מסוגל להבין מתוך הכרותי עם הרב שזה מתאים לו בתור קוקניק אמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 15:16 לינק ישיר 

מובארק

(בעקבות וויכוחנו באשכול אחר שם הצגת את השקפתך)

האם מהרב נדל לקחת את השקפתך או שהיא עמדה לך עוד לפני זה ואתה מחיל אותה עליו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה החידוש העיקרי של ר' גדליה נדל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.