|
|
| נשלח ב-13/3/2011 15:31 |
|
| |
חיכיתי שמישהו ישאל את השאלה הזאת.
אינני תלמיד של ר' גדליה. מלבד לראותו מספר פעמים, ולשבת בביתו לחפש שרידים אפשריים אחר מותו. לא היה לי קשר ישיר איתו, [כל ימי נזהרתי מלהפוך "תלמיד" של מישהו, תמיד חששתי מהלכדות ברשת, והייתי רק מרחרח סביב סביב לעומק ככל שיכולתי] אך חלק מיונקי שדיו היו חברי, ובניתי את התיאוריה הזו על סמך משפטים ששמעתי בשמו וסיפורים עליו.
נכון שזוהי השקפתי האישית, ואני מודע לתופעה הזו שאדם רואה את סביבתו דרך עיניו. אבל חישבתי רבות את מה שידוע לי עליו ואת משמעות הדברים. וסבורני שזוהי גם מסקנתו באחרית ימיו. גם אם אני מקצין. דבר אחד ברור לי הוא לא היה תוכו כברו [ומה שההמון סובר היה שייך לתקופתו הצעירה].
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2011 16:51 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | מקס
האם אתה באמת סבור שכל החרדים הורידו את ראשם כנגד הרב זוננפלד וסיעתו הקנאית? האם גם היום הליטאים או הספרדים החרדים או החסידויות למיניהם חייבים דין וחשבון למישהו מהעדה החרדית?
לעומת זאת ברור לכל שמי שעיצב את החרדיות והשפיע יותר מכל על דמותה (אשכנזים וספרדים כאחד) הוא הרב שך. |
|
קודם כל הרב שך ורבו הבריסקר רב כרעו ברך לבעל הירושלמי, ואימצו לעצמם את הקהילות הנפרדות,
ויצא הרב שך מגדרו להספיד את ר' יואליש מסטמר, ויצא מגידרו לומר שהישוב הישן =הירושלמים הצילו את היהדות,
עצם זה שהרב קוק לא מקובל וספריו לא מכירים כלל, רק ליודעי חן ?! היא חלק מהקהילות הנפרדות,
תשמע: אף אחד לא יודה בזה לא אגודיסיט ובוודאי לא הליטאים, אבל זה האמת ואין אמת אחרת,
לא שאני רוצה שזה יהיה כך, זה פשוט כך,
החזו"א בתחילה כיבד את הרב קוק, ר' שלמה זלמן דיבר ברמז, את הרב אלישיב כמעט החרימו לולי סיפור הממזרים,
בקיצער: כל ההשקפה החרדים מגיע מעםארצים ותמימים, ולא מגדולי הדור והיא לא השקפת התורה,
המושג כוללים בא מעץ חיים וחיי עולם, המושג לתת לבנים דירות, ע"ח שנעשה שנור בחול ?!
המלחמות של הבני ברקים לגבי קברים ועוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2011 21:54 |
|
| |
השימוש שעשה ר' גדליה בהכרה האנושית בא תמיד בכפוף לכתוב ובנסיון להבין אותו אלא שהדברים היו נאמרים בלשון שיכולה להשתמע לבא מחוץ לכותלי בית המדרש כאילו יש כאן נסיון לערער הכתוב ח"ו. ולא היא, היתה זו צורת פיצוח ותו לא. לענין הרב שילת ברור שכל מי שכתב את השיעורים עשה את זה לפי הבנתו ולתלות את הדברים בר' גדליה זה כמו כל כתבי תלמידים ונמדדים לפי הכותב וצורת הבנתו ואין אדם דומה לחבירו ברמת המשכל בהבנה וברקע שהביאו לידי שניהם.
בשיעור היה ר' גדליה מתייחס לכל שואל ועונה על כל סוגי השאלות באופן מעורר השתאות ובסבלנות מרובה. כמה כל אחד הבין בסוף זה עניין אחר, כל מי שישב בשיעורים יכל להתפס לסקופים כי ר' גדליה היה חושב בקול וחולק עם השומעים את הלך מחשבתו וכל אחד יכל להעלות הגיגיו על הדרך, תמיד היו כאלו ששאלו שאלות תם מהירח או נסיונות חקירה ערטילאיים והתשובות היו כאמור סובלניות וגם כשהיה ר' גדליה מחייך מלוא פיו הרי לשואל הגאוני נראה היה שהוא מאוד נהנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 07:28 |
|
| |
הואיל וצרות הפיצוח הזו אינה יכולה להכיל את הכל וכבר האריכו בזה, ממילא אולי צריך לנהוג מנהג שמעון העמסוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 17:59 |
|
| |
אין מיינע אויגן האב איך געזעהן ביי זיין לעצטע יארן ביי לייבקעס שוהל ווי הער ויינט אין די ווערטער "וביום השבת שני כבשים"
טרערן פון התרגשות,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 20:18 |
|
| |
אפשר לתרגם מה קרה למי כש? "וביום השבת".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 20:19 |
|
| |
מכיון שהכרתי את ר"ג בשנותיו האחרונות והייתי יוצא ונכנס אצלו, ולהבדיל אני מכיר את הר' שילת,
אין להשוות ביניהם כלל, וזה מבלי להוריד כי הוא זה ממעלתו של הר' שילת.
ודברי מוברק הם שטויות. ר"ג האמין באמונה פשוטה בעיקרי הדת ללא פקפוק כלל, ולא סטה אפילו במה
שהוא מהמסורה המקובלת לנו מחז"ל (איך שהוא הבין אותה).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 20:27 |
|
| |
איך שהבנתי את מוברק (בעברית) הוא לא דיבר על קיום מצוות של ר' גדליה, הוא דיבר על איך שהוא מפרש את מה שהאנושות יכולה להבין את המציאות יש לך עדות על דברים שהוא דיבר או שאתה מסתמך על איך שהיה נראה לך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 20:40 |
|
| |
סוסרטי -בבקשה תרגם כדי שנבין מה אתה אומר מי צודק ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 20:42 |
|
| |
תגיד מה אתה עושה באקדמיה תכתוב מערכונים והצגות סאטיריות אתה פשוט כשרון מבוזבז
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 21:38 |
|
| |
באחת משכונות ירושלים היה החלבן מהדר אחר כרכי ספרים כבדים. כיון שלא היה יודע קרוא שאלוהו לשם מה לך ספרים הללו? נענה ואמר: ראיתי שאמר החכם מכל אדם עשות ספרים אין קץ, ולמדתי מכך כי הקעצלאך שמהפכים את מכסה הכדים , ככל שהספר שאניח עליהם יהיה כבד יותר כך ימנע מהם הדבר.
אבל תמהני לשם מה גו'רולוג זקוק לספרים??
תוקן על ידי סתם_שאלה ב- 14/03/2011 21:46:17
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 21:52 |
|
| |
ריאליסטי:
אני מדבר על האמונות שלו.
תיקון:
כשכתבתי להבדיל על הר' שילת, התכוונתי להבדיל בין מתים לחיים, ולא על שום הבדל אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 22:31 |
|
| |
סתם שאלה --"גו'רולוג" מה זה??
|
|
|
|