בית פורומים עצור כאן חושבים

שם המשחק: תקציב - לפשוטה של המגילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/3/2011 16:29 לינק ישיר 

ויש מדרש רבה על אסתר שתומך שההשמדה הייתה בצורה של פוגרום

הרצים יצאו דחופים בדבר המלך וגו' והמלך והמן ישבו לשתות אמר ר' חנין מאן דאמר רחמנא ותרן הוא יתותרון מעוהי אבל מאריך רוחיה וגבי דידיה אמר להם לשבטים אתם מכרתם את אחיכם מתוך מאכל ומשתה כך אני אעשה לכם הדא הוא דכתיב והמלך והמן ישבו לשתות היה אחד מישראל יוצא לשוק ומבקש ליקח ליטרא בשר או אגודה של ירק היה הפרסי חונקו ואומר לו למחר אני הורגך ומבזבז את ממונך הדא הוא דכתיב והעיר שושן נבוכה אמר רבי יששכר דכפר מנדי ומה אם מי שמחל ואמר (בראשית מ"ה) לא אתם שלחתם אותי הנה כי האלהים וגו' ראה עד היכן היא מתוקנת שהרי עד ימי מרדכי אותו עונש של מכירת יוסף קיים מי שאינו מוחל על אחת כמה וכמה.
מדרש רבה אסתר פרשה ז'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 16:51 לינק ישיר 

הנוכח אני לא מבין מה השאלה שלך?
נניח שמלך מרוקו מסיר את חסותו מהגנה על היהודים מתיר את דמם  ואת רכושם
אז מה יעזור שהיהודים יתגוננו וירכשו נשק ויעשו את כל ההכנות בסופו של דבר
ההמון יטבח בהם עד היהודי האחרון.
אותו דבר בדיוק היה בימי המגילה וזה היה הנס הגדול שהגזירה התבטלה.
זה כל כך פשוט להבנה שאני לא מבין אפילו את השאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 17:00 לינק ישיר 

אסתר פרק י

(א) וַיָּשֶׂם הַמֶּלֶךְ  אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ מַס עַל הָאָרֶץ וְאִיֵּי הַיָּם:
(ב) וְכָל מַעֲשֵׂה תָקְפּוֹ וּגְבוּרָתוֹ וּפָרָשַׁת גְּדֻלַּת מָרְדֳּכַי אֲשֶׁר גִּדְּלוֹ הַמֶּלֶךְ הֲלוֹא הֵם כְּתוּבִים עַל סֵפֶר דִּבְרֵי הַיָּמִים לְמַלְכֵי מָדַי וּפָרָס:
(ג) כִּי מָרְדֳּכַי הַיְּהוּדִי מִשְׁנֶה לַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ וְגָדוֹל לַיְּהוּדִים וְרָצוּי לְרֹב אֶחָיו דֹּרֵשׁ טוֹב לְעַמּוֹ וְדֹבֵר שָׁלוֹם לְכָל זַרְעוֹ:

פעולתו הראשונה של מרדכי והמלך היה לארגון משטר תקין- שהמלך והממלכה לא תהיה תלויה בבעלי- הון=שלטון. שבה יחרצו החלטות חרות גורל בתשלמים של כל מיני בעלי אינטרסים, גובים מיסים לאוצר הממלכה. ויהיה אוצר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שם המשחק: תקציב - לפשוטה של המגילה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.