בית פורומים א חרדים ספרדים

אריה דרעי בראיון ל שמואל בן עטר כעס על הימין. ומצהיר אני מקים מפלגה שתאחד את עמ"י

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2011 14:09 לינק ישיר 
אריה דרעי בראיון ל שמואל בן עטר כעס על הימין. ומצהיר אני מקים מפלגה שתאחד את עמ"י

אריה דרעי בראיון נרחב: כועס על הימין בקמפיין נגדו, ומצהיר אני חוזר לפוליטיקה במפלגה שתאחד את העם. ראיון מקיף ומעמיק להאזנה

התמליל המלא. האזינו

אריה דרעי: " הופכים אותי חלילה וחס לאיזה איש שמאל, באמת יש גבול לכל דבר שאפשר להעליל". התמליל

בריאיון לתכנית "על שלשה דברים" עם שמואל בן עטר ברדיו 'גלי ישראל'. דרעי מאוכזב מקמפיין הימין נגדו ומסביר: " אני מאמין שבקירוב עם ישראל לתורת ישראל אני מקרב את הגאולה. כל אחד בדרכו הוא", "מישהו יכול לחלוק על אהבתי לארץ ישראל ?" וגם : "הרי כולנו מחנה אחד כל מי שמאמין בקבה ובתורת משה הוא מחנה אחד".

ועוד: "הסכמי אוסלו היו טעות אדירה". "אמרתי שאסור בשום אופן לתמוך בהסכמים הללו 

... אבל קיבלתי הוראה ממי שאני הייתי חייב לשמוע לו וגם היום אני שומע לו למרן רבינו עובדיה יוסף שאמר לי שיצחק רבין גם הוא איש ביטחון והוא סומך עליו לכן בסוף הורה לי להימנע"

המראיין שמואל בן עטר: הם פוחדים אולי שאתה תחבור לשמאל, הרב אריה דרעי? 

איזה שטויות, אני לא מכחיש - אני ברוך השם חבר של כולם כמו שאני חבר של איווט ליברמן ושל ביבי נתניהו והייתי חבר קרוב מאד ואני גם היום חבר של זמביש ושל כצלה, אז  אני גם חבר טוב של חיים רמון. אני בגישה של לחבר את עם ישראל כמה שיותר. אסור להרחיק אף יהודי באשר הוא. 

אבל מישהו יעלה על דעתו שאני מסכים לדעותיו של חיים רמון או שאני מסכים לדעותיה של ציפי לבני? יש לי איתם ויכוחים קשים גם בנושא של ארץ ישראל, גם בנושא של תורת ישראל. מישהו צריך לשכנע אותי מה זה חברון? מישהו צריך לשכנע אותי מה זה שכם?

מישהו צריך לשכנע אותי מה זה תל אביב באמת. כל התרבות של עם ישראל זה שכם וחברון. מישהו צריך לומר לנו מה זה המקומות הקדושים? מה זה ארץ ישראל המובטחת לנו. אבל כולנו יודעים שאנחנו עדיין בגלות ואנחנו מחכים למשיח צדקנו. ואני מאמין שבקירוב עם ישראל לתורת ישראל אני מקרב את הגאולה, כל אחד בדרכו הוא.

אז אני מתחבר לשמאל? או לימין? יש בכלל שמאל או ימין?

אני זוכר, התחלת לדבר על הסכמי אוסלו. בגלל הכבוד הגדול שאני רוחש למרן ובגלל הכבוד שאני רוחש לגדולי ישראל לא דיברתי.

הרי כל מי שרוצה לבדוק, באמת, לא בשביל לקנטר. מי שרוצה יכול לבדוק את הפרוטוקולים של ישיבת הממשלה.

אני לא ידעתי על הסכמי אוסלו. רק ביום שהביאו את זה לממשלה, הסתירו את זה ממני.

באותו יום בצהריים קיבלתי הודעה ממזכירות הממשלה שיש בלילה דיון על הסכמי אוסלו.

באתי לישיבת ממשלה ונתתי נאום חוצב להבות נגד ההסכמים הללו. ציטטתי את הרמטכל אוהד  ברק ואמרתי שיש שם חורים כמו גבינה שוויצרית בהסכמי אוסלו. ואמרתי שאסור בשום אופן לתמוך בהסכמים הללו. והזכרתי שאשף נמצא בצורה הכי נחותה שיכולה להיות בגלל שתמך בסדאם חוסיין אז למה להרים אותם עכשיו? למה צריך לתת להם מעמד ?

אבל קיבלתי הוראה ממי שאני הייתי חייב לשמוע לו וגם היום אני שומע לו  - מרן רבינו עובדיה יוסף - שאמר לי שיצחק רבין גם הוא איש ביטחון והוא סומך עליו.  לכן בסוף הורה לי להימנע. ובהסכמי אוסלו ב התנגדנו.

לכן אני לא מבין מאיפה יצאה העלילה הזו שאנחנו שס תמכנו בהסכמי אוסלו . באוסלו א נמנעו ובאוסלו ב התנגדנו.

ואני אומר בעצמי שזו הייתה טעות אדירה. אני חושב שגם מרן הודה בסוף שזו הייתה טעות. איך הוא אמר "אני שלום אדבר והמה למלחמה". אנחנו התכוונו לשלום.

יש בכלל עם מי לדבר היום? עם מי תדבר? עם החמאס? עם אבו מאזן? ואם תסכם עם אבו מאזן אז סיכמת עם החמאס?

אבל באמת, אי אפשר גם  לבקש מאיתנו כשהימין, כשהם מרכיבים ממשלה ואנחנו מצטפים אליהם, אז אתה רוצה לצפות מאיתנו שנהיה יותר קיצוניים מהליכוד ומאביגדור ליברמן?

וגם אם יש חילוקי דעות למה לא לקבל את  זה שיש לנו גדולי ישראל שאומרים לנו מה לעשות. לא יכול להיות שיש קבוצה קטנה שחושבים שהם צודקים יכולים להשמיץ ולדבר סרה בגלל שאנחנו שומעים לגדולי ישראל.

בהסכמי אוסלו אני זוכר שכשבאו אליי אותם אנשים שמדברים היום נגד ואני לא אזכיר את שמותיהם כיוון שאני באמת אוהב אותם ואני בטוח שהם מתכוונים לטובה. כשהם

באו ואמרו תראה אריק שרון אומר שזה מסוכן - דיברו על אריק שרון כמו על משיח ה' -

נו  מי עשה את ההתנתקות? אני עשיתי או אריק שרון? מישהו מאתנו חלם להגיע למצב של התנתקות?

אומרים לי כביכול שאני הולך עם קדימה. כשאני אמרתי אתמול שאני מחזק את נתניהו אז אני שומע שגם על זה תוקפים אותי. מה הם רוצים שאני אחזק? הוא ראש הממשלה הוא מייצג את מפלגות הימין, שס בקואליציה, אגו"י בקואליציה, גדולי ישראל תומכים בממשלה הזאת אז מה רוצים שנעשה?

לכן גם אם יש ויכוח זה לא מכובד. לצערי אף אחד לא פנה אליי, הרי יעקב כץ -

רבי יעקב כץ אני קורא ללו כי הוא הקים עולה של תורה בבית אל ובהרבה מקומות  -

הוא יודע את האמת כמה הוא היה קרוב אליי וכמה אני עשיתי. הלו הוא יודע כבר בתחילת דרכי במשרד הפנים, יש דברים שאסור לספר אותם, כשלא היה עוד שום דבר עם הספינה, כמה הם היו בני בית, הם היו העוזרים שלי בלשכה, הם היו אצלי כל היום וכל הלילה.

אז אם יש להם ויכוח איתי ביחד אז הם לא יכולים לבא לדבר?

לא פגוע באופן אישי אבל כואב לי הלב כיוון שאני באמת אוהב אותם ומרגיש שהם שלוחים של עם ישראל. כשאני שומע מחברים שמדברים בכלי התקשורת...

אני אומר להם שוב: יש לכם ויכוח, בבקשה אפשר לדבר. בסך הכל אנחנו באותה דעה. 

כולנו מחכים למשיח צדקנו, כולנו רוצים לקרב את עם  ישראל לתורה ולמצות,  כולנו אוהבים את ארץ ישראל. אבל עם כל הכבוד אפשר לבא אליי בטענות אם אני למדתי  בישיבת חברון ואני הייתי כפוף לדעתו של הרב שך? ואם אני גדלתי בביתו של הרב עובדיה יוסף ואני כפוף לדעתו? אבל מישהו יכול לחלוק על אהבתי לארץ ישראל ולתורת ישראל? יש בכלל מחלוקת בינינו?

כשהייתי בתפקידים אז לא עשיתי מעל ומעבר?  והם יודעים יותר טוב מכולם. תעלה לשידור את זמביש ואת משה יוגב ואת  פנחס ולרשטין ואת בני קצובר והם יגידו לך, הם אנשים ישרים והגונים. ותשאל אותם אם היה מישהו שעשה  בשביל יהודה ושומרון יותר ממני. בני קצובר וצבי קצובר וה' ישלח לו רפואה שלמה שילה גל. כל ראשי המועצות, הם היו בני בית אצלי הם הרגישו שזה הבית שלהם.

תראה, זה שהשמאל וזה שאנשים חילונים לא אוהבים, שלי יחימוביץ ואחרים – אין לי בעיה.

אבל כשאני רואה חיבורים של אנשים שלנו כמו ברוך מרזל ואחרים שהם מדברים בצורה כזו, עם כל הכבוד בלי שפנו אלי בלי שדיברו איתי,  בלי שניסו לברר את העניין. החיבור הזה של שלי יחימוביץ נראה לך יחד עם אנשי הימין שהם אנשי תורה?

שלא תבין היועצים האסטרטגיים שאני מתייעץ איתם אומרים לי: אריה תשמח על זה. זה ההפך מוסיף לך כוחות במקומות... אבל אני זה כואב לי באופן אישי. חלילה וחס. לא מתוך אחינו.

אני זוכר את הישוב היהודי בחברון. הם יודעים את האמת. אפשר לשאול את הרב הורביץ ואחרים, אני הראשון שהכרתי בהם, לא היה להם שום כתובת  הקמתי להם ועד מוניציפאלי בחברון כדי שאפשר יהיה להעביר להם כסף נגד כל אנשי משרד הפנים, הם יודעים את כל הדברים הללו. אז מישהו יכול לחשוד בי שמערת המכפלה לא חשובה לי? וקבר רחל בהסכמי אוסלו אחרי שנעשו הסכמי אוסללו וכבר החזירו, איך הלכתי בכל הכוח עם רבין כדי להחזיר את זה לשליטת ישראל וברגע האחרון החזרנו את זה . רק אני לא אוהב להשתבח, עשיתי באמת כי האמנתי בזה.

אבל כשאני רואה: פתאום הופכים אותי חלילה וחס לאיזה איש שמאל, באמת יש גבול לכל דבר שאפשר להעליל.

זה הזמן עכשיו לעשות מחלוקת? לטובתי לא לטובתי? לעשות מחלוקת בתוך שס?  בתוך הימין? הרי כולנו מחנה אחד כל מי שמאמין בקבה ובתורת משה הוא מחנה אחד.

....

המראיין שמואל בן עטר: אבל המפלגה החדשה שלך יש לה איזה בשורה איזה דרך?

דרעי: לקרב את עם ישראל לאבינו שבשמיים מתוך אהבה ומתוך אחדות, זה מה שאני רוצה לעשות.

לשמיעה:

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-263289-00.html

להורדה:

http://www.jumbomail.co.il/Downloads.aspx?sid=2302d7b8632840c9a4a22c89b02c94ca

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > אריה דרעי בראיון ל שמואל בן עטר כעס על הימין. ומצהיר אני מקים מפלגה שתאחד את עמ"י
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext