| נשלח ב-12/3/2011 22:18 |
|
| |
לאחר הטבח באיתמר
שאלתי לחברי פורום נכבד זה:
מה עולה לכם בראש לאחר הזעזוע למשמע הטבח המחריד בישוב איתמר: רצון לנקמה, העמקת התחושה של כבשה בין שבעים זאבים, חיפוש אשמים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 22:25 |
|
| |
דיון מאלף בנושא תמצא בטוקבקים של הכתבה ב Ynet. כללו של דבר: הימני הקיצוני ביותר והשמאלן ההזוי ביותר, וכל גווני הביניים שביניהם, יגזרו אישוש לעמדתם מסיפור זה.
מי שרוצה להתרפק על נרטיבים במקום להתעסק עם פתרונות בריאליה - יערב ויבושם לו. ומי שרוצה להעניש את עצמו ולהעצים בעצמו רגשות נקמה (מוצדקים או לא) שלעולם לא יבואו על סיפוקם - גם זו אופציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 22:39 |
|
| |
הי"ד זו גם תפילה וגם תזכורת !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 22:39 |
|
| |
אותי זה תפס בעיצומי מחשבות חיבוט, עוד על הנעשה ביפן. גם שם עשרות אלפים מצאו עצמם, שכולים, יתומים, אבלים, פצועי נפש וגוף, אחוזי טירוף ויאוש.
אלא מאי, שם אנחנו מדמיינים שאין מה לעשות, וכאן אנחנו מדמיינים שיש מה לעשות.
לא צריכים להיות היסטוריונים דגולים, כדי להבין את מורכבותם של החיים כאן על כל נקודה בגלובוס.
מי שפניו לשלום כמי שפניו למלחמה, יודע שפתרון אין. הכל כאן פושט צורה ולובש צורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 22:43 |
|
| |
1, לעודד ילודה להקים משפחות מרובות ילדים,
2, לתת דיור חינם לצעירים,
3, לחנך את צאצאינו על זכותיינו על ארץ ישראל, ולחנך על צדקת דרכינו,
4, להגביר את העשיה בחול שכל או רוב צעירי החוצניקים יעלו לארץ ישראל,
5, להגביר ולחנך את הצעירים שרק בארץ ישראל יש להם סיכוי לנצחיות משפחתם (= צאצאיהם) לדורי דורות,
אולי בכלל צריך להסביר בשביל מה מתחתנים בכלל, מה המטרה של להקים משפחה,
נדמה לי שאנשים עושים זאת כאוטומט ולא מתוך ההבנה עמוקה,
|
| נשלח ב-12/3/2011 22:46 |
|
| |
מקסמן
לא המדרש עיקר אלא המעשה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:17 |
|
| |
פרזנט,
בניגוד למשתמע מדבריך, לפעמים הנקמה היא הפתרון הריאלי ביותר (רוברט אקסלרוד, שם שם)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:21 |
|
| |
שנרב נ
אקסלרוד! הוּ, זה נשמע מרשים...
אני מבין שמה שהולך כאמרת חכמה סינית משקף את המציאות (כעין דבריה של מזל בגברים של שדרות רוטשילד - ארץ נהדרת: זה חרוז אז זה בטח נכון)? או שזה תלוי בהתגלגלותיות על הלשון של שמו של מנסח האימרה?
הבהרה: אין לי הידע הדרוש כדי להתווכח עם עמדות שמאלניות/ימניות קיצוניות ככל שתהיינה, כאשר הן מבוססות על ידיעת המציאות (האפורה, שיכולה לפרנס זוויות ראייה מנוגדות) ועל הכרעה ערכית (שעליה מטבע הדברים קשה להתווכח) על סמך זה. הבעיה מתחילה כאשר הסימוכין להן הם טקסטים חסרי רלבנטיות עכשווית (אקסלרוד/תנ"ך) או המיקום המקרי בו נולד הדובר שקובע באיזה עיתון הוא יקרא ובאיזה אתר חדשות הוא יגלוש (באופן אקסקלוסיבי או תוך הענקת יותר קרדיט לו).
תוקן על ידי thepresent ב- 12/03/2011 23:29:14
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:24 |
|
| |
פרופסור שנרב
פתרון למה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:26 |
|
| |
מקסמן. כמה שאלות על הרעיונות שהצמדת לטרגדיה
1. האם התכוונת שעלינו למלאות את החלל שנוצר?
2. האם גוש קטיף שהנרצחים הי"ד ממפוניו לא אוכלס חינם?
3. האם ההדגשה על"צדקת דרכינו" אומרת שגם אנחנו לא בטוחים בה? 4. האם חסר כאן בשר תותחים?
5. האם ההתבוללות כאן לא בתחילתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:33 |
|
| |
אני מבין שבמקרה זה ולגבי אדם זה הפכו מדעי החרטא למדעי החברה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:37 |
|
| |
אכן כן. יש גם עוד יוצאי דופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:37 |
|
| |
| סתם_שאלה כתב: |  | מקסמן. כמה שאלות על הרעיונות שהצמדת לטרגדיה 1. האם התכוונת שעלינו למלאות את החלל שנוצר? 2. האם גוש קטיף שהנרצחים הי"ד ממפוניו לא אוכלס חינם? 3. האם ההדגשה על"צדקת דרכינו" אומרת שגם אנחנו לא בטוחים בה?
4. האם חסר כאן בשר תותחים? 5. האם ההתבוללות כאן לא בתחילתה? |
|
1, כן בוודאי, בעיקר שמלחמתינו היא אך ורק בילודה,
2, היית חינם כי לא היית מספיק, או שמתחילה לא היינו צריך לסמוך על החיינו השמאלניים,
3, כן בוודאי, שאלו את שמעון פרס בתחילת הסכם אוסלו מה קרה ?? והוא ענה אין לציעירים מוטיבציה להילחם יותר,
4, אתה מכאיב לי אם השאלה הזאת, אבל אני יענה לך רק בזאת שאין לנו סיכוי במקום אחר, והבן,
5, התבוללות בארץ היא לא ממש התבוללות וזה עומק דבריהם שאליהו יתיר את הממזרים,
|
| נשלח ב-12/3/2011 23:45 |
|
| |
סוס:
מצד שני זעק הרב שך האנטי ציוני, שמה אתם חושבים לעצמכם יהודי ארצות הברית שהם לא יכולים לעשות לכם שואה ?.??
|
|