|
|
| נשלח ב-16/3/2011 17:45 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | שנרב נ לא עלה על דעתי שטיפש אתה, ועל כך תעיד הרזומה המרשים(ה?) שלך באתרך באוניברסיטת בר אילן. נותרה האפשרות הראשונה. ורמז לכך תמצא בכך שהצגתי את השאלה כ 1+1=2 ביחס למה שכתב אודות אי-דמגוגיותם של טיעוניך. [/quote]
[quote]אז גילית שאני טיפש. איך היה אומר יצחק שמיר: נו טוף.
|
|
גם ממי שאינו מתמטיקאי בהתמחותו היה אפשר לצפות ליותר. בכל זאת, פיזיקה מבוססת על ארגון מתמטי של העובדות הנצפות. תוקן על ידי thepresent ב- 16/03/2011 17:45:54
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 18:00 |
|
| |
???
|
| נשלח ב-16/3/2011 18:04 |
|
| |
שכם של 2011 נראית ונשמעת אחרת משכם של תחילת שנות האלפיים. העיר שנחשבה למעוז הטרור בתקופת האינתיפאדה השנייה כיום פורחת וכלכלתה משגשגת. התושבים יודעים שאם יחזרו לימי הפיגועים - עירם תשוב להיות עיר רפאים. השגשוג הכלכלי משפיע גם על היחס כלפי ישראל וכלפי הפיגוע הנוראי באיתמר בו נרצחו חמשת בני משפחת פוגל, ביניהם אלעד בן הארבע והדס בת השלושה חודשים. בהתבטאויות שלא נשמעו בעבר מגנים בחריפות התושבים את מבצעי הפיגוע ומכנים אותם חיות וכופרים.
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=787456
|
| נשלח ב-16/3/2011 18:12 |
|
| |
יוסקה
יכול להיות שזה נכון, אבל אני יכול להעיד ששכם והכפרים סביבה חוו בום כלכלי מרשים בסוף שנות התשעים. קצת רחוק יותר, בביתא ובמסחה, היו מגיעים כל שבת כל עם ישראל לקנות סלונים, ולכל זה הגיע הקץ ביום שפרצה האינתיפאדה השניה. אני גם זוכר את הקניות ההמוניות של אזרחים ישראלים בקלקיליה לפני האינתיפדה הראשונה.
זה לא אומר שיש לנו אינטרס להרע את המצב הכלכלי, ואני מאמין שיש קשר בין כלכלה לרצון של אנשים לפגע או להתאבד, אבל לאור ההיסטוריה הקצרה של הזמן האחרון ראוי לקחת ידיעות כאלו עם גרגר רציני של מלח. זה לא תהליך חד כיווני.
|
| נשלח ב-16/3/2011 18:16 |
|
| |
שנרב נ ככל הנראה איני דובר את שפתך. מזמין מישהו אחר להסביר לך מה מוזר במה שהיסקת (הציטוט התחתון) מהציטוט שלי (העליון) אודות דעתי על רמת האינטילגנציה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 20:05 |
|
| |
למטפחתספרים
"אני חושב אבל שלאפשר לזמן מסוים רצח יהודים ללא הרתעה לא יעבוד משתי סיבות, אחת - פנימית הציבור בארץ לא יעמוד בכך, שניה- זה לא יגרום לפלסטינים להירגע אלא רק יגביר את המוטיבציה של החלקים הרצחניים שבחברה הפלסטינית"
הסיבה השלישית והחשובה ביותר היא הסיבה המוסרית. ההמחשה לכך קיבלנו בליל שבת.
המשפחה באיתמר עדיין יושבת שבעה..ליבו של העם עם המשפחה האבלה. האם כולנו מזועזעים בגלל עצם חוסר המוסריות שבמעשה הנפשע או שאנחנו רק מחשבים חישובים כמו שהצגת האם נוכל לעמוד בכך לאורך זמן או האם וכיצד ולכמה זמן זה ירגיע את הפלסטינאים?( שתי הסיבות שהזכרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 02:17 |
|
| |
מה יהיה כאן ???
יצא לי להתווכח עם כמה מחבריי בנושא הכאוב הזה !
לראות את התמונה של הילדה הקטנה הזאת מצמרר ................
אכן מה זה אמור לעורר אצלי כבן אדם רגשן ...רצון נקמה כמובן
אבל אני חרדי חסיד אויף אלע צורעס ... וחבריי כשמדברים על דברים כאלה ..הם מתחילים להרצות לי על כמה
זה מיותר הקמת המדינה ותראה מה זה הביא ?!?!
ובכן מה אתה מצפה מאברך חרדי ממוצע שידע על היסטוריה ותנ''ך ????
השאלה שלי היא כך : א. כשאנחנו רואים את מחיר הדמים כאן בארץ לנגד עינינו האם הקמת המדינה הייתה טעות בעצם ???
ב. האם צריך אולי להחזיר את המפתחות לאנגליים ולקבל אולי שכר דירה ?!?! מי יודע אולי?!?!?
ג. מה אני אמור לומר לחבריי כשהם טוענים שלהתחיל עם הערבים הייתה טעות מיסודה כלומר שב ואל תעשה עדיף (אולי להישאר באירופה היה עדיף ) ??? אחת ל500 שנה ממוצע היו פוגרומים אבל
אולי זה עדיף על מרחץ הדמים הבטוח שנובע מהקמת המדינה ????
קיצר תתנו קצת חומר לענות לאותם חסרי השכלה חרדים ואולי להשכיל גם את הידע שלי
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 05:08 |
|
| |
| הערליכער כתב: |  | |
...
השאלה שלי היא כך :
א. כשאנחנו רואים את מחיר הדמים כאן בארץ לנגד עינינו האם הקמת המדינה הייתה טעות בעצם ???
ב. האם צריך אולי להחזיר את המפתחות לאנגליים ולקבל אולי שכר דירה ?!?! מי יודע אולי?!?!?
ג. מה אני אמור לומר לחבריי כשהם טוענים שלהתחיל עם הערבים הייתה טעות מיסודה
כלומר שב ואל תעשה עדיף (אולי להישאר באירופה היה עדיף ) ??? אחת ל500 שנה ממוצע היו פוגרומים אבל
תודה
|
|
קשה לעזור לתינוקות שנישבו עם מידע.
אבל אם חבריך חיים ב"מלכות של חסד", ויודעים לקרוא אנגלית, שלח אותם לקרוא את פסק הדין המאשר את ההחלטה שלא להתיר ליהודי לתלות מזוזה במשקוף ביתו, ושאל אותם אם זה מה שהם רוצים.
http://www.ca7.uscourts.gov/fdocs/docs.fwx?submit=rss_sho&sho*06-3376_067.pdf
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 06:44 |
|
| |
| הערליכער כתב: |  | מה יהיה כאן ???
יצא לי להתווכח עם כמה מחבריי בנושא הכאוב הזה !
לראות את התמונה של הילדה הקטנה הזאת מצמרר ................
אכן מה זה אמור לעורר אצלי כבן אדם רגשן ...רצון נקמה כמובן
אבל אני חרדי חסיד אויף אלע צורעס ... וחבריי כשמדברים על דברים כאלה ..הם מתחילים להרצות לי על כמה
זה מיותר הקמת המדינה ותראה מה זה הביא ?!?!
ובכן מה אתה מצפה מאברך חרדי ממוצע שידע על היסטוריה ותנ''ך ????
השאלה שלי היא כך : א. כשאנחנו רואים את מחיר הדמים כאן בארץ לנגד עינינו האם הקמת המדינה הייתה טעות בעצם ???
ג. מה אני אמור לומר לחבריי כשהם טוענים שלהתחיל עם הערבים הייתה טעות מיסודה כלומר שב ואל תעשה עדיף (אולי להישאר באירופה היה עדיף ) ??? אחת ל500 שנה ממוצע היו פוגרומים אבל
תודה |
|
על השואה הם שמעו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 06:55 |
|
| |
שנרב, אני תוהה מה היית חושב אם היית נמצא בבזל בשנת 1897 ושומע את רעיונותיו של הרצל על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל. לא מופרע ומסוכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 07:17 |
|
| |
איש ההווה, אתה מתיימר להיות אמפתי כלפי הערבים, אבל אתה מסרב להיכנס לתוך מוחם ולהבין את חשיבתם. בעיניהם, הקמת מדינת ישראל היא גזל וחורבן. לא רק כיבוש חברון או מזרח ירושלים, אלא גם יפו וצפת. ההצדקה היחידה לקיום ישראל בעיני הערבי היא העובדה שהיא מדינה חזקה. מכיוון שהיא חזקה, מבינים השפויים שבערבים, יהיה זה טירוף לנסות להשמיד אותה ולהסתכן בחורבן נוסף. בוודאי שאין לקיומה של ישראל, גם בגבולותיה המצומצמים, שום הצדקה מוסרית בעיניי הערבי, ואפילו הערבי המתון. ההצדקה היחידה היא הכוח.
מכיוון שההצדקה היחידה לקיום ישראל מבחינת החשיבה הערבית היא היותה חזקה, ההצעה שלך ממש אבסורדית. אם ישראל תפגין חולשה, היא תערער את ההצדקה היחידה לקיומה מבחינת הערבים, ותזמין הרבה יותר אלימות כלפיה.
אתה חושב שאם נהיה נחמדים לערבים, הם ישלימו איתנו ויפסיקו לשנוא אותנו. זו חשיבה שמזכירה את ה"אנס הנחמד" שאנס נשים ואחרי זה התייחס אליהן ממש יפה. אולי הוא קיווה שהן לא יגישו תלונה במשטרה. בעיני הערבים, מתן גישה לים בטח לא יפצה על האונס הברוטלי של פלסטין שנעשה בידי היהודים.
זה לא מפתיע שהאינתיפאדה האלימה ביותר פרצה דווקא אחרי שהערבים קיבלו את ההצעות הנדיבות ביותר. הם זיהו חולשה, והחולשה אותתה להם שאולי בעצם אין הצדקה למדינת ישראל ואין סיבה להשלים איתה.
תוקן על ידי אור_הלבנה ב- 17/03/2011 07:22:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 07:53 |
|
| |
מואדיב
לתינוקות שנשבו אפשר לעזור רק עם מידע. וכמובן במאור פנים.
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 10:17 |
|
| |
.
(לכבודו של מיימוני)
שיעור ראשון לתינוקות שנישבו בחו"ל - מעשה ברבי זירא ובמוכר הדגים הטברייני.
======================
רבנן פתרי קרא בעולי גולה:
"אחות לנו קטנה" - אלו עולי גולה.
"קטנה"- שהיו דלים באכלוסין.
"ושדים אין לה"- אלו חמשה דברים שהיה בית אחרון חסר מן הראשון, ואלו הן: אש של מעלה, ושמן המשחה, ארון, רוח הקדש, ואורים ותומים. הה"ד "וארצה בו ואכבדה"(1), "ואכבדָ" כתיב, חסר הא.
"מה נעשה לאחותנו"- מה נעשה ביום שנגזר "די עבר פרת עבר די לא עבר לא יעבור"(2).
"אם חומה היא"- אלו ישראל העלו חומה מבבל לא חרב בית המקדש בההיא שעתא פעם שנית.
רבי זעירא נפיק ליה לשוקא למיזבן מקומא, א"ל לדין דהוא תקיל: "תקיל יאות!"
ואמר ליה: "לית את אזיל לן מן הכא בבלייא די חרבון אבהתיה?"
בההיא ענתה אמר ר' זעירא: לית אבהתי כאבהתהון דהדין?!
על לבית וועדא, ושמע קליה דרבי שילא יתיב דריש: "אם חומה היא" - אילו עלו ישראל חומה מן הגולה לא חרב בית המקדש פעם שנייה.
אמר: יפה לימדני עם הארץ.
(שיר השירים רבה פרשה ח)
(1) חגי א'
(2) עזרא הא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2011 11:24 |
|
| |
מואדיב. התינוקות הללו מנסים להשאר בשבי. ולשחק בכאילו . עד לפני שישים שנה לא היתה האפשרות להשתעשע בכגון דא אולי נחזיר את המפתחות ?! , אף אחד לא שאל אותנו מה אנו רוצים עד אז והחברים של הערליכער דנו במקווה בשאלות קיומיות יותר. ובכלל ״פוגרום אחת לחמש מאות שנה״ ... מה נסגר איתם בדיוק.
|
|