בית פורומים עצור כאן חושבים

לאחר הטבח באיתמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2011 17:38 לינק ישיר 

רב מיכי,
נראה לי שלא זה היה תלוי בך אתה היית מדיח את שמעון בן שטח מהסנהדרין. (אם כי ככל הנראה אם היית בדורו זה היה תלוי בו...)
לעצם הדברים,
מצוות מחיית עמלק לא עוסקת בהרג תינוקות  אלא במלחמה (לפחות לפי חז"ל והרמב"ם) כנגד אותו עם, את הפרשנות הזו אתה ודומיך (לצערי גם מקרב כאלה שמזדהים עם המצוה הזו) נידבו לנו ב"חכמתם" כי רבה בכלל, ובהקשר המוכחי בפרט.
         בכל מקרה דומני שהנושא הקונקרטי מוצה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 18:01 לינק ישיר 

אישציפ, אנחנו כנראה מצוידים בספר תורה, בתלמוד וברמב"ם שונים. לפי הגירסאות שבידי יש להשמיד כל תינוק ועולל. ככל הידוע לי, תינוקות לא יוצאים למלחמה. ואם אתה מתכוין שלפני שהורגים את התינוק יש להכריז עליו מלחמה (רק תוודא שהוא כבר יודע לדבר, ושהוא קורא עיתונים), נו שיהיה.
ולגבי שמעון בן שטח, במאמרי שעוסק בגזירות הכתוב (דומני שהוא עלה כאן לדיון), הסברתי גם את מעשה שמעון בן שטח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 18:03 לינק ישיר 

כשירות לציבור, זו הגירסה לספהמ"צ של הרמב"ם שמצויה בידי:

והמצוה הקפ"ח היא שציוונו להכרית זרע עמלק לבד משאר זרע עשו, זכרים ונקבות קטנים וגדולים. והוא אמרו יתעלה (ס"פ תצא) תמחה את זכר עמלק. וכבר קדם לנו (מ' כ וקעז) אמרם שלש מצות נצטוו ישראל בשעת כניסתן לארץ למנות להם מלך ולבנות להם בית הבחירה ולהכרית זרעו שלעמלק. ומלחמת עמלק היא מלחמת מצוה גם כן וכבר התבארו משפטיה בפרק שמיני מסוטה (מד ב):
שמא אצלך כתוב משהו אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 19:31 לינק ישיר 

אגב, וסליחה על הקפיצה לוויכוח באמצעו - גם מבחינה אובייקטיבית נדמה לי שהרוצח של משפחת פוגל איננו עמלק. אני לא באמת בטוח שלו היו משפחת פוגל הי"ד גרים בארצות ערב ולא בא"י שהרוצח היה נוגע בהם. הוויכוח פה הוא דתי-טריטוריאלי, אבל עמלק הוא שנאת ישראל לשמו, ולכן גם עובדתית הערבים אינם בכלל הגדר של ר' משה סולובייצ'יק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 20:14 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
כשירות לציבור, זו הגירסה לספהמ"צ של הרמב"ם שמצויה בידי:

והמצוה הקפ"ח היא שציוונו להכרית זרע עמלק לבד משאר זרע עשו, זכרים ונקבות קטנים וגדולים. והוא אמרו יתעלה (ס"פ תצא) תמחה את זכר עמלק. וכבר קדם לנו (מ' כ וקעז) אמרם שלש מצות נצטוו ישראל בשעת כניסתן לארץ למנות להם מלך ולבנות להם בית הבחירה ולהכרית זרעו שלעמלק. ומלחמת עמלק היא מלחמת מצוה גם כן וכבר התבארו משפטיה בפרק שמיני מסוטה (מד ב):

שמא אצלך כתוב משהו אחר?

ממתי אצל הרב אסטרטגיה מלחמתית הופכת את תורתינו ואת אבותינו כלא מוסריים ???

אם נכון הוא שהאומה עמלקי היא לא רק אומה אכזרית ומתאבדת לדעת עם אויביה, רק יש גם בעיה לקחת מהם שבויים כי גם מעשיו היא מעשי כנען, במילא חייבים אסטרטגית שלא ישארו מהם בארץ זכר, (מצידי שיברחו להם לאפריקה או לאירופה)
אחרת ילמדו ממעשיהם הרעים,
וגם אמונתם של להתאבד עם אויביה מסוכנת אם ישאר מהם זכר,
כלומר כל תינוק אסור לא לדעת שהוא שייך לאמונתם של עמלקי, ומזה ימשיך את אמונת אבותיו,

בקיצור:
1, כל האומות שהיית בארץ ידעו שעוד מעט מגיעים המשוגעים האלה שהורגים נשים וילדים ולא לוקחים שבויים, ועוד במצוות האלוקים שאין לשכנע ולעורר רחמים נגד דבר האלוקים כביכול,
ולכן מי הם ההורים שישארו להיות בארץ הזאת ?? או לפחות לא משאיר את הנשים והילדים בארץ בזמן שהגברים נלחמים, כי שמה ינצחו במלחמה,

זוהי אסטרטגיה נכונה וחכמה ביותר, (ראה מה קרה למשה דיין שלא למד תורה וכמה אנו סובלים מזה עכשיו )
עובדה שקיבלו בטעות את הגבעונים, לומר שלא היית להם עניין להרוג סתם,

וכמו כל נבואה שנצרך לדורות נכתבה, כך גם היום אפשר לומר שמי שמחנך את ילדיו להרוג ולהתאבד עם אויביה,
והם גם מאמינים שזה בשם האלוקים,
אז בוודאי שחייבים להשמיד אותם עד שלא ישאר מהם זכר (= זכר מהאמונה ומהחינוך)
נכון שהיום עושים את זה אחרת, כלומר לא משמידים את הגוף רק את ההשקפה ומחנכים אותם מחדש,

אבל מכאן לבוא לומר שהתורה היא לא מוסרית, ואבותינו היו אכזריים ???? אין לך רישעות יותר גדול מזה,

מילא אם היית מצווה לכל יחיד שמוצא עמלקי חייב להרוג אותו, אבל לא היא, רק במלחמה,
כלומר, האם היית מצווה להרוג עמלקי שגר במצריים ?? האם היית איזה בריסקר בזמנם שנסע למצריים לקיים מצוה נדירה של להרוג איזה תינוק עמלקי ??? 

תוקן על ידי maxmen ב- 14/03/2011 20:16:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 22:22 לינק ישיר 

פתח ב"ציוונו להכרית את זכר עמלק וכו'" וסיים ב"מלחמה", ובמשנה תורה כלל לא הזכיר את החלק הראשון ודיבר על החובה לפתוח בשלום, אם בעיניך הפתיחה בשלום היא מס שפתיים נלעג זו בעיה שלך (ולא רק בתחום פרשנות התורה וההלכה לענ"ד) בעיני זו עיקר המצוה, בפרט שלמיטב זכרוני הקטע של "זכרים ונקבות קטנים וגדולים" לא מופיע בחז"ל כלל. (ותקן אותי אם אני טועה) בכל מקרה מי שרוצה לקטרג על ישראל ו/או על תורתו עדין יכול לעשות את זה, וחלילה לי מלעכב את הבחירה החופשית אף בענין כגון זה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:14 לינק ישיר 

שנרב נ

אכן זוהי כוונתי (קשה לי להאמין שאדם משכיל ויודע ספר כמוך לא הכיר את המושג קו-אבולוציה [לונקק לטובת הקוראים])

mdabraham

1. נראים הדברים שכשיבוא משיח בב"א ותתכנס הסנהדרין מחדש (או לפני ביאתו), היא תורכב ברובה מאותם אנשים טפש-מטפשים שאתה מדבר עליהם, ואתה תחויב למחות את זכר עמלק במשמעות קיפוד פתיל חייהם של תינוקות חפים מפשע (ואולי אפילו של קבוצה אתנית שיצא ממנה מישהו שפגע בציפורן זרתו של יהודי, לפי ראות עיניהם הישרה שתמצא לה טריגר טכסטואלי) כמו גם להמשיך לקשור רצועות עור עגל על הזרוע ולעסוק בשאלת הגדרתו של חיתוך נייר טואלט בשבת, בדיוק כשם שאתה רואה את עצמך מחויב למה שקבעו אותם אנשים א-מוסריים, שוביניסטים, גזענים, לא חכמים במיוחד ביחס ליוונים שחיו מאות שנים לפניהם ושתחומי עיסוקם נעים בין חקיקה, עבודת האל, מיתולוגיה פגאנית, בדיחות גסות ואירוטיקה/פורנוגרפיה (כפי שמראים ירון ידען וידידנו סוסרטי / הרב הגאון בבלוגו הנפלא) - שקרויים גם חז"ל. 

2. אתה מציג עמדה רפורמית למהדרין (לינק לדיון שלנו באשכול "אני מאמין בספקות גמורה" שלא מוצה. במאמר מוסגר: למרות דעתך על חוסר הלוגיקה שלי, מחוץ לפורום בועתי זה אני נחשב דווקא לאדם עם עמדות ונימוקים רציונליים למדיי, וכבר פנה אליי מישהו באישי להמשיך ויכוח לא ממוצה נוסף שלנו באשכול אחר). נשאלת השאלה - מדוע אותה לוגיקה שאתה מחיל על פעולה לפי ההלכה בהקשר עדים זוממין ועמלק לא תוחל על שוביניזם הלכתי וקריעת נייר טואלט בשבת.
אם תשאלו לדעתי כפסיכולוג (איפה... סטודנט עלוב לתואר ראשון שככל הנראה 'חותך' למדעי המוח) התשובה היא פסיכולוגית טהורה: יש לך קושי פסיכולוגי בלעשות את המעשה המנוגד למה שחינכו אותך, בעוד שעל מעשים היפותטיים / שלא נתקלת בהם (=לא אויימת מהם במסגרת החינוך שלך) אין לך בעיה לעשות זאת. אתה מוזמן לתת הסבר לוגי לחילוק שיְיַתֵּר את הצורך (ודוק: לא יבטל אלא יְיַתֵּר את הצורך) בהסבר זה.

3. זו ממש לא חכמה ולא פיתרון לברוח מהריגת עמלק כשאין לך ברירה. האם לדעתך רק מי שלוחץ על ההדק הוא האשם, ולא המחוקקים שמורים לו לעשות כך? ואיפה הכניעות לא-ל? לי קשה לשמור שבת. לכן לא אעשה זאת?

תוקן על ידי thepresent ב- 14/03/2011 23:24:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:33 לינק ישיר 

1. במקום לעסוק בספקולציות, נחכה ונראה מי ירכיב את הסנהדרין. לי דווקא יש הימור אחר משלך.
2. אין כל קשר בין עמדתי לבין רפורמה. אפילו לא מקרי. זה דורש מעט ניתוח מושגי, ואין לי כעת זמן לכך. אפנה אותך למאמרי ב'אקדמות' יט, ששמו בישראל "האם יש עבודה זרה 'נאורה'?".
3. הלוגיקה שאני מפעיל על עדים זוממים היא לוגיקה פשוטה שדיינים מפעילים אותה כל העת. אני לא מקבל עדות קרובים, אבל במקום שבו הדבר גורם לי להרוג חפים מפשע אני גם לא מתעלם מהם (שהרי כפי שכתבה הגמרא והראשונים הקרובים הם דוברי אמת), וכך ראוי לנהוג (כמו בדין מרומה). גם יחסי לנייר טואלט הוא כזה של דיינים רגילים. זה אסור, ואין בכך שום דבר בעייתי. אשמח אם תראה לי מה לא הגיוני כאן. כך שעד שאתה דורש ממני טיעונים לייתר את ההסבר שלך, אני עוד לא הבנתי איך הגעת אליו ומדוע (למעט כמה הנחות יסוד לא מבוססות, בתוספת לקורט ניתוח מושגי לקוי).
אגב, אם בעיניך הקושי שכרוך בהריגת עמלקים זהה לקושי שכרוך באי חיתוך נייר טואלט, אני לא ממליץ לך לעבור למדעי המוח. תישאר בפסיכולוגיה, לא מיצית עדיין את העניין. ואם אתה רואה בשני המקרים הללו קושי פסיכולוגי ולא בעייה מוסרית, אז כדאי לקחת עוד כמה קורסים באתיקה. ואם אתה חושב שהריגה אינה בעייה דתית-הלכתית (משא"כ חיתוך או אי חיתוך נייר טואלט), אז כדאי לחזור עוד מעט לספסלי הישיבה.
4. לא אמרתי שזו חכמה לברוח מהריגת עמלק. יתר על כן, גם לא אמרתי שאני אברח. מה שאמרתי הוא שייתכן שלא אעמוד בניסיון הזה. ההבדל הוא שמים וארץ כמובן לכל אחד. ואם כוונתך למה שאמרתי שאפסול את העד, הרי זה גם דבר שעושים אותו דיינים כל העת (החל מפסילת הגיור של הרב גורן, המשך בפסילת הרב דרוקמן על ידי הרב שרמן, ועד המעשה של ר"מ פיינשטיין שאם הכלה אמרה לו מתחת לחופה שבתה ממזרת והוא הודיע לה חגיגית שהיא אינה נאמנת, ועבר מייד לברך את הברכות בשם ומלכות, ועוד ועוד). כבר אמרתי לך כמה פעמים שאני ממשיך בדבקות את המסורת ההלכתית (לא את זו האזוטרית שאתה בנית לעצמך עם אחיך החרדים בעלי החשיבה הלקויה והלא ביקורתית, אלא את הזרם המרכזי), כמו כל רפורמי טוב.

תוקן על ידי mdabraham ב- 14/03/2011 23:38:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:44 לינק ישיר 

אז מה ד"ר אברהם?

העובדה שנולדתי לרחם חרדית (עאלק) פוסלת אפריורית כל טיעון שאעלה,
כי לא הייתי חניך בבני עקיבא המצטט משפטים חסרי מובן (בעיניי ה'חרדיות') בשם הראי"ה קוק, מדסקס 24/7 על רוח ההלכה (שאינה קיימת לדעתך) ועל גדריה המדויקים של שמירת נגיעה, ששאיפתו להיות 'קרבי', שברוב קדמתו הרעיונית ופתיחותו המחשבתית לובש מכנסי ג'ינס וחולצת טריקו חלקה (כמוני כיום, אם זה נורא חשוב לך, למעט חלקותה של חולצת הטריקו - מה שמעיד אמפירית על פתיחותי המחשבתית היתירה) ולא אלגנט-שחור-לבן ומצטט רב מגולח במקום מזוקן, 
מה שגורם לי שלא לראות את האור הזוהר מהאפולוגוטיקה הספציפית שלך שעד כה מראה חוסר קונסיסטנטיות לכאורה? 

טוב לדעת. באמת חבל על האנרגיות שאני משקיע. 

לילה טוב לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:57 לינק ישיר 

טוב. אם זוהי כוונתך אז בא נלך הלאה. אני מנסה להבין מה המסקנה שאתה גוזר מהתפיסה הזו.

אפשרות אחת היא שאתה מניח כי ניתן לשבת עם מנהיגות כלשהי של הציבור הערבי בארץ ישראל ולהגיע איתה להסכם שיהפוך את הצד השני לסכסוך מרוצה (אני מניח שחיסול מדינת ישראל ו/או טבח תושביה היהודים לא יהיה חלק מן העסקה, כלומר שגם אחרי ההסכם וביצועו ישארו שני צדדים). לאחר ביצועו של הסכם כזה הטרור אולי לא יפסק מידית ולגמרי אבל ילך וידעך ויעלם תוך זמן קצר כי כולם יהיו מבסוטים חלאס.

אפשרות שניה היא שאינך סבור כי הסכם כזה הוא בר השגה ברגע זה, אם מפני שאין מנהיגות ערבית מספיק חזקה על מנת לקבל אותו ולעמוד בו או מאלף ואחד סיבות אחרות. במקרה כזה, אם אני מבין אותך נכון, מה שאתה מציע הוא שבור את מעגל האיבה באופן חד צדדי, או במלים פשוטות, להניח לערבים לטבוח כמה יהודים מדי פעם ולא לנקוט נגדם שום סנקציה (או לפחות לא לנקוט אמצעים נגד אוכלוסיה בקנה מידה רחב, גם אם אמצעים אלו נחוצים לבטחון היהודים, כי הם גורמים לערבים לתסכול וזעם). נראה לי שלזה התכוונת, כי לעיל אמרת משהו על כך שתושבי שכם לא זכו לראות את הים, ועל כך שלא נורא אם יהרגו חמשה יהודים או משהו כזה. אם אני מבין נכון את דבריך, אתה חושב שכדאי לפתוח את המחסומים ולאפשר לתושבי שכם מעבר לים התיכון (איך שלא תעשה את זה, הם יעברו דרך שטח שבתוך הקו הירוק) על אף שמדי פעם הם ינצלו את ההזדמנות לצורך טבח יהודים פה ושם, כי זה יגרום להם בטווח הארוך לפחות תסכולים ולכן יקטין את האלימות.

כפי שאמרתי לי נדמה שמדובר באפשרות השניה. שוב: האם הבנתי נכונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 00:19 לינק ישיר 

שנרב נ

כפי שהדגשתי בתחילת הדיון, קטונתי מלהביע עמדה ולעמוד מאחוריה מבחינה עובדתית וערכית. אני רוצה לשמוע מהי עמדתך שלך, ולצורך העניין אנא חסוך לי ציטוטים מפרופסורים אמריקאים למדעי המדינה (אפרופו מקיאבלי המצוטט במאמרך, לפני כמה שבועות הייתה עליו הרצאה באוניברסיטה המשודרת של גל"צ, כמה צחקתי על ההגדרה המופרעת והנפלאה שלו למושג ה virtue...)
אני יודע שאנשי שמאל מציגים פתרונות לטווח ארוך (שתי מדינות לשני עמים ועוד). מה הפיתרון שלך - בניגוד ל(מה שנראה כמו) ניהול משברים בטווח הקצר (והוא לא, כי אתה דוחה את המשבר - שיתעצם פי כמה וכמה - לנקודה מאוחרת יותר על ציר הזמן)?
בנוסף לפיתרונות מדיניים וצבאיים יש להשקיע לא פחות ולטעמי אף הרבה יותר בפתרונות מהזווית הפסיכולוגית. הסברה, קירוב לבבות, דיאלוג, וכל שאר הבבל"ת של הסמולנים, כמו גם חשיפה להשכלה ולעולם הרחב. כדאי גם לפני זה ללמוד היטב את הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והדינמיקה-פוליטיקה הפנימית של בני המגזר הערבי בטרם מעריכים דברים אודותיהם.

האם לדעתי אפשר ברגע זה לשבת עם המנהיגים ולהגיע להסכם המקובל על שני הצדדים שישאיר את שנינו על היבשה? אני (הוד עניות דעתי) מעריך שלא.
לגבי האפשרות השנייה - כן. זה עצוב שייטבחו ילדים יהודים שפאותיהם הבלונדיניות מתנפנפות ברוח, וגם שערבים בתספורת קצוצה המדברים במבטא מזרחי יהרגו (הכל עניין של מינוח...). אפשר לנקוט אמצעי זהירות (שיהפכו את חיינו לבלתי נסבלים, כמעט כמו של 'בני דודינו' בשכם כעת) בטווח של השנה/שנתיים/5/20/50 שנה הקרובות. עוד אופציה לאדם להקטין את סיכוייו להיפגע היא להתגורר בדירות בתוך הקו הירוק (שבעלות של הדירות ביישובים יוכל להשיג דירות ישנות בשכונת מצוקה אבל מה לעשות), למשל. כל זה במקביל לפתרונות מתחום הקירוב בין המגזרים כדלעיל.
הפיתרון האחר דוחה את הרג 5 הילדים להרג של 50 ילדים בעוד 20 שנה. זאת בנוסף להרג של חפים מפשע בצד השני.

אתה מוזמן להסביר לנאיבי שכמותי למה לא להעדיף את התקווה (אפילו 10% סיכוי) שנותן הפתרון של השמאל על פני הדחייה על ציר הזמן של פיתרון אנשי הימין (אגב עדיין מוקשה לי איך זה שעלון כמו 'עולם קטן' נאלץ לחפש את העמדה הימנית אצל אזובי קיר - מבחינה פוליטית, כמובן - כעיתונאי חגי סגל וח"כ [ליכוד] ציפי חוטובלי. האם במצע של המפד"ל-בית-יהודי / איחוד-לאומי לא דובר על משהו, כמו במצע של מרצ? אולי פספסתי פה משהו)

(לפחות בדקות הקרובות אני לא אהיה פה)

עירבתי את הבית היהודי עם האיחוד הלאומי 

תוקן על ידי thepresent ב- 15/03/2011 00:25:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 01:13 לינק ישיר 

אם היה אפשר להבטיח שהאנשים שיירצחו במסגרת תכנית התרת הדם שלך יהיו אתה וילדיך, או שאר שמאלנים שחושבים כמוך, הייתי תומך בה בשמחה. למען האמת הייתי תומך בה גם בלי קשר לשיפור האוירה בין יהודים לערבים, סתם למען הפיכת עולמנו למקום נקי יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 01:42 לינק ישיר 

הווה, אתה ממשיך להתעקש על הבליך במקום לענות לעניין. אל תיתן למצוקות להשתלט על החשיבה. כתבתי לך הודעה עם כמה טענות, ואתה מקדיש את כל דבריך לכמה מילים מתוך ההערה שבסוגריים, ונראה שגם אותן לא הבנת.
לא פסלתי את דבריך בגלל חרדיות, אלא ציינתי את העובדה הטיפוסית שבתיאור המסורת שאתה מציג אתה מבטא עמדה חרדית, כנראה בגלל בית הגידול שלך. משום מה, גם אחרי שעזבת (לפי עדותך) את התפיסות הללו אתה ממשיך להילחם נגדן אבל מתעקש שיהיו בהווייתן (כמו אותה הלצה על הבחור הגוי מפוניבז' שהקפיד לילך בשבת עם אבן בכיסו ולא העלה בדעתו 'לסמוך' על העירוב). זו תופעה שפגשתי לא פעם, שאדם שגדל בחינוך חרדי ועזב אותו, ממשיך לתפוס את המסורת לפי התמונה החרדית, ואף נלחם עם כל מי שמנסה להציג תמונה אינטליגנטית יותר. כל זאת רק כדי שיוכל להמשיך ולבקר את המסורת. על כך אני חוזר ואומר לך שבאלוקים הזה גם אני לא מאמין.
אגב, אם כבר אתה מחליט לדבר לגופו של אדם, אני לא שייך לכל מה שאתה מתאר. לא לראי"ה, ולא לג'ינס ולמלל המיזרוחניקי המצוי. אין לכל הדמגוגיה הזו מאומה עם מה שכתבתי לך. אני מדבר על תפיסות של הדת והאמונה והמסורת, ולא על מה לובשים ובאילו מילים מדברים. נראה שגם בזה אתה ממשיך את החינוך שקיבלת, לפסול בגלל מאפיינים חיצוניים במקום להתייחס לתכנים ולעמדות. אני חוזר ונוכח שוב ושוב שיש דברים שמהם שום חולצת טריקו לא מצליחה לשחרר (על כך נאמר: משורה ישחרר רק המוות).
כבר מזמן אני נוכח בנזקי החינוך החרדי, שבתמונה שעליה הוא מחנך קשה מאד שלא לכפור. אבל אני מצפה ממי שמפעיל חשיבה ביקורתית, שיצליח לא רק לשאול אלא גם לחפש תשובות, ושינסה להתבונן על המונה מזוויות שונות בלי להתקבע על הזווית שבתוכה הוא גדל. התעקשות על ציור אווילי של המסורת רק כדי שאפשר יהיה להמשיך ולבקר אותה, מעיד על חשיבה ביקורתית חלקית בלבד.
שלך, ד"ר אברהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 01:44 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
אם היה אפשר להבטיח שהאנשים שיירצחו במסגרת תכנית התרת הדם שלך יהיו אתה וילדיך, או שאר שמאלנים שחושבים כמוך, הייתי תומך בה בשמחה. למען האמת הייתי תומך בה גם בלי קשר לשיפור האוירה בין יהודים לערבים, סתם למען הפיכת עולמנו למקום נקי יותר.

צובט את עצמי... לא, אני ער, וההודעה הזו נכתבה ע"י פרופ' והוגה דעות (בדקתי בהודעות משתמש - זה אותו אחד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 02:02 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
הווה, אתה ממשיך להתעקש על הבליך במקום לענות לעניין. אל תיתן למצוקות להשתלט על החשיבה. כתבתי לך הודעה עם כמה טענות, ואתה מקדיש את כל דבריך לכמה מילים מתוך ההערה שבסוגריים, ונראה שגם אותן לא הבנת.
לא פסלתי את דבריך בגלל חרדיות, אלא ציינתי את העובדה הטיפוסית שבתיאור המסורת שאתה מציג אתה מבטא עמדה חרדית, כנראה בגלל בית הגידול שלך. משום מה, גם אחרי שעזבת (לפי עדותך) את התפיסות הללו אתה ממשיך להילחם נגדן אבל מתעקש שיהיו בהווייתן (כמו אותה הלצה על הבחור הגוי מפוניבז' שהקפיד לילך בשבת עם אבן בכיסו ולא העלה בדעתו 'לסמוך' על העירוב). זו תופעה שפגשתי לא פעם, שאדם שגדל בחינוך חרדי ועזב אותו, ממשיך לתפוס את המסורת לפי התמונה החרדית, ואף נלחם עם כל מי שמנסה להציג תמונה אינטליגנטית יותר. כל זאת רק כדי שיוכל להמשיך ולבקר את המסורת. על כך אני חוזר ואומר לך שבאלוקים הזה גם אני לא מאמין.
אגב, אם כבר אתה מחליט לדבר לגופו של אדם, אני לא שייך לכל מה שאתה מתאר. לא לראי"ה, ולא לג'ינס ולמלל המיזרוחניקי המצוי. אין לכל הדמגוגיה הזו מאומה עם מה שכתבתי לך. אני מדבר על תפיסות של הדת והאמונה והמסורת, ולא על מה לובשים ובאילו מילים מדברים. נראה שגם בזה אתה ממשיך את החינוך שקיבלת, לפסול בגלל מאפיינים חיצוניים במקום להתייחס לתכנים ולעמדות. אני חוזר ונוכח שוב ושוב שיש דברים שמהם שום חולצת טריקו לא מצליחה לשחרר (על כך נאמר: משורה ישחרר רק המוות).
כבר מזמן אני נוכח בנזקי החינוך החרדי, שבתמונה שעליה הוא מחנך קשה מאד שלא לכפור. אבל אני מצפה ממי שמפעיל חשיבה ביקורתית, שיצליח לא רק לשאול אלא גם לחפש תשובות, ושינסה להתבונן על המונה מזוויות שונות בלי להתקבע על הזווית שבתוכה הוא גדל. התעקשות על ציור אווילי של המסורת רק כדי שאפשר יהיה להמשיך ולבקר אותה, מעיד על חשיבה ביקורתית חלקית בלבד.
שלך, ד"ר אברהם

מכובדי פסיכולוג הכורסה ד"ר אברהם

לא נותר לי אלא להפנות אותך להודעה הזו שלי
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2881754&whichpage=2&forum_id=1364#R_9
שבה אני מסביר היטב למה הטענה של הפרופ' הרפורמיסט לפיה כל המלל הפסיכואנליטי במאת השנים האחרונות הוא בולשיט ומה שפרויד אמר זה בסך הכל שבנאדם חושב על סקס והרבה - אינה מחזיקה מים.
בעברית: כפי שהודית בפה מלא בהודעתך המצוטטת, לא רק החרדים אלא גם ה'מזרחניקים' ולמעשה 99.9% מהיהדות האותודוכסית כיום ולדורותיה תפסה את היהדות בדיוק כפי שהחרדים (ושהתברר כנכון לגבי הלא-חרדים, עם שינויים קוסמטיים כאלו ואחרים) הנחילו לי בחיידער ובישיבות הק' (או לא הק', אם זה נורא דחוף לך). העמדה שלך שאתה מתאר כזרם המרכזי נמצאת בשולי שוליה של ההתפלגות. אין לי בעיה אפריורית עם עמדתך (יש אמנם אי סבירות מסוימת שהאמת נמצאת אצל 4 אנשים בערך אבל נניח לזה) אבל לדעתי היא לא מחזיקה מים (וזו גם הסיבה שהיא לא אומצה בחום ע"י האפולוגוטיקנים והמחוקקים היהודים) מבחינה לוגית (או פסאודו-לוגית לטעמך) והיסטורית, ועל זה נסוב ה'דיון' בינינו. במקום לענות אתה מאשים אותי בלבישת ותפיסת שחור-לבן, כפסיכואנליטיקן מצוי הטוען שאשה המתנגדת לדבריו סובלת מקנאת פין.

ושוב ליל מנוחה,
ושלא נוסיף לדאבה (ולראות הודעות כמו זו שציטטתי בהודעתי הקודמת) עוד, 
הסטודנט העלוב פרזנט

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לאחר הטבח באיתמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.