בית פורומים עצור כאן חושבים

פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2011 21:52 לינק ישיר 

לא ראיתי ששאלת- ראיתי שרטנת בצדק. והזכרת כמה טפשויות,  מוכרות, שאלה- לא שמעתי- ולא בטוח שהיתי יודע לענות
כי לי יש הרבה הרבה יותר שאלות, וכמעט ואין לי תשובות, אבל איך הרבי שלי היה אומר- אל תשאל שאלות- תאמין. אבל הרבי שלי מת ואתו מתה התשובה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:19 לינק ישיר 

מקסמן : אולי היה יותר נכון ללכת עם טי שירט שחור ובחורף עם מעיל צמר אופנתי שחור כמובן

מיסטר ניק : דבריך אכן נכונים אתה מדבר בכאב ובצדק . אתה מציין שאתה כן אוכל הכול חוץ מחמץ כמובן 
ובכל זאת כואב לך מה שכואב לכל בן אדם שעוצר לחשוב .
אני לא מאמין שיהיה פה למישהו הסבר לוגי לכל הדבר הזה .
אני חושב שזה חלק מהחרדיות הקלאסית .לא לחשוב להאמין לכל לוקש ומי שמצליח למכור לך את הלוקש + רגש 
אז בכלל לבו נמס 
אנשים שיכולים להאמין בכל קבליסט או מיסטיקן (זה יכול להיות גם אדמו''ר ) גם סוג של מיסטיקה לא ????
בכל אופן אשמח לראות את הדיון המעניין הזה ממשיך בפסים ערכיים 
תודה לך אגב שהרמת את רמת האשכול ......הוא עסק לפני זה קצת בגסויות ?!?! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:52 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
לפני כמאתיים שנה כשהחלו להשתמש במכונות ליצור מצות, גרם הדבר לבעיה חמורה לכל אלו שהתפרנסו מאפיית מצות עבודת היד, שהיו בעיקר אלמנות יתומים ועניים מרודים, נוצרה בעיה סוציאלית חמורה ביותר, החלו האדמורים לאסור את השימוש במצות מכונה- הגדיל לעשות ה"דברי חיים" והכריז כי מצות המכונה הן חמץ גמור ואפילו חמור יותר. יתר החסידויות ישרו קו.

אשתקד כבר התווכחתי איתך בנושא זה, ודומני שגם נגענו קצת בענין דברי הדברי חיים. אני מבקש ממך שתפרש מה ידוע לך על איסור הדברי חיים בנוגע למצות מכונה, מה בדיוק הוא אסר, ועל מה בדיוק הוא אמר שזה חמץ גמור, האם כל מצות מכונה אסורים? האם הוא נתן טעם לדבריו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 23:59 לינק ישיר 

שבח

הדברי חיים עד כמה שידוע לי לא נימק אלא כתב או אמר- הטעם עמוק- וטעמי ונימוקי עמי. הרי אין  לך בעיה למה שאהיה כלי שני\ אתה ירושלמי אמנם, אבל אני בטוח שיש חסידי צאנז שאתה מכיר. שאל- ותקבל בערך אותה תשובה, או אולי - מי יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 00:01 לינק ישיר 

גרוינם 
אשכרה קשה לך להאמין לזה או מה 

נתן טעם לדבריו?!?!

בעיה חברתית כלכלית לא מספיק ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 00:27 לינק ישיר 

לכולם

כמדומה שהאשכול שלנו לא זכה לדיון מסודר.

אנסה להצביע על כמה שאלות שהן שונות למרות שהן קרובות מאד זו לזו.

א. האם יש תוקף למנהגים? מה הוא? - אנו יודעים שיש מצוות מן התורה, ויש תקנות של חכמים. אך מה מקור תוקפו של המנהג, אם יש.

ב. מתי מנהג הופך למחייב גם לפי המקורות המוכרים בהיסטוריה של הפסיקה? אלו שיטות נאמרו בדבר?

ג. האם בפסח אין חומרות יתרות, מוטעות ומיותרות?

ד. יש רשימה ארוכה גם באשכול זה של חומרות שונות ואף משונות. יש לדון על כל אחת מהן בנפרד.

כמה אבחנות:

1. אחד הכללים או הכוחות הפועלים במסורת שלנו הוא השמרנות. לשמור על דמיון למה שהיה מקובל בעבר. השמרנות בדורות האחרונים מופעלת באופן גורף.

2. לא כל אדם יודע להבדיל בין עיקר לטפל. לכן נאחזים גם בצורות התנהגות שאינן ראויות להחשב למנהג ומכנים אותן מנהג.

3. יש הסברים סוציולוגיים (=חברתיים, שנחקרים במדעי החברה) לתופעות כמו אלו שנזכרו כאן. זה הסבר ולא הוכחה שזה נכון או מחייב. יש להבדיל בין הסבר לבין מקור וחובה.

ייתכן

(איך יתכן שעדיין לא ברכתיך בברכת הבא אל הפורום וכבר הפכת לאחד מעמודי התווך כאן? ברוך תהא)

בעבר פתחתי אשכול על כתיבה תמה ועל טכנולוגיה מודרנית בכתיבת סת"ם. הנידון היה הטבעה במכונה ידנית כאשר שופכים דיו על מסגרת מוכנה על הנייר, כאשר הדיו בא בכוח גברא (=מעשה אדם בידים) ומתרכז רק בחללים של המסגרת, כך שנוצרות אותיות במבנה המוכן מראש. שכחתי את שם הפטנט. הרב אלישיב אסר זאת אז בדרשה מקורית שאין כאן כתיבה תמה. איני רוצה להאריך כי היה על כך אשכול. אך היום איני זוכר אפילו מילות מפתח לחפשו. כמדומה שתוכל להמשיך לדון שם באחד הנושאים שהעלית. לגבי אחרים, כלומר שינוי במצוות שנשתנתה חשיבותן, זה נושא רחב וחשוב לציין דוגמאות. היו אשכולות בנושא זה ותוכל לפתוח חדש כי הם מלאים. הצג את הנושא והעלה את השאלות והבא דוגמאות, ואשתדל להשיב ובוודאי ישיבו גם אחרים. זה נושא חשוב אבל לא זה מה שנידון באשכול זה. תודה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 00:29 לינק ישיר 

ייתכן

השלמה: זה האשכול שעליו כתבתי לעיל.

ניחשתי ומצאתי. חיפשתי אחרי "וכתבתם" ומצאתי את זה

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=244644&forum_id=1364

וכתבתם, איך כותבים ספר תורה. והשיטה נקראת "הדפסת משי". ראה שם.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 14:27 לינק ישיר 

תכליס אף אחד לא מציע פה פתרונות !!!

פסח אכן מסתכם בשבוע אחד בלבד 

אבל זה בהחלט מסכם ומסמל מאד את חוסר החשיבה החרדית 

כשרואים איך עשו מלימון לימונדה 

האם יש תקנה לחשיבה השטחית הזאת ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 15:07 לינק ישיר 

ערליכר
חשד שווא אתה חושד בשבח- הוא הבין בדיוק את הבעיה הסוציאלית - אבל מה שהוא לא הבין הרי הבעיה לא קיימת כבר. אז למה אלפי החסידים (גםחסידויות אחרות גור בעלז וכ.וכ). צריכים להפוך לבעיה סוציאלית בשביל לקנות מצות עבודת יד.

להציע פתרון בטח שיש פתרון- לרטון!!! אבל חלילה שאף אחד לא ישמע. ולכתוב בעצכ"ח בניק שאף אחד לא יזהה.

פתרון אחר אין וגם לא נראה באופק. אני בטוח שגם הקב"ה התיאש כבר. מתורת אמך.
מענין איך מבקשים מחוזר בתשובה לקיים את לא תסור מתורת אמך- לו אין אמא? הרי הוא לא גר.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/03/2011 15:19:33

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/03/2011 15:43:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 16:24 לינק ישיר 

ירוחםשמ - קיים עניין של 'אל תמנע טוב מבעליו', ועל כן מודה אני לך על המילים כדורבנות שציינת.

מעניין יהיה לשמוע את אותם אדמו"רי-הבל ופוסקי-שטות מצווים על בעל תשובה שלא לנטוש את מנהגי אמו...
יפה כתבת!

בעניין הפתרון - לדעתי מדובר בנושא מרכזי מאוד, שאם נרצה ואם לאו,
ממלא הוא תפקיד מרכזי ביותר בחיי היומיום של החרדי הממוצע.

כלומר, איך אנחנו מניחים לעצמנו ללכת כצאן לפסח?
אם איננו גדיים ותיישים, הרי שמוכרחים אנו ובנינו ואבותינו ואבות אבותינו -
להיות שוטים גמורים. 'עם תעודות', בלשון העם.

ציבור שלם, המונה מאות אלפים, שמקפיד באדיקות על שטויות ברוטב.

כשה'רבה' בחיידר ביצע את מה שמכונה משום מה "החדרת השקפה" (גם כן השקפה)
הוא לעג לבני שאר הדתות, על שאוחזים הם במנהגים טפשיים,
מאמינים באמונות טפילות, ואכמ"ל, ע"ע עלילות ישו, מוחמד וארבעים השודדים.

ועולים בי הרהורים, במה שונים אנו, החרדים? וכי איננו סוגדים לשטויות?
מחמירים וממציאים בדותות, כביכול היו מסורת?

התהייה על קנקנם של הדברים, מתבקשת ואף מתחייבת.
לאחר ההגיגים והדיונים, אמורה לבוא מסקנה.
ואז, אמורים ליישמה. לא כן?

תוקן על ידי Misterניק ב- 15/03/2011 16:30:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 16:36 לינק ישיר 

ניק היקר:

היית לנו משגיח חכם במיוחד שטען כל זמן שאם תלמדו טוב יהיה לכם חיים קלים יותר, כדאי לכם ללמוד לעומק ותבינו כמה קל אפשר להיות,
ומאז באמת אני וחברי רגועים יותר,
אני חושב שאם כל העובדים לפרנסתם היו לומדים יותר ?! היו יכולים באמת לגבור בחכמה מכל התלמידי החכמים כביכול שלומדים מתוך חוסר טאקט והכרות של החיים והמציאות,

תוקן על ידי maxmen ב- 15/03/2011 16:39:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 16:58 לינק ישיר 

ניק
מה לך יותר מרגיז מאותו ראש ישיבה- בהמה- שנטש את תורת אימו- ורצה לכפות על תלמידו גם לא ללכת במוסר אביו וליטוש תורת אימו- וכש סירב שפך את דמו בפרסיאה, כעונש.

לאחר מחשבה- הכנוי בהמה לא מדויק- צ"ל קיו שהוא חצי בהמה וחצי חיה- אבל טעיתי= הוא חיה רעה-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 17:28 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

אכן לא ייתכן וכבר ברך ברכתני (באשכול " ספר "תכלית חכמה על עץ חיים להאר"י").

תודה על הכינוי "עמודי התווך". אני בטוח שיש מי שהיה מעדיף את הכינוי מקעקע היסודות.

לענ"ד הנושא כן שייך לאשכול הנוכחי. הוא בסך הכול מפנה זרקור לעוד מצבים שהם בבחינת "אל תיטוש" כיוון שהסיבה והרעיון המקורי אינם רלוונטיים עוד, אך לא אתעקש על כך ואם יהיה בידי הפנאי והעזר ממרום אפתח אשכול בעניין.

לגבי "וכתבתם". אכן דין חק תוכות הוא לכאורה, הוכחה שמחמת טעם כל שהוא, ההלכה דורשת צורת כתיבה רגילה, מעבר לעשייתה ביד ולשמה.

עדיין שאלתי בעניין המצאת הדפוס בעינה עומדת. אם כי כתיבה על ידי "דפוס"  דהיינו מסגרת של אותיות לכאורה כן הייתה אופציה בזמן חז"ל, הרי היו חותמות בזמנם ובכל זאת דומני שלא דנו בכך.

לעניין השייכות אל הכותב, דומה שבזמן שחלף מאז כתיבת האשכול ההוא, גם המכתב האישי ביותר כבר כמעט לא נכתב בכתב יד.

הערתך בעניין "כסדרן" תלויה גם בחקירה המובאת ע"י רי"ז הלוי כהסבר לכמה שיטות ראשונים. האם כסדרן הוא דין רק בתוצאה או גם "במעשה הכתיבה". הוא אף דן לומר שמחלוקת רש"י ור"ת לעניין סדר הפרשיות קשורה בזה, אם כי מסקנתו  שאין קשר. עיי"ש באורך.

נטיית הלב מסכמת לדבריו של אקדמאי כי "העיקרון המנחה של הלכות אלה הוא שיהיה כתב מתקיים, ושיהיה יפה".

לעניין האשכול דנן. האם אין מקום לברר לעומק מה הסיבה שאנו עושים את הקלף כפי שאני עושים וכן את הדיו והאם שימוש באמצעי ייצור כה עתיקים אין בה משום היצמדות ל"אל תיטוש" במובן היותר קיצוני.

אינני רוצה להשתמש בכל הביטויים שנאמרו פה על היצמדות למנהגים חסרי פשר, אך אין הבדל גדול, אם בכלל, בין אי אכילת דגים בפסח וייצור נייר ודיו בחומרי גלם מלפני 2000 שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 00:09 לינק ישיר 

יש עוד משהו שיש לברר לגבי פסח

מה המקור ל נישט זיך מישען (לא להתערבב בין משפחות ) אם יש לזה מקור בכלל כמדומני שזה בגלל שלא סומכים על אף אחד בפסח .

(אני חושב לתומי שגם אם היה מותר . ממילא לא היה מה להגיש בפסח כך שאולי טוב שכך!!!)

והאם יש מקום לפרנואידיות המיותרת הזאת בפסח ???

אדגים את השאלה : שאלתי פעם בן אדם חכם למה הוא לא אוכל שוקולד בפסח 

והוא מתחיל להסביר איך בעצם מכשירים את הצינורות במפעל תהליך מעניין בקיצר 
הוא מתחיל להסביר לי את הפחד שיש לו שמא נשאר באחד הצינורות בפינה ח''ו שוקלד לא כשר לפסח . ואז אתה מכניס "חמץ " ממש לביתך 

או יש נוהגים לקלף עגבניות כי הרי יכול להיות שהקליפות האלה נגעו בחמץ ואכמ''ל 

האם יש לזה מקור ??? ואיפה החששות האלה במשך כל השנה ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2011 00:29 לינק ישיר 

תשמע צדיק: בחמץ אסור אפי' במשהו, מכאן כל החומרות, למשל עגבניות שאמרת, היא בגלל הקליפה רכה ולכן חוששים שהעגבניה קיבלה איזה קוץ מחמץ, (אפשר לבדוק את זה לא חייבים לא לאכול)

יש חומרות הגיוניות באמת, ויש מנהגים שכבר לא רלווטיים, ויש מנהגי שטות כמובן,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.