בית פורומים עצור כאן חושבים

פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/3/2011 15:00 לינק ישיר 

מקסמן

כל מי שהתפלג ?! הפסיד ! ואין להם כושר הישרדות, 
אך ורק להילחם מבפנים בכל הכוח, 

לגבי הקטע הזה בוודאי שאין להם כח הישרדות כי הם כביכול "בוגדים"
אבל אם זה יהיה דבר שבשיגרה ע''י זה שיהיה להם איפה להניח את הראש 

יהיה גם יהיה להם כח הישרדות לא?!?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 15:09 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
 אבל אם זה יהיה דבר שבשיגרה ע''י זה שיהיה להם איפה להניח את הראש יהיה גם יהיה להם כח הישרדות לא?!?!

לא ירדתי לעומק דברך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 15:33 לינק ישיר 

מקסמן 

קבעת עובדה שאין למתפלגים כח הישרדות למי התכוונת ???

והאם אין אנחנו אשמים בכך שאין להם כח הישרדות ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 15:50 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
מקסמן קבעת עובדה שאין למתפלגים כח הישרדות למי התכוונת ???והאם אין אנחנו אשמים בכך שאין להם כח הישרדות ???

זה עובדה היסטורית, איפה הצדוקים היום ?

זה עובדה גם בכל משפחה, בכל קהילה ובכל חסידות ובכל עם ואומה,

ראה מדרש חז"ל מעניין שאנו (החרדים) רוצים לשכוח,

אל פתח אהל מועד יקריב אותו:
ואל פתח אהל מועד לא הביאו ר' פנחס בשם ר' לוי  משל  לבן מלכים שגס לבו עליו והיה למוד לאכול נבלות וטרפות, אמר המלך זה יהיה תדיר על שלחני ומעצמו הוא נידור, כך לפי שהיו ישראל להוטים אחר
עבודה זרה במצרים והיו מביאים קרבניהם לשעירים, ואין שעירים אלא שדים וכו' והיו ישראל מקריבים קרבנותיהן באיסור במה ופורענות באות עליהן, אמר הקב"ה יהיו מקריבין לפני בכל עת קרבנותיהן באהל מועד והן נפרשים מעבודה זרה והם ניצולים (ויקרא רבה כב ח)

(אגב: אנשים חושבים שהרמב"ם המציא את זה מעצמו)

שיש בן (או בת) שרוצה לאכול נבלות וטריפות ?! ניתן לו לאכול בשלחני כאן בבית שלי אפי' חמץ בליל הסדר, כך אומרים חז"ל, ולא לזרוק אותו להתבולל באומות בגלל זה.
לפי המדרש הזה, יוצא שכל המשכן ובית המקדש והקרבנות והכהנים והלויים, כולם נבראו אך ורק לשמר את ילדינו באומה, ובשום אופן לא לזרוק אותם להתבולל,
וזוהי הטעות של הקהילות הנפרדות שגרמו להשמדת האומה בזמן ההשכלה לפני מאתיים שנים,
90% מאומה התבוללו, מזל שהיגיע הרצל והציונים והצילו אותם חלק רק,
גם היום 90% מהאומה הם חילונים,
וחז"ל מלמדים אותנו שניתן להם לאכול על שלחנינו,

ראה גם את זעקת ר' חייא בעניין, בראשית רבה "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"

ור' חייא מדבר על תקנות חז"ל ממש, וק"ו על מנהגים של קהילות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 16:20 לינק ישיר 

אני יכול להבין את הפואנטה אבל לא מעבר תצטרך אולי לפרט קצת יותר 

לגבי הצדוקים ...היום יש רפורמים והרבה (ראה ערך ארה''ב )

להתפלגות יש הרבה משמעויות - לעבור קהילה זה גם התפלגות לא צריך להפסיק לשמור הלכה או שום דבר אחר

בסך הכל לקיים כל מנהג שאתה מאמין בו .. ולא דבר שהוא לא מוסבר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 16:28 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
אני יכול להבין את הפואנטה אבל לא מעבר תצטרך אולי לפרט קצת יותר לגבי הצדוקים ...היום יש רפורמים והרבה (ראה ערך ארה''ב )להתפלגות יש הרבה משמעויות - לעבור קהילה זה גם התפלגות לא צריך להפסיק לשמור הלכה או שום דבר אחרבסך הכל לקיים כל מנהג שאתה מאמין בו .. ולא דבר שהוא לא מוסבר 

תשאל את הרפורמים בעצמם, ותראה שאני צודק,
אגב: את ההשקפה הצדוקית החרדים אימצו לעצמם ולא הרפורמים,
דווקא הצדוקים ראו בתנ"ך "כזה ראה וקדש" ואין לערר עליו, חז"ל דווקא היו הרפורמים של אז,

נכון, אסור עקרוני גם לעבור לקהילה אחרת, 
דעתי היא שכל אדם חייב לעמוד במקומו ובמקום משפחתו וקהילתו ועמו, ולנסות לתקן,
אחרת מה הירווחנו ???  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 17:27 לינק ישיר 

אם תוכל להסביר לי בבקשה מה הסיכון בלכבור קהילה
(מעבר לקושי הנפשי וההלם של המשפחה )
כלומר מה הם ההשלכות מבחינה אידאולוגית ולמה אני לא יכול לבחור לעצמי קהילה כי אם לחיות בקהילה בה נולדתי מיותר לציין כי אני לא מדבר על חזרה בשאלה .....אין לי בעיה עם החרדיות גם ...הבעיה היחידה שלי היא
עם ההכתבה הזאת של איך לחשוב... מה ללבוש באיזה אדמו''ר להאמין (כמובן שבאדמו''ר החצר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 17:48 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
אם תוכל להסביר לי בבקשה מה הסיכון בלכבור קהילה (מעבר לקושי הנפשי וההלם של המשפחה )כלומר מה הם ההשלכות מבחינה אידאולוגית ולמה אני לא יכול לבחור לעצמי קהילה כי אם לחיות בקהילה בה נולדתי מיותר לציין כי אני לא מדבר על חזרה בשאלה .....אין לי בעיה עם החרדיות גם ...הבעיה היחידה שלי היא עם ההכתבה הזאת של איך לחשוב... מה ללבוש באיזה אדמו''ר להאמין (כמובן שבאדמו''ר החצר)

אוקיי, ברור שכל דברי לא מדובר על "היחיד" היחיד יכול וצריך לעשות מה שטוב לו, הרי כל כללי הכלל, למעשה באים לעזור ליחיד,
ולכן חייבים לקחת בחשבון שלא כולם\היחידים יכולים לנגן לפי כללי כלל\החברה,

רק היחיד חייב לדעת אם באמת קשה לו ובאמת לא יכול לנסות לתקן במשפחה, ואז לעזוב בלי שנאה וכעס ונקמה,

יש לו לקחת בחשבון שלאן שילך, יש להם שם חוקי חברה שלהם, וזכויות החברה, שממש אין לו זכות להנות מהם,
כלומר: בכל חברה מתוקנת יש את הזכויות החברה, שעמלו עליהם כל אבותיהם מהדורות הקודמים,
והיחיד שבא לשם להדבק אליהם, הוא בעצם בא גם לקחת זכויות שלו שייך לו כלל,
ולכן הוא יהיה שם זר,
ראה את הבעלי תשובה אצלינו, וראה את החוזרים בשאלה אצלהם,

ולכן אני נגד חזרה בתשובה, כלומר להפוך אותם לחרדים,
אני בעד להשפיע שכל האנושות יהיו טובים, אבל נגד להשפיע שהם יהיו חרדים,

ולכן כל אדם חייב לדאוג שאצלו במשפחה יהיה יותר טוב, וכמובן שאין אני מדבר על יחידים שממש לא יכולים כנ"ל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 18:14 לינק ישיר 

מקס

אני לא בטוח אם אתה מכיר איזה חסידות מקרוב . שכן אם היית מכיר היית יודע שאין מושג כזה לשנות משהו

אלא אם כן אתה מוכן להיות חריג בקהילה אתה וכל משפחתך .....והמעמד שלך יהיה מהשכבה התחתונה ומטה

שינוי יכול להיות אפי להוריד שערה מזקנך או עוד דברים שוליים .../ואו שינוי ערכי פנימי .שזה הרבה יותר מסוכן

למשל אם הילד שלך מגיע הביתה מהחיידר עם איזה סיפור שהרבה שלו סיפר על איזה מויפעס או עוד ערכים

שאתה לא מאמין בהם ..... אז ישנם שני אפשרויות שעלייך לעשות 1. לשתף את הילד בכל ספקותיך וחזק את הדברים שאתה כן ברור בהם
2.לא לדבר ושהילד יתפקר ח''ו ויתיר לעצמו גם דברים שאתה לא היית עושה

ולכן אני מחפש מקום בו אני יכול לגדל את ילדייי עם כמה שיותר ערכים שאני כן מאמין בהם

לגבי מה שאמרת על הקהילות שלא יקבלו את היחיד ....האם כוונתך לקהילה חסידית (כוחי ועוצם ידי עשו את החיל הזה) או שכוונתך גם למקום נייטרלי יותר שלכאורה אמרו לקבל אותך כאחד האדם למה לא???
=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 20:15 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
מקס אני לא בטוח אם אתה מכיר איזה חסידות מקרוב . שכן אם היית מכיר היית יודע שאין מושג כזה לשנות משהו אלא אם כן אתה מוכן להיות חריג בקהילה אתה וכל משפחתך .....והמעמד שלך יהיה מהשכבה התחתונה ומטה שינוי יכול להיות אפי להוריד שערה מזקנך או עוד דברים שוליים .../ואו שינוי ערכי פנימי .שזה הרבה יותר מסוכן למשל אם הילד שלך מגיע הביתה מהחיידר עם איזה סיפור שהרבה שלו סיפר על איזה מויפעס או עוד ערכים שאתה לא מאמין בהם ..... אז ישנם שני אפשרויות שעלייך לעשות 1. לשתף את הילד בכל ספקותיך וחזק את הדברים שאתה כן ברור בהם 2.לא לדבר ושהילד יתפקר ח''ו ויתיר לעצמו גם דברים שאתה לא היית עושה ולכן אני מחפש מקום בו אני יכול לגדל את ילדייי עם כמה שיותר ערכים שאני כן מאמין בהםלגבי מה שאמרת על הקהילות שלא יקבלו את היחיד ....האם כוונתך לקהילה חסידית (כוחי ועוצם ידי עשו את החיל הזה) או שכוונתך גם למקום נייטרלי יותר שלכאורה אמרו לקבל אותך כאחד האדם למה לא???=

אני מכיר מקרוב וזה כך גם אצל הליטאים,

בכל קהילה יש את אלה הרציונלים, אפי' אצל החסידויות ההדוקות ביותר, למשל ר' משה שובקס זצ"ל ובניו בבלז,
איצקוביץ בויזניץ, רבינוביץ (=הכופרים מהשטטלאך) בבאיאן, והאסטרונומים בתולדות אהרן, ואשכנזי (אבא של זאב אשכנזי) במאה שערים,ור' גדליה נדל אצל החזואניקים, ועל זו הדרך בכל קהילה וקהילה,

אתה אולי מתכוון לאלה שמצצפים על כולם,
ולכן דיברתי על לעשות זאת בתבונה ובשכל,

לגבי חינוך:
חייבים לעשות זאת בתבונה ובשכל, לא בזלזול, רק לצטט חז"לים וספרי מחשבה וכדומה בדרך הרציונאלי,
ויש המון חז"לים כאלה,
אפשר להסביר לילד\לבחור שהטיש מיועד לאלה שהיו במקום זה עושים שטויות,
אבל בוודאי שאם הבחור רוצה ללמוד במקום זה ?! שיבוא לטיש וילמד בצד, (ולא שלא יבוא בכלל כי אז הוא ימשוך את החיצים אליו)

יש לי גיס בחורציק וחסיד הדוק מאוד, אחרי ויכוחים רבים איתו אמרתי לו אתה יודע מה ? בוא אני ואתה נכנס לרבי ונשמע ממנו מה דעתו,
אחרי שהרבי שמע את טענות הגיס, הוא אמר לו תשמע לי טוב, כל מה שתאמר לך שרה שמע בקולה, הוא התכוון שישמע בקולי,
מה אתה חושב שאדמור מבעלז למשל מאמין בשטויות שחסידיו מאמינים כלפיו ???
וכן כך זה אצל כל האדמורים והראשי ישיבות,
רק מה ? הם חרדים (מלשון חרד פחד) מהמצב ברחוב, במילא ממשיכים כביכול עם המשחק המכוער הזה,

אבל ברגע שאנו אהובי חיים נראה להם שהנה אני יוצאים לרחוב ושום דבר רע לא קורה לנו ?!
אז בוודאי האדמורים וראשי הישיבות יורידו קצת  מעול החיים ועול החרידיות,

מה שקרה עד היום שלהפך, כל מי שיצא גרם לאדמורים ולראשי הישיבות להקצין יותר ויותר,
ולהצדיק את שיטת הטמטום,

סיפור:
היינו חבריה בישיבה שוכרים מכוניות לכבוש את ארץ ישראל בטיולים,
פעם עצרתי בתחנת דלק לתדלק, וקיבלו שם עיתון חילוני חינם, אז אחד מהם לקח עיתון,
אמרתי להם שאני לא ממשיך עד שיזרקו את העיתון,
מה אתה צדיק ופרומער ???? זעקו אלי,
אמרתי להם אתם תגרמו לראשי הישיבה לאסור טיולים,
שאני בא לטעון לראש הישיבה שצריך לשחרר קצת את הבחורים, הוא יבוא לומר לי תראה שהם לבד הם לוקחים עיתונים חילוניים, והוא יהיה צודק לגמרי,

תבין זה העיקרון, אם החברמנים בכל קהילה היו מראים לכולם שאין להם עניין להתקלקל ח"ו,
אז בוודאי דעתם היו מתקבלת על כולם,
כך לדוגמא המפכה אצל החסידויות בעניין אישות (בינו לבינה) היום הם הרבה יותר ליברלים,
ולמה כאן הצליחו ?? כי אנשים אחראים עשו זאת ולא הליצנים, ולכן זה התקבל על כולם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 01:38 לינק ישיר 

זאג אזוי ביסט א בעלזער !!!!!!

לא הבנתי מאיפה אזרת אומץ להיכנס לאדמו''ר ולשאול אותו את השאלה בדוגרי 

דבר נוסף אני מבין שכל הקטע של החיצניות זה לא דבר שמדבר אליך ... המגבלה הזאת של להיראות איש המערות מתקופת האבן כנראה לא מזיז לך !!!!

אכן בעלזא נמצאים די בקידמה בהרבה דברים 

אבל עדיין החניוקים הם אלה ששולטים במערכה ומכערים אותה חבל שכך האם אתה צופה שיפור גם בעוד דברים  ????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 07:39 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
זאג אזוי ביסט א בעלזער !!!!!!לא הבנתי מאיפה אזרת אומץ להיכנס לאדמו''ר ולשאול אותו את השאלה בדוגרי דבר נוסף אני מבין שכל הקטע של החיצניות זה לא דבר שמדבר אליך ... המגבלה הזאת של להיראות איש המערות מתקופת האבן כנראה לא מזיז לך !!!!אכן בעלזא נמצאים די בקידמה בהרבה דברים אבל עדיין החניוקים הם אלה ששולטים במערכה ומכערים אותה חבל שכך האם אתה צופה שיפור גם בעוד דברים  ????

תרגע אני לא בעלזער ואני לא שייך לשום קהילה ב"ה, אבל מכיר דיי טוב את כולם,

נדמה לי שהתבלבלת איך שבסרטים רואים את אנשי המערות, הם יותר דומים לחברה ברחוב במחסור ביגוד,

תשמע צדיק: השינויים חייב לבוא מבפנים, אחרת לא שורדים במקרה הרע, במקרה הטוב תהיה זר במקום אחר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:41 לינק ישיר 

זה הדבר הכי טוב בעצם להיות נייטרלי 

אבל איך תמיד אומרים לי : וואס וועט זיין מיט שידוכים ??? 

כלומר איפה ילמד הבן שלך הבת שלך לאיזה קהילה הם ישתכו ???

עם מי מתייעצים (אם יש בכלל על מה) קיצר אתה ממליץ לי להישאר איפה שאני ?!? ולהמשיך להתנהג בצביעות??

או לקום ולעזוב עדיף ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 20:06 לינק ישיר 

הערליכער כתב:
זה הדבר הכי טוב בעצם להיות נייטרלי אבל איך תמיד אומרים לי : וואס וועט זיין מיט שידוכים ??? כלומר איפה ילמד הבן שלך הבת שלך לאיזה קהילה הם ישתכו ???עם מי מתייעצים (אם יש בכלל על מה) קיצר אתה ממליץ לי להישאר איפה שאני ?!? ולהמשיך להתנהג בצביעות??או לקום ולעזוב עדיף ???

תשמע צדיק היום אין בכלל בעיה במקום שאתה גר יש מוסדות והכל,

אני לא חושב שזה צביעות, כי שאני נכנס עם אשתי למסעדה היא לא סובלת את חוקי המסעדות באירופה (היא שלמרית)
נווו אז היא צבועה שמתנהגת כמנהג המקום ???
היא לא סובלת שאני פותח לה את דלת המכונית, אז הסברתי לה שזה חילול השם עם אני לא יעשה זאת,
בכלל היא מרגישה בכלא, היא מתה לחזור לירושלים עם כל השלמריות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 21:55 לינק ישיר 

מקס
אתה פותח את הדלת לאשתך??? עד כדי כך התפקרת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.