בית פורומים עצור כאן חושבים

פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2011 02:40 לינק ישיר 

הייתי רוצה ברשותכם לחזור לנושא של מצות מכונה "מאשין מצות"

אמר פה מישהו שכל האיסור והחומרא של זה התחיל בצאנז כבעיה סוציולוגית (נשים אומללות שעמדו לאבד את פרנסתם)
יצא לי לאחרונה להתעסק בפן ההלכתי בנושא : ואכן טען לי יהודי חשוב שהמצות במסלול עוד לפני התנור בפי התנור בגלל קצב נסיעת המסלול של הבצק הוא מקבל מכת חום מהתנור עןד לפני שהוא נכנס לתנור וזה חשש חמץ 

בנוסף לטענה זו לדעתי קשה לומר על הצאנזער זי'ע שהתנהג כמו איזה פוליטקאי מלוכלך אם הבעיה שלו הייתה באמת חברתית .הוא היה מוצא לזה פתרון 

לדוגמא: הוא היה מבקש מבעל המפעל להעסיק את אותם נשים במפעל של המצות מכונה 

קיצר לא חסרים פתרונות ..... זה לא באמת סיבה לאסור ?!??!?!?!!!!?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 10:37 לינק ישיר 

ערליכער

דברי הבל ושטות סיפר לך האיש החשוב- כך זה כשאין תרוצים מדברים הבלים,  תכנס למפעל למצות ובדוק את דברי ההבל הללו. ובאיזה שולחן ערוך כתוב שמכת חום מחמיצה? אליבא דכל הדעות החמצה בעבודת יד יותר אפשרית מאשר במכונה, הדבר היחיד ההגיוני- כי בעבודת יד הכלים פשוטים וקל מאד לנקותם בין מצה למצה, מה שאין כן במכונה היא מורכבת ולא ניתן לפרק אותה כל 18 דקות, אבל זה כבר מזמן לא נכון היום הנקין אפשרי

בענין העסקת היתומים והאלמנות- המכונות נועדו לחסוך ביצור את עבודתם-  הבעיה היתה בכל אירופה ולא רק בצאנז, יתומים ואלמנות התפרנסו מזה כי לא היתה להם עבודה אחרת, אתה לא יכול להבין את התנאים הסוציאלים של היהודים לפני מאתיים שנה ואפילו לפני מאה,לעניים היה יותר שחור משחור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:02 לינק ישיר 

שלום ירוחם 

האיש העלה גם אפשרות כזאת שהנקיון שם הוא בלתי אפשרי מנקים את זה עם לחץ אויר כמדומני ....הוא טוען שזה לא מאה אחוז 
בכל אופן כנראה הוא מסוג האנשים שכשלא הולך בכוח מנסים קצת במוח גם כשזה לא ממש הגיוני

הוא גם דרש לי על קוקה קולה שאפילו הרבה לנדאו לא יודע אם אותם חומרים וידוע שיש עשרות ....לא ידוע אם מקורם מחמץ כלומר יכול להיות שהשקו את אותם צמחים עם ספירט או עמילן ........מה אתה אומר??!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:15 לינק ישיר 

בענין הקוקה קולה- המרכיבים ידועים- המינון הוא הסוד. נדמה לי שקראתי כי הסוד של המינון פוצח באינרנט- בכל מקרה יש היום- כלים לבדיקת וזהוי כל חומר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:15 לינק ישיר 

אני אומר שילך להתאשפז במוסד לחולי נפש ושלא ישכח לקחת את התרופות בזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:21 לינק ישיר 

לפורים,
שמעתי שמאחר שבין מרכיבי קוקה_קולה שנחשפו, נמצא גם כוסברה וקינמון http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-bed00c6f8182e21004.htm
החל מהפסח, תצא מהדורת קוקה_קולה של גוש קטיף (ללא חרקים). והבקבוקים יעוצבו בצורת פצמ"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 12:53 לינק ישיר 

פורים שמח לכולם 

אני  גם ניסיתי לדבר בנימה אופטימית זו 

אבל האיש עוסק מעט בכשרות יצא להשגיח על ייצוא פטריות כשרות לפסח מסתבר שהשקו את הפטריות במים עם עמילן כן כן סיפור חם מ 2010 לא סיפור בדוי (השם המלא שמור במערכת)

מה אני אמור להגיד לו "שיקח תרופות נגד פרנאידיות ??????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 13:10 לינק ישיר 

ערליכר
הסיפור נשמע הזוי לגמרי- הגמרא אומרת אין אדם חוטא ולא לו. למה שישקו את הפטריות עם עמילן?

את החלב אסור לשתות כי הפרות אכלו אולי מיני דגן, את המים בברזים אסור לשתות אולי עושי המנגל ליד הכינרת זרקו לתוכה חמץ. אבל מה שבאמת אסור לאכול אלו ביצים. הרי הביצה נוצרת בקיבתה של התרנגולת המלאה חמץ גמור, הביצה אם כן מחמיצה לפני הוצרות הקליפה ולאחר-  הוצרותה, הרי לפי ההלכה ביצה שהוטמנה בתוך החמין- חמינדוס- ונמצא בתוכה דם מטריפה את כל הטשולנט- סימן שהקליפה אינה חוצצת ומגינה מחימוץ שבתוך הקיבה.
במצות הרי יש חשש לחמץ גמור עקב הצטברותם של ענני האבק קמח שבמאפיה הנוחתים לאט על המצה.לפני אריזתם, חמץ זה הרי במשהו.

הכלל הגדול כל מי שלא רוצה להכשל  בספק חמץ- יאכל אבנים בלבד- וזאת כמובן שעברו ליבון בתנור לוהט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 13:33 לינק ישיר 

צודק

המשך אחרי פורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 22:48 לינק ישיר 

אוקיי חזרנו ???

אני בכל אופן יש מצב שאי אפשר לאכול אבנים אבל כמה שפחות וממש מינימום עדיף 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2011 01:16 לינק ישיר 

בכדי להחזיר קצת אור לאשכול דנן 

אני מזכיר לכם שבתחילת האשכול כתב מאן דהו 

"זה מנהג מהגלות ואין לזה שום משמעות "

אני בהחלט חושב שיש לזה משמעות עוצמתית לשאר ימות השנה 

שהרי מי שמקל ולא חושש יכול הוא להתנהג ככה בכל המנהגים שאין בהם טעם 

אם כן נשאלת השאלה מדוע בחרו החסידים דווקא להחמיר פתאום ב"הלכות פסח " ודווקא כל המחמירים פתאום 

"מקלים " בזה ?!?!?!? 

בכל אופן אני עדיין חושב שיש כאן מקום לחקור האם אפשר באמת לנפנף ולומר שחייבים להתקדם עם העולם המתפתח או דווקא להישאר פרימטביים ?!!?!?!?

יתרה מכך אם כבר "התקדמנו " אז למה לא להתקדם גם בשאר הדברים ולסמוך על אמצעי הטכנולוגיה ?!?!!?!?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2011 10:14 לינק ישיר 

לחמץ יש משמעות רוחנית עמוקה. החמץ מסמל את הדברים שיש להפטר מהם. חמץ= גאוה= לכן יש לבדוק בכל פינות הלב, אולי ישם מהחמץ משהו. חמץ= לחמיצות שבתוכנו אחד לחברו לאשתו ובעיקר לעצמו. השאור = יצר הרע. ולכן מקפידים כל כך על בעורו.

ככלל- כל חומרה המתגלית כשטות- ובלי בסיס ומקור טעם וריח- יש לבערו כמו כל חמץ ושאור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 16:37 לינק ישיר 
הדרשה הזו

מקורה באברבנאל ששמעה מדרשת כומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2011 22:17 לינק ישיר 

שבוע טוב !!!

לכל קוראי עיתון "המשפחה" בוודאי שמתם לב לכתבה השבוע על פסח -ועל תיטוש . 

מישהו ראה שם הסבר אחד הגיוני לנאמר? מעבר לציטוטי המנהגים המטופשים יש לציין .

למה עיתון מכובד כמו משפחה נותנים במה לדברים שכל בר דעת מבין שהם מסתכמים בהבל ???????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2011 22:26 לינק ישיר 

ירוחם
האם מישהו בכלל מסוגל לחשוב על המשמעות העמוקה הזו כשהוא טרוד ועצבני בערב פסח?

לא קראתי את במשפחה, אבל ידוע הספור שהקוצקר אמר פעם לחידושי הרי"מ שיחפש מקור לשרויה, חזר הרי"מ ואמר שלא מצא, אמר הקוצקר א"כ סימן שזה משהו חשוב שצריך להקפיד עליו.

אם קבלה היא וכו', אני לא מחובבי הפרדוקסים האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסח - אל תיטוש וכל מה שקשור ...אשמח לשמוע קצת מן המקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.