|
|
| נשלח ב-17/4/2011 11:10 |
|
| |
שולחן ערוך אורח חיים הלכות פסח סימן תמב סעיף ט
* חמץ שנתעפש (לט) קודם זמן איסורו ונפסל מאכילת הכלב, או ששרפו באש (מ) (קודם זמנו) (ר"ן) ונחרך * עד יד שאינו ראוי לכלב, (מא) או שייחדו לישיבה (מב) וטח אותו בטיט, (מג) <ח> מותר לקיימו בפסח.
משנה ברורה סימן תמב ) או שייחדו לישיבה וכו' - שהיה לו [סז] גוש עבה של חמץ בין עיסה קשה ובין פת וייחדו לישיבה קודם פסח ואף דבדעתיה סילקו מתורת אוכל ובטלו רק לזה אפ"ה כ"ז שלא טח בטיט לא מהני ביטולו. וטח בטיט לחודיה לא מהני כ"ז שלא ייחדו לישיבה:
(מב) וטח אותו בטיט - ובזה מהני [סח] אפילו לא נפסל החמץ מאכילה והטעם משום [סט] דבטליה עי"ז משם אוכל. והנה מלשון המחבר משמע דצריך לטוח אותו מכל צד אבל בגמרא איתא וטח פניה בטיט ואולי דמפרש פניה [ע] היינו פני הפיכת שאור מכל צד:
(מג) מותר לקיימו בפסח - וה"ה דמותר [עא] בהנאה אבל באכילה אסור [עב] מדרבנן עד אחר הפסח ואף על גב דאכילה שאינה ראויה היא דהא נפסל לכל מ"מ כיון שהוא רוצה לאכול אסור דהא אחשביה ודוקא בזה דאחשביה [עג] אבל אם נפ _________________
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/04/2011 11:36:15
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 14:00 |
|
| |
ירוחם תודה רבה לך !!!
ישנם 3 טענות עיקריות בנוגע לפסח .
1. אל תיטוש = תאכל מה שאבא שלך אוכל . למה ? כובע ! כי כך אתה מראה שאתה שומר על המסורת ולא משנה
2.חשש חמץ בכל דבר שהוא לא ביתי = פרנואידיות יתר . לא לסמוך על הרב לנדאו בפסח , על אף אחד בעצם .שמא השקה את שדהו באלכוהול או הכניס שם חומר משמר שעשוי מחיטה וכדו' .
3.תפילה עושה מחצה = תשובה הונגרית לכל מאן דבעי' אנו אוכלים רק מוצרים שהיו בימי אבותינו ואבות אבותינו שכן הם התפללו שח''ו לא ייכשלו ובכך חלה תפילתם על אותם מוצרים בהם היו משתמשים . _______________________________________________________________________________
קצת ביקורת :1.אל תיטוש = פסוק במשלי אין שום עניין לקחת אותו ולעשות בו שימוש פסחי בלבד . כלומר לשמור על המסורת זה דבר חשוב חשוב מאד אפילו רק שזה פשוט לא אפשרי בעידן שיש הכל כשר לפסח .ואין מה לחשוש יתר על המידה , ואם כן נחמיר סתם כך בלי סיבה "כי אבא לא מרשה " ע''ז כבר נאמר שמא יקצוץ בנטיעות ..
2.אם אנחנו הולכים בקו חשיבה זה נעלת דלת בפני כל שומרי הכשרות . ובפני כל הטבעוניים למיניהם ...
שכן אם אתה לא סומך על נותן הכשרות מדוע איפה סומף אתה עליו בכל ימות השנה .כלומר מה שטוב לך של השנה טוב גם בפסח לכאורה למה לא ? ולגבי הטבעוניים .הרי הם כבר לא יכולים לסמוך על אף חברה שאכן הרכיבים שהיא מצהירה שהיא מכניסה שם במוצר אכן נכונים . כאילו שוללים את כל המושג של תו תקן .שוב אני לא בא לקדש את כל החברות שהם באמת פרה קדושה .אבל טענה זו תקיפה גם לכל ימות השנה.
3. תפילה זה דבר חשוב מאד .השאלה היא מי אומר שתפילתנו אנו גרועה יותר משל אבותינו ?
דבר נוסף אם אנו לא מתכוונים להשתמש בכל מה שלא השתמשו אבותינו . מדוע אנו אוכלים מוצרי חלב הרי לא היה חלב תנובה אז לפני 50 שנה . ואם התשובה היא שהוספנו מוצרים אז למה לא הכל ? דבר נוסף -אם הקו הוא שמה שהשתמשו אבותינו בחזקת כשר ומה שלא .טרף מדוע אם כן משתשים אנו במקרר בשבת ? הרי אבותינו התפללו שלא ייכשלו בחילול שבת . אז למה מתירים אנו לעצמנו להשתמש במזגן ,מקרר.פלטה חשמלית ואין לדבר סוף..................................
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 14:30 |
|
| |
על פסח כבר נאמר בשם האר"י שהנזהר במשהו חמץ בפסח מובטח לו שלא ייכשל בעבירה כל השנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 14:45 |
|
| |
בעל
אין בקוקה קולה משום חמץ .
אולי תפרט למה כוונתך ?
מה לא הבנת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 14:53 |
|
| |
שבפסח לא הכל לפי הרציו, גם לא הרציו ההלכתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 21:01 |
|
| |
בעל בענין לשונו של הארי נדמה לי- כי לשונו- כל המחמיר כל עצמו בפסח.- לא זכור לי משהו חמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 01:57 |
|
| |
עזרה !!!
מה הדין בחומץ האם זה נחשב לחמץ ???
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 06:32 |
|
| |
יש ויש, תלוי איזה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 12:49 |
|
| |
פרט נמק ונקנק
בבקשה
אני זקוק נואשות לתשובה , אגב אני לא צריך את החומץ לאכילה אלא לשימוש במכונה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 14:54 |
|
| |
"בעדות צפון אפריקה נוהגים שלא לאכול חומוס, ששמו דומה לאופן ביטוייה של המילה חמץ במבטא המקומי ('חמס'). יש גם שנהגו שלא לאכול חומץ מאותה סיבה, וכן מאכלים נוספים ששמם מזכיר את המילה "חמץ". .
המקור:ויקיפדיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 18:22 |
|
| |
| הערליכער כתב: |  | עזרה !!!
מה הדין בחומץ האם זה נחשב לחמץ ??? |
|
אתה רציני בשאלות שלך או שאתה עושה צחוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2011 22:22 |
|
| |
האמת למה באמת חומץ לא חמץ? הרי בתורה כתוב כל מחמצת לא תאכלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2011 23:16 |
|
| |
מה הקשר בין החומץ של ימינו לחמץ? הקשר היחיד שמצאתי הוא האותיות חמץ. אבל בטירוף שנכנס לכל הלכות הפסח אין להתפלא שכל דבר שעברה לידו אי פעם בטעות לחמניה או פיתה מוגדר כחמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2011 01:46 |
|
| |
מה באמת השיעור שצריך לאכול בכדי להיכשל בחמץ ?
די דחוף לי לדעת .
החברה בבית מדרש משגעים אותי שצריך לקלף את העגבניות כי עלול להיות על זה חמץ ואפשר להיכשל בחמץ גמור
מה שעדיין לא ברור זה מדוע כל השנה לא מחמירים החסידים ככה בזמן קריש' או חשש לשון הרע
דווקא בקליפת העגבניות שם הם מצאו את האושר , את הגליק , עד היכן טפשות מגעת ???
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2011 03:28 |
|
| |
חומץ בפסח אפי' משהו, ואין סיבה לעשות צחוק ממי שמקפיד מאוד בזה וגם בלשון הרע וגם בחשש גזל,
אני לא מבין איזה סוג ביקורת זו,
צריך להקפיד בהכל אם הוא אדם חזק, (כי אם הוא חלש, שלא יתחיל עם זה כי בסוף גם יקצץ בנטיעות, ולכן אמרו ולא עםארץ חסיד,)
אין סיבה לזלזל במי שרוצה להקפיד במוסר,
שאדם לוקח ברצינות חשש גזל ולשון הרע וגם בחשש משהו חמץ, אין לך אדם נעלה יותר ממנו,
אני יכול להבין את כעסך אם אדם מקפיד במיסטי ומניח את רציונל, כלומר מקפיד בחמץ ומזלזל בגזל,
בזה אני אתך, אבל בדרך כלל המזלזל בגזל או לשון הרע, גם מזלזל במשהו חמץ,
|
|
|
|
|