|
|
| נשלח ב-14/4/2011 08:59 |
|
| |
מסכים עם כל מילה ! זו האמת הקשה והנוקבת. 
ולכן ב"לשם יחוד.." לפני קיום כל מצווה אנו אומרים 'בשם כל ישראל' שאנו באים לקיים מצווה זו בשם כל ישראל כי כאשר המצווה עולה למעלה לאחר היכללותה עם כלל ישראל פעולתה ותיקונה גדולה אלפי מונים מאשר מצווה פרטית. והדברים ארוכים ואני בטוח גם שאינם חדשים לך.
אבל ניסחת זאת כ"כ יפה שצריך אולי לקבוע את זה באשכול בפני עצמו באותיות ברורות ולא כעוד סתם הודעה שתיעלם כלעומת שבאה. חוצמזה שיש לי מה להוסיף על הדברים כך אם תהיה מעוניין לשקול פתיחת אשכול חדש עם שם מתאים אשמח לפעול לטובת העניין ולקדמו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 14/04/2011 09:00:04
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 12:43 |
|
| |
אהבת חינם מהי?
כל הענין של " אהבת חינם " הוכנס לתוך עם ישראל ע"י הערב רב , ותכף אסביר יהודי באשר הוא חובה ומצוה לאהוב אותו זו נקראת " אהבת חובה " ( עיין חת"ס ) הכלל הוא שאת כל יהודי חייבים לאהוב , חוץ מיהודי אשר הוא בגדר מסית ומדיח או מחטיא את הרבים ( ערב רב ) שעליו אומר בתהילים דוד המלך ע"ה : הלא משנאיך ה' אשנא וכו' תכלית שנאה שאנתים כאויבים היו לי יוצא לנו : שיהודי , חיוב לאהוב מסית ומדיח חיוב לשנא, אז מה זו אהבת חינם? כשהערב רב הקימו להם את השלטון בארה"ק , היו חייבים למצוא משהוא שימשוך את המון העם לרעיון הטמא שלהם , אז מצאו דבר שמדבר לכל יהודי , " אהבת ישראל " אבל היו חייבים קצת לזייף את זה , הרי רובם אז היו מסיתים ומדיחים מחטיאי הרבים ( ורובם כיום תינוקות שנשבו ) ומצאו פטנט נחמד את היהודים שמצוה לשנא , פתאום מצוה לאהוב וזה נקרא " אהבת חינם "
יש לציין שהחת"ס מביא דבר על הגאולה חריף מאוד , שבעון שנאת חינם נחרב בית מקדשינו אז אומר החת"ס מהי תשובת המשקל לשנאת חינם ? שנאת חובה ! חריף מאוד
ודו"ק
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 13:53 |
|
| |
גרייד...
הרב ניר בן ארצי אמר פעם שהסיבה שחילונים הקימו את הארץ וכל זה, זב סיבה מאת ה' בכדי
שהסיטרא אחרא לא יקטרג. ואם היו דתיים מקימים לא היה עולה בידם מחמת הקטרוג, וכמו כל דבר גדול,
הקב"ה מביא אותו בהסוואה.
ראיתם את זה? ניר בן ארצי בקודים של גלזסון:
(המייחל מהקצת שהספקתי להכיר אותך, לא נראה לי שאתה אוהב את הדברים האלה. )
http://www.youtube.com/watch?v=Cvl9xJxFd-E&feature=feedu
דרך אגב, שמתם לב שבהרצליה פיתוח הוא אמר בהתחלה, דיבור פשוט... בגובה העיניים, אני מביא את הדיבור
ממקום גבוה מאד.
למרות דעתך בנושא, המייחל, הרב עוצם את עיניו כי הוא מקבל משהו ומוסר אותו...
אה, ועוד משהו... לי האתר בד"כ לא עושה בעיות. אבל אם עושה אני מציעה אחד מהשניים, או להפעיל ולהוריד, בזמן שאתם עסוקים במשהו אחר ולראות אחר כך, או להתחיל לראות ללחוץ על pause , שוב,ללכת לעניינכם, ולכחות שהקו הכהה למטה ייצבע בשחור עד הסוף, אז זה לא נתקע.
תוקן על ידי אמתואמונה ב- 14/04/2011 14:04:25
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 15:13 |
|
| |
אמתואמונה
תודה לך על הלינק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 15:42 |
|
| |
תודה לגב' היקרה על הלינק המעניין. בהחלט מוסיף מימד נוסף וזווית חדשה לסיפור.
יש להשיב הרבה ובאריכות גדולה על דבריו של גרייד אבל אין הפנאי מאפשר זאת בימים לחוצים כאלה. (גם אני לא בעד הצמד הלא מוצלח "אהבת חינם" ולא זכור לי שהשתמשתי בו אי פעם) אבל די ברורה כוונתם של היהודים הטובים המשתמשים בה מתוך כוונה לשים דגש על אהבת ישראל ומידות טובות ולהתרחק משינאת החינם ההורסת כל חלקה טובה בעם.
השינאה לע"ר והחלום להשמיד אותם? כולכם יחד יכולים להיות תלמידיי בנושא הזה. לא מגזים. אז בלי הטפות בעניין הזה בבקשה.
ד"א אני שם לב שאתם לא ממש קולטים שכשאני אומר שבכוונתי למסור שיעור שלם על הרב בן ארצי אז באמתחתי חומר מדהים ומרתק שלא תשמעו בשום מקום בעולם!
אתם באמת לא קולטים את זה אהה??
בחוה"מ פסח אי"ה. בין שעה לשעתיים של מקורות ובעיקר הסברים לעומק ולרוחב. יהיה מעניין.
|
| נשלח ב-14/4/2011 16:15 |
|
| |
המייחל
אתה מגרה את הסקרנות ....
ומצפה לשמוע / לראות את החומר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 19:22 |
|
| |
אמתואמונה
מרשעים יצא רשע !
ולא יעלה על הדעת שדבר גדול יביא הקב"ה ע"י הערב רב! בהסואה כן אבל ע"י מסיתים ומדיחים הערב רב של דורינו?
הקימו? העבירו מאות אלפים על דעת קונם , ומכרו ילדי תימן וכו' וכו' הלזה תקרא הקמה ? הריסה!
המייחל רק רציתי לעורר נקודה , לא התכונתי ח"ו נגד אלו המתכונים לתומם , אך לו יכולנו היינו צריכים לשנות לאהבת חובה
אחד מגדולי החסידות אמר פעם :
כדי שמשיח יבוא צריך לאחד קודם כל את כל כלל ישראל אבל לאחד את כל כלל ישראל , את זה רק משיח יכול .....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 20:24 |
|
| |
grade
נכון שמרשעים יצא רשע אבל כל תהליך הגאולה בא על ידי הסוואת.
על חטא אדם הראשון אומר המדרש בעלילה באת על אדם , המלך דוד יצא מבנות לוט , ובהמשך מתמר ויהודה ,והכל בשביל ההסואה, התגובות שלך ללא ידע מעמיק בפנימיות הענינים.
כל תהליך של חידוש גבוה בא על ידי עלית הרע קודם , כך גם היה לפני בית שני.
ברור שהמדינה הוקמה ברצון השם , ולכן אי אפשר לומר על רצון השם מרשעים יצא רשע, ולכן ברור שיש כאן בחינה של הסוואה , כמו שמובא בכתבי האר"י שישנם הרבה נשמות קדושות שהסטרא אחרא לא מסכימה להוציא אותם והקב"ה חייב להוציא אותם במרמה כביכול על ידי שמביא את הנשמה להורים טמאים והסטרא אחרא חושבת שתשלוט עליו , ואח"כ הקב"ה עוזר לנשמה לצאת מהרוע שהקב"ה זרק אותו. וישנם דוגמאות לאין ספור בענין.
כל ענין הבריאה נוצר בשבירה ותיקון וזה היסוד לכל נפילה לפני בנין.
אתה חייב קצת להוריד את הקנאות החיצונית , יש לך חוסר הבנה בסיסי בהנהגת הבורא בעולם.
אינני בטוח שהציונים יותר ערב רב מהקנאים , אין לך מושג כמה הקנאים הרסו את היהדות במלחמותיהם.
כבר אמרתי בהודע הראשונה שלך אתה מביא הרבה פתגמים , אבל מפתגמים לא נבנים , התפקיד שלנו הוא לא לומר פתגמים , אלא לעשות דברים מועילים , והקנאים מרוב קנאותם מזיקים במקום להועיל. קנאים המשמעות היא שמקנאים בשני ולא מפרגנים לשני , אין היום קנאות לשם שמים.
אז כמו שבאהבת חינם מצאת ביקורת אפשר גם למצוא ביקורת במלה קנאות .
לכן במקום לבקר תתחיל להשתתף .
קל מאוד לבקר קשה יותר לעשות.
מי שלא עושה לא טועה לעולם , בהמה לא טועה לעולם , אדם בהגדרה הוא בעל טעיות.
הקנאים בבורותם החריבו עולמות יותר מהרשעים ברשעתם.
מרוב קנאות שוכחים שיש בורא לעולם שמנהיג את כולם . אתה מסוג האנשים שבכל דבר חייב לראות את השלילי , במקום לראות את החיובי.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 14/04/2011 20:26:45
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 14/04/2011 20:28:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 21:30 |
|
| |
מצפה ומקווה שלמוע את השיעור שאתה מכין בחומה"פ
|
| נשלח ב-14/4/2011 22:42 |
|
| |
גם אני 
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2011 01:13 |
|
| |
דורש אמת
ברור שהמדינה הוקמה ברצון השם...
אם כונתך לומר שכל דבר הוא רצון ה' וכמו שהשואה הייתה רצון השם , גם השואה הרוחנית הנקראת מדינת ישראל היא רצון ה' אין לי מה להוסיף.
אך אם כונתך ח"ו שההירוס הדת וההעברה על דעת של מאות אלפי יהודים ע"י ארגון שרוב רובם של גדולי ישראל בזמן התחלת רעיונם הטמא התנגדו לזה באופן הנחרץ ביותר , וגם כיום אינם רואים אותה כ"התחלתא דג'" רק לאחד הקבוצים הגדולים של יהודים וח"ו שלא יבואו לידי סכנה צריך לעשות השתדלות לקיומה אבל לבוא להעלות אפילו צל של מחשבה שמהצורר ההוא ( שרצה לנצר את עם ישראל או לקחתם לאוגנדא ) ומעשה שטן הצליח וברוב חכמתם גם זרקו קצת פירורים לסיטרא דקדוש ( החזקת התורה ) כי גם הס"מ מבין שבלי יניקה מהקדושה אינו יכול להתקיים אבל לקרא לזה הסוואה ? זה הסתר פנים נורא!
קנאות
אין היום קנאים כלל וכלל! פנחס היה קנאי , הוא הוציא רומח והרג , אליהו הנביא זכור לטוב היה קנאי , הוא הרג מאות נביאי הבעל .
מרדכי נקרא יהודי ע"ש שכפר בעבודה זרה , כל הכופר בע"ז נקרא יהודי , לא קנאי !
גם זה חידוש מהערב רב שהכניסו לדורינו ( ביחד אם האהבת ישראל המזיויפת שלהם ) קנאי צריך להיות כפנחס או כאליהו , זך ונקי ומושלם בכל המעלות , מה שאין כן להיות יהודי כל צריך ומחיוב
אז באו אם עוד חידוש : לכפור בע"ז נקרא קנאות , נו אז אפשר לבטל כל אחד כזה , הרי אתה לפעמים מאחר תפילה וכו' מה לך ולקנאות ?!? אבל באמת דבר זה אינו שייך לקנאות כלל כמו שהרבי הרש"ב מליובאוויטש אומר : כתיב , אוהבי ה' שנאו רע , שהאהבת ה' נמדדת לפי השינאה לרע
דברים מועילים
כל זמן שהדברים הולכים ביחד אם תורת ישראל , מנהגי ישראל , והמסורה המסורה לנו מדור דור , בודאי !
אך ברגע שהעשיה חורגת מהנ"ל אז זו אינה עשיה אלא החרבה ! ( כמו שאין אומרים חטא , כדי שיזכה חברך )
סבי הקדוש , סנגורן של ישראל מרן הקדושת לוי היה ידוע בלימוד זכות שלו על כל אחד ואחד מישראל באופן פרטי באשר הוא יהודי , אך ברגע שזה נגע לענין כללי או ציבורי היה לוחם כאריה והופך ל" קנאי " חסר פשרות , כגון זה ראינט אצל צדיקי אמת תלמידי הבעש"ט וגם אצל האוהב ישראל הגדול ביותר במאה שנים האחרונות מרן הויאל משה זי"ע שאהב כל יהודי ובכה על נפש יהודי שנהרג רח"ל ( ולא כפי שמנסים לצייר אותו ) זה באופן פרטי אבל באופן כללי וצבורי לנסות להלביש את רצון השם במעשה הס"א ?!?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2011 02:11 |
|
| |
הכל רצון השם אין דבר שנעשה ללא רצונו גם אם אנו איננו מבינים זאת , ברור שהרשעים נותנים את הדין . אדם הראשון היה חייב לחטוא , כי אם לא היה חוטא לא היה יכול לתקן את הרע , אבל זה כבר נקןדה עמוקה התוליה בחוט השערה , ולכן אין ברצוני להאריך.
שאל אותי פעם חילוני אם הקב"ה ידע שאדם יחטא למה צוה עליו לא לאכול מעץ הדעת ? השבתי לא משום כך הוא צוה כדי כשיאכל זה יהיה באיסור ולא בהיתר.
אנו מוגבלים בהבנה ולכן מה שנראה לנו הוא שכל מה שנגד רצון השם הדבר נגד רצונו , אבל זה רק בנוגע לבחירה לפני המעשה , אבל כשאנו דנים את העבר והדבר כבר לא נוגע לבחירה הכל זה ברצון השם הנעשה למעלה מהשגה והבנה , אין דבר בעולם שיכול לקרוא ללא רצון השם. אבל הדברים עמוקים ואכה"ל
הסיבה שאני כן מאריך שאחד הדברים שאני רואה שהרב ניר בן ארצי רואה דהרים גבוהים זה דוקא משום כך שאומר שמדינת ישראל זה היה הסוואה , הדברים מתאמים עם החסידות ופנמיות התורה , אבל קשה להאריך בזאת , ועל זה כתב רבינו נחמן מברסלב שאילו הדברים הם הנקראים חלל פנוי שכביכול לנו נראה שזה לא אלוקים וכך עלינו לנהוג אבל הכל נעשה בידיעתו של אלוקים.
ולכן מאוד מתאמים המילים הסואה .
היום כשרואים שהגאולה בפתח ברור הדבר שהדרך לגאולה היתה חייבת לבוא עם מדינה חילונית כופרת , וכך כבר הובא בדברי הקדמונים שלפני הגאולה ירד דור של רשעים , הרי כבר היה בורור שלקראת הגאולה תהיה מדינה ויהיו יהודים רשעים , ועל כרחך חייבים לומר שכך הוא רצוןן השם וההסבר של הסואה כבר מוצאים באר"י . האר"י כותב כשאדם הראשון חטא נפלו הרבה נשמות קדושות לקליפות , ואין להקב"ה כביכול דרך אחרת להוציא אותם אלא על יד רשעים ועל ידי שיצטרכו לעשות עבירות ויתרה מכך כותב האר"י שאדם כזה שבא מקליפות אין הקב"ה מעניש אותו על החטאים היות והנשמה היתה קשורה בס"א והאר"י משתמש במלים של הסואה על מעשי הרשעים.
הבריאה היא עם הרבה סודות , הכל מאיתו יתברך גם מה שלא מובן לנו , ענין הבחירה הוא ענין של אמונה ולא שכל , היות ועל פי שכל אין בחירה.
לא כל מה שאתה לא מבין הוא לא נכון.
בשורה תחתונה בנפלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך .....
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 15/04/2011 02:18:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2011 04:01 |
|
| |
אמתואמונה
חזק מאוד
המייחל יש שם ענין של משיח בן יוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2011 08:34 |
|
| |
שוב תודה על הלינק. וייש"כ לרב גלזרסון שטרח לחפש ולהוציא גילויים אלו לאור.
לא ראיתי משהו ראוי לשמו על מב"י. עם "בחינת מב"י" תתעסקו אתם, אני לא מתעסק עם בחינות. אני מתעסק עם אנשים תאריכים ואירועים ממש. פחות מזה .. קטן עליי. 
ד"א דורש וגריידי...אנא מכם. הפסיקו את ההתווכחויות המיותרות האלה, כן כן מיותרות משום שאינן מובילות לשום מקום ולא מוסיפות שום דבר. אפ'חד לא ישנה את אפ'חד ואתם סתם תבזבזו את זמנכם ותסיטו את הפורום ממטרתו. אז בבקשה, חידלו לכם . די.
תוקן על ידי המיייחל ב- 15/04/2011 08:39:36
|
|
|
|
|