|
|
| נשלח ב-15/4/2011 13:30 |
|
| |
פרשת אחרי מות
ההדגשה היא שהמכות עכשיו בעולם דומה למכות במצרים , ומי שלגלג במצרים על המכות נעלם. המסרים נהים יותו יותר תקיפים וחד משמעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2011 21:35 |
|
| |
נקודה ראשונה ודאי שהעולם כולו נחשב למצרים..פשיטא. הרעיון פה הוא זוהר מפורש! הבאתי זאת פעם באחד האשכולות עם הסבר, לא זכור באיזה אשכול זה קבור. נביא אותו עוד פעם, בהזדמנות.
נקודה שניה אם הבנתי את כבוד הרב ואת מהלך העניינים נכונה אזי אנו צפויים לראות אותו נהיה עם הזמן תקיף יותר ויותר ואולי אפילו מתחיל לאבד את הסבלנות על קצב ההתקדמות האיטי של העם בקיום 'עשרת הדברות' כפי שהוא דורש. עם הזמן אני מאמין שהוא יתחיל לחזור בו מעיקרי משנתו על 'ביטול גוג ומגוג' ועל כך שבא"י לא יקרה "כלווום" וכו' וכו' . אני באמת מאמין שבסוף הוא יישר קו עם שיטתי שהיא שיטת המקורות והכתובים.
אבל זאת נוכל לדעת בוודאות רק עם הזמן. ואיך שלא יהיה ומה שלא יהיה . . לא מדובר בהרבה זמן. זה בטוח.
|
|
| נשלח ב-16/4/2011 21:42 |
|
| |
המייחל
לי נראים הדברים שונה.
גם אם יאבד את הסבלנות וזה כך נראה , הוא לא יחזור בו מדבריו .
כפי איך שאני מבין את דבריו, הגאולה תהיה ברחמים למי שיחזור בתשובה, ולכן גוג ומגוג לא יהיה, אבל הרב מרחם על היהודים ולכן הוא מתחנן בפניהם תחזרו לפני שיהיה מאוחר.
אב ברור שגם אם לא יחזרו בתשובה כל מי שהרב חושב שצריך לחזור, זה לא ישפיע על מהלך גוג ומגוג ומלחמת עולם שלישית, זה אולי ישפיע על כמות הטילים שיעופו ועל הנזק שרעידת אדמה תעשה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 16/04/2011 21:49:43
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2011 21:53 |
|
| |
תיקנתי מעט שגיאות הקלדה וסידור פסיקים ושורות.
ברור שזו דעתך. ולכן אמרתי שוודאות אובייקטיבית נקבל רק עם הזמן ועם כיוון זרימת האירועים כשנראה לאן הרוח נושבת..עד אז זו המילה שלי מול המילה שלו.
אגב המבחן הגדול שלנו צפוי להערכתי כבר בקיץ הקרוב, אני מדבר על מלחמה במז' הרחוק מול צ' קוריאה..והוא לא. אני מדבר על מלחמה במצרים..והוא לא.
רעידות אדמה והרי געש? שנינו בדעה אחת. והתייחסתי רק על החודשים הקרובים בלבד.
|
| נשלח ב-16/4/2011 22:40 |
|
| |
המייחל...
הרב אמר שיהיו מלחמות בים הגויים, ואפילו מלחמות קשות. הוא חוזר ואומר שישראל לא תהיה מעורבת בשום מלחמה גדולה, אלא רק באיומים/טילים מעזה לבנון וכו.
עוד משהו מעניין. מי משומע את הרב כבר הרבה שנים יודע שהרב מעולם לא דיבר באיום, אלא תמיד מצד החסד, ותמיד כ"כ בעדינות... אני חושבת בערך בסביבות חנוכה הזה הוא נהיה ממש תקיף. אני זוכרת שיעור אחד שמי שמכיר אותו היה קצת בהלם שהוא כאיל מדבר בדין. ואז יצא לי להיות בשיעור נשים שלו במוצא"ש, ושוב זה היה מפחיד, כי הוא דיבר דין... למחרת, בלי קשר, היתה לי ולבעלי פגישה אישית איתו, אז הוא שאל אותי: נו, איך היה השיעור אתמול? אז אמרתי לו: "מפחיד, אף פעם לא שמעתי את הרב מדבר ככה" אז הוא אמר: "מה אני אעשה, זה המה שאומרים לי להגיד". וכנראה גם הדיבור שלו משתנה לפי המצב, כי לפעמים כשהוא מדבר יש הרגשה שהקב"ה יושב עכשיו בכיסא של דין ולפעמים הרגשה של רחמים..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2011 23:15 |
|
| |
המייחל בשיעור ביום שישי הוא הזכיר מלחמה עם מצרים.
אמתואמונה
דברייך מחזקים שגם בשעת השיעור הוא מקבל את הסגנון איך ומה לומר.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 16/04/2011 23:18:45
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 08:03 |
|
| |
אמתואמונה לא יודע איפה שמעת אותו אומר שיהיו מלחמות בין הגויים וכו'.. בשיעורים ההמוניים המופיעים באתר שלהם הרב אמנם מזכיר את העניין "שיהיה בלאגן בכל העולם וימשיכו להסתכסך ביניהם בתוך עצמם" אבל מלחממות של ממש בין העמים? אפילו פעם אחת לא משעתי ממנו! שלא לדבר על האטום שהוא כבר מזמן קיפל והכניס אחר כבוד לבויידעם.. אז על מה את מדברת איתי...
דורש שמעתי את השיעור האחרון ולא יודע איפה שמעת ש"הרב דיבר על מלחמה במצרים" לא שמעתי שום דבר שמתקרב לזה. רגע, אנחנו מדברים על אותו ניר בן-ארצי?? אולי יש שניים כאלה?
בכלל, הרב הזכיר הרבה פעמים שתם עידן המלחמות הגדולות וכעת זה רק אסונות טבע. זה מפורש נוגד המקורות! אין מה לדבר על זה בכלל. מי שרוצה להאמין לו..בבקשה, יבושם לו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/04/2011 08:05:22
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 09:57 |
|
| |
המייחל אני אשמע עוד פעם את השיעור של יום שישי ואבדוק באיזה דקה הוא אומר זאת.
הוא אומר בדקה 24:31 הוא אומר ילחמו זה בזה וילחמו בישראל.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 17/04/2011 10:49:19
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 10:49 |
|
| |
דקה 24:31
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 13:13 |
|
| |
המייחל...
בעניין הזה תסמוך עלי שאם אני אומרת, ככה שמעתי. אני לא יכולה למצוא את זה בחומר הרב, אבל הוא אמר
יהיה גוג ומגוג לגויים, יהיו מלחמות בין הגויים. ששאלו אותו על אטום, הוא אמר, אם יהיה, לא בישראל. רחוק, משהו כזה..
אני חושבת שהוא אמר את זה באחת מתכניות הרדיו שראיינו אותו והעלו מאזינים שיישאלו שאלות. למה הוא לא ממש מדבר עלזה? אני לא יודעת, אבל הרב לא מדבר כל מה שהוא יודע. אני מניחה שהמילה אטום היא מילה מאד מלחיצה שהוא
מעדיף לא לומר, אבל אני לא בטוחה. אולי אחרי פסח אמצא את המקום המדוייק.
|
| נשלח ב-17/4/2011 13:18 |
|
| |
[quote]בכלל, הרב הזכיר הרבה פעמים שתם עידן המלחמות הגדולות וכעת זה רק אסונות טבע.
זה מפורש נוגד המקורות! אין מה לדבר על זה בכלל. מי שרוצה להאמין לו..בבקשה, יבושם לו.quote]
מפורש נגד המקורות? הרב אומר בפירוש שיש עוד מלחמות אצל הגויים.
חשבת פעם על אפשרות שאולי הרב לא מדבר נגד המקורות, ורק אתה מבין זאת כך? כדאי לחשוב, לפני שאתה קו
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/04/2011 08:05:2
/
|
| נשלח ב-17/4/2011 13:46 |
|
| |
בכלל בנושא של השיעורים של הרב יש להבין שהרב לא מדבר בלוגיקה שיכלית כמו שהמייחל אוהב לשמוע , הרב מקבל דברים מה לומר ואת זה הוא אומר , הוא אומר רק במה שנוגע ליהודים , הרב לא מדבר דברים שלא קשורים לעם ישראל , ולכן מי שמעונין לדעת מה הרב חושב באמת על מה איך שיהיו הדברים בדיוק אולי דרך שאלות פרטיות הוא יקבל , אבל גם לא בטוח.
להמייחל קשה מאוד לקבל סגנון דיבור כמו של הרב.
להבין את הרב ישנם שני אפשרויות 1. שלא מתעמקים ולוקחים את מה שהרב אומר ומיישמים . 2. יש לעלות לשורש שמשם הרב לוקח את הדברים וכך לנתח.
הרב לא הולך להפגין ידע או משהוא דומה , הרב מדבר לעם ישראל מה עליהם לעשות כדי לקבל את הגאולה ברחמים , מה שלא קשור לענין אין לרב שום ענין לדבר או שהוא לא מקבל את המידע הזה.
המייחל
בבקשה תסביר לי מה הנפקותא בהבנת המקורות למעשה ?
אם למצוות לימוד תורה ישנם עוד חלקים שאפשר לקיים את מצות תלמוד תורה ולקבל יותר תועלת .
אבל איזה תועלת למעשה יש באילו תאריכים יקרה כל דבר .
התאריכים שהרב מביא הוא לצורך שאנשים יראו שהוא שליח משמים וכך יש סיכוי שיקבלו את דבריו לחזרה בתשובה , ולכן לצטט את המקורות הדבר לא יביא לשום תועלת מבחינת הרב.
ועוד שהבנת המקורות עד שלא נעבור את כל התהליך לא נוכל לדעת בדיוק מה ואיך.
הרב כבר אמר כמה פעמים שגוג ומגוג כבר היה , כמו כן שאר הדברים אף פעם אי אפשר לדעת בדיוק את הזמנים מתי ואיך יקרה כל דבר , יתכן וחישוביך נכונים בימלואם יתכן בחלקם , אבל מכאן ועד לבוא ולומר שהרב סותר את המקורות הדרך רחוקה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 15:17 |
|
| |
לפי דעתי יגיע היום...
שאנשים יהיו בשוק, מהפער בין הידע האמיתי הפנימי של הרב, לבין הידע שהוא מפגין כלפי חוץ.
|
| נשלח ב-17/4/2011 15:32 |
|
| |
דורש יקירי...
נקודה ראשונה עד שאתה מבקש ממני "להבין" את הרב אבקשך אני "להבין" אותי. וכי מי התיימר אי פעם לטעון שיש נפקותא כלשהי בתחום הזה בו אני עוסק?? לרגע נדמה היה לי שאתה מסתלבט עליי! הלא כמה פעמים כתבתי וחזרתי וכתבתי שאני לא בא להחזיר בתשובה ולא בא לחזק אחרים ולא שום דבר! אני כמו נביא שמגיש את המידע והקורא כבר יבחר מה לעשות איתו, זה כבר לא ענייני. כמו נביא, אבל רק מהכיוון השכלי-תורני לימודי להראות כיצד הכל נכתב בתורה מראש ואיך הכל כפוף לתורה ומתנהל על-פיה. לא באתי לעורר אחרים ולא להחזיר בתשובה קטונתי מלהיות ראוי לכך! חשוב מאוד מאוד שהנקודה הזאת תהיה ברורה!
לכן הקוראים הוותיקים ודאי זוכרים שאמרתי לא פעם שסגנון הפורום לא יתאים לכאלה העושים את צעדיהם הראשונים ביהדות וחסרים בסיס תורני רחב. מה לעשות.. זה אני וזה שיחי.טייק אית אור ליב אית...
נקודה שנייה מחילה מכבודו אבל לבוא עליי בטענה ש'ישנם דברים שהרב לא אומר ולא כל דבר שהוא יודע הוא מגלה בציבור' זה לא רציני ולא ראוי לתגובה. על 'אין לדיין אלא מה שעיניו רואות' בטח שמעת, וכי מה אתה מצפה מיושבי האינטרנט הנחשפים לדרושתיו של הרב אך-ורק במה שמופיע כאן ברשת ולא מכירים באמת את האדם ואת שיחו מאחורי הקלעים. כיצד תבוא עלינו בטענות?! אני כמו כולם מגיב למה שאני שומע ורואה ותו לא! נקודה.
נקודה שלישית "לא נוכל לדעת בדיוק איך יקרה ומתי יקרה" אני רק מקווה שאתה מבין שאמירה כזאת משמעה כפירה בכל יסוד פעילותי כאן... ומניין לך הכח לקבוע האם אפשר לדעת דבר מסויים או לא? חשבת על זה פעם? האם רק בגלל שלך ולרובא דעלמא אין צל צילו של מושג בסודות אלו תעיז לקבוע שליכא מן דנהירין ליה שבילי דגאולה כשבילי דפוקושימה?? תימה עליך.. הפעם באמת ליכלכת. בכלל לא מתאים לך.
אמתואמונה גברתי הנאווה.. להוי ידוע לך שמזה שנים רבות שאני יוצא נגד כל אלה שמכריזים בריש גלי על פצצת אטום שעתידה ליפול על ישראל, ובראשם הרב אמנון יצחק. התייחסתי לכך פעמים רבות ואמרתי שאין להם על מה שיסמוכו, חד וחלק. וכל מי שטוען כך אינו מבין מאומה בסוגיית אח"ה. ודי בזה.
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 17:43 |
|
| |
המיייחל
אני כנראה לא מצליח להעביר את מה שברצוני להסביר.
אני מנסה לחדד את ההבדל בצורה שהרב ניגש לענין הגאולה לבין הצורה שאתה ניגש .
ולכן אין סתירה בין הדברים של הנבואות לדברי הרב, אין לי כנראה את המילים הנכונות להסביר זאת.
ואני יגיד את המילים שאתה לא כ"כ אוהב לשמוע , בחכמה יש לי את ההבדל ברור , ואני לא רואה שום סתירה , אבל קשה לי להסביר זאת , היות ולכל סוג של אדם צריך מילים אחרות איך להסביר זאת , ואי אפשר להסביר זאת במילים כלליות.
בגדול אני אנסה שוב לומר במילים , הרב מדבר לבעלי הרגש או לאילו שמעל השכל. אבל הרב לא מדבר לשכל כלל וכלל לא.
אי אפשר לנתח את דברי הרב בשכל קונבציונלי.
|
|
|
|
|