|
|
| נשלח ב-29/4/2011 01:21 |
|
| |
אותי מעניין לדעת איך הוא והאוטיסטים מדברים בסגנון שונה לגמרי. האוטיסטים מדברים על מלחמה נוראית גם בארץ ודיבורים על כך שרוב היהודים ימותו, אלא אם כן תהיה איזה התעוררות תשובה פתאומית, מה שלדעתם לא הכי סביר. והוא לעומת זאת לא מזכיר זאת, בטח לא נותן את המשקל לזה כמו שהאוטיסטים נותנים.
אם תשאלו אותי אני נוטה יותר להאמין לאוטיסטים, למרות שאני לא ח"ו אומר שהוא משקר.
גם הרב אליהו זצ"ל טען שלא תהיה גוג ומגוג ויהודים לא יפגעו, ואחר פטירתו אשתו של הרב סיפרה שרבבות יהודים כבר היו אמורים להיהרג בשנה שעברה, והרב ביטל את הגזרה על ידי שמסר את חייו. וכך גם אמר הרב סטבסקי, אם מישהו זוכר את השיעור שהוא נתן שנה שעברה - גוג ומגוג כבר הייתה אמורה לפרוץ - והיא לא אמורה הייתה להיות משחק ילדים ליהודים כאן בארץ.
תוקן על ידי הראובני ב- 29/04/2011 01:25:02
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 02:18 |
|
| |
הראובני
התהיות שאתה מעלה כבר מסתובב אצלי תקופה ארוכה .
ומה שנראה לי הוא הנהגת הרחמים גבוהה מהדין כלומר יש את המצב הסופי שבאמת יהיה , ויש את מצבי הביניים , לדוגמא כשמרדכי יצא וזעק בפורים , הוא כבר ידע שהגזירה תתבטל , אבל הוא התפלל במצב שהגזירה קיימת.
האוטיסטים רואים את המצב העכשוי שיש גזירה , וגם הרב אומר שהמצב בעולם זה דין , אם נקח את הדוגמא של הרב מרדכי אליהו הוא צדק יש גזירות קשות על עם ישראל והצדיקים מוסרים נפש להמתיק את הגזירות , ובסופו של דבר הגזירות לא יוצאות לפועל . ולכן אין סתירה כי כשאומרים גאולה ברחמים הכוונה בסופו של דבר איך זה יהיה , אפילו שבאמצע הדרך יש הרבה דינים , אבל מידי פעם או שעושים חלק מעם ישראל תשובה או שמוסרים נפש על דבר מיוחד או שקורה פיגוע , וכל זה משנה את המצב.
יש אנשים שרואים את המצב להרגע ויש אנשים שרואים את המצב הסופי.
אני מקוה שהסברתי את עצמי . ואולי המיייחל יוסיף על דברי או שיחלוק.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 29/04/2011 02:19:11
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 04:34 |
|
| |
יש עוד משמעות לגאולה ברחמים והרב מידי פעם רומז על זה. שבמקום שהרשעים ימותו באכזריות הם ישארו בחיים ויענשו בראית האמת.
וזה המשמעות שהרשעים עפר תחת כפות רגלי הצדיקים.
ואת זה קל יותר לפעול בתפילות .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 08:38 |
|
| |
תודה על ההסבר דורש.
ראובני שואל שאלה טובה וחשובה. מי שזוכר (ואתה דורש אמור לזכור) יודע ששאלתי אותך את השאלה הזאת אפילו כאן באשכול הזה נדמה לי באחד הדפים הראשונים.. איך זה שמצד אחד אתה חסיד כ"כ גדול של מסרי האוט' המדברים על הרבה דין וייסורים קשים ומצד שני מאמץ בחום כ"כ גדול את האופטימיות של כבוד הרב בן-ארצי, כך שאלתי. וענית מה שענית.
אלא שבתשובתך הזאת חידדת טוב יותר את ההבדל בין דעתך לדעתי. בין המצב הסופי למצב הזמני כיום. אלא שאתה אוחז שהמצב הסופי הוא הרחמים והדין הוא רק זמני. ואילו אני אוחז בדיוק ההיפך. משום שזו התמונה העולה מתוך הכתובים השונים. ..וכן..לאחר הבאה בחשבון של המשתנים השונים של ביטול גזירות פטירת צדיקים וכו' .
ואין קשר בין אהבתי הגדולה לכבוד הרב וחיבתי העצומה למסריו הקדושים לבין התעקשותי להיצמד למקורות כפי הבנתי. שום דבר לא יזיז אותי מהבנתי את הכתובים. אך ורק מציאות הפוכה ממנה. ______________
תוקן על ידי המיייחל ב- 29/04/2011 08:43:08
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 12:42 |
|
| |
למייחל...
תן לי לנסות להסביר משהו מנקודת ראות אחרת.
תפקידו של הצדיק הוא לנסות ולהמתיק את הדינים, ולכן יש גם משמעות לדיבור שיוצא מפיו (סיכמנו כבר
שיש לו פעולה, נכון?) ולכן, הרב מנסה להוציא דיבור שהוא כמה שיותר רחמים, בכדי למשוך את הרחמים האלה
ולהוריד אותם מלמעלה.
לפני הגירוש מגוש קטיף הרבה רבנים אמרו שלא יהיה גרוש, כולל הרב ניר. שאלתי אותו אחר כך על זה והוא אמר לי
שכל עוד לא נחתמה הגזירה בשמים מחובתו (וחובת כל יהודי) להאמין ולפעול שזה לא יהיה, וזה כנראה מה שהוא, הרב מרדכי אליהו ועוד, ניסו לעשות. בכנס במערת המכפלה הוא אומר על זה כמה מילים, שהגירוש מגוש קטיף לא היה גזירה
שנחתמה בשמים, אלא בחירה של האדם, אני לא זוכרת אם זה בחלק א' או ב':
http://www.youtube.com/watch?v=A7g07cHfaTE חלק א'
http://www.youtube.com/watch?v=Ep_Ypc4IJ6c&feature=related חלק ב'
דרך אגב, בערוץ שלי ביוטיוב (emetveemoona) יש תקצירים שעשיתי משיעורים של הרב,גם לפני שנה,אפשר לראות.
אני ממהרת עכשיו, מקווה שהסברתי עצמי נכון.
|
| נשלח ב-29/4/2011 13:28 |
|
| |
אמתואמונה
נכון שהשבת על הסתירה בין האוטיסטים לדברי הרב . אבל מדברייך נראה שכנראה המיייחל צודק והגאולה תהיה בדין, אבל אני חושב אחרת והרי האשכול הזה הוא המשך לאשכול
להפתעינו הרבה בזכות הצדיקים העולם יגאל ברחמים..... אפילו הגויים...
כך שהדברים נאמרו עוד לפני שמיעת דברי הרב , אלא באותה תקופה כבר קרו שינויים שהשפיעו על מהלך הגאולה כולל פטירת הרב מרדכי אליהו שמנעה גזירות קשות.
ואני הוסיף הסבר נוסף
האחים הקדושים ר אלימלך ו ר זושא ביטלו את חבלי משיח , כל האסונות אינם קשורים לחבלי משיח אלא לגזירות על עם ישראל ואותם אפשר למתק.
ישנו רב צדיק גדול שנקרא הרב אהרן צבי רומפלר , והוא אומר שחבלי משיח זה רק הפחד מהמלחמות ולא המחלמות עצמם ודביריו הם על פי מה שהרב ר אלימלך אמר.
כמובן שחבלי משיח בוטלו רק בארץ ישראל.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 29/04/2011 13:34:41
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 13:49 |
|
| |
http://www.tairneri.tv/video.php?video_id=4694 הוא התחיל עם האזהרה לא ללכת בדרכים עקלקלות לא לשקר ולא לגנוב בין יהודי בין גוי , כל כורי האטום יתפרקו. הוא התייחס לסופות והתלונן על היהודים שמתעקשים להישאר עם החומר אף על הסופות .
הוא סיפר על שאלה שנשאלה בפקס או באימייל האם לקחת הלואה צמודה לדולר והוא ירויח כשהדולר יפול , הרב אמר שהשיב לו תהיה רציני , וצחק. הוא התייחס לעישון בצורה מענינת.
הוא תיאר את התהליכים שקורים בארה"ב ואמר שהכלכלה תיפול ואין לזה קשר לנפילת הדולר.
הוא גם הסביר בצורה מיוחדת מה הוא בדיוק הפירוק שקורה בארה"ב מבחינה רוחנית , שזה מחזק את הענין שהקב"ה מזכך את היהודים דרך הכסף ולא דרך המלחמות. הסיבה לגשם הוא כדי להראות שהקב"ה מנהיג את העולם .
השיעור מחזק את ההערכה איך הגאולה תהיה ברחמים ,
הוא גם הזכיר את ענין המדינה הפלשתינית ונראה שהוא אומר את ההבנה שכתבתי באחד מההודעות.
שווה לשמוע תמיד יש דברים חדשים בדברי הרב.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 29/04/2011 13:57:08
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 14:50 |
|
| |
מי שזוכר את השיעור של הרב סטבסקי, לאחר פטירת הרב אליהו, בטח זוכר שהוא אמר שהדברים רק נדחו, אבל סופו של דבר הם יקרו. והדברים הובאו בשם צדיק נסתר אחד. גם השואה הייתה אמורה לקרות שנים לפני שהתרחשה, אבל הלכה ונדחתה עד לזמן שכבר לא היה ניתן לבטל אותה.
|
| נשלח ב-29/4/2011 15:09 |
|
| |
אינני בטוח האם הרב סטבסקי יודע את הדברים לאישורם, וכמה מוסמך הוא.
מה שידוע לי שבתשעה באב היה צריך להיות גזירות קשות ובוטלו ולא נידחו.
הרב סטבסקי דיבר לפני תשעה באב.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 15:58 |
|
| |
הרב סטבסקי אמר את הדברים שם צדיק נסתר שאינני זוכר את שמו
|
| נשלח ב-29/4/2011 16:02 |
|
| |
אותו צדיק נסתר דיבר לפני ביטול הגזירות.
הראובני
מתשעה באב שנה שעברה השתנו הדברים ואין כאן המקום לפרטם מי ומה גרם לשינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 21:31 |
|
| |
קבלתי באישי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 12:32 |
|
| |
דורש, לא הבנת את דבריי נכון
לא התכוונתי ח"ו שהגאולה תהיה בדין, אלא שעלינו לפעול את כל הפעולות ולהתפלל על כך שהיא תהיה ברחמים.
השיעור האחרון היה חזק!
אהבתי שהוא דיבר לליצני הדור. (באמת, אני לא ממהרת לשפוט אף יהודי, אבל כאלה שכל מטרתם להכפיש
ולשים את הרב ללעג וקלס, שוב ושוב, יש בעיה גדולה איתם.
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 13:10 |
|
| |
אמתואמונה
אני חושב שלגבי הגאולה הדברים הנחרצים של הרב שלא תהיה מלחמת גוג ומגוג היות וזה כבר היה , זה הרבה מעבר לפעולה של רחמים אלא זה החלטיות שכך יהיה , וזה שונה מהפעולות של גוש קטיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 14:14 |
|
| |
דורש אמת,
אמן!
לפי דעתי זה משתנה (לא זה שלא יהיה גוגו ומגוג) אלא, עד כמה זה יהיה ברחמים.
כי הרב לא מדבר תמיד אותו דבר. זכור לי שיעןר, אולי קצת לפניחנוכה שהוא אמר: ברחמים זה כבר לא יהיה,
זה יהיה בדין ברחמים. אני צריכה למצוא את זה.
|
|