|
|
| נשלח ב-1/5/2011 14:55 |
|
| |
הנושא של דין ורחמים גם הוא טעון הסבר רחב ומקיף .
אני רק אכתוב בקצרה .
דין גמור הכוונה שחזרה בתשובה לא מוחקת את העונות. רחמים גמורים זה כשכל עם ישראל עושה תשובה ואז אין צורך להפעיל את מידת הדין דין ורחמים המשמעות שהחוזרים בתשובה אינם נענשים והמסרבים לחזור בתשובה נענשים , וכנראה כך יהיה בסוף , עירוב דין ורחמים .
ולכן מחמת גוג ומגוג זה דין גמור וזה לא יהיה .
רחמים גמורים לא יהיה כי עובדה לא כולם חוזרים בתשובה .
השאלה עכשיו היא האם תהיה פעולה שתגרום לכולם לחזור בתשובה , ואז הגאולה תבוא לכולם בקלות , או שבאיזהו שלב העסק יסגר ואז אני מניח ולא סתם יש לי אסמכתא לכך , הגאולה תהיה ברחמים ודין ביחד , ואני אנסה לתאר איך יתכן דין ורחמים ביחד ,.
הגאולה תשנה את העולם מחומרי לרוחני , כלומר כל כוחות הטבע הפועלים היום וגורמים נזקים וכאבים קשורים לחומריות העולם , למשל אבן שנופלת ונותנת מכה זה רק בעולם חומרי בעולם רוחני , לאבן אין שום משמעות של מכה אלא זה רק ציור שך אבן. ולכן נראה לי שברגע הגאולה , כל אחד יהיה בעולם שאליו הוא קשור , ולכן מי שיהיה בעולם רוחני ההרס הגשמי לא ישפעי עליו , ומי שישאר בעולם החמרי ההרס הגשמי יחסל אותו , אבל זה לא יהיה על ידי מלחמות אנושיות , אלא תהיה רעידת אדמה של שניות , שתשנה את פני העולם מרוחני לגשמי , וכך יהיה הבירור.
אני לא המצאתי את התאוריה הזאת , אני רק מנוע מלומר איך ומאיפה קבלתי את התיאוריה התחושה הזאת.
כי לפורום אין עוד את הכלים לקבל זאת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 17:13 |
|
| |
גוג ומגוג לא תהיה כי היא דין גמור!?
האם הקב"ה ח"ו לא יכול להציל את הראויים להינצל גם מגוג ומגוג!?
|
| נשלח ב-1/5/2011 18:15 |
|
| |
הראובני
ברור שהקב"ה יכול להציל אבל עצם הפחד מהמחלמה הוא עונש כללי וזה דין לא רחמים גם לניצולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 21:13 |
|
| |
בשיעור האחרון פרשת קדושים הרב אמר 2 רעיונות גבוהים מאוד. 1. ענין מחשבות זרות בתפילה המגיעים לבעלי תשובה בזמן תפילת העמידה הדברים שאמר מובאים בלקוטי מוהר"ן והצורה שהרב הוריד את הדברים מדהים במיוחד מרגישים שהרב מוריד דברים גבוהים מאוד בשפה פשוטה. 2. ענין החסד שחסד לשמה מטהר את האדם כטבילה במים , הדברים גבוהים מאוד.
משיעור לשיעור אני רואה שהרב נמצא במקומות מאוד גבוהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 22:14 |
|
| |
דורש אמת, לאחר שצפיתי בשיעור אתמול
גם אני התרשמתי משתי הנקודות שציינת
ואף חשבתי להקפיד יותר בעניין החסד ללא ״אינטרס״
כפי שאמר הרב
והנה כבר הבוקר זימן לי הקב״ה נסיון שכמעט ״נפלתי״ בו
אולם ברגע האחרון זכיתי לעשות את החסד בשמחה..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 23:29 |
|
| |
כמה נקודות, ברשותכם, מהשיעור לנשים
המתקיים אחת לשבועיים במוצא"ש: לצערי,בגלל המרחק, אין באפשרותי להגיע. אבל חברה מעבירה לי את עיקרי הדברים:
כלל קבוע בחינוך ילדים: לא ללכת ראש בראש עם הילד, כי אז הוא מקבל "כושר", הנפש הבהמית שלו גדלה ומתפתחת. סבלנות, אמונה, להסביר בדרך ארץ.לא מכות,לא כלום. כל הדברים האלה מעבים את הנפש הבהמית ומחזקים אותה, ובגיל מאוחר יותר הכל פורץ החוצה. (הרב אמר פעם בשיעור אחר,שפעם חינוך של מכה עבד, אבל לא עם הדור הזה)
העולם עכשיו בכיוון הכי טוב לעם ישראל, ולכן לגויים בכיוון הכי רע. צריך הרבה סבלנות . ארץ ישראל עכשיו כמו תיבת נוח. אז היתה 12 חודש על הים, עד שכולם קיבלו סחרחורת. עכשיו, הכל מתלקח תוך דקה. לא לכעוס מכלום! העולם נמצא בדין! לזרום, להיות שמחים. זה הזמן של משיח, קרוב מאד. הרבה זהירות על הילדים. בזמן עכשיו, לדעת לשמוע דברים קשים ולשתוק! הכל מטופל ע"י הקב"ה! להודות הרבה לקב"ה. כל דבר אחר מסבך את האדם יותר. מרמור מגרש את הנשמה של האדם ומכניס לו סיטרא לגוף, ואז יש ערבוביה. להפסיק תלונות ומרמור. לקבל הכל באהבה. נישאלה שאלה האם למלאכים יש חוש הומור. הרב אמר שלא. שהם קשוחים, כי מטרתם לבצע משימות. הם קשוחים -- מקבלים הוראות (לי זה ישר הזכיר צבא :) אבל הקב"ה שמח מאד ואנחנו בנויים בצלמו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 00:27 |
|
| |
תודה על הדברים
בענין חינוך הילדים אני שמח שכך דעת הרב , ואני שמח לראות איך הוא מסביר את הדברים בצורה הרוחנית שלהם , אני יודע שכך הם הדברים אבל הרב נותן את המילים הנכונות , טני רואה שהרב הרבה יותר גבוה ממה שנראה לעין.
נקודה של תיבת נח מחזקת את הנקודה שעם ישראל מוגן מהדין בעולם על ידי תיבה, כי ידוע שנח היה חייב להיות בתיבה להגן עליו ממדת הדין.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 02/05/2011 00:31:11
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 00:34 |
|
| |
דורש אמת...
אכן, הרב נמצא הרבה יותר גבוה ממה שנראה לעין, ואני יודעת זאת בודאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 04:00 |
|
| |
מידי פעם אני מפנים עוד דברים מהשיעור האחרון המדברים אלי.
הדבר הנוסף הוא , פעם ראשונה שאני שומע אתו מתייחס לעישון , המעניין הוא כשהייתי ביום חמישי בתפילה אמרתי את כל ספר התהילים כמה פעמים בין פעם לפעם יצאתי להפסקת עישון באחד הפעמים הרב יצא והוא ראה אותי מעשן ושמתי לב שהוא מביט על העישון , אבל חשבתי אולי אני מדמיין , אבל בשיעור שהוא דיבר על העישון הרגשתי שהוא מרגיע אותי בקשר לעישון , הוא הדגיש גם אנשים עם זקן מעשנים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 09:52 |
|
| |
בכל לשון של בקשה אבקש לא לעשן בפורום!
זה בלתי נסבל מבחינתי.
|
| נשלח ב-2/5/2011 09:57 |
|
| |
| אמתואמונה כתב: |  | המתקיים אחת לשבועיים במוצא"ש: לצערי,בגלל המרחק, אין באפשרותי להגיע. אבל חברה מעבירה לי את עיקרי הדברים:
כלל קבוע בחינוך ילדים: לא ללכת ראש בראש עם הילד, כי אז הוא מקבל "כושר", הנפש הבהמית שלו גדלה ומתפתחת. סבלנות, אמונה, להסביר בדרך ארץ.לא מכות,לא כלום. כל הדברים האלה מעבים את הנפש הבהמית ומחזקים אותה, ובגיל מאוחר יותר הכל פורץ החוצה. (הרב אמר פעם בשיעור אחר,שפעם חינוך של מכה עבד, אבל לא עם הדור הזה)
העולם עכשיו בכיוון הכי טוב לעם ישראל, ולכן לגויים בכיוון הכי רע. צריך הרבה סבלנות . ארץ ישראל עכשיו כמו תיבת נוח. אז היתה 12 חודש על הים, עד שכולם קיבלו סחרחורת. עכשיו, הכל מתלקח תוך דקה. לא לכעוס מכלום! העולם נמצא בדין! לזרום, להיות שמחים. זה הזמן של משיח, קרוב מאד. הרבה זהירות על הילדים. בזמן עכשיו, לדעת לשמוע דברים קשים ולשתוק! הכל מטופל ע"י הקב"ה! להודות הרבה לקב"ה. כל דבר אחר מסבך את האדם יותר. מרמור מגרש את הנשמה של האדם ומכניס לו סיטרא לגוף, ואז יש ערבוביה. להפסיק תלונות ומרמור. לקבל הכל באהבה. נישאלה שאלה האם למלאכים יש חוש הומור. הרב אמר שלא. שהם קשוחים, כי מטרתם לבצע משימות. הם קשוחים -- מקבלים הוראות (לי זה ישר הזכיר צבא :) אבל הקב"ה שמח מאד ואנחנו בנויים בצלמו.
|
|
תודה לך ליידי יקרה.. (נכון שאת מרשה לי לכנות אותך כך?)
הדברים נשמעים מעניינים ומתוקים! שווה לשמוע אותם מפי הרב בעצמו..חחחח.
|
| נשלח ב-2/5/2011 11:31 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  | מידי פעם אני מפנים עוד דברים מהשיעור האחרון המדברים אלי.
הדבר הנוסף הוא , פעם ראשונה שאני שומע אתו מתייחס לעישון , המעניין הוא כשהייתי ביום חמישי בתפילה אמרתי את כל ספר התהילים כמה פעמים בין פעם לפעם יצאתי להפסקת עישון באחד הפעמים הרב יצא והוא ראה אותי מעשן ושמתי לב שהוא מביט על העישון , אבל חשבתי אולי אני מדמיין , אבל בשיעור שהוא דיבר על העישון הרגשתי שהוא מרגיע אותי בקשר לעישון , הוא הדגיש גם אנשים עם זקן מעשנים. |
|
לא הבנתי איך הרגשת שהטאמרגיע אותך בקשר לזה...
אמנם הוא היה עדין בהתבטאויות שלו, אך עדיין.... ראית איך הוא דיבר על האויר המיוחד של הבקר, ואיך המעשנים
מפסידים אותו. ועוד משהו...סגריה = סגר י'ה.
(הייתי מעשנתכבדה לצערי. הקב"ה ברחמיו עשה לי נס ובזמן ההריון נתן לי בחילות כאלה שלא יכולתי להריח את זה,
וב"ה, נגמלתי! רק הקב"ה ואני יודעים את גודל הנס שבדבר הזה, כי חשבתי שאמות לפני שאפסיק לעשן! )
וכאן שוב רוצה להודות על שני הניסים הגדולים שהקב"ה עשה איתי בבת אחת: הריון שלישייה, ולידה של ילדים בריאים ומקסימים, ב"ה -- ד.א. הרב הוריד על זה הרבה דמעות, והפסקת העישון! תודה לך בורא עולם)
|
| נשלח ב-2/5/2011 11:34 |
|
| |
בבקשה, המייחל...
ובקשר למלאכים, הוא גם תיאר איך הם נראים...
פעם בשיעור אחר הוא אמר (מה שידוע) שלמלאכים אין בחירה חופשית, והם מבצעים פעולות וכו'.
אבל הוא אמר שיש סוג של מלאכים, נידמה לי שהוא אמר שאין הרבה כאלה, שהם יותר כמו בני אדם במחשבות וכו,
יכול להיות שהוא אמר מלאכי מרכבה? כתוב על זה איפה שהוא? על השוני הזה? לא מעוניינת להתעמק בנושא, רק באופן כללי.
|
| נשלח ב-2/5/2011 14:38 |
|
| |
אני אסביר יותר לעומק את הענין שאני רואה ברב.
התשובה הביסיסית מבחינתינו לקבלת הגאולה הוא , לראות כי הנהגתינו מתאימה לרצון השם , כלומר שכל מה שפעלנו בעולם הרצונות והמאמץ היה כרצון הבורא , ומה שלא אנו מפנימים זאת ומשתדלים לתקן.
ופה צריך לחזור לענין הדעת כלומר אנו צריכים להגיע למצב שדעתינו ודעת התורה תהיה זהה לחלוטין , אם בחינוך ילדים אם בעשית חסד וכן שאר הדברים.
תפקידו של הרב הוא להבהיר לנו מהו רצון הבורא מאיתנו , ואנו בכל דבר שאנו שומעים צריכים לראות האם דעתינו מתאימה לדעתו או לא , אם כן מה טוב ,אם לא יש לנו להתחזק ולפנים זאת למודעות ל"דעת" כלומר להיות מחוברים לענין הזה , כדי לא להיות מופתעים בגאולה.
ולכן כל נושא שהרב מדבר אני מנסה לראות היכן דעתי בענין ,וב"ה שעד היום ראיתי שכל הנושאים שהרב דבר עליהם דעתי כדעתו , כלומר אני חושב כדעתו ומתנהג כדעתו.
כשדברתי על הגאולה עם אנשים ועל תשובה היו שהקניטו ואמרו הרי אתה מעשן איך תקבל את הגאולה?
לכן כשהרב מוריד בטוב טעם שהעישון הוא לא גורם מפריע לקבלת הגאולה הדבר מרגיע אותי. בכלל אני נהנה לשמוע את הרב היות ואני שמח שדעתי כדעתו ולכן יש לי כנראה נגיעות לקבל את דבריו היות והוא מחזק אותי שמחשבותי הם האמת על פי התורה.
ואני חושב שהרב הוא בעצם הכלי שדרכו כל אחד יכול לבחון את המוכנות שלו לגאולה , לכן חשוב לשמוע כל שיעור.
בתמצית עם דעתו של משיח היא כדעתו של הרב ליבי מלא שמחה על שהקב"ה מנחה אותי בדרך האמת.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 02/05/2011 14:39:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 15:12 |
|
| |
"אני שמח שדעתי כדעתו, אני שמח שאני חושב כמוהו"
דורש, בינינו. . פשיטא, מאי קמ"ל. אפ'חד לא חשב שאתה אוהב אותו בגלל זקנו הנוצץ ומתחבר אליו בגלל עיניו התכולות. ברור שאימצת אותו לחיקך החם בגלל קו המחשבה הדומה, שלא לומר הזהה.
בעיניך הוא מודל לחיקוי המייצג (אולי) את האמת הצרופה,טוב, אשריך, בעיניי לא. בעיניי הוא מייצג רמה מסויימת לסוג אנשים מסויים ותו לא. האמת הכללית הרבה יותר מקיפה ועמוקה בעיניי. ומי שחושב שנתתי לה ביטוי בדיבוריי הרבים כאן בפורום אינו אלא טועה. בקושי התחלתי לדבר.
ד"א תגיד, באמת היו שוטים כאלה שהעירו לך על העישון ותמהו איך תקבל את הגאולה בשעה שאתה מעשן?? לא יאומן...
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/05/2011 15:16:48
|
|
|
|
|