|
|
| נשלח ב-19/7/2011 22:04 |
|
| |
בשיעורים האחרונים כבוד הרב בן-ארצי נגע לא רק בנושאים עליהם הוא רגיל לדבר אלא גם בסוגיות הלכתיות.
לדוגמא הוא דיבר על נטילת ידיים בשחרית לאחר השינה, והדגיש את עניין החשיבות של הנחת כלי מלא מים
ליד המיטה כדי שמיד בקומו משנתו יטול ידיו מן הטומאה השורה עליהם ולא יצטרך ללכת יותר מד"א ללא נטילת ידיים.
לא פעם אני מרים גבה ותמה עליו על שהוא אומר דברים שאינם נכונים/מדוייקים אליבא דהלכתא.
במקרה הזה מזה שנים רבות שאני יודע שכל האיסור הזה של הליכה ד"א לפני נטילת ידיים
קיים רק במקום פתוח ולא בתוך הבית היות וכל הבית המוקף מחיצות נידון כד' אמות.
ולשיטתו של הרב ב"א שיש ליטול מיד סמוך למיטתו מה עם הבעיה של ברכה בגוף משוקץ בשעה שמיד לאחר מכן הוא ניגש לשירותים? וכי איך מותר לברך את ה' בגוף לא נקי.. וזו רק דוגמא אחת. בקיצור לא הייתי ממהר לסמוך על כבוד הרב בעניינים הלכתיים מובהקים.
לא מאמינים? בבקשה. חצי דקה של כבוד מו"ר הרב מוצפי בעניין:
תוקן על ידי המיייחל ב- 19/07/2011 22:08:31
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2011 23:12 |
|
| |
אני לא חושב שכדאי למהר לפסול... ראיתי באתר ישיבה בנושא נטילת ידיים שמובא שכך דעת החידא והמשנה ברורה א, קס"ב ובן איש חי ,אולם יש גם מקילים הסוברים כי כל הבית הינו רשות אחת וכן כי היום לא שורה רוח רעה.
אבל בהחלט יש לו על מי לסמוך.
תוקן על ידי yosiw150 ב- 19/07/2011 23:16:06
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 08:09 |
|
| |
נטילה במיטה או בהליכת ד אמות בהפסקה לברז היא נטילה לסירוגין ללא ברכה , לאחר מכן שוטפים פנים ופה יוצאים משירותים ועושים נטילה עם ברכות השחר על פי מה שאני הבנתי משולחן ארוך לפחות חחח
כך שאין כאן יותר מידי בעייתיות לדעתי , מה שכן מפריע לי אישית שהוא מדבר על הלכות באופן לא ברור כלל , וחבל כי חילונים שלא מכירים הלכות , או חוזרים בתשובה פצועים כמוני יכולים להבלבל בקלות , ואין לסמוך עליהם שיבדקו בשולחן ערוך.
הנוסף הוא כל הזמן טוען שמה שהוא מנבא כתוב בזוהר הקדוש , כאן אני ממש בבעיה איתו עד שבחרתי מלהפסיק לשמוע את שעוריו , אני מסתמך על מה שאתה בוחר לציין בפנינו המייחל , את הרלוונטי מדבריו ..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 08:34 |
|
| |
יוסי
אפ'חד לא ממהר לפסול שום דבר. האמן לי שבסוגיות ההלכתיות האלה אתה יכול לסמוך עליי לפחות כמו שאתה סומך על בקיאותי בסוגיות הגאולה ואח"ה. זה שעד היום נמנעתי מלגעת בהם זה משום שלא בזה עוסק הפורום ולא בשביל זה התכנסנו כאן.
זאת ועוד לא סתם בחרתי 'להעיר' על דבריו של הרב בן-ארצי אלא הבאתי קטע וידאו מהשיעור של מגדולי המומחים בעניינים אלו אם לא המומחה הגדול שבהם. מו"ר הרב ב"צ מוצפי הי"ו. עליו אתה יכול לסמוך בעיניים עצומות לרווחה וכל אשר יאמר לך עשה כי גדול האיש מאוד מאוד. היה רגוע לאחר ששמעת את דעתו של שמואל השקול כ. . .
אדמדרור
גם השיטה הזאת של נטילה סמוך למיטה בלי ברכה ולאחר כל הסידורים נטילה במטבח עם ברכה בעייתית מבחינה הלכתית. כך נהגתי שנים רבות עד שראיתי את הסוגייא בפנים עם כל הצדדים והבנתי שלא פשוט ליטול בשנית עם ברכה לאחר שבעצם אין לך סיבה אמיתית ליטול את ידיך שוב לאחר שסילקת את הרוח הרעה בנטילה הראשונה.
הערה נוספת אם כבר הגענו עד פה: הרב בן-ארצי אמר עוד בנושא והצדיק את דבריו ליטול מיד בקומו משנתו בנימוק שהידיים טמאות וכל מה שיגע בהם יטמא כמו 'בגדים כלים וכל מה שמסביב'. ובכן..איך לומר בעדינות..לא דובים ולא יער. הבן איש-חי דן בדיוק בשאלה הזאת ומסיק שהרוח-רעה אינה עוברת לכלים אלא אך-ורק למאכלים ומשקים ולכן אין צורך להקפיד לא להתלבש לפני הנטילה וכו'.
לסיכום: אנחנו אוהבים את הרב בן-ארצי ונהנים מאוד לשמוע אותו ומתחזקים מדבריו הקדושים אך מה לעשות שבדורנו מלא החסרונות והפגמים צריך לדעת לפעמים לסנן החוצה את הדיבורים המיותרים ולקחת אך ורק את הדברים הטובים המייחדים את נשמת האומרם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:13 |
|
| |
אמת בדברך אין ספק !!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:22 |
|
| |
המייחל, טעות בידך! יש הלכה ויש סוד. הרב מדבר על הסוד,
על הפנימיות.
כמו שלפי ההלכה מותר לברך על אוכל כשמחזיקים מזלג מברזל ביד, אך לפי הסוד לא. וכן על זה הדרך.
שוב! עלייך להבין שהרב מעולם לא מדבר מהצד ההלכתי, אלא "מחיה" את ההלכות ע"י הסברת פן אחר שלהם.
הפן הרוחני, אותו ללא ספק הוא רואה ומרגיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 15:42 |
|
| |
עזבו בחייכם..אתם לא רצינים. בפרט את גברתי אמתואמונה.. אני מבין שזה נעשה בשגגה ונובע מחוסר הבנה וניסיון בתורה. אין דבר, לא מקפיד.
"זה לפי ההלכה" "זה לפי הסוד" מה את חושבת שאת מדברת כאן עם בסטיונר בשוק??
אבל כמו שאמרתי, עזבו. בואו נאמר קדיש על הסוגייא הזו ונסגור אותה סופית. טעיתי כשנכנסתי לעניינים הלכתיים.
עמכם הסליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 16:37 |
|
| |
חחח לא לא טעית ,
כולם פרשנים כולם חוקרי סודות , כולם רואים את הניסתר בחיאתתת נו באמת !!
תוקן על ידי adamdror ב- 22/07/2011 16:54:28
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 16:55 |
|
| |
אדם.. לא ידעתי שאתה דובר סינית..
אשמח לגירסא בעברית של תגובתך האחרונה..
(מישהו הבין משהו מדבריו..?)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 17:56 |
|
| |
מחקתי את ההודעה עצמה לאחר שחשבתי שהיא תגרום לצרות ... נישאר רק משפט אחד חח
בעברית אתה רוצה , לא חושב שתאהב את הדעה שלי
הרב ניר בן ארצי , אינו רב נקודה , אין הוא כשיר לתעודה כזו לכן אין כל הגיון מצידו לעסוק בהלכה !!!
אתה רוצה לשמוע את דעתי .... אז הכנסת הלכות ופרשת השבוע לשיעור של הרב נועדה לתת קונטרה נגד רבנים גדולים שיצאו כנגדו , שאין הוא מעביר שיעורי תורה אלא עוסק בחזיונות פרי המצאתו.
בנוסף כל החסידים לדרכו של הרב , הם מושפעים מדיה נטו ... מחפשים להמציא אמת וניסתר לדבריו והתנהגותו בכל דבר , אף אחד מהם לא יצעק חס ושלום,, חילול השם !
כוח המדיה ידידי. כמה פעמים פגע ( בקדושה או לא ) בעתיד לקרות , מיד קמו להם חסידים ..
פירושים מטורפים לדרך התנהגתו , סודות בדבריו וכו' , הכל רק לא את האמת !!!
והאמת היא שמי שרוצה להיות בטופ בעולם התורה , הוא חייב להיות בטופ מכל הבחינות ,
שלא תבין לא נכון , אני לא נגד הרב כלל !, אני חסיד ביכולת של נשמת יהודי להרגיש ולחזות את העתיד לבוא אבל בין זה ובין ללכת שבי , אין קשר !
אין לי דוגמא מספיק טובה לתת הבדלים בעולם החרדי כי אני לא חלק ממנו ולא נולדתי לשם . אבל אתה לא יכול להגיד על כל תפילין שהן מהודרות , צריך לבדוק טוב טוב ... אולי הם כשרות , אבל לא תמיד מהודרות , על כל פסיק לא במקום הם נפסלות או יורדים מהדירותם בדיוק כמו להתפעל מסרט גויים עתיר תקציב , מתלהבים בהתחלה , אבל כמה פעמים כבר אפשר לראות את הסרט..
אולי שוב תתן לי השעייה אבל זה אני מה לעשות , אומר את דעתי , יכולתי גם לומר את האמת הקצרה שהיא
בימים ההם אין מלך בישראל , איש הישר בעיניו יעשה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 18:07 |
|
| |
ראיתי שמחקת את הודעתך. אכן כן. אני את דבריי אמרתי בצחוק כמובן. הרמת לי להנחתה באופן שקשה היה להתאפק.
את תגובתי לדבריך אלה אתן בהזדמנות אחרת. שבת עכשיו אין זמן לדברים כאלה.
שבת שלום שיהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 18:09 |
|
| |
אישתי חושבת שדברי קשים מידי , ודיי אם הייתי אומר , שהרב המחפש להחזיר בתשובה יעסוק בכך ולא ישכח שיש משקל לדבריו והוא משפיע על אנשים ודרך מעשיהם , ולכן ידייק מאוד בדברי הלכה .
וכן חשוב לציין שאני ואישתי מאוד נהנים מדברי המוסר של הרב שימשיך ויחזק אותנו .....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 18:15 |
|
| |
צדקה אשתך היקרה. דיברת חריף ולא במקום. כהרגלך (שלא כ"כ) בקודש..
פלא הוא בעיניי שאשתך לא הצליחה למתן אותך קצת אחרי כל השנים האלה.. אתה מדבר בלהט ושולף במהירות כאחד הרווקים במערב הפרוע.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2011 21:01 |
|
| |
חחח יש בזה משהו , אולי בגלל זמן הקצר שאני נשוי.
אני אשתדל לרסן את עצמי ..
שבוע טוב
|
|
|
|
|