|
|
| נשלח ב-13/12/2011 23:18 |
|
| |
תאונת עבודה בעזה:רקטה נפלה על בית בצפון הרצועה-3 נפגעו
דיווח:
פיצוץ אירע הערב באזור השעה 20:00 בעיירה בית להיה בצפון רצועת עזה.
על פי מקורות פלשתינים ככל הנראה מדובר ברקטה פלשתינית שנחתה על בית. לפחות 3 פצועים פונו לבית החולים.
אולי הגיע הזמן לעדכן את הערבושים העכברושים אודות דבריו של הרב בן ארצי על חודש כסלו וניסיו שיימשכו ויימשכו ויימשכו... עד שייגמרו להם הטילים או לחילופין האזרחים..

תוקן על ידי המיייחל ב- 13/12/2011 23:18:33
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2011 20:28 |
|
| |
במסר השבועי של הרב בן ארצי, יש רמז 'עבה' במיוחד לכאורה:
...לעזוב את עולם החומר והכסף, הבתים והאדמה הטמאה שאין בה שום ערך - ולעלות דחוף לארץ ישראל! פה אתם מוגנים ושמורים! בחו"ל נגמרה ההגנה על היהודים! מי שלא מאמין יראה בעיניים שלו - שאין ליהודים עוד הגנה בחו"ל! בימים הקרובים, בתוך שבועות אחדים, יראו היהודים כמה שהם לא מוגנים בחו"ל ויבינו שהקב"ה רציני מאד! הם יברחו בהמוניהם ויעלו לארץ ישראל הקדושה.
אני לא זוכר את הרב מתבטא בלשון 'בימים הקרובים'.
ואולי הכוונה שללא ספק בסיבוב הבא שיהיה בארצינו עם בני ישמעאל, ללא ספק ישפך הרבה דם אצלהם (שהידים בלע"ז), מה שמיד יגרור את כל גויי וערביי העולם לתגובות קשות נגד אחינו הפזורים ברחבי העולם, או במילה אחת 'אנטישמיות'. וכידוע הרב אמנון יצחק בסרט שהוציא לקראת המלחמה הקרובה אומר זאת מפורשות, ומתריע את יהודי העולם שיזהרו שלא יגיעו הדברים לכדי טבח ה"י.
ואם בחנוכה הולך להיות 'חם', הרי הימים הבאים בחו"ל היהודים יראו שהם אינם מוגנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 20:20 |
|
| |
חישוב מעניין ומתבקש לאור הנתונים המונחים בפנינו. למרות שאני אישית לא מאמין שיקרה משהו משמעותי לא בחנוכה ולא בשבועות הקרובים. בטח לא מלחמה בה ישראל תהיה מעורבת.
ולמרות זאת - חזק וברוך על החשיבה הישרה והתעוזה להציג תרחיש ספציפי. 
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2011 14:26 |
|
| |
לא לשכוח כמובן להמשיך להתפלל על חיילי צה"ל ה'צדיקים'
הרב בן-ארצי בשיעורו האחרון בב"ש: "חיילי צה"ל כולם צדיקים"

|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2011 14:37 |
|
| |
לא רק הרב בן ארצי סובר שחיילי צהל הינם שלחי ה' רוב רבני ארץ ישראל סוברים כך. (חוץ מנטורי קרתא ודומיהם) מי שיש לו מחלוקת כמו שהסביר הרב בן ארצי שיפנה בדין ודברים עם הממשלה בה יושבים נציגי הרב עובדיה ונציגי אגודת ישראל . החילים הינם שליחים נאמנים וממי שמרים עלהם יד כפוגע במלאכי ה' ! בדורנו כל המתרחש מיד ה' הוא.. וכמו שהזכיר הרב הממשלה חושבת שהיא מחליטה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2011 14:50 |
|
| |
הזוי אתה והזוי השבט בו גדלת. לא מהיום ולא מאתמול כי אם מזה אלפי שנים.
אפרים - עובד העבודה זרה המיתולוגי לאורך ההיסטוריה היהודית.
חבור עצבים אפרים יבוא ללמדנו השקפה יהודית מהי?!!!

|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2011 15:15 |
|
| |
מנהיגי ישראל הם בעלי בחירה חופשית, והם לא בבחינת:
"לב מלכים ושרים ביד ה' וכו'..."
החיילים גם הם אנשים בעלי בחירה, ויכולים להחליט לסרב פקודה שמדובר על פינוי שטחים בארץ ישראל!
החיילים כמו כולנו נמצאים בניסיון קשה שהם צריכים לעמוד בו בגבורה,
ומה אם יהודה המכבי היה רואה במתייוונים בדורו "שליחי ה'"??
ומה יקרה ליהודה המכבי בימינו? עינויים במרתפי השב"כ, השליחים הנאמנים וה"קדושים"?
מה זה???
כולם שליחי ה', גם הגרועים שבאוייבנו להבדיל אלפי הבדלות מחיילי צה"ל כמובן, האם נברך את אחמדינז'אד שעושה שליחותו נאמנה? שהרי לב מלכים ושרים ביד ה' ולכל אשר יחפוץ יטנו, גם המדינה היא רצון ה' בעוונות הרבים, אבל היא אויב לעם ישראל, ואיך יאמרו אנשים בבית הכנסת "יאריכו ימים על ממשלתם", אני לא מבין את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2011 17:36 |
|
| |
המייחל חבל שאתה לא מסוגל לכבד דעות שונות משיטתך. רק זאת אומר אני ו"שיבטי" כפי שכינת זאת לא זקוקים לתעודת הכשר ממך ! אתה חי ונושם ומתקיים בארץ כמונו בזכות חיילי צהל המוסרים נפשם יומם ולילה וכמובן בזכות לומדי התורה ומקיימה. לא ארחיב יותר כדי לא להתדרדר במדרון חלחלק .. משהו פרשת השבוע "אמרה תמר מוטב יוציאוני לשרפה ואל אלבין פניו" וד"ל.
תהיה בריא וכול טוב.
ולכל סחלה. אגיב בקצרה לממשלה תוקף של מלך, ומי מחיילי המלך שמורד במלכות אחת דינו. אני לא פוסק הלכה. ישנם רבנים מכובדים שכן, בדוק נא אצלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 00:19 |
|
| |
שלום וברכה,
נראה לי שחוזרים לאותו חטא של בית שני של שנאת חינם. אמר רב אחד (שלא אומר את שמו כדי שלא תזלזלו): לא תשנא את אחיך בלבבך - גם בבית שני קיימו מצוות וגם את המצווה הזו. אלא מה? אין בעי-ה עם ואהבת, אין בעי-ה בלבבך, יש בעי-ה עם "אחיך." כל מי שלא חושב כמוני בודאי לא אחי.
הבטחון שכל מי שקשור בהחייאת עצמאות עם ישראל בארצנו הוא בוודאי ערב רב נראה לי קצת יומרני ומוגזם. והבטחון הקצת יותר מדי בטוח שכל כותבי הפורום הם היחידים שיודעים את האמת וחיים את האמת (?), ורק מחכים לראות את ה"אקשין" אך בוודאי לא ינזקו כי הם צדיקים גם נראה לי קצת שטחי. אני חושבת שדרושה לנו כעת יותר אהבה לעם ישראל ויותר אחדות. זה קשה לדעת איך לאהוב את עם ישראל וגם לעמוד על עקרונות, אך לא נראה לי ששנאה לחיילי ישראל שמגנים על עם ישראל וארץ ישראל (למרות שבוודאי ישנן החלטות לא נכונות ומדיניות אנטי העם, התורה, והארץ), ועליהום על כולם שעוד לא הגיעו להכרת הנהגת ה' הוא דוגמא של אהבת ישראל. אנחנו כולנו צריכים קצת ענווה. (כולל, כמובן, גם אני). אני כותבת כי אני מרגישה שאם לא אגיב, אחרי 120 אואשם על חוסר תגובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 11:49 |
|
| |
דווקא מתאים לי כל העניין הזה שכל אחד שמתגייס לצה"ל הופך אוטומטית לצדיק... עכשיו רק צריך לגייס את כל העם, לשכנע את כולם לחתום קבע ואז נהיה דור שכולו זכאי ותבוא הגאולה ויבנה בית המקדש! בכלל אפשר להגיד גם שמדי צה"ל מקבילים לבגדי הכהן הגדול, ובבית המקדש השלישי במקום שהכהן הגדול ביום הכיפורים יחליף כל פעם מבגדי זהב לבגדי לבן ולהפך הוא פשוט יחליף מאלף לבית. אני מצטער להגיד לכם שאתם חיים בסרט, אין מילה אחרת לתאר את זה. מה, בגלל שהמדינה החליטה לגייס איזה אדם אז הוא נהיה פתאום צדיק? מחלל שבת, אוכל נבלות וטריפות, פוגם בברית ועושה כל מה שבא לו... אהה אבל הוא לובש מדים... אז אשריו ואשרי חלקו, קודש קדשים! צריך לנשק לו את היד! ומה עם כל הגויים שיש בצה"ל (ויש המון כאלה), גם הם נהיים אוטומטית חסידי אומות עולם בגלל שיש במדינה חוק גיוס חובה? זה מזכיר לי את הנצרות - תגנוב, תרצח, תאנוס... רק תעבור אחרי זה אצל הכומר לוידוי קטן ותאמין שישו הוא המשיח ואתה מסודר. ואני אלך אתכם יותר רחוק מזה... אף פעם לא הבנתי את הדיעה שאומרת שכל מי שמת בגלל היותו יהודי נחשב לו שמת על קידוש השם, בלי קשר למה שהוא עשה בחיים. לא מזמן עשיתי שבת בישיבת "דרכי אבות" בירושלים מטעם הצבא, ובאחת ההרצאות שהיו שם, המרצה (שהוא אחד המרצים בהידברות) סיפר סיפור אמיתי על סיאנס שעשו כמה חבר'ה והעלו מישהו שטען שהוא היה שריונר ונהרג מאחת ממלחמות ישראל מפגז שפגע בטנק שלו. אז מיד שאלו אותו את השאלה המתבקשת - הרי יש לך דין של הרוגי מלכות, איך יתכן שאתה נמצא כאן בכף הקלע? התשובה שלו הייתה שאמנם בבית דין של מעלה רצו לדון אותו כהרוג על קידוש השם, אבל אז בא הקטיגור ואמר: איך נדון אותו כהרוג על קידוש ה', והלוא רק כמה דקות לפני פגיעת הפגז הוא הכריז על כפירתו בה' לאוזני הנוכחים בטנק? כאן המרצה העיר: "קשה להבין את זה, ואל תסיקו מזה מסקנות, אבל זה מה שהוא אמר". ואני זוכר שחשבתי לעצמי: מה קשה להבין פה? זה הדבר הכי פשוט וברור! איך יתכן שאיזה קיבוצניק כופר, שהתגייס לסיירת מובחרת בשביל הגשמה עצמית ובשביל להוכיח לחבר'ה בקיבוץ שהוא גבר גבר, יכנס למחיצתם של רבי עקיבא וחבריו בגן עדן, באם ימות במהלך שירותו? הרי זה הזוי וחסר כל הגיון! ובכלל, חללי צה"ל נהרגו בגלל היותם יהודים? לא! הם נהרגו בגלל היותם חיילים ישראלים! כאילו שאם מוסטפה היה יודע שאותו חייל שעומד מולו הוא גוי אז הוא לא היה יורה בו. אנחנו כיהודים יודעים שהדבר היחיד שמשפיע על הקיום שלו הוא מאזן הזכויות שלנו, ולא שום דבר אחר! לכן אני כבר מזמן חושב שאם הצבא שלנו מייצר עוונות (וצה"ל הוא בית חרושת לעוונות, רק הפריצות שם זה פשוט גועל נפש) אז כבר עדיף בלי צבא... בפרט שכל המהות של צה"ל היא "כוחי ועוצם ידי", אז תגידו לי אתם מה עדיף, מנקודת מבט יהודית טהורה, השתדלות שהיא נגד ה' או חוסר השתדלות מוחלט? אני רוצה להדגיש - כל הכבוד לאותם חיילים שמחרפים את נפשם באמת על מנת להגן על ארצם ועמם, ומשלבים את זה כמובם עם שמירת מצוות והליכה בדרכי התורה, אני עפר לרגליהם. אבל בגלל המעטים מאוד האלה שעוד נשארו (לצערנו), לבוא ולהגיד שכולם צדיקים זאת כבר נאיביות מעצבנת. רק בשביל הפרוטוקול: אני כרגע משרת בצה"ל בשירות סדיר, ואני עצמי בן למשפח שכולה, אז שאף אחד לא ינסה לתלות את דבריי בחוסר רגישות או בחוסר הזדהות עם החיילים או עם בני משפחותיהם, כי אני אחד מהם. אני פשוט מנסה להסתכל על הדברים בצורה שכלית בלבד ועם מעט התורה שאני יודע. יכול מאוד להיות שאני טועה, ובאם ינתנו לי הוכחות רציונליות משכנעות לכך (לא הבעת רגשות מטופשת, הוכחות שכליות תורניות) אני אשמח להודות בטעות, אבל עד אז אני בשלי. מחילה על האריכות, היה לי הרבה מה לומר בנושא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 12:21 |
|
| |
ועל זה אין מה לומר ואין מה להוסיף! חזק וברוך תהיה 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 12:35 |
|
| |
היה דיון מעניין בין חני14 לבין pashyo ולכאורה שניהם צודקים, אני מאמינה שחייל שנהרג על הגנת הארץ, יש לו זכות גדולה ובודאי שזה ייחשב לו, אבל מצד שני גם מעשיו במהלך חייו יתרום לאיך שידונו אותו. אבל לדעת בדיוק אין אנו יכולים.
אנקדוטה קטנה בעניין חיילים. בזמן ההתנתקות בני שרת בצבא. הוא הוצב בקו השני ולא היה פעיל פיזית בפינוי. ואני זוכרת כמה שזה היה קשה לו .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 13:44 |
|
| |
pashyo אהבתי את דברייך והזדהתי אשרייך!
|
|
|
|