|
|
| נשלח ב-7/11/2012 13:44 |
|
| |
המייחל!!! חייב עזרתך!!!
כב' הרב בן ארצי כותב ב'מסר השבועי' מזה שבועות רבים, וכך גם השבוע, כי המלך המשיח "פועל, עובד ויודע את תפקידו"! אימרותיו אלו קשות לי מאוד ואני מדיר עיניי משינה! זה שמלך המשיח יודע את תפקידו לא כ"כ קשה.. זה שהוא עובד - ידוע.. כולנו עובדים... עובדים את ה', עובדים לפרנסה.. וגם לקבל את הייסורים עבור עם ישראל יש בכך עבדות - הפך המלכות שייקבל המלך המשיח לעתיד לבוא. מה שבאמת קשה לי הוא השימוש במילה 'פועל'. רוצה אני לומר כאילו מתכוון כב' הרב לומר שהמלך המשיח הוא מכוון 'מעצמו' את התהליכים בעולם?[ אבל ידוע שעד ההתגלות הראשונה וע"פ המקורות גם בתקופה שלאחריה יהיה המלך המשיח עדיין בבחינת 'תינוק' ללא כוחות רוחניים של 'בשפתיו ימית רשע'...];
הציקה לי שאלה זו לפני כחודשיים ופניתי ללישכת הרב ב"א בבקשה לקבלת הבהרה לניסוח "מלך המשיח פועל" - שאלתיו האם מתכוון הוא למשיח הרוחני בעולם העליון שיושב ב'קן ציפור' או למשיח התחתון שטרם התגלה [שהוא למעשה אפילו לא בחזקת משיח בשלב זה] ומלישכת כב' הרב השיבו לי משמו של הרב לאחר שנשאל, כי מתכוון הוא בהכרח למשיח התחתון [לאדם שיתגלה כמשיח ב"ד]. לפיכך, רוצה אני להבין איך אפשר ליישב את דבריו כי המשיח פועל אם עדיין הוא בבחינת תינוק? לאילו פעולות מתכוון כב' הרב ב"א?;
בחוק העונשין הפלילי למשל כדרך כדוגמא ידוע כי מעשה הוא לרבות מחדל.. האם ניתן לפרש את כוונת הרב שפעולת המשיח המיוחסת לו במסריו הם בבחינת חידלון (כלומר ממשיח הוא לקבל על עצמו את הסבל למרות שיכול, לכאורה על פניו, להתנגד לייסורים - לא חשוב שע"פ ה'אמת' ברור שכאשר הבורא רוצה לייסר מישהו אז לא תעזור התנגדות.. רק ברמה הרעיונית].
המייחל, תשובתך חשובה לי! אנא חווה דעתך למה מתכוון כב' הרב כי המשיח פועל!!
תופאי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2012 15:10 |
|
| |
האמת.. אני די תמה עליך ידידי. מה זה כל החרדה הזאת?!
דבר ראשון מה אתה מדקדק בדבריו של הרב כאילו מדובר באיזה משנה או דיוק ברמב"ם. איפה נשמע כדבר הזה?? 
דבר שני גם אם נגיד (ואני כן יגיד נגיד!) שיש מקום לדקדוק הזה. למה זה כ"כ מטריד אותך? עד כדי כך שמדיר שינה מעיניך.. אוי ואבוי.. מה נפקא מינה לך מזה בכלל!? מה זה נוגע לך?
דבר שלישי אם דבר כזה טורד את מנוחתך סימן שיש לך הרבה זמן פנוי שאינו מנוצל כראוי לעול החיים ועבודת ה'. מי ששקוע בתורה לפחות בזמן המוקדש ללימוד תורה ברצינות אינו אמור למצוא שום טעם וריח בשאלות כאלה ובכלל בכל נושא הגאולה והחקירות המיותרות האלה. ודאי שצריכים לחיות את נושא הגאולה להתפלל על זה ולדבר עם ה' ולבקש רחמי שמים על עם ישראל אבל לא להתעסק בשאלות חסרות טעם ודעת כאלה!! מצטער אני אני נשמע חריף מדי אבל בעיני זה מעיד על שריטה מסויימת אצל הבנאדם.
תכלס ודאי שמשיח פועל מאחורי הקלעים (כאן כאן בעוה"ז!) הוא עושה כל מיני פעולות רוחניות כמו תפילות תיקונים סיגופים ותעניות וכמובן זיכוי הרבים. לא בשמיים היא!! הבנת הדברים היא פה מולנו מתחת לאף! לזכור את הכלל הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2012 15:22 |
|
| |
דבריך מזכירים לי בדיחה שבדיתיה בזה הרגע:
מה אומר המסומם לשוטר שתפסו על חם ונזפו לבל ישתמש שוב בחומר זה? עכשיו אני צריך 'חומר למחשבה'...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2012 15:32 |
|
| |
חחח...
ובכל זאת, הנה קטע מהמסר של השבת (חיי שרה)

רוצה לדקדק? בבקשה. פה הוא מייחס את "פירוק המדינות" קרי אסונות טבע, מלחמות פנימיות וכו' למשיח עצמו. איך זה מסתדר עם מה שאמר ברישא לאורך כל הדף!! "שהקב"ה מטהר.. והקב"ה מפעיל את איתני הטבע וכו'.. והקב"ה הוא היחיד שיכול לעשות בלאגן כמו בסוריה וכו' וכו' אין לי כח להמשיך עם הציטוטים המיותרים האלה. אהה תגיד לי אז איך זה מסתדר? הקב"ה יושב על השאלטר או המשיח? ואם תאמר "מה קושיא, הקב"ה באמצעות המשיח!" אוקיי. אז למה לדבר פעם ככה ופעם ככה? למה לבלבל את הקורא? פעם לייחס את כל מה שקורה לקב"ה ופעם למשיח.
לדידי אין שאלה בכלל, ברור שהקב"ה עושה הכל ורק הוא. אלא שגם המשיח עושה משהו מצידו ומוסיף עוד שמן למדורה. מה שנקרא "עזוב תעזוב עימו".
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2012 09:00 |
|
| |
המייחל ידידי, אסביר לך למאי נפקא מינה באמצעות דוגמה...
ראיתי במסכת ברכות בכמה מקומות (אינני זוכר את העמוד) שכאשר חז"ל דנים על חובת הברכה האחרונה ואין חובת ברכת מזון או מעין שלוש ונותרנו עם חובת הברכה האחרונה "בורא נפשות רבות" אזי חז"ל מנסחים זאת "ולא כלום".. [היינו לא מברך ברכת מזון ולא מעין שלוש אלא בורא נפשות רבות]. באותו הרגע שלמדתי את הגמרא בעיון עלה לי אולי חידוש מדוע חז"ל נוקטים דווקא בלשון "ולא כלום" ולא מברך בורא נפשות... וכך חשבתי: בכל מטבעות הלשון של ברכות הנהנין וברכה אחרונה ישנה הודאה על הטובה שמקבל האדם (בבחינת הרצון לקבל) אך בברכת בורא נפשות רבות אין כלום שאדם מודה לבורא לטובת עצמו אלא כל הברכה הינה הטבה לאחרים (היינו הנפשות המגולגלות בצורות כאלו ואחרות במזון) ולפיכך אל תקרא "ולא כלום" אלא ולו כלום (אין בלשון הברכה משום הודאה על נהנין בניגוד לברכת המזון ולברכת מעין שלוש), ודווקא בגלל זה המעלה של הברכה הזו שיש בה כפעולת הבורא של הטבה לאחר ללא רצון לקבל - מעולה היא ביותר. ע"כ.
למאי נפקא מינה? בכל השאלות ה'אקדמיות' הללו אני מכוון להקל את סבלו של המשיח. אם אצליח מה טוב.. ואם לא... לפחות השתדלתי.
אני יודע שביקורת דבריך אמת הם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2012 17:49 |
|
| |
לא נראה לי שיש מה לפרשן, לא חידש כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2012 19:32 |
|
| |
מסכים לחלוטין. אין צורך כאן בפירשון אלא בפיהוק
אתם אמורים לדעת שיש לי לא לא מעט הסתייגויות מכבוד הרב. זה בא לידי בטוי גם במסר הזה. לא רק שכמעט ואין בו חידוש אלא אף סתירות מיניה וביה בכמה נקודות. אין מה לעשות.. כך נראה דיבור מתוך יותר לב ופחות שכל. (נבואה קשורה ללב - ונביא לבב חכמה) זה המחיר של הגלות בה אנו נמצאים, הפרדת המח מן הלב וההיפך. קיצרתי במקום שיש להאריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 09:21 |
|
| |
על זיופים חריקות והבטחות שווא
הרב ב"א הבטיח בשבועות האחרונים שאסונות הטבע לא רק שיימשכו אלא אף יתגברו אתם תראו בשבוע הבא" וכו'.. כהנה הבטחות שפוזרו בביטחון מלא. עברו הימים שהפכו גם לשבועות ואיך לומר בעדינות... לא דובים ולא יער. לא רק שאסונות לא התגברו אלא גם המעט שכן קרו עד אז נדם קולם ומין שקט מחריש אוזניים ועז פנים המוציא לשון מזלזת בכבוד הרב השתלט על העולם כאילו אין מחר.. 
תוקן על ידי המיייחל ב- 12/12/2012 09:22:33
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 22:31 |
|
| |
עוד חריקה צורמת לאוסף?
העיתון המצרי - אלופד - (الوفد) - טוען מפי מקור המקורב לצוות הרפואי במטה הנשיאות המצרית והממונה על בריאותו וטיפולו של הנשיא מוחמד מורסי כי הנשיא חולה במחלה קשה וכתוצאה מכך כבר זמן רב שמתצבו הבריאותי נמצא במצב של התדרדרות רציפה .הצוות הרפואי מנהל מרוץ נגד הזמן על מנת לתת לנשיא את הטיפול הרפואי המיטבי כנגד המחלה הקשה. משרד הנשיאות שומר את עובדת מחלתו בסודיות ומנסה לתאם לו ביקור בגרמניה במסווה של ביקור ממלכתי אך למעשה הוא מגיע לגרמניה על מנת לקבל טיפול רפואי מיוחד במחלתו. על פי הנראה הנשיא סובל מגידול במוחו הלוחץ על אזורים במוח האחראי על המרכזים הקוגניטיביים במוח וכן על אזורים אחרים הגורמים לתנועות אי רמוניות רבות של החולה.
כבוד הרב ב"א התייחס לא פעם ולא פעמיים למורסי ואף תיאר את אופיו ואת חולשותיו. מעולם כבוד הרב לא רמז שיש לבנאדם מחלה שלא לדבר על כך שהיא מסוכנת. בניגוד לארדואן עליו ועל מחלתו הרב דיבר הרבה פעמים והבטיח מה שהבטיח אבל על מורסי מעולם לא שמענו מילה בכיוון הזה. אולי הגיע הזמן לשדרג את המכ"ם איתו כבוד הרב עובד..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 23:33 |
|
| |
נשמע שאתה שמח לאיד.
אני חושב שאתה מגזים.
נדמה כאילו רק לך אין טעויות.
אל תסביר כלום, אני כבר מיואש, פשוט פורש מהפורום הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 08:50 |
|
| |
גמני מת לפרוש רק תסביר לי איך עושים את זה..  קטעים איתך..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 10:25 |
|
| |
לא יודע תאמין לי, כל כך הרבה תחזיות, כל הרבה צפיות.
וכלום.
קצת מבאס.
אולי אחזור לכולל לאיזה חודשיים שלוש ואחזור לקראת אייר סיון
אולי אז יקרה כבר משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 10:36 |
|
| |
מה זה הפסימיות הזאת? חיכינו אלפיים שנה, נחכה עוד קצת. בינתיים ניטיב את דרכינו, נקיים את המצוות, ונמגר את שנאת החינם, ואז הגאולה תבוא במהרה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 10:38 |
|
| |
לכולל?? מה השאלה בכלל! אתה ואני נצעד ביחד יד ביד לכולל ונעסוק שם בתורה 12 שנה ברציפות! מתאים לך?? 
עכשיו ברצינות לא תארתי לעצמי שהנוכחות כאן באה על חשבון הכולל. לא צריכא למימר שעדיף ד' אמות של תורה על-פני המחשב. מה השאלה בכלל.
לגבי התחזיות הרי אמרתי שיש לפחות עוד כמה חודשים עד נפילת משטר אסד תקיפה באיראן והמערכה במזרח הרחוק והתגלות המשיח. בינתיים אתה יכול לראות שהחדשות מיישרות קו ולא ממהרות להספיד את אסד. החיים ממשיכים כרגיל.
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/12/2012 10:43:10
|
|
|
|
|