|
|
| נשלח ב-20/12/2012 10:56 |
|
| |
חלילה מייחל, אני כאן רק כשאני עסוק בעבודתי, אבל חלום יש לי לא להזדקק לזה ולחזור לכולל יום שלם.
אגב, יש בעיה גדולה בכתיבה, כי למשל מה שכתבתי אתמול, נכתב במנגינת יאוש יותר מעצבים.
אבל לך תדע איך קורא הקורא.
אז אולי עדיף באמת לא לכתוב.
ולגבי כל התחזיות, קשה לחשוב שיש עוד כל כך הרבה זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 14:45 |
|
| |
הבנתי אותך אחי. אגב איזה מזל שלא הגבתי בחריפות על הודעתך שקצת חרגה מהטעם הטוב, דנתי אותך לכף זכות והגבתי בהומור. אני שמח לראות שמשם זה תפס כיוון לטובה. ב"ה.
ולא אני לא מסכים איתך שעדיף להמנע מלהגיב. אם בתגובות אדם לא שולט במקלדתו אז בחיים אדם ישלוט ברוחו? 
אין מה לעשות צריך להתאפק ולהגיב בקור רוח ובמתינות עד כמה שידינו משגת וה' יהיה בעזרנו שלא נדון לכף חובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 15:18 |
|
| |
אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 19:58 |
|
| |
ופתאום יבוא אל היכלו האדון אשר אתם מבקשים, ומלאך הברית אשר אתם חפצים הנה בא (מלאכי פרק ג' פסוק א')
כנראה שהאירועים הגדולים הצפויים יבואו ב"פתאום" גם כן (ולכן רוב מי שצפו את אלו פישל בנתיים מבחינת זמנם) - כי הם יקראו פתאום
(אין לי מקור על זה אבל ליבי אומר לי)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 20:20 |
|
| |
מאיפה נכנסת ומאיפה יצאת.. שתהיה לי בריא. ה"פתאום" מתייחס להתגלות המשיח ותו לא. לא אירועים גדולים ולא שום דבר. "אנשי החושך והערפל" אני קורא להם. לאלה שאינם מבינים בסוגיות הגאולה וכל תסריט הגאולה אצלם הוא בבחינת הלכתא למשיחא, לא נדע מה שיהיה עד שיהיה,הניגון הכ"כ אהוב עליהם.. רחמנות עליהם ועל דעתם הענייה והדלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 22:35 |
|
| |
הנה זה הגיע, מי אמר התגשמות נבואה ולא קיבל!
בדיוק כמו שהבטיח כבוד הרב אלף ואחד פעם "עוד יזרקו אותם מתוך הרכבים באמצע היום!" מ ד ה י ם !!

|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 23:10 |
|
| |
קצב עליית האירועים האנטישמיים בארה"ב מדאיגה, כל שכן שאירועים כאלה מתרחשים לאור יום ולא בהסתר ובמחשך, הגוים כבר לא מפחדים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 20:11 |
|
| |
מעניין מאוד התיזמון הזה של פרסום פסק הדין מחד והעונש העלוב כ"כ מאידך

נחיה ונראה מה טומן בחובו הדבר המוזר הזה בעיתוי הלכאורה לא כ"כ מתאים הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 20:42 |
|
| |
http://www.upo.co.il/3341277524
טרם פרסמו את פרשת השבוע בתאיר נרי, רצ"ב לעיל פרשת השבוע ש'שוכבת' אצלי במייל מ1 בצהריים...
נ.ב: המייחל התחדש לי חידוש ! ידוע (מדרש שיר השירים, זוהר ועוד) כי כנסת ישראל היא הכלה והקב"ה הוא החתן ומעמד הר סיני הוא החופה. ידוע גם שיש שלוש דרכים לקדש את הכלה (ביאה, שטר וכסף). אני לא יודע אם מה שהבנתי הוא חידוש אמיתי או שהוא דבר ידוע אך אשמח לשמוע אם הוא כן ידוע, והוא שגאולה ראשונה הייתה גאולה בביאה (דאורייתא) בה החתן כפה את ההר כגיגית היינו כי 'בא' על הכלה ומוכרח איפוא שיהיו שני עדים לכך כדי שהקידושין יתפסו (איני בטוח מיהם ברוחניות האם מדובר בשרו של עשיו ושרו של ישמעאל?), הפעם השנייה שנגאלנו הייתה בשושן בה נגאלנו בנמשל בקידושי שטר (כאשר אמרנו נעשה ונשמע מרצון והתחייבנו בכך) והעדים לכך ברוחניות הם שני ימי הפורים... הגאולה האחרונה היא תהיה בקידושי כסף (מלשון כיסופים וגעגועים) מחלוקת האם היא דאוריתא או דרבנן כאשר בסופו של דבר נפסק לאחר מחלוקת (רמב"ם, אברהם בן הרמבם, אח"כ חזרה של הרמב"ם משיטתו בשו"ת שזה דאורייתא) שאף היא דאורייתא .. ורוצה לומר כי שורש המחלוקת הרוחנית האם קידושי כסף הם דאורייתא או מדרבנן היא בשאלה האם הקב"ה יגאלנו באחרית הימים בדין או ברחמים, ורוצה לומר כי התשובה לכך נעוצה בקושיה הזו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 20:52 |
|
| |
מצטער אך אין לי רישיון לנהוג במבוך הזה של חידושי דרש רמז הלכה ומוסר הבלולים זה בזה בלי לדעת היכן הצפון והיכן הדרום. 
אגב לא זכור לי מחלוקת בקשר לקידושי כסף אי מדאורייתא אי מדרבנן. הלא מקיחה קיחה משדה עפרון ילפינן לה בגמ' דכתיב קי יקח איש אשה וכתיב כסף השדה נתתי קח ממני ש"מ דאורייתא הוא. מאן פליג אהא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 14:01 |
|
| |
מסר חדש.
נרבה בתפילות לאבינו שבשמיים שימליך ויכתיר את מלך המשיח בן דוד בימים האלה ממש, יבנה את בית המקדש השלישי ובתחיית המתים בקרוב בימנו, כשיקומו מְתֵי עם ישראל לתחייה - יקומו איתם לתחייה גם לוחות הברית ויעמדו בקדושתם הראשונה כמו לפני שבירתם בידי משה רבנו. אמן כן יהי רצון.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 15:08 |
|
| |
ויקהל-פקודי: אכן מסר חזק מאוד השבוע, אולי לכבוד סיום החומש ור"ח ניסן
חודש הגאולה מאז ומעולם וככל הנראה החודש לו כל הדורות חיכו.. ניסן תשע"ג
בו הולך הרב להתגלות ולבשר לכל העם שהוא המשיח
|
|