|
|
| נשלח ב-28/3/2011 07:05 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  | המיייחל
מה שחשוב לי בעיקר שדביריו בקשר לתורה והמוסר מתאימים לי עם כתבי האר"י , והחסידות.
|
|
דורש..
גם אני מודע לכל מה שאמרת, אל יחשוב כבודו שדברי גדולי החסידות זרים לי, ממש לא. אני מכיר אותם מזה שנים רבות בעיקר מספרי הכהן הגדול רבנו צדוק מלובלין זי"ע המזכיר פעמים רבות מרבותיו ורבות רבותיו כחוזה מלובלין והיהודי הקדוש ועוד.
אבל בדבר זה שאמרת "מתאים לכתבי האר"י" חלילה לך לומר כך! אין דבר וחצי דבר בכתבי רבנו האר"י הנאמנים מכל מה שאמרת. ובני ישראל לא יעשו עוולה ולא ידברו כזב.
האמת שלפני כמה שנים עוד בפורום הקודם נדרשתי פעם לסוגייא הזו של כיצד מסתדרת ההיסטוריה היהודית רוויית הדם והמלחמות ומציאות ימינו הקשה עם דברי הצדיקים על "ביטול גוג ומגוג וחבלי משיח". בעוד שאת דברי חז"ל על סוף הגלות אנו רואים כיצד מתגשמים לנגד עינינו אחת לאחת ואילו את דברי אותם צדיקים.. איך לומר בעדינות.. צא ובשר ליהודי אירופה במלחמה"ע השנייה.
וכדוגמא לדבר הבאתי את מקרה אריק שרון שלשיטתי כידוע לך הוא מב"י. ובחז"ל כידוע לך..הוא אמור למות במסגרת אירועי גוג ומגוג, אולם באו הצדיקים האחרונים וגילו לנו שהתפילות התקבלו והגזירה התבטלה ומב"י לא ימות בסופו של דבר. וזה אשר אנו רואים אותו שוגב מת ולא מת כבר כמה שנים, לא בעוה"ז אך גם לא בעוה"ב. מצב ממנו אפשר לקום ולחזור לבריאות איתנה אם וכאשר יחליט בורא עולם. אז לשיטתי אתה רואה כיצד נראית גזירה שהתבטלה. לא ממש מתבטלת אלא מתמתקת יותר נכון.
חוצמזה שנראה לי שיש לי איזשהו כיוון של הסבר לפחות לסתירות שיש בין דברי הרב בן-ארצי למקורות. אשתדל להציגו בשיעור שנמסור עליו מתישהו בקרוב, בל"נ.
אבל אותך? ודאי שאני מבין. מבין טוב מאוד. סוף סוף קם מישהו רציני שמציג תמונת מצב התואמת להפליא את מסורת גדולי החסידות ומשנתם. בסדר גמור, אין לי שום בעיה עם זה. לגיטימי לחלוטין. אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לסטות ממקורות חז"ל הנאמנים.
|
| נשלח ב-28/3/2011 09:23 |
|
| |
יש הסבורים שהשואה היתה גוג ומגוג ליהודים ועכשיו יהיה גוג ומגוג לגויים. אם נקבל תיאוריה זו הרי היהודים לא ינזקו במחלמת גוג ומגוג. כוונתי ליהודים ולא לערב רב שלדאבוננו הוא רב בקרבנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2011 13:18 |
|
| |
אגב זה לא רק מסורת החסידות אלא גם הגאון מוילנא כך הבין את העינינים ודיבר על מיתוקים , בספרא דצניעותא כותב הגאון מוילנא בפירוש שלא זכינו למלכות מב"י כי זה היה אמור להיות באלף החמישי , את ההסבר הזה כותב הגאון בפירוש על סדר שבירת המלכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2011 13:29 |
|
| |
כשאני אומר דבריו מתאימים עם כתבי האר"י אין כוונתי על נבואות הגאולה אלא על הצורה שהוא מעביר את פרשת השבוע וחטא עץ הדעת ושאר דברים הקשורים להסבר התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2011 15:02 |
|
| |
זה המקור לתופעת הרב בן-ארצי
...ולפי ההיקש הזה והפירוש הזה תחזור הנבואה לישראל. ואין ספק שחזרת הנבואה היא הקדמת המשיח, שנאמר (יואל ג' א'): "ונבאו בניכם ובנותיכם".
הרמב"ם באיגרת תימן
|
| נשלח ב-30/3/2011 13:39 |
|
| |
עיתון דבקה מסכחם עם האוטיסטים מגדל בבל ינהל המלחמה בלוב. גל חדש של זעזועים ומלחמות בבחריין, מצרים, תימן, וסוריה http://www.debka.co.il/article/20808/הנה הקטע המחזק דברי הרב: . המקורות הצבאיים והמזרח תיכוניים של תיקדבקה מציינים כי אולי הנשיא אובמה לא שם לב לכך אולם המילים בהו השתמש, 'יאפשר לנו (לארה''ב) את המרווח למצוא את הפתרון הפוליטי הרצוי' מתאימות לא רק למצב בלוב, אלא גם למצבים המתפתחים בימים האחרונים בבחריין, מצרים, סוריה, ותימן. ב-4 ארצות מפתח מזרח תיכוניות אלה הדברים לא רק שאינם מתייצבים והופכים להיות ברורים יותר, אלא נראה שאנו עומדים לקראת גל חדש של זעזועים. בבחריין, קיימים סימנים כי איראן, שנחלה נסיגה זמנית בגלל פלישת הצבא הסעודי לממלכה, לא וויתרה על המשך המאבק של המיעוטים השיעיים בשליטי מדינות הנפט והגז של המפרץ, וההפגנות והעימותים עומדים שם להתחדש שוב. במצרים, גובר המתח והקרע בין ההנהגות הפוליטיות והדתיות השנות לבין הכת הצבאית המצרית שאיננה מצליחה לבסס את שליטתה במדינה. תימן, עומדת בפני מלחמת אזרחים שתהייה ממושכת ועקובה מדם. בסוריה, התרגילים הפוליטים שהנשיא בשאר אסד עושה ועומד לבצע בימים הקרובים, כמו החלפת הממשלה, לא רק שאינם מרגיעים את הרחוב הסוני, אלא שמתסיסים אותו מחדש. במילים אחרות, המלחמה הנמשכת בלוב וחוסר הכרעה בה, הוא המצב השולט כיום בכל המזרח התיכון, וגם בוושינגטון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 15:32 |
|
| |
חבל ללכלך את האשכול היפה הזה עם כתבות מיותרות מדבקה, כתבות שג"כ כולנו פה קוראים אותן ומתעדכנים על פיהם כל יום יומיים.
לא כבוד הרב בן-ארצי ולא האוטיסטים צריכים הסכמות מכתבות תחזית למינהם.
|
| נשלח ב-30/3/2011 16:02 |
|
| |
מסר פרשת תזריע מהרב.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/03/2011 16:06:01
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 16:10 |
|
| |
איזה מסר מדהים!!!!
אין מילים, פשוט אין מילים בפי מרוב התרגשות מהאמת הכ"כ ברורה הכ"כ נוקבת והכ"כ אלקית!! אני קורא ת'מסר עם מוזיקת רקע מיוחדת ומרגשת וזה פשוט מתחבר פיקס אחד לשני.
תודה דורש. ברוך תהיה לה'.
תוקן על ידי המיייחל ב- 30/03/2011 16:12:04
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 16:42 |
|
| |
היום נודע לי שהרב של הקהילה הליטאית מחה בשבת על שהעיזו להזמין את הרב ניר בן ארצי לתל תיון.
לך תביא את הגאולה עם הליטאים.....
האמת בקרתי השבוע בכולל צאנז בירושלים ושאל אותי "ספרדי לטאי" למה הרב אלישיב לא מקבל נבואה , עניתי לו שישאל את הקב"ה. המייחל
אני נותן לך לשער בעצמך לאיזה ציבור אני מתכוון , וזה אחד מהפתעות גאולה . והנסיון שיהיה לקבל את המשיח.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/03/2011 16:47:25
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2011 09:14 |
|
| |
מזכיר לנו משהו לא? בטח שמזכיר! בדיוק כמו שכבוד הרב בן-ארצי אומר כל הזמן "בכל העולם כך ובישראל אחרת"
חקלאים: אחד החורפים המוצלחים שידענו גיורא מישעול מכפר מרדכי: "הגשם לא היה רב, אבל הוא ירד בדיוק בזמן. החיטה הגיע השנה לגבהים שלא הכרנו"
גיורא מישעול חקלאי מכפר מרדכי מספר על החיטה שהגיע השנה לגבהים שכמותם הוא לא זוכר כבר שנים, "אני חקלאי הרבה שנים והשנה אנחנו גם מרוצים וגם מודאגים. מרוצים כי הגשמים היו בעיתם. הגשם ירד כל פעם בזמן. החיטה למשל גבוהה השנה בכמה עשרות סנטימטרים, לא היה לנו כזה דבר כבר כמה חורפים".
הוא משוכנע שהחיטה האיכותית שגדלה השנה באה בדיוק בזמן על רקע משבר החקלאות העולמי. "החיטה השנה מדהימה, במקום גובה של שלושים סנטימטר היא גבוהה כפול שניים. הגרעינים של החיטה שמנות יותר. דיברתי עם הרבה מגדלים וזאת עונה יוצאת מן הכלל גם במרכז וגם בצפון. אין לי ספק שיהיה ניתן להפיק מהחיטים האלה הרבה קמח וזה מגיע בדיוק בזמן, כשיש מחסור עולמי בקמח, בדרך כלל אנחנו מייבאים השנה נצטרך לייבא פחות".
למרות השמחה מדגיש מישעול שכמות המים לא הייתה רבה. "בדרך כלל הממוצע הרב שנתי הוא 450 מ"מ השנה קיבלנו רק 350 מ"מ. המטעים קיבלו את שלהם אבל אנחנו עדיין מצפים לעוד קצת גשם באפריל. אם נקבל עוד שבועיים של גשם זה יהיה נהדר וזה יחסוך לנו השקיה באביב. את המחסור בכמות של הגשם נרגיש רק בקיץ והעצים יקבלו במקום 600 קוב 400 קוב בלבד".
|
|
| נשלח ב-31/3/2011 09:23 |
|
| |
ישתבח הבורא!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2011 09:55 |
|
| |
זה לא חכמה .. . .המציאות מעתיקה מהמקורות . . מילה במילה זה קל . .. ",,,ונתתי גשמכם בעתם"
"ונתתי" -אומר הקב"ה:ממני. אני נותן עם הברכה
"גשמכם " -יהיה גשם לכם - ולא יהיה לעמים במקומות אחרים "בעתם" -לא לפני, ולא אחרי - בדיוק מתי שהיבולים שזקוקים למים "ומלכותו בכל משלה" - ב-כ-ל !  חבל שאי אפשר לצעוק בפורום המנומס והאינטליגנטי הזה !!  סרט מהמציאות . . ..
|
|
|
|
|