אני אסביר קצת יותר.
הרב רואה בכל דבר את הטוב שזה גורם , כלומר כמה דינים כל פעולה מורידה , הרב גם הזכיר בכנס בבאר שבע את החיילים שנהרגו ביחד עם הפיגועים האחרונים , לדעתי הרב הזכיר זאת כדי להראות שכל הנפגעים בכל פעולה המטרה זהה , והמטרה היא לפי איך שהרב חוזר בשיעורים , לאחד את עם ישראל , והרב אומר זאת פעמים רבות , שבורא עולם רוצה אחדות וזה יהיה או במח או בכח , מעבר לזה הרב לא מאריך יותר מסיבות השמורות לו. הסיבה שהרב אומר את הגורם למהומות , להבנתי ברור שלא הערבים הם שמחליטים מה לעשות , אבל הצורה איך שהגזירות מגיעות לעם ישראל הם דרך החשיבה של הגויים כמו בזמן המן ,כמו שבזמן המן היתה גזירת כליה לעם ישראל , וזה הגיע דרך מחשבותיו של המן ורצונו והחלטותיו , והמשמעות שהגזירות מגיעות בדרך הטבע כדי שגם הנס יהיה מוסתר . ולכן הרב הדגיש שזה המשך לצוק איתן כדי שנבין שהטרור וצוק איתן וכל הפעולות שהערבים עושים יש להם מכנה משותף אחד , זה ענין ההפרעות שיהיו עד להתגלותו של מלך המשיח , ולכן הרב קושר את הדברים , כדי להמחיש זאת , ולא כדי לומר שהם מחליטים , כלומר ההפרעות שאמרתי שיהיו מצוק איתן ועד להכתרה הם בעצם שורש אחד , ולא שהטרור הנוכחי הוא כתוצאה של פעולה מסוימת של ממשלת ישראל , או פעולות התגרות כאילו או אחרות , כך אני מבין זאת , יתכן ואני טועה , אבל אני רק מביא את הבנתי שלי איך אני מבין את דברי הרב..
אני מקוה שלפחות הצלחתי להסביר את דעתי על דברי הרב בצורה מובנת , גם אם ההסבר לא יתקבל , אבל לפחות מקוה שהובנתי..
תוקן על ידי נמדשיר ב- 20/11/2014 10:32:40
 |
|
|