בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

הרב ניר בן-ארצי - האיש והמסרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2011 13:38 לינק ישיר 

קראתי את הכתבה.

אינני יודע אם הרב ניר בן ארצי הינו המשיח או לא. מה שבטוח זה שכל הטוקבקיות שם על הכתבה זה "פרומו" למה שעומד להיות בעם כשמשיח יתגלה.
הרי איך שאני מבין מהרמב"ם והרב כדורי זצ"ל וכמובן המייחל שיח' משיח לא עומד להתגלות בתחילה עם זיקוקים ושאר מופתים אלא כמו (ח"ו) איזה פנאט שמטיף לאחדות ישראל ואהבת ה' וכו'.
לכל הסקפטים ומדברי הסרה - ושוב אני מדגיש אינני יודע מה תפקידו של הרב בן ארצי ספציפית- תסתכלו טוב טוב בלב שלכם ותנסו להבין מאין מגיעה הסקפטיות...האם אתם באמת מאמינים שיום יבוא ומשיח צדקינו יתגלה....שאנחנו העם הנבחר...שהעולם כפי שאנו מכירים אותו פשוט לא יכול להתקיים לעולם כפי שהוא...

וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 13:42 לינק ישיר 

שלום לכולם

רצוני להרחיב קצת על הנושא מזוית אחרת ( ומחילה אם אני קצת הורס את ההצגה )

עניני משיח וגאולה הם מורכבים מאוד , והרבה לא רצו להתעסק בנושא כלל וכלל רק להמתין בסבלנות ובציפיה לבכל יום שיבוא

הרמב"ם קצת עוסק בזה , יש לו קריטריונים ברורים מי יכול להיות הגואל צדק ואיך יהיה השתלשלות הענינים ( בנית ביהמ"ק ורק אח"כ קיבוץ גליות ) ומה לא יהיה , כמו עולם כמנהגו נוהג וכו'

כשנסתכל מה אמרו גדולי ישראל כגון החת"ס והגר"א ועוד על קריטריונים על מי יכול להיות נביא ( לעת אשר יתחדש הנבואה ) רואים בבירור שהאיש צריך להיות ת"ח מופלג ועובד ה' במעלות נסגבות , בלי לא שייך שישרה נבואה 

במשך אלפיים שנות גלותינו קמו הרבה נביאי ומשיחי שקר לעמנו בצורה כזאות או אחרת , רובם היו יהודים לא ת"ח חכמים גדולים , שחסידהם ספרו עלהם מופתים ורוח הקודש למינהם והפרט החשוב מכולם הוא שרובם הטיפו לחזרה בתשובה לחיזוק ביהדות וחלק גם לעליה לארץ . חלק מהם עשו את זה גם לש"ש כדי לעורר את העם לתשובה ואו שהיה להם חשבון או צופן כזה או אחר על קץ הפלאות ורק חסידהם עשו מהם ( לפעמים אחרי שכבר עברו לעולם אחר ) משיח או נביא
הצרות שעם ישראל סבל מהם ידועים הלא הם כתובים על דברי ימי הגלות הנורא הזה

נלך צעד קדימה

כל זמן שהרב ניר בן ארצי , מטיף לחזרה לאבינו שבשמים ומעורר את העם לתשובה הגם שקשה לקבל חלק מדבריו כגון שכל בתי הכנסת בחו"ל בסכנה ( אבל נגיע לזה מאוחר יותר ) בודאי מעשיו ראוים ותבוא עליו ברכה , אבל ברגע שחסידיו מתחילים להכתירו כנביא ( או אולי כמשיח ) צריך לעצור ולעשות חושבים גדול מאוד ! רגע בסרט הזה כבר היינו ולא רק פעם אחד !

נביא הוא בודאי לא , וגם ת"ח מופלג אינו וצריך דרשני גדול מה הם כחותיו ומאיפה הם באים , אנני יודע על עוד מקרה בהיסטוריה שלנו שקם יהודי כמוהו שטען לכוחות " נבואיים " ולא שקיבל אותם בדרך של עבודת השם מאומצת ביותר אך כמתנה ... וזה נגמר לא טוב , אפילו רע , רע מאוד!
זה שפגע בול על כמה מתחזיותיו אין חולק , אבל כתבתי על זה תשובה בפורום בחדרי אולי אביא אותה לכאן גם
כל מקום שגלו ישראל שכינה גלתה עימהם ,
גם מספרי חסידות יודעים שמקום שיהודים מקיימים תו"מ שם יש קדושת א"י ומקום בא"י שח"ו ... רצועה מארץ העמים נמשך לשם ,
לבוא לומר שכל הגולה בסכנה , בו בזמן שבארץ ישראל אנו פסיעה אחד לפני " ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה " הוא לא במקום , ואני מניח שזה משורש של ציונות שהרב בן ארצי נמנה על הציונות הדתית ( שהרבי מחב"ד המרש"ב כותב על המזרחי בזמנו מנאצי הויה רח"ל ) שזה סה"כ רוח של ציונות ואתחלתא דגאולה ועליה לארץ ברוח ציונית ( דתית ) ואין זה המקום להאריך

לסיכום : כל זמן שהרב בן ארצי מעורר יהודים לאבינו שבשמים ולא משנה אם הם רוצים להאמין לחזיונות שלו , וזה מעורר את העם לתשובה , זה מבורך ותבוא עליו ברכה ובודאי זה מוסיף לזכיות עם ישראל בדרך לאחישנא !

אבל ברגע שקם שם תנועה " נבואית משיחית " תעמדו רחוק רחוק !

ורצוני לסיים בדבר מאת הרה"ק רבי אהרן מבעלזא זי"ע : אנא השם הושיע נא , מה זה נא ? כתיב אין בן דוד בא אלא בדור שכולו זכאי או כולו חייב , וכתיב אצל קרבן פסח על תאוכלו ממנו נא , מה פירש נא ? חצי מבושל חצי חי ,
כן אנו מבקשים ממך רבוש"ע הדור שלנו לא כולו זכאי ולא כולו חייב , הוא נא
אז אנא השם הושיע נא , קצת זכאי קצת חייב וגאלינו בב"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 14:17 לינק ישיר 

gerrade

דבריך אינם ראוים לתגובה אתה אינך מבין כלום בעינייני משיח וגאולה.

ציטוטים ללא הבנה אינם שוים כלום.

אתה רק מחזק את הענין שלמשיח (שלא ידוע עוד מיהו) יהיו הרבה מתנגדים בטיענים של קשקושים כשלך.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 05/04/2011 14:20:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 15:09 לינק ישיר 

דורש

לא רוצה לענות לא צריך

אתה יודע מה על תסמוך על ציטוטי , לך תלמד קצת רמב"ם הלכות מלכים ....

משיח יהיה לו מתנגדים ובפרט מהערב רב , שיש לנו נביא חדש שמקרבם העיקר עשרת הדיברות .... ( עפרא לפומיה) והם הערב רב שדוד המלך צועק בתהילים הלא משנאך ה ' אשנא וכו' תכלית שנאה שנאתים כאויבים היו לי !! אצלך הם " חסידי המשיח " ואלו שתורתינו הק' יקרה להם וסומכים על מסורת אבות " שאל אביך ויגדך זקניך ויאמרו לך " וסה"כ מפחדים מאוד משיח שקר שימיט אסון על שאירית ישראל הם לא שוים תגובה ....

חזק ! תעשה חיל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 15:43 לינק ישיר 

רמב"ם הלכות מלכים פרק י"א

א  המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל.  וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם:  מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה.

ב  וכל מי שאינו מאמין בו, או מי שאינו מחכה לביאתו--לא בשאר נביאים בלבד הוא כופר, אלא בתורה ובמשה רבנו:  שהרי תורה העידה עליו, שנאמר "ושב ה' אלוהיך את שבותך, וריחמך; ושב, וקיבצך מכל העמים . . . אם יהיה נידחך, בקצה השמיים--משם, יקבצך ה' אלוהיך, ומשם, ייקחך.  והביאך ה' אלוהיך . . ." (דברים ל,ג-ה).  ואלו הדברים המפורשים בתורה, הם כוללים כל הדברים שנאמרו על ידי כל הנביאים.

ו  [ג] אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח, צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחייה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטיפשים אומרים; אין הדבר כן--שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך, והוא היה אומר עליו, שהוא המלך המשיח.  ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו משיח, ולא שאלו ממנו חכמים, לא אות ולא מופת.

ז  ועיקר הדברים, ככה הן:  שהתורה הזאת אין חוקיה ומשפטיה משתנים לעולם, ולעולמי עולמים, ואין מוסיפין עליהן, ולא גורעין מהן; וכל המוסיף או גורע, או שגילה פנים בתורה והוציא הדברים של מצוות מפשוטן--הרי זה בוודאי רשע ואפיקורוס

ח  [ד] ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה,(לא העיקר עשרת הדברות , לאהוב כל יהודי ולשות חסד ...)  ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח:  אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי. קיבוץ גלויות אחר בנין ביהמ"ק !

הלכות מלכים ומלחמות פרק יב

א  אל יעלה על הלב שבימות המשיח, ייבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שם חידוש במעשה בראשית; אלא עולם כמנהגו הולך.  וזה שנאמר בישעיה "וגר זאב עם כבש, ונמר עם גדי ירבץ" (ישעיהו יא,ו), משל וחידה.  עניין הדבר--שיהיו ישראל יושבין לבטח עם רשעי העולם, המשולים בזאב ונמר:  שנאמר "זאב ערבות ישודדם--נמר שוקד על עריהם" (ירמיהו ה,ו).  ויחזרו כולם לדת האמת, ולא יגזולו ולא ישחיתו, אלא יאכלו דבר המותר בנחת כישראל, שנאמר "ואריה, כבקר יאכל תבן" (ישעיהו יא,ז; ישעיהו סה,כה).

ד  ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח, יבוא אלייהו.  וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו: ( כנראה הרמב"ם לא היה אפשרות לעיין בפורום ) שדברים סתומים הן אצל הנביאים.  גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים; ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו.  ועל כל פנים, אין סידור הווית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת

ה  ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך בדברי מדרשות האמורים בעניינים אלו וכיוצא בהן; ולא ישימם עיקר--שאינן מביאין לא לידי אהבה, ולא לידי יראה.  וכן לא יחשב הקיצין; אמרו חכמים, תפח דעתן של מחשבי קיצין.  אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר, כמו שביארנו.

הלכות ממרים פרק ג

ג,א  מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם.  [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים:  כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול. ( אהבת חינם , מי אמר ולא קבל ?...)

ג,ג  אבל בני אותן הטועים ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותן עליו--הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס; ואף על פי ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם--הרי הוא כאנוס, שהרי גידלוהו על טעותם.  כך אלו האוחזים בדרכי אבותיהם שתעו.  לפיכך ראוי להחזירן בתשובה, ולמשוך אותם בדרכי שלום, עד שיחזרו לאיתן התורה; ולא ימהר אדם להורגן.

( ok תן לו צאנס , אל תמהר להורגו , בסדר ? הוא תינוק שנשבא ! עיין ברדבז במקום , תעיין ותמצא נחת ( או בעצם תתפוצץ)

בסדר אני יודע כבר ...

לא ראוי לתגובה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 16:00 לינק ישיר 

רק עכשיו נכנסתי למחשב מאז שעות הבוקר כשיצאתי ואני רואה שהקו פה קיבל כיוון ממנו תמיד השתדלתי להימנע.
יש לי כ"כ הרבה מה לומר שבאמת אין לי מושג מאיפה להתחיל.

ראשית כל שלום לניק החדש והנכבד.

כבודו העלה טענות עניינינות, לכן גם אם הן מלמדות על חוסר הבנה בנושאים מסויימים
ומעידות על הבנה שטחית וכדומה מן הראוי להגיב בצורה עניינית ובטח שלא לתקוף
או להשתמש במילים קשות העלולות לפגוע. לתשומת ליבך דורש.

למען הגילוי הנאות אודה שאני מסכים עם דורש שהטענות שכבודו העלה
באמת חובבניות שטחיות ולא רציניות וניתן להפריכן ללא קושי אחת לאחת
אך הדבר יגזול זמן יקר שקשה למצוא ממנו בהכנות לפסח הממלאות אותנו בימים אלה.

אבל לא נראה שנצטרך להגיע לשם משום שדעתי ידועה, אני לא חושב שנכון יהיה להיכנס
לוויכוחים האלה כי כל אחד ישמיע את דעתו ואף אחד לא ישתכנע בסופו של דבר ולא ישנה מאומה מעמדתו.
נמצאנו יגעים לריק ועמלים לבהלה. א"כ למה זה אנכי.

אם כבוד הניק החדש ישים לב יראה שחלק מטענותיך נאמרו על-ידי במהך השבועות האחרונים
בדיונים על הרב בן-ארצי.

תמיד התעקשתי ואמרתי שהוא לא נביא. (חוצמזה שהוא לא מתיימר לטעון אחרת למיטב ידעיתי)
הוא לא ת"ח גדול ואפילו לא בינוני.
זה שחסידיו הולכים אחריו שבי ומנפחים אותו למימדים לא פרופורציונאלים זאת באמת בעיה שלהם.
האם יש לו כוחות רוחניים כלשהם? האם הוא רואה דברים? פשוט לי שכן. שימו לב - וזאת למרות שאני לא מכיר אותו!
אז מניין לי? משום יש לי את הראיה שלי בה אני רואה דברים שאחרים לא רואים. שילוב של ראייה פנימית וחשיבה אחרת.

מבחינתי ברגע שתופעת בן-ארצי עברה את מסנני הביקורת הקפדניים שלי שחנני השי"ת עליהם אני סומך
זה מספיק לי וזה סוף הסיפור ואינני זקוק לשום דבר נוסף. חד וחלק.
נשמע שחצני וגאוותני? לא מעניין אותי. פשוט לא איכפת לי. אני יודע שזה לא וזה מספיק לי. יחשבו אחרים מה שבא להם.

אין טעם, באמת שאין טעם לפתוח כאן מיני בית-מדרש ולהתחיל לשלוף את כל הראשונים והאחרונים. חבל.
אני חוזר ואומר, זה לא יתן ולא יוסיף מאומה. עדיף להשקיע את הזמן היקר הזה בדברים יותר חשובים ומועילים.

אז בבקשה ממך gerade.

תוקן על ידי המיייחל ב- 05/04/2011 16:04:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2011 16:15 לינק ישיר 

האם יש לו כוחות רוחנים ? בודאי ! אך מנין לו כחות אלו ומה מקורם? האם זה לא אומר דרשני?!?

"אני חוזר ואומר, זה לא יתן ולא יוסיף מאומה. עדיף להשקיע את הזמן היקר הזה בדברים יותר חשובים ומועילים"

בודאי כבודו צודק , אך כאשר רואים בבירור שחסידיו של הרב בן ארצי משתמשים בפורום הזה כדי למנף את אמונתם "בנביא" ראיתי לנכון להגיב על זה

אם כבודו רוצה שלא אגיב יותר בנושא אקבל זאת אך אבקשך גם שניקי ה"נביא " יפסיקו אם הזיות שלהם , מסרים ודרשות בכיף , אבל למנף את אמונתם הזרה מעל גבי הפורום ?!"?

קצת שחצני לניק חדש ? מה לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 16:36 לינק ישיר 

לא יודע על איזה 'מסרי נביא והזיות' אתה מדבר.

אני מריח מכיוונך ריח של 'אנטי' בליינד נגד תופעת בן-ארצי וממילא נגד
המצדדים בו והמקבלים אותו. אתה יודע למה?

משום שאם כדבריך שאתה אכן  עוקב אחר הפורום אז אתה דווקא אמור לראות
כיצד ההתייחסות אליו. לפחות מצידי, נעשית בצורה הכי שקלה והכי מאוזנת!
את התכנים איתם אני מסכים אני מנשק ומהלל ואת החלקים הפחות מוצלחים אני מתעלם
או אפילו מביא ודוחה. אלא מה..כנראה יש לך בעיה עם החלקים איתם אני כן מסכים.
אוה..יפה מאוד! אם זה כך זת'אמרת שיש לך בעיה עם שיטתי ומשנתי ולא עם בן-ארצי או כל אחד אחר.
ואם זה המצב אז תסכים איתי שאין טעם בשוטטותך כאן. היידפארק גדול ורחב ידיים שם רמש ואין מספר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2011 17:00 לינק ישיר 

יש עוד ניקים לרוב שכותבים בפורום הזה , ואינם שקולים כמוך כלל וכלל ! ואילהם כונתי , והחלק שכתבתי שההתעוררות שהוא גורם מבורך כנראה גם לא שמת לב / או לא רצית לשים לב

הנני זועק על אלו שעושים או מרמזים שהוא נביא או ברמז בעקיפין משיח ועל אלו רציתי להגיב והגבתי , וכתשובה רק קבלתי שאנני ראוי להתיחסות ( כדרכם בקדש של אלו שאין להם מה לענות )

סאו לא אליך התכונתי אלא על התופעה שלוקחת טרמפ אם הפורום .

רוצה שאלך לדרכי ? בבקשה רק אנני מבין שלניקים שמרמזים על היות בן ארצי נביא ואו משיח אתה די סלחני ואני ( הקטן ) שאפילו שאתה טוען שאני שטחי אבל עניני יצא הקצף ? שבסה"כ אני מעורר נקודה חשובה ביותר

בן ארצי = מגיד משרים ומטיף ( אם כוחות או בלי ) מבורך
בן ארציא = נביא ואו משיח , תעמדו רחוק !

ואם אנני מסכים אם כל המסרים שלו אז מה? מגיעה לי גלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 17:55 לינק ישיר 

המייחל

ברשותך אני יענה משהוא קצת תקיף אם תרצה תמחוק זאת.

GERADE

בעיוני באילו פרומים אתה מככב אנא ממך מי שמשתתף פעיל בכל הרכילויות של חדרי חרדים וכו' , תמשיך להתעסק ברכילויות ועזוב אותנו למנוחה.

אל תוריד את רמת הפורום לרמה רכילותית.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 05/04/2011 18:03:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 18:26 לינק ישיר 

דורש אמת

קשוט עצמך קודם , ההסטוריה של הניק שלך מלאה בדיוק באותם פורומים משלי ( סליחה עצור כאן חושבים וחבד אין לי )

במקום לחפש את השלילי בשני אולי תמצא זמן לענות על הערותי "השטחיות" , ואם לא מעל הפורום אשמח לקבלם באישי

מייחל

אולי זמן לפתוח אשכל על משיחי שקר מאותו האיש דרך ש"ץ פראנק הראובני ועד הרצל , מה היו טעותם איך האמינו בהם , ומה הדרך להנצל מהם ומה הפחדים מהם ועל מה גדולי הדורות התריעו וכו' נושא שהוא בעקיפין קשור לגאולה ומשיח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 20:38 לינק ישיר 

עצכ"ח זה לא רכילות ואם תבדוק את הדברים תווכח בטעותך.

הדיונים בעצכ"ח קשורים לאמונה ולא רכילות .

גם בבחדרי חרידים שם אם תבדוק יותר הבעתי מחאה על דברים ולא התעסקתי ברכילות , עד שנוכתי שהדברים נופלים על אוזנים ערלות הפסקתי להגיב.

זה שאינך שם לב לסגנון הכתיבה שלך , זה לא אומר שמטרתך אמת , כשמתכוונים לאמת הסגנון שונה .

אין לי שום ענין לנהל ויכוח עקר בנושא זה , וכמו שהמייחל כבר אמר כל אחד שיחזיק בדעתו ממילא אחד לא ישנה את השני

דוקא מהנסיון שלי של בחדרי חרדים ועצכ"ח אני יודע שהויכו איתך לא רלוונטי..

אם תשים לב תראה איך שאתה מנסה לגרור אותנו להגיב בכח , זה לא דרכו של הפורום .

אני מבקש מהמייחל שימחק את החלק של הדיון הלא רלוונטי , כלומר כל מה שכתבת בקשר להרב ניר בן ארצי.

כדי לקיים והייתם נקיים וגו' הייתי חייב להגיב את תגובתי זאת.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 05/04/2011 20:41:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 21:12 לינק ישיר 

הבט נא כבוד הניק החדש...

יש לי אמון רב בידידנו הדורש, אני מכירו (לא אישית) לא מהיום אלא מזה כמה שנים
ואני יכול להעיד שהוא יהודי יר"ש ובר אוריין ואיש אמת כלבבי וכל חילוקי הדעות שלי איתו (ויש בהחלט כאלה)
הינם אך ורק מתוך לימוד תורה לשמה והבדלי השקפה המתבקשים מאליהם נוכח הפקטורים הרלוונטיים.

שלא תבין לא נכון, אין לי שום דבר נגדך, אבל תאמין לי שעוד לפני הודעתך הראשונה כאן
קלטתי אותך ואת סגנונך ולא מצאתיו מתאים לסגנון הפורום. וזאת מקריאה של הודעה אחת בלבד בפרום השכן בו כתבת.
אני לא צריך הרבה כדי לקלוט את הבנאדם ואת אופיו ובטח שלא את השקפתו, פחות מכזית גם יספיק.
ובכל זאת נעתרתי לבקשתך וקיבלת אישור כתיבה כדי להביע את דעתך על התנהלותנו בפרשת ניר בן-ארצי. אחלה.

אך מה אעשה שכעת מתברר שלך ודורש יש רקע מוקדם ולא כ"כ חיובי בלשון עדינה..
וגם אני כידוע לך לא ממש מוצא נחת מהתווכחויות והתפלמסויות מיותרות כאלה שלא תורמות לשום דבר
ורק מבזבזות זמן יקר ואנרגיה נפשית והופכות את הפורום הזה לעוד בסטה צעקנית בשוק האגו ה'חרדי'
הידוע לשימצה ברחבי האינטנרט. לא אתן לכך יד ולא זו מטרת היותנו כאן.

אני חוזר ואומר מה שאמרתי בעבר לא פעם: אין לי רצון להתפרסם או לפרסם את דבריי מעבר לגבולות
הפורום ומניין חבריו המצומצם ולכן גם אין לי רצון להתווכח עם אחרים בצידקת דעתי ונכונות שיטתי.
השומע ישמע והחדל יחדל. המוטו המרכזי של משנתי גורס "יבואו האירועים ויוכיחו הצדק עם מי"
אני יודע מה אני רואה אני יודע מה אני מבין ואין לי ספק בכלל שאני רואה הרבה הרבה לפני אחרים
את מה שהם יראו ויבינו מאוחר יותר. מה שאני מנסה לומר כאן הוא שחסימת הפורום לכתיבה חופשית
הוא המינימום שאני יכול לעשות כאשר רצוני האישי הוא שמי שאני לא מעוניין בו שייחשף לדבריי לא ייחשף,
כלומר פורום חסום לצפייה חופשית, וכך באמת היה פעם, אנשים לחצו לפתוח אותו מכל מיני סיבות אז ויתרתי.

אז בשתי מילים - 'חרדים קלאסיים' אינם לקוחות רצויים אצלי. ואתה.. מבלי שמץ של כוונה לפגוע חלילה,
מסווג אצלי כאחד כזה.

כרגע אין לי כוונה לשלול את אישור הכתיבה אך רק בתנאי שלא תיכנס לוויכוחים עם דורש ולא תעסוק
יותר בסוגיית בן-ארצי כי אין אני ואתה רואים את הסיפור בעין שווה. בעתיד הקרוב אני מקווה
כאשר אכין שיעור שלם בנושא ואשתדל לשפוך אור על הסיפור מזווית חדשה ולא שגרתית
אשמח לשמוע את תגובתך ואז נפתח מחדש תנושא. מקווה שהבהרתי את עצמי היטב.

תזכה למצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2011 22:16 לינק ישיר 

רק לשם הבהרה:
כלל לא התכוונתי לרמוז שהרב בן ארצי משיח - כל מה שרציתי לעורר זה על אותם אנשים שכביכול דתיים ומאימינים אבל לא באמת מאמינים שמשיח יכול להגיע בזמן הזה אם בכלל (ח"ו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 23:27 לינק ישיר 

אם תשימו לב תראו שלא יצאתי נגד הרב עמאר.
אין קשר בין ביקורת על אדם לבין מתקפה אישית נגדו.
לענ"ד הרב עמאר נמנה על הרבנים האמיתיים של דורנו בבחינת אלה שהם חלק
מהפיתרון ולא חלק מהבעיה כמו אלפי רבנים אחרים, אולם מה לעשות שהדבר לא מעניק
חסינות מטעויות בין טעויות טקטיות ובין טעויות אסטרטגיות ואם בשבטי יה הק' נפלה שלהבת
הטעות והשיפוט המוטעה מה יענו אזובי הקיר של דורנו החייב שגם אם יימצאו רבנים צדיקים
וחכמי אמת חייבותו של הדור הלא זכאי תמנע מהם את הס"ד הדרושה הקשורה בנושאים
ציבוריים כאלה ואחרים. ק"ו כאשר מדובר בעניינים הקשורים לגאולה בהם הרבנים לא מתעסקים
ואין להתפלא כלל על אי הבנתם וחוסר פתיחותם בהם.

אך מי שעיניים לו יבחין בנקל שלא 'טעות בזיהוי' אירעה כאן אלא מדיניות מכוונת
של לא לבדוק ע"מ שלא להצטרך להודות על האמת במקרה שיתברר שיש דברים בגו.

הדבר האחרון שהרבנים צריכים זה שינוי הסטטוס-קוו שבו התורה הרגילה והמוכרת וההלכה
הנגלית והפשוטה שולטים בכיפה ולאורם מחנכים את העם, למה שמישהו יהיה מעוניין בכלל
להכניס את העולם המיסטי-רוחני למיינסטרים של היהדות ועוד לתת לה גושפנקא רבנית
על כל הסכנות הידועות הכרוכות בה מההיסטוריה היהודית של הדורות האחרונים
כמו משיחי השקר וההמונים שנהו אחריהם, בקצור גם אם התופעה כשלעצמה אמת
הסכנה הטמונה בה גדולה מהתועלת שאם בכלל תצמח ממנה.

מזכיר את ההתנגדות למסרי האוטיסטים , פחד הרבנים שההמונים קטני הדעת
ינהו אחריהם ויתרחקו מדעת התורה.

כך שהוויכוח כאן הוא לא על עצם התופעה אלא על השלכותיה האפשריות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > הרב ניר בן-ארצי - האיש והמסרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 64 65 66 לדף הבא סך הכל 66 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.