|
|
| נשלח ב-6/4/2011 00:59 |
|
| |
המייחל
מקבל.
מראשית היתה כונתי לכתוב רק ההודעה הראשונה כדי להביע את דעתי על התפתחות שלילית מסביב הנושא הנ"ל
מה לעשות שמתגובה של " חרדי קלאסי " אחר יצאתי קצת מן הכלים
ובלי נדר לא אכתוב עוד על נושא זה בעזהי"ת
בקשר לחרדי קלאסי אכתוב לך בלי נדר בקרוב באישי ( לא באתי לכאן להתפלמס אם אף אחד , רק הרגשתי צורך להגיב וכן עשיתי והתגובות המשניות אכן היו מיותרות)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 09:06 |
|
| |
מייחל,אתה מוזמן "להדביק" את שאלתי לרבנו ומורנו,הרב בן ציון מוצפי(מס' 77766 ). מצטער,סובל מבורות טכנולוגית .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 09:12 |
|
| |
הרב מוצפי מתייחס לתופעת ניר בן-ארצי
האם מותר ללכת לשמוע הרצאות של נבואות שונות על צונאמי מפי רב שמנבא דברים כאלה?
תשובה א. חלילה וחס, אין לנו נביאים מזמן חגי זכריה ומלאכי ,שהיו האחרונים שהתנבאו . ב, התורה הקדושה מדברת בחריפות על מי שמציג עצמו כנביא או מדבר בשם השם,ואיני רוצה להשתמש באותם ציטוטים. ג, כל גדולי ישראל לדורותיהם הוקיעו והתנגדו בחריפות את מי שמתעסק בעתידות ובנבואות,עיין למפרשים על פסוק תמים תהיה . ד, לא יכול להיות אדם שיציג את עצמו בשם רב, או שילך לתת דרשות והרצאות מבלי שיקבל לכך רשות מגדולי הדור
ה, לא יכול אדם להשתמש בתואר רב אלא אם למד בישיבה תורנית לפחות 15 שנה ולמד רוב התלמוד, ובקי בדברי הרמב״ם והשלחן ערוך . ו, אסור ללכת לשמוע הרצאות ופטפוטי סרק שאינם מכילים דברי תורה ממקורותינו בתלמוד במדרשים ובהלכה ונאמרים בשם אומרם, והמשתתף בהם הרי זה מחזיק ידי עוברי עבירה ועובר על עון ביטול תורה.
יש לי מה להגיב על דבריו, אבל זה דורש זמן והשקעה כמובן. לא חשבתי להתייחס לזה בהתחלה אבל במחשבה שנייה כדי שמי שיתקל בהם לא יחשוב שזה סוף פסוק ושנאלמנו דומיה בגללם אמרתי להציגם בפניכם ואת ההתייחסות אעשה בפעם אחרת אולי אפילו בשיעור האודיו שאעשה בעניין.
בינתיים אתם מוזמנים להגיב לדברים איש כפי כוחו, מעניין אותי לשמוע את דעתכם.
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 10:06 |
|
| |
אני סומך עליך בתשובתך , ואני מודה לך על שלא נאלמת דומיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 10:42 |
|
| |
נקודה שלמדתי מתוך השאלות היא שאני מקבל חיזוק לענין ללא קשר להרב ניר בן ארצי , לכשיתגלה המשיח כל אחד יצטרך להאמין בו אישית ללא שאלת רב , כל מי שישאל שאלת רב יתכן ויפספס את הגאולה , היות ומי שיאמין בהקב"ה יזהה מיד את המשיח האמיתי , ונראה לי כבר מזמן שזה יהיה הנסיון הקשה ביותר.
אמרתי תמיד לסובבים אותי כשהמשיח יתגלה אל תלכו לשאול שום רב רוצו מהר אליו.
ולכן המשיח יהיה אדם שכיום לא ידוע בגדלותו המיוחדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 10:45 |
|
| |
שלום המייחל וכל החברים תשובת הרב מוצפי היא בהחלט במקומה בנושאים רגישים אלו מכיוון שכבר נכוונו פעמים רבות בהיסטורי מכל מיני נביאי שקר -ראה ערך שבתאי צבי ויש"ו
לפי דעת יש להתייחס לתשובתו לפי השאלה - השאלה נראית תמימה אך היא מסתירה חשיבה מעוותת - אם הרב היה עונה לו בצורה חיובית - הרי האדם היה עושה לעצמו היתר ללכת גם לגורואים למינהם ולשמוע בקולם
אם באים לשאול שאלה כדי לקבל את דעת התורה אז - מי שמחפש תשובות אצל חוזים למינהם סביר להניח שללא ידע תורני אין מה לחפש אצל "רבנים" כאלה. -המטרה היא הלכה למעשה
אם זה סקרנות שקיימת אצל כל אחד מאיתנו - מה צופן העתיד - הרי שכאן יש יותר גמישות לשמוע כל מיני רעיונות ודעות אבל שוב לדאוג שהכל ייעשה בצורה ביקרותית עם מסננת - אין לאף אחד את האמת המוחלטת בעיניינים אלו. וגם מי שחושב שקיבל "אות" משמים שהוא צודק - יש את ההסבר של התורה מהו נביא אמת ומהו נביא שקר.
אני אישית נכנס לפורום הזה מ2 סיבות אחת כדי לקבל עוד חוות דעת מהמומחה (ואני לא אומר את זה בציניות) לגבי כל מה שקורה בעולם.ויש לך הרבה חידושים מעניינים בנושא וגם כי כמו רובנו אנחנו מיחלים לשמוע את פעמיי המשיח
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 10:59 |
|
| |
סינגלורי מעלה פה נושא שלא הדגשתי .השאלה שלי שונתה והמקור דומה לסגנון הבא וכל אחד יפרש איך שירצה .
רבנו,אני מכיר מישהו שהלך לקבל ברכה אצל הרב ניר בן ארצי והרב אמר לו שיהיה רעידה ושיטפונות (צונאמי) באותו שבוע . האם מותר לשמוע את שיעוריו?הרב דורש לאחדות ויראת ה' .
שוב אני מדגיש,זאת בערך היתה שאלתי.
קצת מצטער ששאלתי אם זה יוביל לפילוג ולשון הרע .
תוקן על ידי המיייחל ב- 06/04/2011 15:30:48
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 12:25 |
|
| |
מסר מפרשת מצורע.
דגש על חודש ניסן לשון הרע ואחדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 15:09 |
|
| |
איזה מסר חזק..משהו משהו. תודה דורש.
נו תגידו אתם, האם אפשר לא להגיד על רב כלשהו, (יהיה מי שיהיה!) שהוא מהס"א במידה והמסר הזה יהיה לנגד עיניו ובכל זאת הוא לא יסכים איתו וישמח בו? היתכן כדבר הזה??!! הלזה ייקרא רב?? אם זה לרב ייחשב עליו אומר "וסלחתי לעווני כי רב הוא"
רב שלא יסכים למסר בעל תוכן כזה הוא בור ועם הארץ! אפילו ידע את כל התורה כולה!
אז את התורה כולה הוא אולי ידע אבל את הקב"ה ודרכי הנהגתו אפילו לא התחיל להכיר.
כמו שמספרים על אותו אחד שהחזיק מעצמו יותר יותר מדי וכששאלוהו "אפשר לחשוב כמה למדת.." ענה "אני? למדתי את כל הש"ס!" "נו, ומה הש"ס לימד אותך?" השיבוהו.. ודי בזה למבין.
|
| נשלח ב-6/4/2011 16:19 |
|
| |
נבואה בימים ההם בזמן הזה וההקשר הפוטנציאלי לרב ניר בן ארצי
כל אותם גורמים שטוענים שלא תתכן נבואה מחורבן בית המקדש ושוללים אפשרות לנבואה בימים אלה, צריכים לקחת בחשבון שכל מלך בישראל נמשח בשמן המשחה ע"י נביא. כלל זה אמור לחול גם על המשיח (מכאן גם נגזר השם "משיח"). משמע, לפני הכתרת המשיח צריכה להתגלות נבואה בישראל.
נקודות גימטריות מעניינות: ניר בן ארצי= 613 =תרי"ג מצוות הרב ניר בן ארצי = 820 = ואהבת לרעך כמוך הרב ניר בן ארצי = 820 = אליהו התשבי בגלוי גימטריה גמישה כמו גומי... לכן באופן ענייני אומר שהנבואה תחזור בגלוי דרך אליהו הנביא שנבואתו לא פסקה מעולם, כיון שקיומו מאז עלייתו השמיימה לא פסק. הוא החולייה המקשרת לדעתי. אותו אליהו הנביא אמור להכריז ולהכתיר את המשיח. אולם כיצד? הוא בעצמו? בגלגול? יתכן שהרב ניר בן ארצי הוא גלגול של אליהו הנביא ויתכן שלא. ימים יגידו.
תוקן על ידי avigu ב- 06/04/2011 16:48:31
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 16:24 |
|
| |
כל הטיעונים של האנשים בקשר לידע בתורה וכו' נטענו נגד רבינו ישראל הבעש"ט , ורק מי שנסע אליו היה יכול להבחין באמת.
ולכן המלחמה נגד הרב ניר בן ארצי אנננה חדשה באותה דרך נקטו נגד הבעש"ט ותלמידיו ,אם אותם טיעונים וללא בדיקה.
אחד הדברים שהשפיעו על הגאון להחתים חרם על החסידים הוא שבאו אנשים הנאמנים לו והעידו בשבועה שהחסידים אכלו בשר ושתו יין בתשעה באב , והגאון האמין להם , כי הסיפור היה נכון , אבל הגאון לא שאל האם זה בתשעה באב שחל בשבת?
כך שכבר היו דברים לעולמים , וכל דבר טוב יש לזה מתנגדים בשם התורה כביכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 16:50 |
|
| |
| avigu כתב: |  | 1. כל אותם גורמים שטוענים שלא תתכן נבואה מחורבן בית המקדש ושוללים אפשרות לנבואה בימים אלה, צריכים לקחת בחשבון שכל מלך בישראל נמשח בשמן המשחה ע"י נביא. כלל זה אמור לחול גם על המשיח (מכאן גם נגזר השם "משיח"). משמע, לפני הכתרת המשיח צריכה להתגלות נבואה בישראל.
2. נקודות גימטריות מעניינות: ניר בן ארצי=613
הרב ניר בן ארצי=820=אליהו התשבי בגלוי גימטריה גמישה כמו גומי... לכן באופן ענייני אומר שהנבואה תחזור בגלוי דרך אליהו הנביא שנבואתו לא פסקה מעולם, כיון שקיומו מאז עלייתו השמיימה לא פסק. הוא החולייה המקשרת לדעתי. אותו אליהו הנביא אמור להכריז ולהכתיר את המשיח. אולם כיצד? הוא בעצמו? בגלגול?
יתכן שהרב ניר בן ארצי הוא גלגול של אליהו הנביא ויתכן שלא. ימים יגידו. |
|
שלום לניק החדש וברוך הבא.
חן חן על חידושיך המיוחדים. בהחלט זווית חדשה ומעניינת.
אבל בינינו..אתה יודע..כבר לחשתי פה פעם או פעמיים (או שבעים)
שאליהו הנביא נמצא בינינו וכולם מכירים אותו כי קוראים לו 'הרב פלוני'
ורק לא יודעים שהוא גלגול של אליהו הנביא. הוא מגדולי הפוסקים שבדור.נסתפק בזה.חלק מהחברים פה יודעים למי הכוונה.
זה לא חכמה להציע על מישהו "אולי הוא אליהו הנביא?" צריך להיות בקי בסוגייא קודם ולהכיר את כל המקורות
בטרם נבוא 'להאשים' מישהו באשמה כ"כ חמורה...
אמרתי בעבר לא אחת שאת סוגיית משה רבנו ואליהו הנביא אהיה מוכן לפתוח לפני המלחמה הגדולה
של ערב שבועות 2012. עד אז אין טעם לעסוק בזה.
מ"מ לעצם הערתך האחרונה, כולם באים בסוד גלגול ולא בשום צורה אחרת. למעט כנראה דוד המלך והאבות הק'
שיצאו ממקום מנוחתם ויבואו בגופם ממש. המון חומר הרבה אריכות. עדיין מוקדם לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 17:26 |
|
| |
בעניין "ידיעת התורה . . .."
בהמשך לדבריו של דורש_אמת -
לאחר שהטיחו להמתנגדים את הטענות בענייין "אי ידיעה ואי קיום התורה", נערך מפגש בין הבעש"ט וחסידים לבין המתנגדים בו המתנגדים היקשו כל שאלה בידיעת התורה ובהלכה - והחסידים ענו על כל השאלות של המתנגדים .
כאשר הבעש"ט והחסידים שאלו את חבורת המתנגדים שאלות בידיעת התורה ובפסיקת הלכה המתנגדים לא יכלו לענות על חלק גדול מהשאלות. . .. החסידים ענו למתנגדים על שאלות אלה ואף נימקו והסבירו ופירשו כל שאלה ושאלה שלא יכלו המתנגדים לענות . . .
נו. . . ? מה אמורה להיות הטרוניה עכשיו??
התגובה הנורמלית התורנית של המתנגדים אמורה הייתה להיות שיודו המתנגדים שאין להם שום טרוניה על החסידות והחסידים והאהבה והשלום שורים בין המחנות
במקום זאת התגובה של המתנגדים הייתה:לא לההיפגש עם החסידים כלל וכלל ואף להחמיר את החרם נגד כל מה שהיה קשור לחסידות וחסידים.והיו גם דברים שאין טעם להרחיב
כמו שאמר המייחל:" איזה טענה יש למישהו נגד יהודי שקורא לאחדות ישראל , צדקה, הקפדה על מצוות בין איש לרעהו, אמונה בקדוש ברוך הוא,חזרה בתשובה,שלום בית ?
ומה הטענה שאמור להיות למישהו שכשיהודי אומר:"הולך להיות בקרוב "איקס" ואכן מיד קורה "איקס" . .????
ומה הטענה שאמור להיות למישהו שהדבר חוזר על עצמו פעם אחר פעם. . . ???
נ.ב
חשוב לשים לב להתנסחות בהצגת השאלות המופנות לרבנים וד"ל
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 17:59 |
|
| |
התנגדות למרן אור שבעת הימים הבעל שם טוב הקדוש זי"ע
מקור החשש ותחילת ההתנגדות נבעה ( גם בין היתר גדולי מתנגדים שהפכו לימים לחסידיו המובהקים ) מחשש לתנוע משיחית חדשה , שספיחיה של תנועת ש"ץ נכרו עדיין היטב , ופחד מתנועה " חדשה " מובן
תחילת החשש אולי היה מוצדק אבל ההמשך המר ידוע ....
אגב בספרי חסידות יש שאלה האיך האמין הגר"א בלי לברר ועוד למחרחרי ריב ? נדמה לי שהרש"ב טוען שהס"א " השקיע " בשני יהודים אלו מלידתם שיהיו " צדיקים " ושיהיו עובדי השם באמת שיהיו נאמנים על הגר"א וכדי שהוא ( הס"מ )יוכל לעשות את המחלוקת
דעת יש לך מקור שזה יהיה הנסיון האחרון לני ביאת הגואל שחלק לא יאמינו במשיח? ומה כונתך שיפספסו את הגאולה ? ( באמת בלי ציניות אנני יודע מה כונתך )
שמעתי מבן הגרי"ז מבריסק , שאחד פעם צחק עליו שכשמשיח יבוא רוב עם ישראל ירוץ ורק המתנגדים יעיינו קודם ברמב"ם אם יש לו סמני משיח ... ענה הגרי"ז שכך באמת חייב ליהיות
ומנגד שמעתי מאחד מגדולי האדמו"רים ז"ל ( שהיה תלמיד הרבי מסאטמר ) ששאלו אותו מה יעשה אם הרבי מחבד יהיה המשיח ? הוא ענה ברוגז שאינו מבין את השאלה אם הוא יהיה באמת גואל צדק , אז ארוץ ביחיד אם כל כלל ישראל !
( התרתי לעצמי להגיב היות שזה לא קשור לענין הנ"ל אך לחזק דבריו של דובר )
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 21:11 |
|
| |
ראיון מאוד מעניין עם מנחם טוקר , שווה לשמוע.
יש שם תשובות לכמה שאלות חשובות.
|
|
|
|
|