בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

הרב ניר בן-ארצי - האיש והמסרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2011 21:26 לינק ישיר 

יפה...
שמחתי ללמוד דבר או שניים על היסטוריית המאבק בחסידות. מודה שלא ידעתי.
לפני שנים בשוטטותי בחניות הספרים של גאולה ומאה שערים ועוד נתקל הייתי
באותם ספרים העוסקים בדיוק בסוגייא זו של ימיה הראשונים של תנועת החסידות
ומאבק האיתנים סביבה, אבל מעולם לא עיינתי ברצינות בחומר משום שזה פשוט לא עניין אותי.
היסטוריה בכלל אינה הצד החזק אצלי ולא שם הפוקוס שלי נמצא.
חוצמזה שאני באמת לא זקוק להוכחות בדבר אמיתותה ונכונתה של החסידות
כי ברור מעל לכל ספק שדרך ה' אמיתית קדושה ונכונה היא. לא זה האישיו כאן.

אבל נראה לי שקצת נסחפנו כשהשוונו את סיפור הרב בן-ארצי וההתנגדות הרבנית אליו
לסיפור החסידות וההתנגדות אליה. מאמין באמונה שלימה אנכי שלא יארכו ימיה של התנגדות זו
וקרוב היום בו תיפרס מצודתו על כולם ושימעו וטיבו יצא לעיני כל העמים להראות את יופיו וטובו כי רב הוא.

אמרתי פעם אחת ואני חוזר ואומר שוב - עפ"י הבנתי את הכתובים הקב"ה חפץ לפרסמו בעולם.

אדם במעמד כזה לא יכול לקבל פירסום עולמי חיובי כאשר הממסד הרבני מבית מתנגד לו. אין דבר כזה.
אז עושים אחד ועוד אחד ומגיעים למסקנה הפשוטה שלא ייארכו ימיה של התנגדות זו והלגיטימציה בא תבא.
על אפם של ה'חרדים' ובעל כרחם של הרבנים. "הוא אמר ויהי הוא ציווה ויעמוד" אז מי יתנגד ..

תוך חודשים או מקסימום שנה בערך אני מאמין שנראה שינוי גדול בכיוון רוח המחלוקת הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2011 23:36 לינק ישיר 

הכוונה ביפספסו את הגאולה שהם ישארו בשקר הנצחי שלהם , כלומר הם לא יהיו חלק מהגאולה.

הגאולה תהיה רק למאמינים במשיח ולא ללא מאמינים.

הנסין האם להאמין במשיח , הכוונה האם מוכנים לקבל את האמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2011 09:04 לינק ישיר 

צפו בשיעור של כבוד הרב בן-ארצי בעכו מר"ח ניסן

http://tairneri.tv/index.php

שווה מאוד להאזין בקשב רב לדבריו של הרב המקדים רב העיר עכו הרב ישר הי"ו

לא יודע אם אתם קולטים אבל נראה לי שזה אחד השיעורים הכי חזקים ששמעתי!
איזה אמת איזו עוצמה איזו כמות של טוב ואהבה..מדהים פשוט מדהים! אין מילים.
שיעור חובה במלוא מובן המילה.

תוקן על ידי המיייחל ב- 07/04/2011 09:43:49

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2011 19:00 לינק ישיר 
הרב ניר בן ארצי שוב פוגע בול

יפן: רעידת אדמה בעוצמה 7.4, התרעת צונאמי

פחות מחודש אחרי הצונאמי הקטלני - רעש חזק נוסף. המוקד בים, מול מחוזות מיאגי ואיוואטה שספגו את הפגיעה הקשה ביותר ברעש הקודם. תושבים הונחו להתרחק מהחוף, צפי לגלים של 2 מ'

http://news.walla.co.il/?w=/2/1813535

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2011 19:15 לינק ישיר 

הורידו את התרעת הצונמי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2011 23:16 לינק ישיר 
שלום לכל החברים

מי שלא גר רחוק מאד מתלמים, כדאי לנסות להגיע לשיעורים של הרב במוצא"ש.
הוא נותן שבוע לגברים ושבוע לנשים (מוצא"ש הקרוב -- נשים)
 בשיעורים של מוצא"ש הרב מדבר על דברים שהוא לא מדבר בשיעורים שמפורסמים,
 וגם אפשר לשאול אותו שאלות
 למשל, שיעור אחד דיבר על ההמשחה של המשיח, שיהיו 11 מקובלים (לאו דוקא המפורסמים)
 שיהיו במעמד הזה, ונידמה לי אחרי שלושה חודשים יש את ההכתרה. משיח ייתן לרבנים מסויימים (כנראה כאלה
 שבקיאים בסוד) סימנים שהם ידעו שהוא המשיח.
  בשיעור אחר(שפורסם) הוא אמר שיש בארץ 11 צדיקים שיש להם מלאך מגיד שמדבר איתם, אני מסיקה שאלו 11
 הצדיקים שיהיו נוכחים בהמשחה.
 הוא תיאר ששמן המשחה כמו יקפוץ מעצמו לכיוון המשיח, וזה יעטוף את כל כולו, כולל הריסים, כולל הכל, והשמן הזה
זה רחמים, כי המשיח יהיה חייב רחמים ענקיים, אחרת מי שיתנגד לו יישרף במקום. (מזכיר לי את :"נתן בו עיניו והפכו לגל של עצמות")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2011 02:22 לינק ישיר 

ראיון נחמד עם הרב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2011 02:29 לינק ישיר 

אמת ואמונה
אני שמח מאוד על מה שהבאת.
זה מחזק את מה שכתבתי בהודעה קודמת

"הכוונה ביפספסו את הגאולה שהם ישארו בשקר הנצחי שלהם , כלומר הם לא יהיו חלק מהגאולה.

הגאולה תהיה רק למאמינים במשיח ולא ללא מאמינים.

הנסין האם להאמין במשיח , הכוונה האם מוכנים לקבל את האמת?"

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 08/04/2011 02:32:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2011 07:07 לינק ישיר 

עקב הרעש הנוסף ביפן: דליפה מכור גרעיני - אך אין עלייה בקרינה

כמו שאמר הרב הקב"ה לא עוזב את יפן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2011 08:54 לינק ישיר 

תודה על הלינק דורש.  (רחמנות על המגיש שצריך לחזור על כל משפט פעמיים... )

אני מקווה ששמת לב להתנגשות החזיתית בין הבטחתו ש"נגמרו המלחמות הגדולות לא יהיו יותר מלחמות,
גוג ומגוג התבטל" לבין המופיע במסרי האוטיסטים וכמובן במשנתי שהמלחמות הגדולות יתחילו בקרוב.

אז קיבלנו כאן מחלוקת אחרונים? הרב בן-ארצי מצד אחד והאוטיסטים והמייחל מצד שני.

"כולכם אוטיסטים שרוטים שצריך לאשפז!" יאמרו המלעיזים...      

נ.ב
אגב רציתי לשאול בהזדמנות זו האם גם אתם נתקלים בקשיים באתר של הרב "תאיר נרי"
כגון וידאו לא נטען ואתר שבקושי זז וכו' ?

תוקן על ידי המיייחל ב- 08/04/2011 08:54:30

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2011 09:35 לינק ישיר 

המייחל
אני שם לב טוב לסתירה ביניהם , אבל מי שמכיר את שיטת התיקשור יכול להבין שאין סתירה.

אני אנסה להסביר קצת את צורת התיקשור עם האוטיסטים.

האוטיסטים מקבלים מסרים ללא מילים אלא כמושגים , המתקשר קולט את המסר ומעביר בחזרה לאוטיסט את התרגום באותיות , והאוטיסט כותב את האותיות, זה קצת יותר מורכב אבל אילו בערך המילים שאפשר להסביר את זה.

ולכן יתכן שהאוטיסטים מקבלים שיהיו בירורים קשים , והמתקשר מתרגם זאת למלחמות.

כי אם תבחין טוב תראה שגם האוטיסטים אומרים שמי שיחזור בתשובה לא יסבול , ואם יהיה מלחמות הרי כולם יסבלו , ולכן אני נוטה לומר שהמלחמות שהאוטיסטים מדברים עליהם הם הירורים הקשים , וזה לא סותר את דברי הרב.

לגבי תאיר נרי בעבר נתקלתי בתופעה שהשיעורים נעצרו כמה פעמים בגלל עכוב בהורדה מה שהייתי עושה מוריד את השיעור ואח"כ שומע, אבל בשבועים האחרונים לא נתקלתי בתופעות של איטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2011 09:48 לינק ישיר 

מצטער ידידי אבל דבריך מופרכים לחלוטין.

לא יודע איך מתבצע תיקשור ומה שתיארת חדש לי בהחלט.
אבל ודאי שאין בכך בכך להסביר את האמירות המפורשות על מלחמות קשות בעולם
ואפילו צ' קוריאה הוזכרה בדבריהם ואיראן ועוד כאלה שיעוררו מלחמות בעולם.
על מה אתה מדבר בחייך..הדברים נאמרו בצורה הכי מפורשת שאפשר.

שלא תבין אותי לא נכון - אני לא זקוק לא לאוטיסטים ולא למסרים שלהם! לחלוטין לא.

אני את הכל רואה בתורתנו הק' ותו לא. כדאי שהנקודה הזו תהיה ברורה.

מי שמדבר על "עולם ללא מלחמות" כופר בכל מקורותינו הק' מבחינתי! חמור מאוד.

וזה לא ישתנה! אל תגיד ש'נכון שכך מופיע בכתובים אבל זה לא חייב לקרות' חייב ועוד איך!!
והכל מתנהל בכפוף לכתובים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2011 10:06 לינק ישיר 

ישנם דברים מפורשים וישנם דברים מעורפלים.
אנשים שעוסקים בתקשור אמרו לי דוגמא של מסר שתלוי במתקשר
המתקשר מבין שמתנהגים לא כשורה והוא במחשבה מתרגם זאת לפי השקפת עולמו .והוא כך מעביר זאת לאוטיסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2011 11:28 לינק ישיר 

המיייחל כתב:
מצטער ידידי אבל דבריך מופרכים לחלוטין.

לא יודע איך מתבצע תיקשור ומה שתיארת חדש לי בהחלט.
אבל ודאי שאין בכך בכך להסביר את האמירות המפורשות על מלחמות קשות בעולם
ואפילו צ' קוריאה הוזכרה בדבריהם ואיראן ועוד כאלה שיעוררו מלחמות בעולם.
על מה אתה מדבר בחייך..הדברים נאמרו בצורה הכי מפורשת שאפשר.

שלא תבין אותי לא נכון - אני לא זקוק לא לאוטיסטים ולא למסרים שלהם! לחלוטין לא.

אני את הכל רואה בתורתנו הק' ותו לא. כדאי שהנקודה הזו תהיה ברורה.

מי שמדבר על "עולם ללא מלחמות" כופר בכל מקורותינו הק' מבחינתי! חמור מאוד.

וזה לא ישתנה! אל תגיד ש'נכון שכך מופיע בכתובים אבל זה לא חייב לקרות' חייב ועוד איך!!
והכל מתנהל בכפוף לכתובים.

מי מדבר על עולם ללא מלחמות?
הרב ניר בן ארצי אמר בפירוש שיהיו מלחמות אצל הגויים, אבל גוג ומגוג של היהודים היה כבר, אם זה השואה, או מלחמות ישראל... תהיינה "הפרעות" כלשונו ואיומים על עפ ישראל, קצת טילים, (יכול להיות שהאיום הפחד וההרגשה יהיו מאד גדולים וחזקים) אבל זה לא סכנה קיומית או משהו. משיח הולך אוטוטו להתגלות בע"ה.

תוקן על ידי אמתואמונה ב- 08/04/2011 11:32:52

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

ואני ערל שפתיים´ - על מהות הדיבור ספי מרקוס

אחת התופעות הדורשות בירור ביחס למנהיגותו של משה רבינו היא העובדה שהוא לוקה בדיבורו, כפי שהוא מעיד על עצמו הן בפרשת שמות והן בפרשת וארא.

פרשנים שונים, ראשונים ואחרונים, עסקו רבות בתופעה זו וניסו לברר בעיקר שני עניינים. עניין אחד הוא המשמעות המדוייקת של הביטוי "כבד פה וכבד לשון" (ד', י) [2]. בעניין זה מצאנו כמה שיטות: רש"י, ראב"ע (בפירושו השני) ועוד, מפרשים שמדובר בגמגום. הרשב"ם הביא דעה זו אך דחה אותה מטענה עקרונית – לא ייתכן שנביא ה' יהיה מגמגם. רשב"ם עצמו טען שהכוונה לכך שמשה רבינו אינו הוא בקי בחיתוך הלשון המצרית.

האבן עזרא הביא הסבר נוסף, שהכוונה לכך שהוא לא יודע 'לדבר צחות' ובלשוננו, שאין הוא רטוריקן גדול. פירוש דומה מצאנו גם אצל פרשנים חדשים, כגון שד"ל וקאסוטו.

עניין שני בו עסקו כמה פרשנים והוגים הוא, מדוע בסופו של דבר בחר ה' באדם הלוקה בדיבורו להוציא את עם ישראל ממצרים, ומה משמעות הדבר?

כיוון אחד שמצאנו מסביר שהתורה בעצם מתפלמסת עם אנשים ומנהיגים שכל מה שיש להם הוא רק 'לשון חיצונית' ויכולת ביטוי טובה, אך תוכן ממשי ופנימי לדבריהםאין. כך מסביר, בין השאר, הראי"ה קוק (אגרות הראי"ה א, עמ' ל). הרב עומד על כך שיש להבדיל בין התוך הפנימי ובין הדיבור החיצוני, כאשר פעמים ישנם אנשים שיש להם רק צחות לשון ואין להם פנימיות כלל.

הסבר אחר שמקורו בזוהר, טוען שמשה בתור מנהיג העם מהווה תמונת ראי של מצב העם, מה הוא כבד פה, אף העם כבדי פה. .."

בנקודת המפגש בין עולם הדממה לבין "ויהי האדם לנפש חיה", ל"רוח ממללא", נעוצה השאלה הגדולה בדבר אפשרות הביטוי והניסוח שהם למעשה 'העתקים' של המציאות, שיהיו נאמנים למקור. קושי יסודי זה הוא שהעסיק את משה שטען "כבד פה וכבד לשון אנוכי"... קשיי ההתבטאות של משה נבעו מהשגותיו העליונות, ומשלא נמצאה דרך הולמת לניסוחם, נולד הגמגום. מאחר שדיבורי פה אמורים לתרגם את המחשבה, הרי שמשלא מתאפשר הדבר, נפער פער בין הגות פנימית לבין היכולת לנסחה ומתגלים כבדות הפה וקשיי הלשון... במדרגתו זו, שעה שבא משה לתרגם את דבר ה' למשועבדי מצרים, לנתונים במיצרים, הוא חש בכל הכבדות והקושי בדבר ואמר "כי כבד פה וכבד לשון אנכי". קושי הגלות והשעבוד כולל אף את הדיבור, והוא עצמו הקושי של משה בבואו לדבר. ולכן כל אותו הזמן שהיה השעבוד בתקפו נתקשה משה בדיבורו... בגאולת פסח באה אף גאולה לדיבור.

)שמועות הראי"ה, פסח תרצ"א(

הדיבור לא רק מבטא את האדם אלא, ובעיקר, אמור לתת ביטוי למציאות האמיתית של העולם, שפעמים רבות נסתרת מעיני האדם. כאשר דיבור האדם אינו מסוגל לבטא ולתאר את המציאות האמיתית של העולם, את הא-לקי השורה בתוכו, הרי שדיבורו נמצא בגלות. כך משה, אף שבאופן אישי היה מסוגל לדבר, לא יכול לעשות זאת בשל מדרגתו של העם הנתון בשעבוד, שעדיין לא היה מוכן לשמוע את דבריו. יציאת מצרים היא זו שאפשרה לתת דרור לדיבור ולגאול את העולם.

עוד פרושים:

הכתב והקבלה: 'כבד פה' הוא באותיות זסשר"ץ שהן אותיות השיניים, 'וכבד לשון' הוא באותיות הלשון שהם אותיות דטלנ"ת.

רש"ר הירש: 'כבד פה' - ליקוי כללי ביכולת הסיבור; 'כבד לשון' - ליקוי המצוי במיוחד בלשון. אמר משה, בכלל קשה עלי תנועת הפה, ועוד נתקל אני בלשוני, איני שולט בה. ואמנם עניין רע הוא אם נואם, קל וחומר נואם עממי, מושם לצחוק, על ליקויי נואם יכסה התוכן, אם בעלי בינה והבנה הם השומעים, אך מי יצפה לכגון אלה מהמון העם, הכולל נשים וילדים.

·        # *

נוסף על משה רבנו, זיהוי חז"ל גם את הנביא עמוס כבעל הפרעה בדיבור. על כינויו "בולס שקמים" אמרו: "עמוס - מגמגם בלשונו, שכך אמרו: למה נקרא שמו עמוס? שהיה עמוּס בלשונו...

בחירת משה באה ללמדנו שבעולמה של יהדות לא המדרש עיקר אלא המעשה. דווקא הנביא, שלכאורה עיקר כוחו בפה הוא (ועל שם דיבורו נגזר שמו "נביא", לשון "ניב שפתיים"), צריך להיות מוערך לא בשל יכולתו לרכוש את לב ההמונים בדברים נבובים והבטחות חלולות שאין מאחוריהם כל ממש, אלא בשל קיום השליחות שהוטלה עליו מאת הקב"ה, להתריע כנגד קלקוליה המוסריים של החברה ולעשות לתיקון אורחותיה

לצד זה, מדגישה תורה שגם אדם עם מוגבלות כלשהי - במקרה זה הפרעה בדיבור - עשוי וצריך להיות מוערך בשל תכונותיו האמיתיות ולא בשל מומיו החיצוניים.

תוקן על ידי אמתואמונה ב- 08/04/2011 11:58:06

נשלח ב-8/4/2011 11:46 לינק ישיר 

דורש_אמת כתב:
ישנם דברים מפורשים וישנם דברים מעורפלים.
אנשים שעוסקים בתקשור אמרו לי דוגמא של מסר שתלוי במתקשר
המתקשר מבין שמתנהגים לא כשורה והוא במחשבה מתרגם זאת לפי השקפת עולמו .והוא כך מעביר זאת לאוטיסט.

צריך להבין שמי שמקבל מסר מקבל אותו בצורה של למעלה ממילים, וצריך להעביר אותו ותצמצם אותו לשפה.
 יש פער בין שני הדברים. הרבה פעמים הרב אומר... איך נגיד את זה שיבינו, והוא גם מגמגם הרבה, וזה מזכיר
את משה, ותראו משהו יפה על משה והדיבור:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > הרב ניר בן-ארצי - האיש והמסרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 64 65 66 לדף הבא סך הכל 66 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.