ראיתי בעתון חרדי שאחד מגדולי ישראל אמר על הטבח באיתמר ורעידת האדמה ביפן שרואים פה סימני גאולה ואני שואל האם זה שמחפשים אצלנו משיח בכל צומת לא גורם לחוסר התקדמות בהמון בחינות אולי צריך לחשוב קדימה מה התוכניות לעוד שנים ואיך נהיה עוד 30 שנה אם חלילה לא יבוא משיח בינתים
נשלח ב-17/3/2011 22:25
ולסיום שכחתי לציין שמשיח גם לא מטלפן
נשלח ב-17/3/2011 22:30
כל זמן שאנו מחכים לבייביסטר הוא לא יבוא לעולם,
נשלח ב-17/3/2011 22:39
לא רק זה שאנחנו מחכים שמישהו יבוא שבוע הבא ויפטור את כל הבעיות אנחנו יוצרים עוד בעיות וכל דבר מתרצים בזה שאנחנו בתקופת משיח כאילו זה שמאמינים בביאתו לא אומר שאולי זה יקח עוד מאות שנים ויותר וכזאת טעות מנהיגותית משיחית היתה בציבור הדתי לאומי בתקופת ההתנתקות שרבים האמינו לרב שאמר היה לא תהיה ושפכו כסף למאמין וזורע ולא תכננו לאן לעבור ועוד
נשלח ב-17/3/2011 22:39
למה שיטלפן? הוא כבר כאן. הוא טלפן בהתחלה אבל ענינו לו -טעות - אנחנו לא מכירים אותך.
נשלח ב-17/3/2011 23:12
אנחנו עדיין עונים שאנו לא מכירים אותו כי כל קבוצה קטנה וגדולה פוסלת לחלוטין כל קבוצה אחרת אז מי יכול להתאים ועל מי נפנטז שיהיה קונצנזוס בעם
נשלח ב-17/3/2011 23:24
אנחנו עדיין עונים שאנו לא מכירים אותו כי כל קבוצה קטנה וגדולה פוסלת לחלוטין כל קבוצה אחרת אז מי יכול להתאים ועל מי נפנטז שיהיה קונצנזוס בעם
נשלח ב-17/3/2011 23:33
ואולי בגלל שאנחנו מחפשים אותו בידים לכך הוא לא מגיע, דהיינו ההתיישבות במקומות של רצח כדי לקרב את הגאולה זה עצמו מרחק את הגאולה, (אני מנסה להביא את דעת הקנאים - אך לא נראה לי שאני מצליח)
נשלח ב-17/3/2011 23:44
יותם, זו בדיוק הגישה של הקץ המגולה המיוחס לגר"א ז"ל. לייצר תשתיות אותן הוא כינה מדריגת "משיח בן יוסף" , שעל גבן תוכל להיבנות לכשיבשילו לכך התנאים המדריגה השלימה יותר והמקווה של משיח בן דוד. בגדול תלמידי הרב קוק השתדלו לילך בדרך הזו, גם אם לטעמי בהחלט יש מקום לברר היטב האם ועד כמה ההנהגות שלהם אכן היו נכונות בהקשר הזה. (באופן דומה אך שונה ניתן לשאול על תלמידי הגר"א עצמם שאכן עשו מהפכות לא קטנות כאן בימים שהרצל והציונות החילונית עוד לא חשבו להיוולד, איך בסופו של יום המנהיגות המדינית צמחה דוקא מאגף חילוני כמעט מתבולל, עם כל הבעיות שבכך, אבל זו כבר תיבת פנדורה שפתיחתה מצריכה זהירות רבה יותר ע"מ שתתברר באופן נכון להערכתי)
נשלח ב-17/3/2011 23:56
אישציפור. אין ספק שפעם הציבור שלכאורה הציבור החרדי ממשיך אותו הלכו הרבה יותר רחוק בנושאי ארץ ישראל וגאולה ורק ב80 השנים האחרונות מפחד הציונות נוצר קיבעון שאפשר לומר בתמונת המצב הזאת שזה ממש נס שחילונים הקימו את המדינה ולא חרדים. אבל נושא האשכול הוא הבריחה למשיחיות בכל פעם שנושא גדול עומד על הפרק וכך נוצרים בעיות רבות ואפרש שאני לא בא פה להביא את המשיח אלא לטפל בבעיות של הציבור שלנו בדחיפות
נשלח ב-18/3/2011 00:22
יותם. אם צרות הן סימן הן כנראה סימן שהוא לא בדרך . וסליחה על העזתי לחלוק על אמרות הנחמה שמשמיע כתב חצר של ״גדויל״ זה או אחר אבל תשער מה חשבו בזמן מסעי הצלב למשל שהצרות הן סימן שהוא מתקרב , ומה אנו יודעים היום ? , שהצרות האלו היו סימן ששמונה מאות שנה לפחות הוא לא יבוא...
נשלח ב-18/3/2011 00:23
יותם 1. אני לא חושב שזה נס (אם כבר אסון...) פשוט הדתים-חרדים עסקו בבנין הארץ באופן די ישיר (וגם הם היו מיעוט קטן מאוד בעולם הדתי) ופחות בפוליטיקה ובהנהגה שמסביב, ואילו החילונים ובפרט אלו מהגוון המדיני (הרצל בן גוריון וכו') הבינו שכדי להתקיים על מפת העולם יש הכרח בפעילות מדינית. (האמת היא שהנושא קצת יותר מורכב, כי לפי השמועה גם לחלק מתלמידי הגר"א היו יוזמות כאלו אבל זה היה יותר בגדר שתדלנות) 2. מסכים איתך שיש הכרח לטפל בבעיות של הציבור השומר תורה ומצוות, אלא שלמיטב הבנתי חלקן המכריע נובע מקונספציה מסוימת ביחס לתורה וליחס בינה ובין חיי העולם הזה, כך שטיפול טכני ללא בירור הסוגיות האלו ברר היטב, עלול להתגלות כלא מאוד יעיל. (אם בכלל) למרות שהשאלות האלו הולכות ומתבררות מאליהן כדי לפתור בעיות צריך הנהגה ובשביל הנהגה צריך דרך ובשביל דרך צריך הבנה מה הבעיות בדרך בה הפטירו בדאשתקד.
נשלח ב-18/3/2011 09:25
1.זה נס גלוי שהמדינה לא נראית כמו בני ברק או קרית ספר וכל הנהול החרדי . 2.אי אפשר לפתור בעיות באותה צורת חשיבה בה יצרנו את הבעיות לכן דרוש שינוי כיוון מוחלט כמו לדעתי הורדת 80% מכוחם של הגדולים וחצרותיהם ומעבר לדמוקרטיה מה שמגיע לערבים מגיע גם לנו
נשלח ב-18/3/2011 10:41
אני לא מבין איך שייך לדבר על הנושא הכל כך חשוב על זה באוויר. הבה נחפש בתורה את המקור למצוות האמונה במשיח, ונתחיל לחקור משם את הגורמים לבואו.
נשלח ב-18/3/2011 11:24
אני בעד שתביא מקורות ותלמד מה זה הדבר שמצפים לו ואיך הוא יבוא אבל הכוונה שלי באשכול היא לחיים המציאותים שלנו פה לחיות ולהתקדם ולא לברוח להזיות ולא לחפש משיח בכל צומת
נשלח ב-18/3/2011 11:31
יש ללמוד את זה יחד עם הלכות- בן סורר ומורה- עיר הנדחת- דרוש וקבל שכר.