בית פורומים עצור כאן חושבים

משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2011 12:19 לינק ישיר 

ירוחם. זה נראה שמכל מה שעברנו אתה כופר במושג משיח. אני מנסה להאמין אבל בודק במה ובחוסר הזה ברור שמדינת ישראל היא חלק כלשהוא חיובי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:24 לינק ישיר 

וכדי להחזיר את הדיון לנושא של משיחיות וגדולים אני אציין שהגדול שראה גאולה נחשב לרב הכי מפוקח ומעודכן בציבור הליטאי ולא עוד אדמור קצת הזוי ורק מפני כבודו אינני כותב את שמו על כזאת אימרה אף שזה הופיע בעיתונים ואתרים חרדים כדבר מכובד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:28 לינק ישיר 

רבי הלל בגמרא אומר שאין משיח לישראל- הוא מת. האמונה במשיח החלה יחד עם האמונה- בנוצרי כמשיח, בתורה ובנבאיים הוא לא מוזכר, אפילו האמונה במשיח לא יכולה להתמקד באדם אחד שהוא המשיח,כי אין אדם החי מעל 2000 שנה. משיח הוא הגואל את עם ישראל מהגלות- ואת זאת עשו הרצל בן גוריון וכל ראשי ממשלת ישראל. כל אחד בתורו, 
מדינת ישראל היא תוצאת גאולתו של עם ישראל לפי חזון הנבאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:11 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
רבי הלל בגמרא אומר שאין משיח לישראל- הוא מת. האמונה במשיח החלה יחד עם האמונה- בנוצרי כמשיח, בתורה ובנבאיים הוא לא מוזכר, אפילו האמונה במשיח לא יכולה להתמקד באדם אחד שהוא המשיח,כי אין אדם החי מעל 2000 שנה. משיח הוא הגואל את עם ישראל מהגלות- ואת זאת עשו הרצל בן גוריון וכל ראשי ממשלת ישראל. כל אחד בתורו, 
מדינת ישראל היא תוצאת גאולתו של עם ישראל לפי חזון הנבאים.

לא הבנתי, הרצל ובן גוריון הם מושאי חזון הנביאים שלא מוזכר בנביאים והחל להתגבש רק בעקבות האמונה במשיח הנוצרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:15 לינק ישיר 

באמת לא הבנת- חזון הנבאים לא דברה על משיח- היא דברה על הגאלה- ואת הגאולה הגשימו  האדונים הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:17 לינק ישיר 

חזון הנביאים דיבר על גאולה, וחלקנו (לפחות החלק הלא רציונלי שבנו) נאחזים בו גם בימים של טבח משפחה בשנתה בליל שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:49 לינק ישיר 

כמאמר הרב "להאמין ולקוות שמשיח יבוא מחר ולעבוד כאילו הוא יבוא בעוד אלף שנה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:59 לינק ישיר 

חזון הנבאים דיבר על גאולה של עם ישראל, עם ישראל נגאל מהגלות ויושב על אדמתו- וזו היא הגאולה- הגאלה הראשונה שבה אין ספק גאולת מצריים, כשנכנסו הנגאלים ארצה- לא נלחמו. לא נפלו חללים במלחמה? לאחר מכן שכבר ישבו על אדמתם המובטחת, מובטחת על ידי ה' -עיין בספר שופטים ותגלה להפתעתך- כי המצב היום הרבה יותר טוב לפרט מאשר אז. אז מה אתה אומר גאולת מצריים היתה קומופלאז'- האם הבטחתו האישית של אלוקים ש והבאתי- לא היתה נכונה?

חשבתי לכתוב כי ההבדל שאז לא  היו חרדים ושמלאנים שפיקפקו בגאולה,- אבל כן היו והרבה- תלמידי דתן ואבירם קרח ועדתו, ותתלמידי גדולי הדור -המרגלים.

נ,ב ראה גם את קורות עמנו   בגאולה השניה- בשוב ה' את שיבת ציון הינו כחולמים- מה היה? קרא בעזרא ונחמיה- וראה מתי היה יותר טוב לפרט ולכלל.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/03/2011 14:03:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 14:48 לינק ישיר 

ירוחם, 
שמעת על "נכון יהיה הר בית השם... ונהרו גוים רבים" ? שלא לדבר על "וגר זאב עם כבש", ועדו הרבה כאלו.
        או במילים אחרות דבריך פשוט אינם אמת. (וזה רק בגלל שאני לא רוצה לומר את הדברים באופן היותר חריף אך גם היותר מדויק בסיטואציה הזו)
לגבי השאר, אני מקוה שיהיה לי זמן במוצאי שבת להגיב. (קריאת המגילה אצלי רק ביום המחרת....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 14:57 לינק ישיר 

ירוחם. הלכת רחוק לטעמי אבל אתה צודק בהרבה. אבל הגאולה שרוב הציבור האורטודוקסי מחכה לה היא שיבא משיח על חמור לבן ויבנה בית מקדש מאש כמו שסיפרה הגננת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 15:18 לינק ישיר 

ירוחם,
כאשר ישעיהו יושב בממלכת יהודה המשגשגת וכותב את נבואות הגאולה (ונניח רגע לסוגיית ישעיהו א'/ב'), עם ישראל ישב על אדמתו ונהנה מעצמאות מדינית לא פחותה ממה שיש לו היום. כנראה שבכל אופן הוא ראה את הגאולה כמשהו קצת יותר אטרקטיבי ממה שאתה מתאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 16:26 לינק ישיר 

איש ציפור
כתבת דבריך אינם נכונים- במה דברי אינם נכונים. מצבו של עם ישראל בגאולה הראשונה ובגאולה השניה היו טובים יות מהיום?
אתה הרי יודע כשרוצים להבין בתורה ובגמרא מחפשים תקדימים ממקומות אחרים- לכן כשאתה מדבר על גאולה- אתה קודם חייב לדעת על מה שאתה מדבר- מה זאת גאולה? מה זאת גאולה= המצב שהתנסנו בה עם ישראל פעמיים וממנה אני מקיש ולומד על הגאולה שאני מדבר עליה, הפאנטזיות החלומות והתהיות מקומם במקומם. התוספות כותבים-

תוספות מסכת יבמות דף נ עמוד א   אין הנביא מתנבא אלא מה שראוי להיות

בחור שיחכה לאשה המושלמת שעליה חלם מהיותו ילד וצייר בדמיונו כפי שקרא ברומנים- ישאר רווק , הנשוי-יהיה אומלל.

וגר זאב עם כבש- זו אוטופיה יפה מאד כרעיון- ואין לה קשר לגאולה- בכל אופן אני תמיד ארצה להיות הזאב ולא הכבש, רוב נבואתיו של ישעיהו לא התקימו אבל שהוא ניכא לזמנו.

יותם
במה הלכתי רחוק? שוב מה לא נכון עובדתית במה שכתבתי?

נורת אזהרה.
אין לי בעיה עם חלומות והזיונות. גם לי יש אותם- ביידיש אומרים - העטעך פעטעך. יש לפעמים לפתוח את העינים כפי שכתוב
רק בעייניך תביט- על תסמוך רק על אחרים בסיפורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 21:32 לינק ישיר 

ירוחם,
דיברת על חזון הנביאים וטענת ששם מדובר על גאולה לעם ישראל ותו לא מידי, ועל זה אמרתי שזה פשוט לא נכון, והדבר ידוע לכל מי שמכיר מעט את ספרי הנביאים הרלוונטים, ואף אתה לא סתרת את זה.
אם היית אומר שלדעתך גאולת עם ישראל היא רק שיבה טכנית לארץ וכו' סביר שהייתי חולק עליך גם שם, אם כי לא בטוח שהייתי טורח לכתוב את זה בפועל, כיון שכתבת דברים לא נכונים באופן כ"כ ברור, מחיתי כנגדם באופן מיידי, וכתגובה קיבלתי את ההתפתלות הזו.
                               לא ראוי לטעמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 21:47 לינק ישיר 

איש
אם כל הכבוד אתה מדבר לא לענין ומפריח אמירות לא מבוססות-  א דיברתיעל הגאולה ב. חזון הנביאים עמוס ואחרים מתרי עשר.
אולי תפרט במקום להעיף לאויר  כל מיני  אמרות  ללא בסיס -  שמקורם מהבטן-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 22:04 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נורת אזהרה.
אין לי בעיה עם חלומות והזיונות. גם לי יש אותם- ביידיש אומרים - העטעך פעטעך. יש לפעמים לפתוח את העינים כפי שכתוב
רק בעייניך תביט- על תסמוך רק על אחרים בסיפורים

לא הבנתי אל מי אתה בא בטענות על חלומות והזיות, ואם כבר יש להפנות אותן אל הנביאים, לא אליי. אני כלעצמי לא בונה את עתידי על סמך הנבואות הללו, ואני מתייחס אליהן כאל ספרות יפה (לפחות רובן).

טענתי הייתה כזו: אני מבין שאתה סבור כי יש ממש בנבואות הללו, וכי לפחות בשעת כתיבתן היה עלינו לצפות להתגשמותן העתידית (ועובדה היא שאתה סבור כי הקמת מדינת ישראל היא הגשמת הנבואות). לכן, בהתייחס למצב האומה בזמן כתיבת הנבואות, וכן מעיון בתוכנן וברוחן (גם אם נניח כי רבים מהתיאורים שם הם משל בעלמא) מסופקני אם ניתן לראות במדינת ישראל כיום את התגשמות אותן הנבואות. אני חושב כי השכל הישר מורה כי כאשר הנביא נמצא במצב מסויים ומעניק תקווה לימים טובים יותר, אוטופים ומלאי קסם, אפשר להניח כי הוא מתאר ימים שיהיו יפים יותר מהימים בהם הוא חי, ובינתיים אני לא רואה שהגענו לימים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.