בית פורומים עצור כאן חושבים

משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2011 22:08 לינק ישיר 

אחי היקרים בואו נצא מתוך הנחה שתהיה גאולה דרמטית ומהנחה שניה שזה יהיה עד שנת תת"ר (למרות שאם היינו קרובים לשנה זו היינו צריכים לשנות את היעד הכי רציני באמונה) האם זה לא אומר שאנחנו צריכים לדאוג ליעדים הקרובים של המאה ה21 וכל הקידמה או שכל בעיה נגיד שאיזה משיח יפתור וכל פעם כשיתפסו איזה מעילה וכדומה ניאנח ונאמר צריך משיח או שנפסיק את השחיתות למשל וכן נלחם בבטלה ובהסתמכות הכללית על צדקה ועוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 22:36 לינק ישיר 

נורת אזהרה
אני חושב כי השכל הישר מורה כי כאשר הנביא נמצא במצב מסויים ומעניק תקווה לימים טובים יותר, אוטופים ומלאי קסם, אפשר להניח כי הוא מתאר ימים שיהיו יפים יותר מהימים בהם הוא חי, ובינתיים אני לא רואה שהגענו לימים כאלה.

הדלק את הנורה והראה לי בבקשה את הנבואות שאתה מדבר עליהם,
הימים שלנו יפים אלף מונים מהימים שהנביא חי בהם, מכל הבחינות הגשמיות החברתיות והרוחניות. לא היו בעם ישראל ולעם ישראל ימים יפים וטובים מאלו שאנו חיים בהם היום,
חודשים לאחר יציאת מצריים- מספרת לנו התורה העם בכה למשפחותם, בלי כל סיבה- התאוונו בלי כל סיבה- את הטבע הזה לא הצליחו להוציא מאתנו- תמיד זוכרים אתמה שהיה השומים והאבטיחים ואת כל השטויות והחלומות שמעולם לא היו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 23:56 לינק ישיר 

נורת_אזהרה כתב:
לא הבנתי אל מי אתה בא בטענות על חלומות והזיות, ואם כבר יש להפנות אותן אל הנביאים, לא אליי. אני כלעצמי לא בונה את עתידי על סמך הנבואות הללו, ואני מתייחס אליהן כאל ספרות יפה (לפחות רובן).

אתה בונה ועוד אייך, תבין דבר פשוט נבואה מתגשמת כי זה חוק טבע,
לילולי לפני אלפיים שנה האמינו שנחזור אז בסוף חזרנו,

תצטרך להתחיל לדאוג ביום שיפסיקו להאמין בגאלה, ואז הלך עלינו,

רציתי להוסיף ולומר שאין אדם חיי אך ורק לפי ניבוי, האמא האבא מנביאים לך עתיד, חברים מנביאים לך עתיד, אתה בעצמך מנבא לך עתיד וכו' וכו'

בלי זה האדם מתאבד עצמו לדעת,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/03/2011 00:39:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:15 לינק ישיר 

ירוחם,
מה יש לפרט ?
אתה כתבת "חזון הנבאים דיבר על גאולה של עם ישראל, עם ישראל נגאל מהגלות ויושב על אדמתו- וזו היא הגאולה"
ואני אמרתי שחזון הנביאים דיבר על עוד כמה דברים, ואף נתתי ראיות מועטות. (כאשר כל מי שמכיר את התנ"ך יודע שיש עוד רבים) איזה האשמות כלליות אתה רואה כאן ? כתבת דבר שאינו אמת ,הערתי לך על כך, ואתה מנסה להמשיך ולהאחז בקרנות הטענה שלך מבלי לנסות להסביר כלל מדוע היא כן נכונה. (דהיינו איך "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים" למשל הוא חזון הנביאים שכבר הוגשם ע"י הרצל ושות')

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:26 לינק ישיר 

יותם, (בתגובה לתגובתך לי בעמוד הראשון)
1. זה לגמרי לא נס, בדרך הטבע א"א לנהל שום דבר כמו שמתנהלת בני ברק (אני מתכוין לבני ברק כמשל, כלומר כמו שהחברה החרדית מתנהלת, ולא לבני ברק ספיציפית) בטח שלא מדינה, אם כבר הנס הוא שבני ברק (והבחרה החרדית) מצליחה להתקיים כמו שהיא מתקיימת לא מעט שנים. 
2. אני מסכים איתך שיש הכרח לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות כדי לפתור בעיות, אחת מהם היא להבין את ההבדל בין פוליטיקה לתורה, שאמנם ראוי שיהיה בינהם קשר, אבל באופן שונה לחלוטין מזה שקיים כיום בעולם "גדולים" והפוליטיקה החרדית.

מעבר לכך אני חושב שהטעות העיקרית שלך היא שאתה מנסה ליצור דיכוטומיה בין משיח למציאות העכשוית, טיפול נכון במציאות העכשוית חייב לבוא מתוך תודעה נכונה (מבלי להיכנס כרגע לפרטיה של תודעה כזו) ותודעה נכונה היא גופא אבן בנין של המציאות המשיחית , ממילא משיחיות שמספרת בובע מיישעס על איך ברגע בו יגיע המשיח ברגע אחד העולם ישתנה מן הקצה אל הקצה ברגע שיבוא המשיח ובית המקדש ירד מיידית מהשמים היא פשוט שקר, שלא היה ולא נברא וברור שגם לא יהיה. רק מתוך מציאות טבעית מתוקנת תתאפשר (וגם תקרה בבוא העת) עליה אל מציאות שמעבר לה , כיום המשימה היא להתקרב למציאות כזו, אבל כדי שנוכל להגיע אליה צריך להבין היטב היטב היטב מה היא מציאות טבעית מתוקנת... 
      פורים פרזים שמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:41 לינק ישיר 

איש
אתה באמת מאמין שחזון כל הנבאים יתגשמו ככתבם ולשונם? ראית את התוספות שהבאתי
הראיה שלך על נבואת ישעיהו- וגר זאב עם כבש- מדובר על אחרית הימים, כפי שביתי בית תפילה. מה לזה ולגאולה?

גאולה זה קצץ הגלות גאולה זה קיבוץ גלויות- גאולה זה ממשלה יהודית עצמאית, גאולה זו דור דעה. מלכות של גמילות חסד של עזרה וסיעוד לחולים ונחשלים,
עמוס פרק ט

(יג) הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְקֹוָק וְנִגַּשׁ חוֹרֵשׁ בַּקֹּצֵר וְדֹרֵךְ עֲנָבִים בְּמֹשֵׁךְ הַזָּרַע וְהִטִּיפוּ הֶהָרִים עָסִיס וְכָל הַגְּבָעוֹת תִּתְמוֹגַגְנָה:
(יד) וְשַׁבְתִּי אֶת שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת יֵינָם וְעָשׂוּ גַנּוֹת וְאָכְלוּ אֶת פְּרִיהֶם:
(טו) וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשׁוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָהֶם אָמַר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ:

אם היית יוצא לעמק יזרעל עמק חפר וכל מקום חקלאי בארץ היית מבין גם בשכלך כי הנבואה התגשמה. צא צא לשדות ישראל- צא מאיצטגנותך. גאולה זו גאולה אחרית הימים זה אחרית הימים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:50 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה באמת לא קורא מה שכתבת או שאתה סתם מנסה להסית את הדיון למקום שנח לך ?
אתה דיברת על חזון הנביאים, וכאמור חלקם לא התגשם.
עכשיו אתה מתחיל איתי עם סמנטיקות למה קוראים גאולה ולמה לא , ולכך שלדעתך בכלל לא כל הנבואות יתגשמו ?
אם אתה רוצה לנהל דיון הוגן, קודם כל תודה שיש נבואות שלא התגשמו כלל, ואח"כ תפתח את הדיון בענין התגשמותן של נבואות כן או לא ? (דיון שהיה לא אחת כאן בפורום למיטב זכרוני...) וכן בענין מהי גאולה , ומה משמעותה של גאולה חומרית בהקשר הזה.
          בינתיים אתה סתם מנסה לפסוח על כל הסעיפים. (יש יותר משנים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 01:05 לינק ישיר 

איש
הנה לא כל הנבואות התגשמו ויתגשמו נבואות הן דבר שראוי להיות אבל לא חייב להיות. ברור
נושא האשכול הוא משיח= גואל. לצורך כך צריך לברר מה פרוש גאולה. והשוותי לגאולות האחרות.
חזון נבואתו של עמוס שלדעתי התקימה. יש גם של אחרים שהתקימו. ועליהם דברתי. אתה מנסה להכניס את הנבואות שלך שהן כאמור לא רלונטיים לנושא הגאולה. נדמה לי שבמומך אתה פסל כשאתה מאשים אותי בסטיה מהנושא,
ואני חוזר ומדגיש- עם ישראל נגאל- וזו היא הנקודה החשובה בנושא. עם ישראל חי בעצמאות ותנאים טובים יותר משני הגאולות האחרות,
את הדברים האלה תוכיח שאיני צודק- למה החלומות הללו כי המשיח יצליח יותר ממשה רבנו- או שאלתיאל ועזרא ונחמיה? למה,?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 01:26 לינק ישיר 

טוב,
לגבי הקץ המגולה, ברור שאלו דברים שכבר קרו.
לגבי מהי גאולה, דומני שאתה טועה מילולית, גאולה היא עמידה בזכות ובפני עצמו (כלומר ללא תוספות והשפעות חיצוניות), וזה קיים רק חלקית כיום. בכל מקרה אני לא מודד דברים רק בפן היחסי שלהם כך שגם אם המצב היום יותר טוב מאשר בימי משה או נחמיה (דבר שמצריך בירור בפ"ע) זה לא אומר שהמצב היום מתוקן, או קרוב לכך.
      בכל מקרה אין לי שום חלומות שמשיח יצליח יותר וכד', וכתבתי את זה בתגובתי ליותם (שאני מקוה שלא תיבלע בגלל חילופי הדברים האלה) קודם כל כי לא מדבור בחלום, זו מציאות, ואחר כך, כי מציאות של משיח נבנית על גבי מה שבנו משה יהושע עזרא ונחמיה האבות הנביאים החכמים, וכל עם ישראל במשך אלפי שנות קיומו, כל כוחו של משיח הוא ביכולת להפוך את הפאזל המפורק הזה , למשהו חי ומתקיים בתוך הכאן ועכשיו של עם ישראל דהיום.
לא שזה קל, אבל אין ברירה אחרת, ולכן בצורה כזו או אחרת בסוף זה יקרה, בבחירה חופשית גמורה של כל הנוגעים בדבר. בבחינת "הדור קיבלוה".
                   ליל מנוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 10:27 לינק ישיר 

אחי היקרים פתחתם וקדמתם פה דיון מענין וגם החכמתם אותי בכמה נושאים תודה לכם וערב פורים שמח מירושלים .. אבקשכם להציע איך נלחמים במשיחיות גם למי שעוד חושב שתהיה גאולה אבסולוטית מדהימה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 10:52 לינק ישיר 

יותם,
קודם כל גם להבנתי יהיה בסוף גאולה אבסלוטית מדהימה, אלא שהיא תעבור דרך תשתיות שיוקמו במציאות טבעית שלימה ומתוקנת .
ממילא המשימה כיום היא לפעול לכיוון של מציאות טבעית מתוקנת , ולא להילחם במי שחושב אחרת.
מובן שיש למחות ולבטל ובמובן מה גם להאבק בגישה שבשם אוטופיה  לא מציאותית (לפחות כרגע, וצ"ע אם בכלל) מבטלים את מה שניתן והכרחי לעשות כיום , אבל העיקר הוא ללמוד ולקיים את האמת והטוב וממילא הטעות תיעלם כלא היתה, ואדרבה רוב הטועים שלענ"ד בשגגה הם עושים, אף ירצו להצטרף, חלקם ביתר שאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 12:41 לינק ישיר 

אישציפור אני שמח שאתה אופטימי אבל צריך לבסס על משהו מעשי את האופטימיות לא בקשר לגאולה אלא לציבוריות שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 21:06 לינק ישיר 

יותם,
זו הטעות שלך (טעות נפוצה יש לציין) , התבססות על המעשי היא הישענות על קנה רצוץ. העולם המעשי נוטה לאנטרופיה (=תהו) מטבעו.
רק מתוך דעת שלימה ניתן לייצר מציאות מעשית חדשה.
משל למה הדבר דומה לאדם שרואה ערימת אבנים ומצפה שהיא תהפך לבית, ומנסה להתבסס על כך שהוא יהפך לכזה בר קיימא אם רק ישים אבן ליד אבן , וזאת מבלי שיבוא אדריכל ומהנדס ובנאים מקצועיים לבנותו, בשום שכל ודעת. מיותר לציין מה תהיה התוצאה.
           ממילא התשובה היא שאת המעשה יש לסמוך על דעת שלימה ככל ניתן בהקשר הנוכחי, ולא את הדעת לסמוך על המעשה, ופשוט.
            פורים שמח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 22:49 לינק ישיר 

אישציפור. יש הרבה דרכים איך להביא ליאוש וחוסר עשיה בעיקר בסיסמאות והפחדות אני חושב שאפשר לשנות ותפקידנו לעשות ברור שצריך להיזהר ולא להיות פזיזים אבל רק מי שלא עושה לא טועה לכן גם אם יקרה משהו לא ניבהל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2011 09:38 לינק ישיר 

יותם

<ראיתי בעתון חרדי שאחד מגדולי ישראל אמר על הטבח באיתמר ורעידת האדמה ביפן שרואים פה סימני גאולה>

אם הוא אמר כך אין ספק שהוא גדול ושהם סימני גאולה.

אלא שאני הקטן שמעתי שהיו  הרבה סימני גאולה: השואה, הקמת מדינת ישראל, מלחמת ששת הימים, מלחמת המפרץ, רעידת האדמה בניו זילנד, הטבח באיתמר, רעידת האדמה ביפן ועוד סימנים מסימנים שונים, ולרוב עם ישראל המשיח עדיין לא בא.

כנראה שמרוב הסימנים לא רואים את השערות.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/03/2011 09:48:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משיח לא בא (בינתים) אולי נתארגן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext