בית פורומים עצור כאן חושבים

בין ה"מוח" ל"אבן"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2011 23:58 לינק ישיר 

צענערענע, תודה.
הוא מדבר על היבטים של ה"נפשיות" עצמה, שהיא לא ניתנת לביטוי חיצוני שאיננו סובייקטיבי, וגם היא לא ניתנת למדידות והגדרות מתחומים אחרים.
על זה כתבתי למעלה, שזה לא קשה לי. היות ולא ידועים לנו כל תופעות החומר. ואם גילינו תופעה מחודשת, מה בכך.

מה שאני שואל האם התופעה המחודשת הזו לא רומזת שכבר בפירוט החומר הכימי (וממילא ניתן להניח כך על כל החומרים האחרים) ישנה נפשיות, שהיא מתבטאת אצל כל אחד/אחת מאיתנו רק בפעולה המערכתית של המוח. לולי היה בחומרים מהם מורכבים המוח נפשיות, כיצד היא הייתה נוצרת במכלול?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:00 לינק ישיר 

בתגובה הקודמת לשלך הראשונה, הסברתי שה"נפשיות" היא לא רק התנהגות של החומר, היא תופעה ומציאות חדשה, לכן אין להשוות אותנ לכל המערכות האחרות שהם מתנהגים בשונה מפרטיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:10 לינק ישיר 

הוא לא מדבר על הנפשיות עצמה אלא על המוח כמכונה.

בקצרה לשאלה זו אין תשובה מדעית  כי היא איננה  יכולה להכנס לתחום המדע וכל הספקולציות יכולות רק להתאים לפורים כבדיחה אבל לא יותר.

תוקן על ידי צענערענע ב- 20/03/2011 00:12:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:16 לינק ישיר 

יש_לי_שאלה כתב:
מקסמן, היות ואנחנו לא יודעים מה קורה אחרי שאדם מת, קשה לדבר על זה. אולי אחרי שאדם מת יש לו רק מחשבות ולא רגשות ולכן הוא לא יצטער, אולי הוא יודע את אשר יהיה באחרית הימים ולכן לא מטריד אותו מה שקורה עכשיו.

פורים שמח.

הוא היה נביא ויכול היה אלוקים לספר לו, ולא לקיים הבטחה של אריכות ימים ???
טוב: החז"ל הזה ברור ואם תרצה אני יביא עוד חז"לים,

לגבי המוח:
ידעו כבר בזמן התנ"ך במצריים ידעו כבר,

ראה את האבן עזרא מדבר על זה, כמו שאנו יודעים היום,
אבן עזרא שמות פרק כ: ודע, כי באחרית מוח הראש הוא הזכירה, והמקום מקום משמרת הצורות.

אבן עזרא שמות פרק כז שהוא ריק בלי לבב, על דרך האומרים ראש בלי מוח.

אבן עזרא שמות פרק לא

אמלא אתו כמו ויהושע בן נון מלא רוח חכמה (דבר' לד, ט), וכתוב ונחה עליו רוח ד' (ישעי' יא, ב). ופי' מה היא רוח ד' והיא רוח חכמה ובינה (שם). החכמה היא הצורות האצורות באחרונית מוח הראש. ומלת תבונה גם בינה מגזרת בין, והיא הצורה העומדת בין צורת הדעת ובין צורת החכמה כנגד הנקב האמצעי במוח הראש, כי החכמה כנגד הנקב האחרון, והדעת המתחברת בנקבי המוח על המצח מההרגשות. ובלשון ישמעאל קורין הדעת אלתכיי"ל, והתבונה אלפכר"ה, והחכמה אלחכמ"ה. והנה בצלאל היה מלא כל חכמה בחשבון, ומדות, וערכים, ומלאכת שמים וחכמת התולדת, וסוד הנשמה. והיה לו יתרון על כל אנשי דורו, שהיה יודע כל מלאכה, כי רבים חכמי לב לא ידעו אפילו מלאכה אחת, על כן כתוב ובכל מלאכה בוי"ו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:19 לינק ישיר 

צענערענע, החלק שהעתקת פותח בשתי ההבדלים שבין הנפשיות האינדוודואלית, לבין שאר תופעות פיסיות. לאחמ"כ הוא מוסיף להסביר שהמוח כמו שהוא נצפה, איננו יותר ממכניקה ביו-כימית. שתופעת הנפשיות לא מובנת כיצד היא מחוברת/נובעת ממנו.

ע"ז כבר כתבתי שהנפשיות כביטוי של מערכת פיסית לא קשה לי. מה שקשה לי האם פירוש הדבר שבכל פרט פיסי (ולפחות בחומרים מרכיבי המוח) ישנה נפשיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:24 לינק ישיר 

מקסמן, האבן עזרא ידע כי כבר פשט המדע לפניו. אבל בתנ"ך לא זכור לי רמז ל"מוח". כל המחשבות והרגשות מוזכרים על הלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:29 לינק ישיר 

יש_לי_שאלה כתב:
מקסמן, האבן עזרא ידע כי כבר פשט המדע לפניו. אבל בתנ"ך לא זכור לי רמז ל"מוח". כל המחשבות והרגשות מוזכרים על הלב.

אמרתי שבמצריים ידעו בזמן התנ"ך במילא אין סיבה שלא ידעו גם אנו,

זה שאנו ממשיכים להתייחס ללב כי זה נכון כי התגובות הם בלב שמרגיש ולא המוח הקר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 00:45 לינק ישיר 

יש_לי_שאלה כתב:
צענערענע, החלק שהעתקת פותח בשתי ההבדלים שבין הנפשיות האינדוודואלית, לבין שאר תופעות פיסיות. לאחמ"כ הוא מוסיף להסביר שהמוח כמו שהוא נצפה, איננו יותר ממכניקה ביו-כימית. שתופעת הנפשיות לא מובנת כיצד היא מחוברת/נובעת ממנו.

ע"ז כבר כתבתי שהנפשיות כביטוי של מערכת פיסית לא קשה לי. מה שקשה לי האם פירוש הדבר שבכל פרט פיסי (ולפחות בחומרים מרכיבי המוח) ישנה נפשיות.

היו שהלכו עם הרעיון שלך יותר רחוק...
http://en.wikipedia.org/wiki/Panpsychism
חלק מהגישות הדואליסטיות יגידו שרק לקונסטלציה מסוימת זו של חומר ואנרגיה, הנקראת מוח, א-לוהים מקשר נפש (או שהיא מתקשרת לבד) - לא למרכיבי החומר הבודדים ולא לקונסטלציות אחרות (ועל זה הולך מה ש...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 01:27 לינק ישיר 

אני יוצא מתוך הנחה מוניסטית (בלי קשר לדת, בתנ"ך אין הכרעה ברורה לזה). ושאלתי העיקרית, האם אין הופעת הנפשיות בהרכב מערכתי מסוים, מעיד על הימצאותה בפרטי המערכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:04 לינק ישיר 

רס"ג ניסה להגדיר מהי הנפש כאן http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/kapah/6-2.htm#3

והרמב"ם כאן  הלכה יד http://kodesh.snunit.k12.il/i/1104.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 11:31 לינק ישיר 

מגיב לשאלה שבראש האשכול (לא קראתי את כולו כרגע)
אני חושב שיש לך טעות עקרונית, בסופו של יום ההרכב הכימי של המח קיים גם לאחר המוות, כאשר המוח לא פעיל.
ממילא לא ההרכב הכימי מפעיל את המח אלא החיים הם אלו שמפעילים את ההרכב הכימי, ופשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 13:02 לינק ישיר 

אז למה שלא ימשיך לפעול, בלי הגוף רק המוח,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 13:03 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
מגיב לשאלה שבראש האשכול (לא קראתי את כולו כרגע)
אני חושב שיש לך טעות עקרונית, בסופו של יום ההרכב הכימי של המח קיים גם לאחר המוות, כאשר המוח לא פעיל.
ממילא לא ההרכב הכימי מפעיל את המח אלא החיים הם אלו שמפעילים את ההרכב הכימי, ופשוט.  

המבנה הכימי של המוח לא קיים לאחר המוות.
מה שאתה קורה "חיים", הוא סידרה של אינטראקציות כימיות בין חומרים שמסודרים בסדר מסויים, כאשר האדם מת, הסדר העדין הזה מתפרק. זאת עובדה מדעית בסיסית, עליה מבוססת כל הביולוגיה במאה השנים האחרונות.
לולא השאלה הפסיכופיזית (אותה עורר פותח האשכול), לא הייתה שום בעיה להסביר את החיים במונחים פיזיים בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 14:41 לינק ישיר 

פורים שמך

עכשיו כשהראש מופצץ באלכוהול ועוד דברים טובים, והמחשבות הזויות ולא ראציונאליות. פירוש הדבר שהחומרים האלו הצטרפו לביטויי הנפשיות של המוח, או שהם רק משבשים את הפעילות המוחית הרגילה וממילא הנפשיות הרגילה משתבשת?!.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2011 15:05 לינק ישיר 

מקסמן, ראה כאן על ה"מוח" אצל המצרים ואצל היוונים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brain

על חניטת המוח, מצאתי דברים סותרים. כנראה הפרעונים עצמם לא ידעו להחליט אם הוא חשוב לעולם הבא כמו הקיבה והכליות או חשיבותו רק בעולם הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין ה"מוח" ל"אבן"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.