בית פורומים עצור כאן חושבים

למה יש פה רוח של תבוסתנות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2011 12:39 לינק ישיר 

למנהלים, דומני שהאשכול הזה ראוי לגניזה, ומהר.
אבל בינתיים, מה שאותי הכי שעשע  בהודעת הפתיחה, הוא שהתורה אותה לומדים בישיבות היא "כנתינתה מסיני". דוד שלי אמר פעם שאביי ורבא למדו ביידיש, שהרי אי אפשר ללמוד לא ביידיש (מי שלומד לא ביידיש לא יודע ללמוד). מש"ל.
אגב, היכלי הישיבות לא תמיד ממש מלאים. בחלקן רק תעודות הזהות של הלומדים נוכחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:39 לינק ישיר 

ב"ה.

בעלבעמיו,

תודה על הערת האגב.

הירמיהו התנ"כי מוכר לי, אבל:

א. ירמיהו התנ"כי האנגלי הוא בכלל ג'רמיה!
ב. איך ניתן לתעתק לאנגלית ירמיהו שוואי?
ג. המקור הרשמי לשמי האנגלי הוא תעודת הלידה / הדרכון שם כתוב ב-i אחרי ה-m.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:44 לינק ישיר 

מיכי
אכן  את מסכת מגילה בכל אופן אי אפשר לא ללמוד  באידיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:48 לינק ישיר 

מיכי
דווקא לשיטתך באשכולות אחרים החרדים התורה החרדית היא כנתינתה מסיני, שהרי מסיני ניתן 'ארגז כלים' והם בהחלט משתמשים בו ולא בשום ארגז אחר.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/03/2011 12:49:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:56 לינק ישיר 

אני דווקא לא ממליצה למנהלים לסגור את האשכול.

ככל שנראה יותר תגובות של אתרהדוס הקוראים יבינו  יותר ויותר עם מי יש לנו עסק..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:15 לינק ישיר 

גם אני מתנגד למחיקת האשכול. סבורני שיש כאן סיכום די נאה של שיטת רבים מהחרדים: אם לאשתך קוראים פרוכת הרי שלא ייתכן שאתה משתייך "רשמית" לציבור החרדי. לא יעלה על הדעת שייתנו פנקס חבר לאדם בעל שם כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:24 לינק ישיר 

אני לא חושב שיש בפורום מקום לאשכול שניתן ללמוד ממנו משהו על חרדים. אם יש אשכול שמתנהלים בו דיונים ענייניים בעלי ערך, וניתן ללמוד ממנו משהו על מישהו (וגם אם לא ניתן) זה בסדר גמור. אבל מנין הקריטריון שניתן ללמוד מכאן משהו על מישהו? גם מאשכולות זימה ניתן ללמוד משהו על העולם בו אנו חיים. האם יש מקום לאשכולות כאלה בפורום? גם מבח"ח אפשר ללמוד לא מעטו על הציבור החרדי. האם יש לו מקום בפורום כאן? זה לא קריטריון נכון בעיניי.
אגב, ההודעה הפותחת, על אף שיש בה מידה של פרובוקטיביות, היא לגיטימית בהחלט. אבל הכיוון שהדיון לוקח את האשכול הוא כיוון של בח"ח ודרומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 15:14 לינק ישיר 

איפה התלמידי חכמים שיוצאים מעשרות אלפי לומדים ואיפה הרופא החרדי או הטייס רק בטלה כמו הערבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 15:28 לינק ישיר 

"אגב, ההודעה הפותחת, על אף שיש בה מידה של פרובוקטיביות, היא לגיטימית בהחלט. אבל הכיוון שהדיון לוקח את האשכול הוא כיוון של בח"ח ודרומה. "

אם זה הקריטריון אז ניתן לסגור עוד כמה אשכולות כאן.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 15:50 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
גם מאשכולות זימה ניתן ללמוד משהו על העולם בו אנו חיים. האם יש מקום לאשכולות כאלה בפורום? גם מבח"ח אפשר ללמוד לא מעטו על הציבור החרדי. האם יש לו מקום בפורום כאן? זה לא קריטריון נכון בעיניי.
אגב, ההודעה הפותחת, על אף שיש בה מידה של פרובוקטיביות, היא לגיטימית בהחלט. אבל הכיוון שהדיון לוקח את האשכול הוא כיוון של בח"ח ודרומה.

גם מאשכולות שמדברים על דברים של מה בכך ניתן ללמוד מהי "גישה עניינית" ואיך היא אמנות ההטפה.
 תוך כדי דיבור על  על תוכן האשכול - נושא אחר לחלוטין ללא קשר לבח"ח. 
יוצרים  לינק בין זימה לבין בח"ח, ואח"כ שימוש בח"ח כנקודת עוגן  ללכלוך וחוסר לגיטימיות.
וכל זה במעטה אובייקטיבי, לצרכים דידקטיים והרי הכותב "דתי" אז הוא עוד יותר "אובייקטיבי".

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 18/03/2011 15:55:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 19:57 לינק ישיר 

מיכי. ישנה סיבה נוספת להשארת האשכול . משום מה זה האשכול הראשון שגורם לאנשים להרגיש שדרכו להם על משהו.. וחמוד לראות את ההתפתלויות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 19:58 לינק ישיר 

אתרהדוס. אם לאשתך לא קוראים פרוכת למה אתה מרגיש ספר תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 20:11 לינק ישיר 

שתי נקודות שמטרידות אותי:
א. זה שמעולם התורה לא יוצאים ממצאים גדולים, רופאים דגולים וכד'- לענ"ד זה טיעון לא לגמרי תקף. הרי רוב העולם לא משתייך למעמד "חוד החנית" של הקדמה התרבותית, טכנולוגית וכד'. רוב תושבי העולם הם חקלאים, סוחרים זעירים וכד'. לטעון שהחרדים פרזיים בגל שעוד לא נולד ממציא האייפון החרדי- זה לא פלא בחברה שבה הדגש המוחלט הוא על לימוד תורה. אני גם לא רואה בכך בעייה ביחס לממוצע היצרנות העולמי. מאידך, אני כן חושב שעל אדם לעבוד כדי לפרנס את עצמו ואת משפחתו.

ב. האם תופעת הרמאות בכוללים היא באמת כל כך גדולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 20:40 לינק ישיר 

יותם10 כתב:
 ואיפה הרופא החרדי או הטייס

היי היי בשניהם כשלת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2011 20:45 לינק ישיר 

הדוס: האם אתה בעל תשובה ??? ואם כן ?! לעולם לא תהיה חרדים אמיתי, אפי' עד עשר דורות,

וחרדי שנהפך לחילוני ?! לעולם יכול לחזור ולהיות חרדי אמיתי,

מה אתה אומר על זה ?? את זה גם קיבלנו מסיני ???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה יש פה רוח של תבוסתנות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.