| נשלח ב-22/3/2011 01:42 |
|
| |
פוגמישו, קצת מוזר בעיני שאתה נתלה בדעה שדוקא מציגה את התפיסה הדתית שלך באופן לא הכי מחמיא בלשון המעטה. (כלומר כגישה שרק טפשים יכולים לאחוז בה...) מצד שני אולי בכך שאתה מצטט אותו ועוד כ"תנא דמסייע" לדבריך לכאורה, זו אכן הוכחה או לכל הפחות חיזוק לדבריו. חבל שאתה לא מבין את זה.
|
| נשלח ב-22/3/2011 09:28 |
|
| |
לפותח האשכול, אני יכול לומר על עצמי שאין לי את כל הכוונות שכתבת, כל מה שאני מחפש זה או שהאדמורי"ם או הרבנים ישכנעו אותי ואת כולם שהדרך שלהם היא אמת או שהם יודו שמקיימים את זה מספק כמו שאני מקיים מספק, הבעיה שלי עם הדרך של הציבור החסידי והחרדי ואפילו הדתי שהם מסמנים את המטרה בגלל האמונה אחרי שהם זורקים את החיצים של הכפיה והלחץ,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 15:20 |
|
| |
מקסמן
לא הבנתי אותך (בתגובתך אלי). אתה מאמין במסורת אבותיך יותר ממסורות אחרות, רק משום שאתה מתגמל אותם בזה חברתית. ולא בגלל שמסתברת לך אמיתות המסורת הזו על גבי מסורות או א-מסורות אחרות ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2011 15:45 |
|
| |
| ja_mubarak כתב: |  | מקסמן
לא הבנתי אותך (בתגובתך אלי).
אתה מאמין במסורת אבותיך יותר ממסורות אחרות, רק משום שאתה מתגמל אותם בזה חברתית. ולא בגלל שמסתברת לך אמיתות המסורת הזו על גבי מסורות או א-מסורות אחרות ?.
|
|
לא משנה אם אני מאמין או לא, העיקר לעשות את החברה שלי כחברה שנראה לי נכון,
ולא לרוץ לחברה ההי ולבגוד בחברה שנולדתי בה,
כי אז אני גורם לקבע את חברתי שנולדתי בה,
הרי למה יש תרבויות שלא מתקדמות ?? בדיוק בגלל זה כי החכמים מהם בורחים להם לתרבויות אחרות,
וכך לעולם האנשות תסבול מתרבויות לא מתוקנות,
מה פי' מסורת אמיתית ? כל מסורת\תרבות יכול להדרדר לתהום, אם חכמיו ומנהיגיו לא ידעו להתקדם לפי ההתחרויות שיש בתרבויות,
ולכן התשובה היא שכל משפחה תתקן את עצמה פנימה,
|
|
|
|
|