בית פורומים עצור כאן חושבים

מה גדלותו בסיפור המגילה ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2013 22:07 לינק ישיר 

עתקתי את המאמר לכאן מאתר דעת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 00:27 לינק ישיר 

א. אכן, לא התורה שמרה אותנו, ולא המצוות, אלא שנאתם של גויים. בכל מקום שפחתה בה השנאה ונעשו נסבלים אלינו, שם מיהרנו להתבולל בין הגויים. כך ששה מליון יהודים מצויים במהלך התבוללות מואץ באמריקה, הם ממש משתוקקים לדבר הזה, ואנו, כאן בארץ, אין לנו שום משקל רוחני שעשוי להיות עוגן עבור יהודי הגלות. לפני מאה וארבעים שנה התבוללנו בגרמניה שהיתה משאת נפשם של יהודים רבים, מרכז תרבות עולמי ראשון במעלה. וסימן רצון התבוללות, שאת התלמוד הבבלי כתבו בשפת גויים, ארמית, שהיתה לינגואה-פרנקה, השפה הבין לאומית שם, והיום נדמת לנו קדושה ממש. והתורה כתובה באותיות ארמיות.

ב. תודה לגדולי הדור בימי קדם, שעשו שטויות ומעשי סכלות, ועצמו עיניהן מראות נכוחה, והביאו אותנו לאסונות ושחיטות וגלויות וסבל רב אלפיים שנה. שאילמלא כן, יכולים היינו לשבת לבטח בארצנו ולחיות חיים נורמליים.

ג. באמת לא היה הקשר שלנו לארץ ישראל אלא מן השפה לחוץ. מאז חורבן בית ראשון, לפני למעלה מ 2500 שנים, יושב רוב העם היהודי מחוץ לארץ ישראל, והוא יושב שם מרצונו ולא בהכרח. כעת, שחזרו מעטים מאיתנו לארץ, נשתבשה דעתם של אחדים עליהם, ואינם רואים דבר מלבד תאוות נדל'ן, למענה יעברו כל עברה בשמחה גדולה.

ד. וסליחה מן הקוראים התמימים שאני מקלקל להם אגדות של תינוקות שהאמינו בהן. תתבגרו.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 08:07 לינק ישיר 

עודד
ברוב ימות עולם, פרט אולי מאשר לנאציזם, יהודים היו יכולים להמיר את דתם ולהוריד את מפלס השנאה כלפיהם. זה שהם לא עשו זאת, מלמד שלא השנאה היא ששמרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 09:54 לינק ישיר 

MAXMAN

לו הייתי לרגע "יעקב אבינו" הייתי זועק ומחריב עולמות בשמים, איפה עשרת הבנים שלי ??? איפה הם עשרת השבטים ??

וכך זועקים רחל ולאה בלהה וזלפה,

כל גדול הדור שעולה השמימה פוגש מיד את יעקב אבינו וארבע האימהות ומקבלים מהם זעקות וצרחות מה עשו לשמור על צאצאיהם,

משום מה נקבע להלכה שיהודי הוא רק מי שאמו יהודייה.

לו היה נקבע להלכה כי גם בנו של יהודי מגויה נחשב ליהודי אז כן, עם ישראל היה נחשב כיום לאחד העמים הגדולים בעולם.

מה הופך את בנה של אשת יפת תואר להיות יותר יהודי ממי שאמו איננה "יפת תואר" ?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 12:35 לינק ישיר 

עודד.
ג. באמת לא היה הקשר שלנו לארץ ישראל אלא מן השפה לחוץ. מאז חורבן בית ראשון, לפני למעלה מ 2500 שנים, יושב רוב העם היהודי מחוץ לארץ ישראל, והוא יושב שם מרצונו ולא בהכרח. כעת, שחזרו מעטים מאיתנו לארץ, נשתבשה דעתם של אחדים עליהם, ואינם רואים דבר מלבד תאוות נדל'ן, למענה יעברו כל עברה בשמחה גדולה.

עוד בבית ראשון בתקופת הזהר של דוד ושלמה היתה קהילה יהודית במצריים- לשם ברח ירבעם בן נבט.
בשיבת ציון של בית שני, עלו  כל מי שלא יכל לגמור את החצי חודש. 10 יוחסין ביניהם ממזרים שתוקים חררים ועוד כמה מי שברך.
בחורבן בית שני הפכו את בבל למקום הקדוש - שאסור לעלות ממנה- כך בגמרא. המציאו איזו שבוע משונה  שאסור למרוד באומות ואסור לעלות בחומה- זה הפך לכס"ת הלכתי יעיל וטוב.

מה הבעיה שלך עם בולמוס הנדל"ן ? זה הסימן הטוב ביותר שהעם חזר לארצו רוצה להדבק ולהשריש בה שורשים, ולא להיות עוד נע ונד.
האידיאל הנבואי הוא לשבת תחת הגפן ותחת התאנה. האידיאל של התורה לעבד את האדמה לזרוע ולקצור לנטוע ולאסוף.
היום השתנו התנאים יש גם  את התעשיה ואת ההי טק שבעצם אותה מטרה ויעוד. לשבת על האדמה הטובה אשר ה' אלוקנו נתן לנו לנחלה,
כלומר הוא נתן לנו את האפשרות ואת היכולת להתנחל בה ולהלחם עליה, כשיש לך בית אתה נלחם עליו יותר.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 24/02/2013 13:02:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 21:41 לינק ישיר 

ירוחםשמ, הבעיה שאתה עוצם עינך מראות את הכתוב. הרי כתבתי כי תאוות הנדל'ן כיום ענינה בשיבוש הדעת ובעברה גדולה. כל פעם שנשתבשה דעתנו בא עלינו איזה אסון נורא. ובאשר לארץ, לא נאמר ציון בעברה תפדה אלא במשפט. גם המשפט האחרון שלך צריך בחינה. עד כמה הוא הושיט לנו רחמי שמים ראינו בשואה. כל מעשה ההתישבות בארץ והקמת המדינה היא משום שלקחנו את גורלנו לידינו ועשינו מעשים. גם איני רוצה להתעלם מכמה מנהיגים 'רוחניים' אשר אסרו על צאן מרעיתם להתישב בארץ, ןבזמן השואה עזבו אותם, ברחו והצילו את עצמם.
 עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 21:49 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

משום מה נקבע להלכה שיהודי הוא רק מי שאמו יהודייה.

לו היה נקבע להלכה כי גם בנו של יהודי מגויה נחשב ליהודי אז כן, עם ישראל היה נחשב כיום לאחד העמים הגדולים בעולם.

מה הופך את בנה של אשת יפת תואר להיות יותר יהודי ממי שאמו איננה "יפת תואר" ?.

כי כל זמן שלא עשו זאת אז התבוללו כל עשרת השבטים,
רק התקנה הזו הציל את הזהות היהודית,

תשמע, אין טעם סתם להוליד לאובולוציה האקראית או לברירה הטבעית,
יש טעם אך ורק אם אתה מעביר יחד עם הריבוי את התובנות את המוסר והצדק והערכים,
ולכן אדם שלא יודע שהוא יהודי או לא יודע מה תפקידו, אז זה סתם אובולוציה אקראית,

אני מסכים איתך שברגע שבני אנוש תגיע לתובנות הפשוטות האלה ולא יתקיימו באקראי, אז לא נצטרך בכלל את התקנה הזו,
כלומר כל בני אנוש יהיו אחדותיים לגמרי,

תוקן על ידי maxmen ב- 24/02/2013 21:50:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 22:04 לינק ישיר 

עודד
כשאתה מכנה רצון של עם להתישב על אדמתו בשם תאוה, הדבר אינו במקומו, כשם שלא מכנים את מצוות פרו ורבו- בשם תאוה- למרות שכמובן היא קיימת, כאן הרצון לבנות את העם וכאן הרצון לבנות את הארץ.

ציון במשפט תפדה- אמר נביא מיואש. אולי תוכל באמת להסביר לי איך המשפט עובד בצורה מעשית?

אני הבאתי את ציווי התורה  לבא לארץ לנטוע בה ולאסוף את תבואתה, והכונה וזה אפשרי רק כשהאדמה-הנדלן שלך.

נכונים דבריך בשואה אכן הוא לא גילה רחמים אלא להפך, איני חרדי היודע דעת עליון לכן איני יודע למה?

המשך דבריך הם התשובה הנכונה והאמיתית, כשהעם לקח את גורלו בידיו- הפסיק להתפלל ולהאמין בביאת המשיח.
 (והקיא מתוכו את כל אותם מנהיגים רוחניים-שברחו לנפשם והותירו את העם לבדו, אלמלא השליחים הציונים שיצאו מהארץ לארגן את שארית הפליטה המצב היה הרבה יותר גרוע.)
אלא דרש  מהמשיח לבא, מיד אלוקים נרתם ושיתף פעולה עם עמו, והקים לו מדינה לתפארת.

הבעיה שיורשי אותם מנהיגים רוחניים כושלים חוזרים על סורם, והם באמת סכנה ברורה ומידית לקיומנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 12:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ,

צודקים דבריך כי אינך יודע דעת עליון. תהיה עקבי. אל תקבע כי לפתע אלהים שיתף פעולה והקים לו מדינה לתפארת. הורינו עשו זאת והם ממש לא דרשו מאיזה משיח לבא. במקום להתעסק באיזה משיח דמיוני הם פעלו בשכל. בגלל זה הם הצליחו.

באשר לתאוות הנדלן, אני משאיר לך לפתור את העניין בעצמך.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 13:05 לינק ישיר 

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 25/02/2013 13:07:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 15:22 לינק ישיר 

משיח אינו אדם זה מושג. כשעם ישראל חיי על אדמתו במדינה שלו. סימן שהמשיח הגיעה.
בר כוכבא מלך שלש שנים וחצי- באותו הזמן הוא היה המשיח. עם מות מלכותו מת גם המשיח.
עזרא נחמיה וזרובבל היו המשיחים עד שהבית חרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 01:04 לינק ישיר 

הגדלות במגילה שזה נראה כסיפור וטמון בו כל כך הרבה סודות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 01:23 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
משיח אינו אדם זה מושג. כשעם ישראל חיי על אדמתו במדינה שלו. סימן שהמשיח הגיעה.
בר כוכבא מלך שלש שנים וחצי- באותו הזמן הוא היה המשיח. עם מות מלכותו מת גם המשיח.
עזרא נחמיה וזרובבל היו המשיחים עד שהבית חרב.

נכון שמשיח זה מושג, אבל לא מושג צר של כמה יהודים,
משיח זה מושג של גאולת האדם בכל היקום,
וימלא הארץ דעה את השם = שלכל בני אנוש יהיה אמת אבסולוטית אחת, אז האדם יהיה ממש בתוך הגאולה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 09:54 לינק ישיר 

מקס

אתה מאמין בביאת המשיח= משיח שכל הזמן הוא בא. כי אם יגיע הוא כבר לא יהיה משיח, כי אי אפשר יהיה לקיים את האמונה בביאת המשיח.

כל האוטופיה שכתבת מעולם ולעולם לא יתגשמו. כמו שלא יגור זאב עם כבש ונמר לא ירבץ עם גדי. זה נגד חוקי הטבע. והטבע- שאל כל חבדניק- הטבע = אלוקים,
כלןמר יתבטל הטבע או ישתנה. יתבטל אלוקים או ישתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2013 23:45 לינק ישיר 

MAXMAN

כתבת את כאבך לו הייתי לרגע "יעקב אבינו" הייתי זועק ומחריב עולמות בשמים, איפה עשרת הבנים שלי ???

הבאתי לפניך את העובדה כי ההלכה החליטה משום מה להשאיר את ילדיה של יהודייה מגוי, בתוך עם ישראל

ולהחשיבם כיהודים.

אם ההלכה הייתה קובעת כי גם בנו של יהודי מגויה הינו יהודי, לא היה בכלל מושג כזה שנקרא התבוללות.

כעת אתה מכניס לדיון את האבולוציה האקראית.....

אני שואל שוב אילו תובנות וערכים מעבירה אשת יפת תואר לבנה ממי שאיננה "יפת תואר" ?.

אילו תובנות מעבירים זוג הורים "יהודים" לילדיהם כאשר אין להם שום קשר ליהדות ?.

אולי דווקא יהודי שיש לו ילדים מגויה יכול להעביר להם תובנות וערכים יהודיים ?.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה גדלותו בסיפור המגילה ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.