בית פורומים בחדרי חרדים

ראשוני: משלוח מנות מהאדמו״ר מסאטמר לאדמו״ר מבעלזא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2011 15:53 לינק ישיר 

ברדוואי כתב:
או נפל . עכשוו אתה מודה מי רץ אחרי הבעלזאר איש סודו של אדמו"ר הגרז"ל שליט"א משה גאבע , לא משנה מתי זה היה, אבל היום האינטרסים השתנו אם לא שלום אם הבעלזאר אז לפחות להידמות אליו ולהחריב את הרבנות בקרית יואל

אתה וחברך רבזלמן הם מומחים לשפוך קללות בלי גבול, ולהעביר אשכול מהנושא המדובר. כשהתחלנו, המדובר היה שר' אהרן טייטלבוים מלקק את הגיס שלו מבעלזא כדי להשיג איתו איזהו הסדר שלום. למעשה הגיס מבעלזא צוחק עליו ואינו מוכן ללכת לשלום כל זמן שחסידות סאטמאר מהרי"י אינו עושה שלום איתו. התחלת להסביר שבאמת חסידי מהרי"י הם הרוצים את השלום אם בעלזא, וכששאלנו להוכחות התירוץ שלך היה משה גבאי, בעת שאני הצגתי הוכחות ברורות על הליקוק הגדול שר' אהרן עושה לבעלזא.

עכשיו בחזרה, מי רוצה שלום אם בעלזא? חסידות סאטמאר מהרי"י שאינו עושה דבר וחצי דבר לקרב לבעלזא, להיפך, בהעיתון דער איד השייך להם הם כותבים מידי שבוע בשבוע מאמרים נוקבים נגד חסידות בעלזא. או ר' אהרן טייטלבוים ששלח כבר בשנה שני' משלוח מנות לבעלזא בצפי' שהגיס יעשה שלום איתו?

ולגבי הרבנות בקרית יואל כבר כתבתי לך, שאם יש טענות לר' אהרן אל ההירוס, עליו לפנות לאביו הגדול רבינו בעל ברך משה זצ"ל, ולשאול אותו אמאי כתב עליו שאין לא יותר התואר מרא דאתרא בקרית יואל.

תוקן על ידי נפל ב- 22/03/2011 15:59:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 15:54 לינק ישיר 

גם אחרי שר' אהרן מסאטמר ניפגש עם הצאנזר נבחו היוסלעך והחוהלעך עד שר' זלמן לייב ניפגש איתו. כך יהיה גם הפעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 16:10 לינק ישיר 

רב_זלמן כתב:
גם אחרי שר' אהרן מסאטמר ניפגש עם הצאנזר נבחו היוסלעך והחוהלעך עד שר' זלמן לייב ניפגש איתו. כך יהיה גם הפעם

אני מבין את הבעי' שלך. יש לך אדמו"ר שאינו סאטמארי בכלל וכלל, ואתה צריך להוכיח בכל שני וחמישי שהוא כן סאטמארי, מכיוון שזו משימה קשה אתה צריך להמציא כל מיני לגיונות ודמינות להשיג המטרה, טוב.

אבל בא נעשה סדר קצת בענינים. הפגישה של ר' אהרן אם צאנז היה שונה לגמרי מהפגישה של אדמו"ר מהרי"י איתו. בשעה שר' אהרן נסע לנתני' לבקר ביקור נימוסין אצל הצאנזער, שהיה מוחרם עד אז אצל חסידי סאטמאר. לגבי מהרי"י הסיפור היתה שונה. בעת פטירת הרבנית הצדיקת מסאטמאר ע"ה שהה האדמו"ר מצאנז בארה"ב, וביקש מאנשי ביתו של האדמו"ר מסאטמר מהרי"י שהוא רוצה לבוא לניחום אבלים. אמרו לא כל הכבוד, אתה יכול לבוא, אבל אין כאן שום התחייבות לביקור חזרה אצלך. האדמו"ר מצאנז הסכים לכל זאת, ובא לניחום אבלים אצל האדמו"ר מהרי"י. ועכשיו אל תבלבל אותנו שוב "שגם להצאנזער היה פגישה אם מהרי"י".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 16:16 לינק ישיר 

נפל פורים היה אתמול הפשעטל שלך מתאים לפורים. ולעניין סאטמר מי כן ומי לא אורגנלי תריבו ביניכם זה לא מעניין כ"כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 16:50 לינק ישיר 

עכ"פ סוף דבר אתה מודה שאדמו"רך מלקק את הגיס מבעלזא כדי לעשות שלום איתו, נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 17:08 לינק ישיר 

ובעצם מהו הבעיה שהאדמו"ר מסאטמאר רוצה שלום עם האדמו"ר מבעלזא? זה כואב לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 17:14 לינק ישיר 

zugurnish כתב:
אין לי קשר לוויכוחים האלו אבל בענין הלכה שאבל שולח משלוח מנות

שו"ע אורח חיים סימן תרצו סעיף ו
"יש מי שאומר שהאבל חייב לשלוח מנות "
רמ"א: "אבל אין שולחין לאבל כל י"ב חודש (מהרי"ל) וכמו שיתבאר ביורה דעה סימן שפ"ה ע"ש
מכן אברהם: "שהאבל חייב לשלוח כתוב במהרי"ל כל דבר שמחה לא ישלח ולא ישלחו לו וכ"כ בס"ח...
וז"ח הס"ח מי שמת אביו בפורים לשנה הבאה ישלח מנות ובאותו שנה ישלח מעות או בשר לעניים רק לא תפנוקים העשויים לשמחה וכל דבר של שמחה לא ישלח ולא ישלחו לו"

משנה ברורה "שהאבל חיב לשלוח מנות אפילו תוך שבעה דהא חייב בכל מצות האמורות בתורה"

גם אני יודע מההלכות שהזכרת, ולמרות זאת — עובדא! בתוך שנת האבל נהוג לא לשלוח משלח מנות (חוץ אם מדובר מנפל...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 17:22 לינק ישיר 

בן חוה הלכה זה לא מנהג טיפש שכמותך תמשיך אתה בעיסוקך בלהשמיץ ולנבל את הפה ואל תראה לכולם איזה עם הארץ אתה ! תחום ההלכה זה הצד החלש שלך ושל רבך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 17:27 לינק ישיר 

קודם הטיפש בן חוה כותב, "ולעצם ההלכה, אינך שוה תגובה. לך ושאל מורה הוראה"
 ןכשמראים לו השלחן ערוך שאבלים מחוייבים במשלוח מנות, השוטה הזה מגיב,
"גם אני יודע מההלכות שהזכרת, ולמרות זאת — עובדא! בתוך שנת האבל נהוג לא לשלוח משלח מנות"
שקרן שקרן שקרן, עם הארץ מדאורייתא ומדרבנן, ועובדא!
שאבלים מחוייבים בכל מצות היום, כולל משלוח מנות,
אך אינם מקבלים, מפני שקבלת משלוח מנות אינו ממצות היום,
למד לשונך לומר איני יודע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 17:29 לינק ישיר 

בניברקער כתב:
ובעצם מהו הבעיה שהאדמו"ר מסאטמאר רוצה שלום עם האדמו"ר מבעלזא? זה כואב לך?

אין בעי' בכלל, מצידי שר' אהרן יעבוד עבודה זרה. איני רוצה בסך הכל להבין הבעלזאים, האיך הם עושים שלום אם האהרונים שניהלו בחורף העעל"ט מערכה כבידה נגד בעלזא, והשמיצו אותו באופן נורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 18:58 לינק ישיר 

יענקעלע 11

הנך רוצה ללמד אותי?

תודה רבה על הרצון, ולמרות זאת — עובדא! בתוך שנת האבל נהוג לא לשלוח משלח מנות!

זכותך, כמובן, לנהוג אחרת וגם לצעוק שקרן, שקרן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 19:48 לינק ישיר 

נפל, את כולם אתה כבר מבין חוץ מהבעלזער... ביסט גוט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 19:54 לינק ישיר 

בן חוה אצלכם הופכים את ההלכה נוהגים ללכת לחתונה בשנת אבל כנהוג אצל רבך וכן נוהגים לא לשלוח משלוח מנות שזה כנגד ההלכה הברורה. ונהפוך הוא......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 20:05 לינק ישיר 

בן_חוה כתב:

גם אני יודע מההלכות שהזכרת, ולמרות זאת — עובדא! בתוך שנת האבל נהוג לא לשלוח משלח מנות (חוץ אם מדובר מנפל...)

שוב אין לי קשר לוויכוחים בהפלגים בסטמר,
אולי תוכל להאיר את עיני איפה כתוב דבר כזה?

לא ראיתי מובא כזה מנהג שלא יתנו
וגם שאלתי ולא שמעתי דבר כזה
ואיפה ששאלתי אמרו לי שהם מוחוייבים הכל המצוות כולל משלוח מנות
והעובדא שכן נותנים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 20:40 לינק ישיר 

מעניין ששאלת בכל כך הרבה מקומות עד כדי כך שהנך קובע "ואיפה ששאלתי".

איני רוצה לצטט כאן מקורות, מנהגים ודינים. אבל בהיותנו כולנו גולשים בתקשורת המקוונת, הנה לך מקור מן האינטרנט...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ראשוני: משלוח מנות מהאדמו״ר מסאטמר לאדמו״ר מבעלזא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.