|
|
| נשלח ב-25/3/2011 05:40 |
|
| |
בקשר לחג החירות המתקרב והפיוטים של שתיים לפנות בוקר. ידועה התמיהה על הצדק שבמעשיית ״חד גדיא״ שאם רשע היה החתול שטרף את הגדי , צדק עשה עם האב אותו הכלב שנשך את החתול וחוזר חלילה עד שאינו מובן מדוע יישחט מלאך המוות? , ועונים משמו של החת״ס שאף שרשע היה החתול אבל הכלב לא היה אמור להתערב . אם כן המקל צודק וחוזר חלילה עד שיפה יעשה הקב״ה שישחט את מלאך המוות . -ויפה שעה אחת קודם...- [לכשעצמי איני מבין אם לכלב אסור להתערב כל שכן שלמקל אין זכות זו דמטונך שאתה בא לדונני כמחזיק באוזני כלב עובר מתעבר על ריב לא לו וכו׳ איך אתה המקל נושא עצמך להכותי , אבל יש ליישב שאה״נ כל המתערבים ייספו בחטאיהם עד שיבוא בעל הבירה ויעשה לכך סוף]. אבל לרוח האשכול לא קשיא כלל דמה פתאום קנה האב גדי בשתי זוז , האם להצילו מיד מבקשי רעתו או לשוחטו? , ממילא חסד עשה עמו החתול שטרפו ורשע היה הכלב שנשכו וחוזר חלילה עד שצדק כולל יעשה הקב״ה וישחט למלאך המוות במהרה בימינו...
|
| נשלח ב-25/3/2011 05:43 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | מקסמן <אלפי דורות אנו האומה היהודית לא אוכלים בשר וחלב, מטבח נפרד, תענית של שש שעות עד הקפה, והחכמים גם הוסיפו את כל ההלכות גם לגבי עופות, כל הבעיות של כשרות הם חלק מאותו עניין, הכל לחנך אותנו לא לבשל גדי בחלב אמו> ואני בתומי חשבתי שטעם האיסור הוא אחר: "... ואמנם איסור בשר בחלב עם היותו מזון עב מאד בלא ספק ומוליד מלוי רב, אין רחוק אצלי שיש בו ריח עבודה זרה, אולי כך היו עושין בעבודה מעבודתיה או בחג מחגיהם, וממה שמחזק זה אצלי זכר התורה אותו שני פעמים, תחלת מה שצותה עליו עם מצות החג שלש פעמים בשנה יראה כל זכורך, כאלו אמר בעת חגיכם ובואכם לפני לא תבשל מה שתבשל שם על דרך פלוני כמו שהיו הם עושים, זהו הטעם החזק אצלי בענין, ואמנם לא ראיתי זה כתוב במה שראיתיה מספרי הצאב"ה". (הרמב"ם מורה הנבוכים חלק ג פרק מח). |
|
ולכן שאלתי אותך מה פתאום פשוטו של מקרא כבר לא רלוונטי,
ואתה מצטט לי ספרי מוסר והשקפות שהם על דרך הדרש ותו לא ?????????
לפי פשוטו של מקרא אסור היה בכלל לאכול בעלי חיים לפני המבול,
כל הדינים בתורה בעניין חיות באות בשביל רחמנות, כמו הנ"ל וכמו לא לשחוט לפני שמונה ימים ועוד ועוד,
אני צטטי לך לעיל את הפשטנים ואתה מצטט לי מחשבה ותיאוריות,
|
| נשלח ב-25/3/2011 06:23 |
|
| |
<ולכן שאלתי אותך מה פתאום פשוטו של מקרא כבר לא רלוונטי, ואתה מצטט לי ספרי מוסר והשקפות שהם על דרך הדרש ותו לא ????????? לפי פשוטו של מקרא אסור היה בכלל לאכול בעלי חיים לפני המבול, כל הדינים בתורה בעניין חיות באות בשביל רחמנות, כמו הנ"ל וכמו לא לשחוט לפני שמונה ימים ועוד ועוד, אני צטטי לך לעיל את הפשטנים ואתה מצטט לי מחשבה ותיאוריות> והבנת הנקרא כבר לא רלוונטית?
הבאת את: הרמב"ן: "שלא נהיה עם אכזרי לא ירחמו שנחלוב את האם ונוציא ממנה החלב שנבשל בו הבן". החזקוני: "[ד"א שהוא דרך רעבתנות ואכזריות]"
הריקאנטי: "לא תבשל גדי בחלב אמו [שם]. לפי הפשט הוא מפני האכזריות שיחלב אדם הבהמה ויבשל בו היוצא ממנה".
אך היכן ראית שם רחמים על החיות, או בפסוק כל טעם לאיסור?
מנין לעיזה שהחלב שמבשלים בה את וולדה הוא שלה? האם מכניסים אותה למטבח כדי לראות את הבישולים?
האם כשמבשלים את וולדה במים יש לאם פחות צער?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/03/2011 06:27:45
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2011 07:19 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | | והבנת הנקרא כבר לא רלוונטית? אך היכן ראית שם רחמים על החיות, או בפסוק כל טעם לאיסור? מנין לעיזה שהחלב שמבשלים בה את וולדה הוא שלה? האם מכניסים אותה למטבח כדי לראות את הבישולים? האם כשמבשלים את וולדה במים יש לאם פחות צער? |
|
למה לא צטט גם את הרשב"ם ?? הנה שוב
לא תבשל גדי בחלב אמו - דרך העזים ללדת שני גדיים יחד, ורגילים היו לשחוט אחד מהם, ומתוך שרוב חלב בעזים כדכת' ודי חלב עזים ללחמך וגו', היו רגילים לבשלו בחלב האם, ולפי ההוה דבר הכתוב. וגנאי הוא הדבר ובליעה ורעבתנות לאכול חלב האם עם הבנים. ודוגמא זו באותו ואת בנו ושילוח הקן. וללמדך דרך תרבות צוה הכתוב. ולפי שברגל היו אוכלין בהמות הרבה, הזהיר בפרשת הרגלים שלא לבשל ולא לאכול גדי בחלב אמו והוא הדין לכל בשר בחלב כמו שפירשו רבותינו בשחיטת חולין:
אין לי עניין לקשקש סתם, וסליחה באמת,
ואל תטיף לי בעניין הבנת הנקרא, ושוב סליחה,
עצם שאלתך מנין לעיזה וכו' מראה כמה אתה רחוק מהבנת המקרא, ושוב סליחה,
אבל כל ילד וילדה לומד\ת בגן את הסיבה הפשוטה שאסור לנו להיות אכזרים,
צער בעלי חיים היא מדאורייתא (בדיוק כמו לחלל כיפור ושבת,) יודע כל ילד בגן,
אבר מן החי נצטוו גם בני נח, ולא רק בני ישראל,
התורה מלא מזה חז"ל מלא מזה, עשרות אלפי דינים ומדרשים בעניין,
איך איך אתה מעז בכלל להתווכח בעניין ????
אתה מתחיל עם המילים "יפי נפש"
האם יש עוד אומה בעולם שיש להם חוקים כמו שלנו ???
מתי בכלל התחילו בנאורות לעסוק בצער בעלי חיים ?? בזמן שאנו עוסקים בזה כבר 3500 שנים,
ועוד מימי נח בעניין אבר מן החי,
כל הדורות סבלנו בגלל הרחמים שלנו, פיזית ורוחנית,
אני לא מדבר על הסבל ההלכתי בעניין, אני מדבר אל התוצאה של החינוך הזה,
הלכנו כצאן לטבח אלפי שנים בגלל הרחמים שלנו,
אין אומה רחמני כאומה שלנו,
לא באמת אני לא מצליח להבין אותכם,
מה דוחף אותכם ?? השנאה העצמית המטורפת ??
תהרוג אותי אני לא מצליח להבין זאת, מצטער
תוקן על ידי maxmen ב- 25/03/2011 07:27:43
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2011 11:48 |
|
| |
נישט אתה הרי יודע כי יש הרבה מהפוסקים והמפרשים הפשטנים האומרים כי לא תבשל גדי בחלב אמו- היתה ע"ז לפוריות האדמה. ולא אכזריות או כיב"ז, גם שילוח הקן- ששם הרמב"ן סובר כי זה גזירה לבכחדת המין- והיא אכזרית. אבל לית מאן דפליג י לאחר השילוח מותר לאכול את האפרוחים- אכזריות? הקרבת הקרבנות - אכזריות? מליקת היונה והעוף- אכזריות? אני באמת מבין את הרעיון הצמחוני- אבל לקשור אותה למוסר התורה, זו עבירה של לא תחרוש בשור וחמור יחדיו- כי זו באמת אכזריות. וסילוף והוצאת דברים מהקשרם.
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2011 20:01 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | ליעקב
"במיוחד היום שהמציאות הזאת קיימת עוד הרבה יותר מאשר בזמנים קודמים בגלל חוסר הכבוד האנושי שיש בציבור הכללי שאין בו כל הרחקה מהחטא שיש בגופניות גסה"
היוצא מדבריך שאצל החרדים לדבר ה' אין כל כך לחשוש מצמחונות? |
|
אמנם זה נכון אלא שאצלם זה סותר עניין עקרוני יותר שהוא דברי חז"ל שאמרו "מפני מה נקרא הנזיר חוטא מפני שציער עצמו מן היין" ומביאים מהירושלמי שאומר בעניין הנדרים "לא דייך מה שאסרה תורה" וכיון שעיקר גדול הוא אצלם [-אצלינו] קיום דברי חז"ל כדברי תורה ממש וכיון שאכזריות ממש ודאי אין בזה אני לא חושב שיש לזה מקום
|
| נשלח ב-27/3/2011 06:00 |
|
| |
http://www.davka.org/what/text/publishing/biblio_animal_judaism.htmlמקס למה לא צטט גם את הרשב"ם ?? הנה שוב
לא תבשל גדי בחלב אמו - דרך העזים ללדת שני גדיים יחד, ורגילים היו לשחוט אחד מהם, ומתוך שרוב חלב בעזים כדכת' ודי חלב עזים ללחמך וגו', היו רגילים לבשלו בחלב האם, ולפי ההוה דבר הכתוב. וגנאי הוא הדבר ובליעה ורעבתנות לאכול חלב האם עם הבנים. ודוגמא זו באותו ואת בנו ושילוח הקן. וללמדך דרך תרבות צוה הכתוב. ולפי שברגל היו אוכלין בהמות הרבה, הזהיר בפרשת הרגלים שלא לבשל ולא לאכול גדי בחלב אמו והוא הדין לכל בשר בחלב כמו שפירשו רבותינו בשחיטת חולין". אף שראיתי את הרשב"ם בפעם הראשונה וראיתי אותו שוב, מכיוון שלא ראיתי בדבריו שלאיסור בישול בשר בחלב יש קשר כל שהוא לאכזריות, לא הבאתי אותו.
>עצם שאלתך מנין לעיזה וכו' מראה כמה אתה רחוק מהבנת המקרא, ושוב סליחה, אבל כל ילד וילדה לומד\ת בגן את הסיבה הפשוטה שאסור לנו להיות אכזרים, צער בעלי חיים היא מדאורייתא (בדיוק כמו לחלל כיפור ושבת,) יודע כל ילד בגן, אבר מן החי נצטוו גם בני נח, ולא רק בני ישראל, התורה מלא מזה חז"ל מלא מזה, עשרות אלפי דינים ומדרשים בעניין, איך איך אתה מעז בכלל להתווכח בעניין ????> נו, באמת, אם כל ילד וילדה לומד\ת בגן מהגננת את הסיבה הפשוטה שאסור לנו להיות אכזרים, צער בעלי חיים היא מדאורייתא, אז בטח זה כך, אך מה אעשה שהייתי בגן הילדים רק יום אחד וביום זה לא למדנו על צער בעלי חיים. אם תבדוק את מה שכתבתי בעמוד הקודם, תמצא שכתבתי: " יפי נפש דתיים מנופפים בהלכות "צער בעלי חיים" כדי להוכיח את דאגת התורה לחיות, בעוד שאצלי הדברים אינם ברורים כלל", לא כתבתי שאין הלכות צער בעלי חיים, אלא שהם אינם ברורים אצלי, כשם שהירוקים הדתיים מנופפים בהלכות "לא תשחית את עצה-בל תשחית" כדי להוכיח את דאגת התורה לחיות ולטבע, אלא שהוספתי שאצלי הדברים אינם ברורים, כי אם האיסור הוא מדאגה לחי איך מותר לשחוט פרות לאכילה, או איך מותר להרוג שועל או חתול כדי לעשות מפרוותם שטריימל לשבת, ואיך מותר לחתוך עץ שאינו נושא פרי?
<אתה מתחיל עם המילים "יפי נפש", האם יש עוד אומה בעולם שיש להם חוקים כמו שלנו ??? מתי בכלל התחילו בנאורות לעסוק בצער בעלי חיים ?? בזמן שאנו עוסקים בזה כבר 3500 שנים, ועוד מימי נח בעניין אבר מן החי> אתה תוצרת "ערכים"?
כל הדורות לא סבלנו בגלל הרחמים שלנו, אלא בגלל אכזריות שונאינו, לא הלכנו כצאן לטבח אלפי שנים בגלל הרחמים שלנו, אלא בגלל אי היכולת להתגונן, כשהיתה לנו הזדמנות היינו אכזריים לא פחות מהם, למד קצת נ"ך בנוסף לצפיה בסרטים של אמנון יצחק. ____________
תוקן על ידי נישטאיך ב- 27/03/2011 06:25:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 09:56 |
|
| |
צער בעלי חיים מדאוריתא?? איפה בדיוק בתורה נאסר צער בעלי חיים? ללמוד אני רוצה.
לגילוי נאות אני בהחלט חושב שצער בעלי חיים היא עבירה חמורה. וגם צער בני אדם, לא פחות.
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 12:47 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | בעוד שאצלי הדברים אינם ברורים כלל", |
|
אילו הבנתי אותך כך ?! לא היית כועס כלל, וזה מה שאמרתי בראש תגובתי הראשון,
לעצם העניין:
מי שמבין תנ"ך ולמד תנ"ך לעומק ועם עין טובה ?! מבין שהכל מתחיל מעבדים ולאט לאט מתקדמים להיות יותר טוב,
התנ"ך זועק לא תרצח, אבל נותן רשות כביכול לגואל הדם להרוג שוגג, ובעקיפין התנ"ך מצווה לבנות לשוגג עיר מקלט,
התנ"ך משחק משחק מעניין נגד חמומי מוח כמו הגואל הדם,
יש אלפי חוקים בנאורות שעוד עובדים בדיוק כמו הרעיון התנכי בעניין,
אפשר להיות אדם עם עין רעה ולומר שהיהודים לא הצליחו להיות אכזרים כמו הנצרות והאיסלם,
כלומר: להאמין במזל פתאום, ולומר שדווקא ישו וחבריו\תלמידיו הצליחו (כאמור אך ורק בגלל מזל) לשלוט על כל העולם באכזריות,
וכן למוחמד וסלאח הדין גם היית מזל בעניין,
וגם לאטיסטים (כמו הגרמנים) היית מזל רק לעשות את השואה,
בקיצור לכולם היית מזל
רק ליהודים לא היית מזל, (באמת מסכנים,)
אילולי היית להם מזל ?! בוודאי היו רוצחים באכזריות יותר גדולה מהנוצרים והאיסלם ומהגרמנים,
ידידי היקר, אני לא מאמין במזל, נקודה
|
| נשלח ב-27/3/2011 12:55 |
|
| |
ועוד משהו שאנשים עם עין רעה לא מצליחים להבין בעניין,
הרי כל הזיכרון של קדמוניינו אנו יודעים אך ורק בגלל שהתנ"ך גילה לנו את כל זה,
וברור הרי שכותב התנ"ך כתב את כל זה בכדי ללמוד מהם לא להיות כך,
באים אנשים רעים ואומרים הייי היי היי אתם יותר גרועים ראה התנ"ך מספר,,,,,,
וזה שבהיסטוריה לא הצלחתם כמו בזמן התנ"ך ?! זה רק בגלל חוסר מזל,
|
| נשלח ב-27/3/2011 12:59 |
|
| |
מקס
מה דעתך על הסיפור של הגר- ושרה? והסיפור של שרה אברהם- הגר וישמעאל? ובסיפור של מכירת יוסף לעבדות ?
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:32 |
|
| |
מקס
לצערי איני רואה כל קשר או הגיון בדבריך, הרושם שמתקבל אצלי שהכנסת עשרות מלים לתוך כובע, וחיברת אותם בסדר שהוצאת אותם, כך שאיני יודע מה להגיב על דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:48 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס מה דעתך על הסיפור של הגר- ושרה? והסיפור של שרה אברהם- הגר וישמעאל? ובסיפור של מכירת יוסף לעבדות ? |
|
אני לא מבין אותך ירוחם ידידי, הרי אתה ואני מכירים את הסיפור אך ורק כי חכמינו היו מספיק הגונים לספר אותם לדורות,
וכאן הבן שואל למה ? למה סיפרו לנו לשון הרע, למה רבונו של עולם,
התשובה היא כי אמרו עדיף לדבר לשון הרע על ראובן ועל האבות וגם על משה רבינו העיקר שאנו נלמד מהם לא לעשות כך,
כל האומות מספרים באופן שיש צדיק ויש רשע יש את האדם הטוב ויש את האדם הרע,
במילא הצדיק לעולם לא יכשל, ולכן הרגו בכל העמים, כי הם הצדיקים ולהם מותר להרוג,
אבל חכמינו והתנ"ך לא עושה כך, הוא פשוט אומר כל צדיק הוא גם רשע וכל רשע הוא גם צדיק,
כלומר: אל תתפתה לומר שהצדיק לא יכול לחטאו, יכול יכול, הנה דוד המלך מחבר התהילים האהוב עלינו מאוד, כשל בגלל הכוח של היותו מלך,
ולכן תזכור ביבי\ברק\אולמרט\רבין, שאתה יכול להיכשל כמו דוד המלך,
לבוא לקחת את ההגינות של חכמינו בכל הדורות לספר לנו לשון הרע על האבות ועל אהובי לבינו כמו דוד ושלמה,
ולתקוף אותנו ??? אין לך רישעות יותר גדול מזה !!!!!
הרי יכלו לא לספר כלל, ולא היינו יודעים מזה כלל,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/03/2011 13:51:06
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:59 |
|
| |
מקס אכן נכונים דבריך- והם עולים בקנה אחד עם הרד"ק והרמב"ן
רד"ק בראשית פרק טז
ותענה שרי - עשתה עמה יותר מדאי ועבדה בה בפרך, אפשר שהיתה מכה אותה ומקללת אותה ולא היתה יכולה לסבול וברחה מפניה. ולא נהגה שרה בזה למדת מוסר ולא למדת חסידות, לא מוסר כי אף על פי שאברהם מוחל לה על כבודו, ואמר לה "עשי לה הטוב בעיניך" היה ראוי לה למשוך את ידה לכבודו ולא לענותה; ולא מדת חסידות ונפש טובה כי אין ראויה לאדם לעשות כל יכלתו במה שתחת ידו, ואמר החכם מה נאוה המחילה בעת היכולת, ומה שעשתה שרי לא היה טוב בעיני האל, כמו שאמר המלאך אל הגר "כי שמע ה' אל עניך" והשיב לה ברכה תחת עניה. ואברם לא מנע שרי מלענותה, אף על פי שהיה רע בעיניו, משום שלום בית. וכן זה הספור נכתוב בתורה לקנות אדם ממנו המדות טובות ולהרחיק הרעות:
אבל לכל אלו הטוענים כי כי העם היהודי הוא רחמן מטבעו- איך הם מתמודדים עם הסיפורים?
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 14:08 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | אבל לכל אלו הטוענים כי כי העם היהודי הוא רחמן מטבעו- איך הם מתמודדים עם הסיפורים? |
|
ירוחם ידידי
זה העניין לומר שאנו לא טובים בגלל הגנים, רק בגלל שאנו לומדים מאבותינו להיות טובים יותר,
כלומר אבותינו לא התביישו לספר לנו איפה הם כשלו בכדי שאנו נדע לא להיכשל,
וזה היופי של התנ"ך וסיפורי חכמינו בחז"ל,
אני זוכר שלמדדתי את הגמ' (לא זוכר כרגע איזה גמ') כבחור צעיר בכיתי נורא, איך יכול להיות דבר שכזה שהוא יעלה לסולם ויזעק אש אש,
רבונו של עולם, אפי' שזה היה כך, למה לספר לי את זה, (שהוא היה כזה חרמן רח"ל)
עד שהבנתי שבעצם אילולי הסיפור שלו גם אני הייתי יכול להיכשל,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/03/2011 14:10:13
|
|
|
|
|