| נשלח ב-27/3/2011 15:20 |
|
| |
מקס זה? כשרות לחבר עבודה זרה דף יז.
והתניא: אמרו עליו על ר"א בן דורדיא, שלא הניח זונה אחת בעולם שלא בא עליה. פעם אחת שמע שיש זונה אחת בכרכי הים והיתה נוטלת כיס דינרין בשכרה, נטל כיס דינרין והלך ועבר עליה שבעה נהרות. בשעת הרגל דבר הפיחה, אמרה: כשם שהפיחה זו אינה חוזרת למקומה, כך אלעזר בן דורדיא אין מקבלין אותו בתשובה. הלך וישב בין שני הרים וגבעות, אמר: הרים וגבעות בקשו עלי רחמים, אמרו לו: עד שאנו מבקשים עליך נבקש על עצמנו, שנאמר: +ישעיהו נד+ כי שים לב כי הגמרא קוראת לו רב. או זה?
מנחות דף מד.
מעשה באדם אחד שהיה זהיר במצות ציצית, שמע שיש זונה בכרכי הים שנוטלת ד' מאות זהובים בשכרה, שיגר לה ארבע מאות זהובים וקבע לה זמן. כשהגיע זמנו, בא וישב על הפתח. נכנסה שפחתה ואמרה לה: אותו אדם ששיגר ליך ד' מאות זהובים בא וישב על הפתח, אמרה היא: יכנס, נכנס. הציעה לו ז' מטות, שש של כסף ואחת של זהב, ובין כל אחת ואחת סולם של כסף ועליונה של זהב, עלתה וישבה על גבי עליונה כשהיא ערומה, ואף הוא עלה לישב ערום כנגדה, באו ד' ציציותיו וטפחו לו על פניו, נשמט וישב לו ע"ג קרקע, ואף היא נשמטה וישבה ע"ג קרקע. אמרה לו: גפה של רומי, שאיני מניחתך עד שתאמר לי מה מום ראית בי. אמר לה: העבודה, שלא ראיתי אשה יפה כמותך, אלא מצוה אחת ציונו ה' אלהינו וציצית שמה, וכתיב בה +במדבר ט"ו+ אני ה' אלהיכם שתי פעמים
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 15:28 |
|
| |
ירוחם: תודה
אני התכוונתי לגמ' הזה, תלמוד בבלי מסכת קידושין דף פא עמוד א הנך שבוייתא דאתאי לנהרדעא, אסקינהו לבי רב עמרם חסידא, אשקולו דרגא מקמייהו, בהדי דקא חלפה חדא מנייהו נפל נהורא באיפומא, שקליה רב עמרם לדרגא דלא הוו יכלין בי עשרה למדלייא, דלייא לחודיה. סליק ואזיל, כי מטא לפלגא דרגא איפשח, רמא קלא: נורא בי עמרם! אתו רבנן, אמרו ליה: כסיפתינן! אמר להו: מוטב תיכספו בי עמרם בעלמא הדין, ולא תיכספו מיניה לעלמא דאתי.
|
| נשלח ב-27/3/2011 15:56 |
|
| |
|
| נשלח ב-28/3/2011 13:34 |
|
| |
ץ
תוקן על ידי maxmen ב- 28/03/2011 13:35:09
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2011 23:37 |
|
| |
צריכים לתת ישכ"ג למקס על עבודת השחזור שעשה שהחזיר עטרת פורומים לישנם- לאחר החורבן שעשה אותו טרול אלעז
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 14:04 |
|
| |
סיפר לי חבר שמישהו מצפת הזמין אצלו תפילין לבנו, אך ורק שיקח את העור מבהמה נבלה ביער,
החבר אמר לו שאין סיכוי שימצא דבר כזה,
בקיצור האיש הסתובב חודשים בגליל לחפש נבלה שעוד לא הסריחה וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 17:24 |
|
| |
מקס
נראה לי קצת מוזר. תפילן אסור לעשות רק, מעור בהמה המותרת לאכילה. שבת דף כח עמוד ב ואלא הא דתני רב יוסף: לא הוכשרו במלאכת שמים אלא עור בהמה טהורה בלבד, למאי הלכתא? לתפילין. תפילין? בהדיא כתיב בהו +שמות יג+ למען תהיה תורת ה' בפיך - מן המותר בפיך. אלא לעורן.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/04/2011 17:25:19
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 17:58 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס נראה לי קצת מוזר. תפילן אסור לעשות רק, מעור בהמה המותרת לאכילה. שבת דף כח עמוד ב ואלא הא דתני רב יוסף: לא הוכשרו במלאכת שמים אלא עור בהמה טהורה בלבד, למאי הלכתא? לתפילין. תפילין? בהדיא כתיב בהו +שמות יג+ למען תהיה תורת ה' בפיך - מן המותר בפיך. אלא לעורן. |
|
מותר נבלה מבהמה, כל המותר בפיך מותר ולאו דווקא שחוטה כדין, אפי' טריפה מותרת
תוקן על ידי maxmen ב- 01/04/2011 17:58:39
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 17:59 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | צריכים לתת ישכ"ג למקס על עבודת השחזור שעשה שהחזיר עטרת פורומים לישנם- לאחר החורבן שעשה אותו טרול אלעז |
|
תודה לך,
|
| נשלח ב-1/4/2011 18:08 |
|
| |
מקס המותר בפיך-- נבילה אסורה בפיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2011 20:38 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס המותר בפיך-- נבילה אסורה בפיך. |
|
ירוחם: שבוע טוב לך
עור ממין המותר בפיך, ולכן מותר נבלה וטריפה,
(אתה מזכיר לי את עםארצות של תלמידי ר' ,,,,,,,, שלא רוצים תפילין מעור של בהמה מסוג זבו כי אין עליו מסורת)
תוקן על ידי maxmen ב- 02/04/2011 20:42:18
|
|
|
|
|