בית פורומים עצור כאן חושבים

"תלמיד טועה כתב" כהתחמקות ממקורות בעייתיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2011 22:59 לינק ישיר 

מה זה נקרא אם ראשונים כמלאכים אנחנו כחמורים (מתוך הכתבה).
למה?

הרי כל כמה שהדורות מתרבים החכמה גם מתרבה, למה שנאמר שהם היו יותר מאיתנו. אולי הכוונה שהמעשים שלהם יותר טובים. וגם זה לא מובן לי כל דור והמעשים שלו. הרי דור המבול וההפלגה וסדום היו קודמים לדורות שלנו, גם דור החורבן גם היה קודם לשלנו, אז איפה ובמה הירידה הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2011 23:30 לינק ישיר 

הנושא הזה של התלמיד טועה עם הדוגמא מהאג"מ והמשנה הלכות הובאה באשכול אחר (http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=585306&whichpage=3&forum_id=1364), ובכלל דומה שאין באשכול זה דברים שלא נידונו באשכולות אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 00:09 לינק ישיר 

ריאליסטי כתב:
מה זה נקרא אם ראשונים כמלאכים אנחנו כחמורים (מתוך הכתבה).למה?הרי כל כמה שהדורות מתרבים החכמה גם מתרבה, למה שנאמר שהם היו יותר מאיתנו. אולי הכוונה שהמעשים שלהם יותר טובים. וגם זה לא מובן לי כל דור והמעשים שלו. הרי דור המבול וההפלגה וסדום היו קודמים לדורות שלנו, גם דור החורבן גם היה קודם לשלנו, אז איפה ובמה הירידה הזאת?

שלא לומר על דברים לא נכונים שנמצאו בספרי הקדמונים והאחרונים השאירו בצ"ע.
(שזה בעצם אומר "הוא כנראה התבלבל או טעה פה אבל לא נעים לי להגיד את זה ככה"..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 00:25 לינק ישיר 

נדמה לי שבספרו של הרב ד"ר נריה גוטל על השתנות הטבעים הוא מביא דעה (איני זוכר אם מהאקדמיה או מהישיבה) ש"השתנו הטבעים" היא לשון נקיה ל"יש טעות בחישוב" (או בהכרת המציאות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 00:29 לינק ישיר 

מטפחת,
אני כתבתי כך באשכול כאן בעבר שזכרתי זאת מהרב גוטל, אבל הוא מחה על הדברים וטען שהוא לא כתב זאת. אני זוכר לפחות הו"א כזו, אולי במאמר שלו. אבל גם אם הוא לא כתב זאת, אני אומר זאת.

ספרן,
מדוע היותו איש רציני סותר את העובדה שהוא גיחך כשכתב זאת? האם לא ניתן להשתמש באירוניה כדי להביע עמדה? במיוחד אם אתה אומר שיש לו חוש הומור.
כשקראתי את המאמר, אכן תהיתי האם הוא כתב זאת ברצינות. כי אם כן, אז הוא באמת נטול חוש הומור לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 00:32 לינק ישיר 

הרב מיימוני:

ברור הרי שהם הכל דפלומטיה ותו לא,

או על דרך האבן עזרא בהקדמה לתורה (משום חינוך) 

גם יש דרש להרויח נפש חלושה בהלכה קשה, ויש דרש מסברא ידועה. ויש שהוא בהלכה שאיננה קבועה. גם יש דרש שהוא טוב לאחרים, וידריך בדרך תבונה את הנערים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 00:40 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מטפחת,
אני כתבתי כך באשכול כאן בעבר שזכרתי זאת מהרב גוטל, אבל הוא מחה על הדברים וטען שהוא לא כתב זאת. אני זוכר לפחות הו"א כזו, אולי במאמר שלו. אבל גם אם הוא לא כתב זאת, אני אומר זאת..

טוב, אז מכאן ולהבא במקום להיתלות ברב גוטל אני אתלה באילן גבוה אחר........
(אני מקווה שלא אתלה עליו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 01:33 לינק ישיר 

מאמר מצויין!

רדף השיג

הגדרת ר"מ לכלל ישראל ולרוח הקודש היא פשוט בושה לאינטיליגציה..
הגדרתו במילים אחרות: ישראל הם רק האלו הנאמנים לאותם רבנים שכותבים את הספרים שמקבלים אישור לרוח הקודש מאותם תלמידים נאמנים השותים (שוטים?.) את דבריהם בצמא.. הוא אשכרה רציני?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 01:35 לינק ישיר 

לקנר: אירוניה זה לא מושג שמוכר לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 01:41 לינק ישיר 

הבנתי שאמרת את זה עם חצי חיוך, אך האם זו הגדרתו.. ממש לא אתפלא שכן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 01:42 לינק ישיר 

של מי? מי זה ר"מ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 01:43 לינק ישיר 

אה -- הבנתי. כן. אולי. ואם לא הגדרה שלו, אז הגדרה של השכן שלו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 08:40 לינק ישיר 

בעב

כמו שאתה אוהב לטעון שידיעות חז"ל מתקדמות עם הזמן (מפיזיקה אריסטוטלית לניוטונית, יחסית וכו') בתהליך של בירור למפרע, כך גם רוה"ק. מה שהתקבל הוא הוא רוה"ק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 09:15 לינק ישיר 

כבר כתבתי שכל מה שיש באשכול זה - כבר נמצא בקודמיו, למשל ר' http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=121669&forum_id=1364 לגבי ירידת הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2011 09:35 לינק ישיר 

ריאליסטי  -מה זה נקרא אם ראשונים כמלאכים אנחנו כחמורים (מתוך הכתבה). למה?

תהיה ריאלי- רק עם האמירה יכלו הראשונים להבטיח כי יתחשבו בהם יותר. כי הרי ריאלית זה בכלל לא נכון. ולא היה נכון אף פעם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "תלמיד טועה כתב" כהתחמקות ממקורות בעייתיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.