|
|
| נשלח ב-25/5/2011 10:13 |
|
| |
| מחוץלקופסא כתב: |  | כו יש לי פתרון מעשי ,אך כאן אני אצטרך להתנצל. פתרון שלי קיים רק עבור הגברים |
|
בתוך הקופסא שלך נמצאת עובדה שהתעלמת ממנה.
שום דרך חיזור! ושוב לא משנה האופן שבו תנסה להשיג את בת זוגתך, לא יועיל לך אלא א"כ הגיע שעתך!!!
הכל אשליה. הרבה אופנים יכולים לתת לך את התחושה שהיא בהישג ידך. בדומה לאלו שמוצפים בהצעות שידוך
והם מרגישים שהישועה כבר בתוך כף ידם, הם גם בטוחים שהם המנתבים שהרי כל שבוע הם יוצאים עם 2 בנות אבל למעשה הם לא מתקדמים בכלל.
בתכלס הכל אויר, עד ששידוך לא נסגר אין לכך ערך של ממש.
(ואתה יכול לראות את זה מקרוב בציבור הכללי.)
תוקן על ידי משתוקקת ב- 25/05/2011 10:14:48
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 19:08 |
|
| |
משתוקקת: הלום לך מחוץלקופסא,
האם יש לך מרשם בדוק למשפטים שכתבת?
אם כן אבקש לקבלו.
רק ברור לי מעל לכל ספק שאני אצליח להפריך אותו.
שלא תתנסה בניסיון האמונה הגדול הזה. רק שיהיה לך ברור שאם אתה סבור שפעולה כזו אחרת
היא זו שתשנה את מצבך, טעות בידיך!
כמו שאמרו גדולים מאיתנו, ההשתדלות מוכרחת אך אין קשר בין המאמצים שלך לתוצאה!
ולא ההשתדלות היא שתושיע אותך אלא רק סי"ד גדולה.
תשתדל בכל מיני דרכים כי אתה מחוייב בכך-העוה"ז מונהג בדרך הטבע, אבל אם נגזר עליך
תקבל הרבה סטירות לחי וחבטות מפתיעות בניגוד לציפיות שלך.
שלא תתנסה!!
(איפה האמונה הצרופה שמתבקשת מיהודי שומר תורה ומצוות???????????????
מה קרה לציבור שלנו שהתחיל לדבוק ולהאמין בלב שלם בכוחי ועוצם ידי.)
חבל שאת לא גבר היית יכולה להיות משגיח בישיבה.
בעצם תמיד תוכלי לקבל משרה של משגיחה בסמינר . הייתי ממליץ לך ללכת על וולף או מנדלסון.
בדיקת אורך החצאית וצבע של גרביים בהחלט מסוג עבודות שעשויות להלהיב אותך.
אגב כוחי ועוצם ידי זה מה שרה גרוייס השדכנית התורנית חושבת לעצמה. אדם עצמו יכול לבצע אותה עבודה ביעילות יותר גבוהה ובלי לספוג זילזולים ועלבונות על הגיל שלו מצב וכו'
תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 26/05/2011 19:17:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 19:35 |
|
| |
| מחוץלקופסא כתב: |  | כו יש לי פתרון מעשי ,אך כאן אני אצטרך להתנצל. פתרון שלי קיים רק עבור הגברים |
|
מחכה לשמוע את הפיתרון שיש לך - שכחת במקרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 23:57 |
|
| |
| מחוץלקופסא כתב: |  |
חבל שאת לא גבר היית יכולה להיות משגיח בישיבה. בעצם תמיד תוכלי לקבל משרה של משגיחה בסמינר . הייתי ממליץ לך ללכת על וולף או מנדלסון. בדיקת אורך החצאית וצבע של גרביים בהחלט מסוג עבודות שעשויות להלהיב אותך.
אגב כוחי ועוצם ידי זה מה שרה גרוייס השדכנית התורנית חושבת לעצמה. אדם עצמו יכול לבצע אותה עבודה ביעילות יותר גבוהה ובלי לספוג זילזולים ועלבונות על הגיל שלו מצב וכו'תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 26/05/2011 19:17:26
|
|
צר לי לאכזב אותך, אבל לא הייתי יכולה לשאת בתפקיד הזה מהסיבה הפשוטה שעלי להוות דוגמא אישית.
ואני לא.
ובהמשך לדבריך ולשדכנית המדוברת (שיש צדק במה שאמרת לגביה) כתבתי את דעתי לא כתאוריה
אלא לצערי מחיי המעשה בפועל.
אם אכן הגיל בפרופיל שלך מעודכן, אתה יכול להצביע בעצמך על חוסר האונים שלנו מול עצמנו. עם עזרת שדכנים
ובלי עזרתם בחשיבה שונה מהרגיל ובהסתכלות אחרת על הצעות וכדו' לא משנה מה נעשה -
הלוואי והשליטה הייתה בידינו. וכמאמינה טוב שהיא לא בידינו כי רק הקב"ה יודע הכי טוב מה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 13:12 |
|
| |
כולנו מבינים כובד האחריות הכרוך במדידת אורך החצאית ובבדיקת צבע של גרביים. כמו כן האדם לא אחראי ולא מדייק במדידות עשוי לפגוע אנושית ביראת שמיים של חניכות הסמינרים .אך משום מה יש לי תחושה חזקה שיש לך כל הנתונים להצליח בעבודת קודש זו.
ולגבי חלק השני. נכון שליטה היא לא בידינו האם בגלל זה את נמנעת ללכת לעבודה? הרי מזונותיו של אדם קצובים בראש השנה . או אולי את מסרבת ללכת לרופא כשאת לא מרגישה טוב? הרי ה' רופא חולים.
לglvs fכתבת למעלה שאתה יודע למה אני מתכוון וזה לא אתה וזה לא מתאים לך. אם כך אין גם צורך לפרט.
תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 27/05/2011 13:15:04
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 13:25 |
|
| |
בס"ד
אין ספק שהגישה הבריאה היא עשיה והשתדלות כדי להשיג את המבוקש. הערתי על תגובתך, רק בגלל שהשתמע ממנה שיש לך פתרון עם הצלחה מובטחת. ברור שאני אגש לרופא אבל אין לי שום הבטחה שבגלל זה אתרפא. אין ספק שאני אשקיע ברכישת השכלה מתאימה ואשתלב בעבודה ויחד עם זה אין אף אחד שיבטיח לי שאשתכר בדיוק כמו שציפיתי ודמיינתי או כמו שמקובל בשוק וכו'.
ומניסיון אישי עם חשיבה מעבר לרגיל והתנסויות לא שגרתיות ולא רק שלי אלא גם של ציבור רחב שאני מכירה ודווקא לא מהמגזר שלנו אני כתבתי את הדברים. (אגב, אם אכן יש לך עיצה מועילה מנוסה ובדוקה אני האחרונה שאדחה אותה.)
|
| נשלח ב-27/5/2011 14:01 |
|
| |
לא, אין לי פתרון עם הצלחה מובטחת יש לי הצעה מעלה סיכוי להצלחה עבור בחורים מבוגרים מסויימים מעל גיל 30 מ0 אחוז הצלחה לבואי נגיד אחוזים יחסית די גבוהים. שוב הפתרון זה דורש יציאה מהקופסא ויתור על דעות קדומות שחברה הצליחה להנחיל לך שזה כשלעצמו מאד קשה לעשות , במיוחד בחברה חרדית.
הצעה שלי לא נוגעת אליך כי היא רק בשביל הגברים כמו כן אני משער היא לא נוגעת לרוב הבחורים מבוגרים משום שהיא דורשת שינוי הצורת הסתכלות עמוק. לרוב הייתי ממליץ להמשיך במסלול הרגיל :טלפונום לשדכנים, לשפוך את מרירותם בפורום על מנת לזכות בקורטב של ניחומים ממשתוקקת וכו סגולות חיזוקים בקיצור סדר יום רגיל של בחור מיואש.
אך לאלה שכן הגיעו למבוי סתום. אין להם הצעות כבר הרבה שנים ומה שמציעים להם פעם בשנה עדיף כבר שלא היו מציעים בכלל כן יש לי עצה.או לפחות הייתה לי עד לא מזמן. כי פשוט בעקבות דברי המשתוקקת אני כבר מתחיל לחשוש לפרט אותה. כנראה שטעיתי בפורום. במקום פורום השידוכין הגעתי לפורום של משגיחים.
תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 27/05/2011 14:04:20
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 15:02 |
|
| |
| מחוץלקופסא כתב: |  |
על מנת לזכות בקורטב של ניחומים ממשתוקקת וכו
במקום פורום השידוכין הגעתי לפורום של משגיחים.
|
|
בס"ד
זה עידן ועידנים שלא נכחתי כאן ועתה אני מבינה שטעיתי כשחזרתי.
אם כך לא אתה טעית אלא אני.
הציניות שלך ראויה לציון גבוה.
כיצד אתה יודע מי כאן מהחברים עצתך תתאים לו או לא, השטח כאן וירטואלי.
אם נופפת בשיטה ואתה רואה בה תועלת הכי טוב שיכול להיות הוא שתעלה אותה לטובת הציבור.
ניתוח אופי של ניק כזה או אחר והתאמת תפקידו בחיים זה על בטוח לא תפקידך.
תתווכח על דעות, על השקפה, על חשיבה, תתייעץ ועוד אבל מכאן ועד ל...
ציניות היא דרך של התגוננות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2011 17:53 |
|
| |
לא היית לי שום כוונה להעליב אותך אני מתנצל. אני לא יודע בת כמה את אך 2-3 שנה בשידוכין זה לא כמו 12-13 שנה בשידוכין על אחת כמה וכמה לא 20 שנה ( לצערי הרב מכיר גם כאלה). תחשבי קצת על אדם ששנה אחרי שנה שומע חיזוקים ו ניחומים ואחרים מקבלים הצעות מסבירים לו שהכל בידי שמיים ואחרים מקבלים הצעות וכו' אפשר להמשיך....
את רמזת על חוסר אמונה מסוים מצידי. מעניין אותי מה את חושבת היכן עובר הגבול בין השתדלות לחוסר אמונה. הרי מה שאצל אדם אחד זה השתדלות לגיטימית ונחוצה אצל השני זה העדר בטחון. מצבם של אנשים שונה לכן גם הדעותיהם בנידון שונות, לעתים מקצה לקצה. אכן נופפתי בשיטה מוימת ואני מתחרט על כך היא מתאימה רק למי שגבולות ההשתדלות שלו רחבים במיוחד.
לעתים גבולות ההשתדלות מתרחבים ככל שהגיל עולה לעתים לא.
שוב מדגיש לא היתה לי כל כוונה להעליב אותך. ואנא אל תעזבי את פורום ,כי מה נעשה בלעדיך?
תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 27/05/2011 17:55:48
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 10:37 |
|
| |
חזר בו הבחור... חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 06:50 |
|
| |
| מחוץלקופסא כתב: |  | לא היית לי שום כוונה להעליב אותך אני מתנצל. אני לא יודע בת כמה את אך 2-3 שנה בשידוכין זה לא כמו 12-13 שנה בשידוכין על אחת כמה וכמה לא 20 שנה ( לצערי הרב מכיר גם כאלה). תחשבי קצת על אדם ששנה אחרי שנה שומע חיזוקים ו ניחומים ואחרים מקבלים הצעות מסבירים לו שהכל בידי שמיים ואחרים מקבלים הצעות וכו' אפשר להמשיך....
את רמזת על חוסר אמונה מסוים מצידי. מעניין אותי מה את חושבת היכן עובר הגבול בין השתדלות לחוסר אמונה. הרי מה שאצל אדם אחד זה השתדלות לגיטימית ונחוצה אצל השני זה העדר בטחון. מצבם של אנשים שונה לכן גם הדעותיהם בנידון שונות, לעתים מקצה לקצה. אכן נופפתי בשיטה מוימת ואני מתחרט על כך היא מתאימה רק למי שגבולות ההשתדלות שלו רחבים במיוחד. לעתים גבולות ההשתדלות מתרחבים ככל שהגיל עולה לעתים לא.
שוב מדגיש לא היתה לי כל כוונה להעליב אותך. ואנא אל תעזבי את פורום ,כי מה נעשה בלעדיך?
|
|
טעיתי,חשבתי שיש לך שיטה ,והמחשבות שלי הלכו למקומות אחרים
לאחר ההודעות האחרונות שלך אני רואה שאתה מתכוון לדברים רצניים ומעניינים
אשמח אם תוכל לשתף אותנו בשיטה ,ובפיתרון - מבטיח לנסות ולקחת ברצינות את הדברים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 10:37 |
|
| |
גלבס, 1. קשה לי להאמין שיכולה להיות איזה שיטה.. למרות שאני סקרנית לשמוע מה שיש לו לומר.. 2. אל תבטיח לנסות משו שאתה לא יודע מהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:38 |
|
| |
חלק הכרחי מהשיטה כולל היכרות עצמאית ,בלי תיווך של שדכנים. אתה מוכן לזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:58 |
|
| |
קופסא, דבר כברררררררררררררר! אתה עובד עלינו פסיכולוגית.. כבר הגעת לתוצאה, אין צורך להמשיך עוד.
|
|
| נשלח ב-7/6/2011 09:34 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | גלבס,
1. קשה לי להאמין שיכולה להיות איזה שיטה..
למרות שאני סקרנית לשמוע מה שיש לו לומר..
2. אל תבטיח לנסות משו שאתה לא יודע מהו. |
|
1. אם הוא אומר שהוא מצא את הנוסחה\השיטה,אני מאמין שהוא יודע על מה הוא מדבר
לכן אני מאוד סקרן לשמוע
2. מה לא עושים בשביל למצוא את האהבה האמיתית ....
מוכן לעשות את ההשתדלות הזו ( במידה שזה בר ביצוע )
|
|
|
|
|