|
|
| נשלח ב-27/3/2011 12:35 |
|
| |
זו לא דרכה של תורה , לפני כמה שנים בפורים נוכחתי בירושלים בטיש אצל אחד האדמו"רים שמשתייך להעדה החרדית . ואחד החסידים עלה על השולחן והתחיל ללעוג על אחד אדמורי"ם מאגודת ישראל , והאדמו"ר שם לב והוריד אותו מיד מהשולחן וגער בו , הבעיה אצל חסידי מהרז"ל שליט"א שהם ממורמרים ומאוכזבים מההנהגה אז הם עושים צחוק מאדמורי"ם אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:07 |
|
| |
| ברדוואי כתב: |  | | זו לא דרכה של תורה , לפני כמה שנים בפורים נוכחתי בירושלים בטיש אצל אחד האדמו"רים שמשתייך להעדה החרדית . ואחד החסידים עלה על השולחן והתחיל ללעוג על אחד אדמורי"ם מאגודת ישראל , והאדמו"ר שם לב והוריד אותו מיד מהשולחן וגער בו , הבעיה אצל חסידי מהרז"ל שליט"א שהם ממורמרים ומאוכזבים מההנהגה אז הם עושים צחוק מאדמורי"ם אחרים |
|
אני מסכים איתך שחסידי מהרז''ל מסאטמר קצת ממורמרים ביחס לחסידי מהר''א מסאטמר, אבל זה לא קשור לנושא של הליצנות מצדיקי הדור בפורים, הרי ידוע שגם אצל הגה''ק הברך משה זי''ע צחקו בפורים בפניו מצדיקי הדור והוא זי''ע לא מחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:19 |
|
| |
א. האנטישמים לא יכולים לסבול את היהודים כי הם יותר טובים מהם, הם מתרצים את שנאתם בשוני שלנו מהם. הביקורת שלי על ההתנהלות החבד"ית נובעת מכך שאני רואה בהם אחים יקרים שלא צריכים להיבדל כל כך משאר בני משפחת עם ישראל. זכותם וחובתם לנהוג כפי שרבותיהם הורו להם, מה שהם לא צריכים לעשות זה למחוק את כל ההיסטוריה היהודית שקדמה לתחילת דרכה של החסידות, כמו שהם לא צריכים להתעלם משאר גדולי הדורות האחרונים שלא היו אדמו"רי חב"ד.
ב. ארונות הספרים שתיארתי נמצאים בעיקר בבתיהם של המשפחות הצעירות יותר, שנישאו ב20שנה האחרונות.
ג. אני עוד לא נתקלתי בפרסומים חבד"ים רשמיים שמודים בפטירתו של הרבי זצ"ל, לא דיברתי על חסידים באופן פרטני. באתרים כמו שטורעם וכד', בשיחת השבוע וכל שאר הפרסומים הרשמיים, הכינוי הוא: הרבי מליובאויטש. בלי שום הוספה.
אשמח לקרוא תגובות ענייניות ולא מתלהמות. כפי שכוונתי היא עניינית בלי שום רצון להכעיס אף אחד חלילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:24 |
|
| |
| בן_חוה כתב: |  | לא התקפה ולא גיחוך, תיעוד בבקשה
תוקן על ידי בן_חוה ב- 27/03/2011 12:00:53 |
|
התמונה מדברת בעד עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:45 |
|
| |
מלח_דק
מה אתה מקשקש, ראה כאן למשל:
וכן בכל הספרים והפרסומים של קה"ת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 13:47 |
|
| |
הוואנה
או שלא הבנת אותי או שהנך מסלף ביודעין. לא התייחסתי כלל לתמונה או למה שקשור אליה.
זלמן התקיף אותי אישית ועל כך ביקשתי תיעוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 14:07 |
|
| |
| אונזערע כתב: |  | מלח_דק
מה אתה מקשקש, ראה כאן למשל:
וכן בכל הספרים והפרסומים של קה"ת. |
|
אני לא בקי במתחולל בקהילות ליובאויטש בחו"ל, לפי מה שנראה בקישור שהבאת, המצב שם שונה.
את דברי כתבתי על סמך בכל הכירותי עם הקו של הנהגת חב"ד בארץ, בכל הפרסומים שלהם, בכל המודעות על כנסים,
בשיחת השבוע, בעיתון כפר חב"ד, באתרים המרכזיים, הכינוי הוא "הרבי מליובאויטש".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 15:01 |
|
| |
תסתכל בכל חומר שיוצא מהישיבה בכפר חב"ד, אם זה קבצי הערות, ספרי פלפולים וכדו', תמיד כותבים שם "כ"ק אדמו"ר זצוקללה"ה נבג"מ זי"ע".
אגב, אחרי שעיתון כפר חב"ד נתן במה לאיש משיחי, מיד כל חב"ד זעמו, ובשבוע האחרון לא יצא העיתון, וגם לא יצא עד שיהיה שינוי ניכר במערכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 16:02 |
|
| |
כשהאדמו"ר מסאטמר היה שתוי כלוט בסדום, עשו לו חסידיו הטיפשים הצגה בזויה
לפי התמונה של האדמו"ר מסאטמר בזמן האירוע, הוא היה נראה שתוי כלוט וכאחד שלא יודע מה קורה מימינו או משמאלו. החסידים הטיפשים שלו, שבדרך כל עסוקים במלחמות אלימות בתוך הקהילה שלהם מצאו זמן להתלוצץ על צדיק ומנהיג של קהילה יהודית אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 17:50 |
|
| |
כל ליצנותא אסירא בר...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 17:55 |
|
| |
| jo_mor כתב: |  | לפי התמונה של האדמו"ר מסאטמר בזמן האירוע, הוא היה נראה שתוי כלוט וכאחד שלא יודע מה קורה מימינו או משמאלו. החסידים הטיפשים שלו, שבדרך כל עסוקים במלחמות אלימות בתוך הקהילה שלהם מצאו זמן להתלוצץ על צדיק ומנהיג של קהילה יהודית אחרת.
|
|
עצם העובדה שהם לא חששו מתגובה זועמת מהאדמו"ר - מעצימה את הזעזוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 18:14 |
|
| |
מילא רז"ל לא ממש מבין ולא ממש שולט. אבל איפה הי'ה ר' משה גבאי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 18:27 |
|
| |
קיבלתי באישי
| | חובת מחאה | הנה אין לי רשות כתיבה והנה באמת כאב הלב איך חוצפן זה הלך כל חודשי אדר א ב לחתונות בברוקלין ומונרו ועשה הצגות על חשבון של צדיקי הדור וכולם התמוגגו מצחוק בלי שום פוצה פה ומצפצף והנה שם הבחור פיש השוהה בישיבת סטמר קווינס העיר בו נמצא האוהל הקדוש -אביו של הבחור היה מלמד תינוקות בגן ואחרי שפטרו אותו נעשה רב ופתח בית מדרש בשם קהלת סלקה הכתובת של הורי הרווק החוצפן RABBI Y Y FISCH 90 WILSON STREET BROOKLYN NY 11211 U.S.A.
מספר הטלפון 7185995047 ויש צורך לשלוח מכתבי מחאה או דרך הטלפון
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 19:05 |
|
| |
אל תכניס את סאטמאר בכל הסיפור
הטיש המדובר זה אצל אחיו של האדמו"ר מסאטמאר שליט"א קוראים לו ר' זלמן לייב ואצלו בטיש היה הליצנות מהאדמו"ר מחב"ד
אצל האדמו"ר מסאטמאר בכלל אין ליצנות על הטיש בפורים יש רק דברי תורה ע"י האדמו"ר ופורים שפיל ע"י הילדים.
אני מביא כאן כמה תמונות מהטיש הרוחני בסאטמאר בפורים, ולהבדיל לא מהליצנות שהיה בראדני
בשעת אמירת אחד מהדברות קודש בטיש 

פורים שפיעל ע"י תשב"ר תלמידי מוסדותינו הק' אין וויליאמסבורג 

|
|
|
|
|