דיווח ממלווה מלכה מאדז'יץ בפתח תקוה
ערב של מוזיקה והתעלות רוחנית התקיים אמש בצומת סגולה בפתח תקוה. להבדיל מקונצרטים לחזנות, הפעם הקהל היה השחקן המרכזי והשירה בקעה ועלתה מהיושבים באולם שהיה מלא מפה לפה. היה משהו מחשמל ומרגש בערב הזה , החזן הרב חיים אדלר והזמר חזן אברימי רוט בלווי מקהלת חזנים זמרתיה בניצוחו של ד"ר אורי אהרון וילד פלא ידידיה שטיין עשו את זה והביאו את ניגוני החסידות המוכרים והפחות מוכרים לאוזנם ולליבם של היושבים באולם שלא נשארו אדישים . הניגונים ושירתם של החזנים והמקהלה הטביעו נופך מיוחד על ערב זה . פרוט הניגונים אין קצבה, הנה אל ישועתי, המבדיל, אתקינו סעודתא, לא תבושי, הודו לה', ידיד נפש, אמר ה' ליעקב, במוצאי יום מנוחה, בצאת ישראל, אודך, אור חדש, לא למעננו - ביצוע מרגש במיוחד של החזן הרב חיים אדלר, ומחרוזת הסיום: שושנת יעקב, ליהודים היתה אורה, קול צהלה, ברוך הוא וטוב להודות. למרות הרשימה המקיפה הנ"ל, בתוכניה שחולקה (בחינם ולא ב- 5 ש"ח...) נרשמו ניגונים נוספים שככל הנראה בשל השעה המאוחרת לא הושמעו. הערב המרומם הזה השאיר בי טעם של עוד ואני בטוח שאני לא היחיד... בטוחני שקהל חובבי החזנות והמוזיקה המיוחדת הזו -ניגוני חצר מאדז'יץ חשו שהיכל הנגינה קרובה מאד להיכל התשובה , אם לא בתוכה... התודה והברכה לכל העוסקים במלאכה ובראשם הרב שמואל זלצר מנהל האגף לתרבות תורנית בעיריית פ"ת ועמותות לשמוע אל הרינה ואל התפילה שחברו לאגף והגישו לנו ערב נהדר זה. כל הכבוד לחזנים למקהלה לילד הפלא למנחה ולפסנתרן המקצועי. הצלחתי לזהות רבים מחברי פורום מכובד זה באולם ואני מקווה שהם ירשמו את תגובותיהם.
 |
|
|