|
|
| נשלח ב-4/4/2011 12:08 |
|
| |
היא הנותנת את הנביא כינו החכמים טפשים ותינוקות. את בעלי רוח הקודש הם שבחו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 17:01 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | .מקסמן לא הבאת דברים מהנבאים כך דרך בני האדם לדבר גם היום כולם אומרים בעזרת ה כך רצה אלוהם וכיוצה בזה.פה מדברים על הנבאים ואצלם נאמר ויהיא עלי רוח אלוהים. מדובר על קשר ישיר של דיבור בין הנביא לאלוהים, אלוהים הוא המדבר ישירות אל הנביא, וכאן אמרו לאלוהים נגמר לך הזמן לך הצידה ושתוק. |
|
אתה פשוט לא מסתכל מה אני כותב לך,
אני מצטט לך רמב"ן, אני מצטט לך פסוק מפורש איך משה רבינו אומר שאלוקים אמר לו, וכולם שוברים את הראש מתי אמר לו,
ואתה עונה לי עם שטויות של איך אנשים מדברים .??..
|
| נשלח ב-4/4/2011 20:17 |
|
| |
כדי לשמח את הבריות בראש חודש ניסן.
כידוע מתן תורה היה בשנת 2448 לבריאת העולם (אברהם נולד בשנת 1948 ועוד 500 שנה ליצי"מ). רבינו נסים גאון כותב בהקדמתו (מודפס בתחילת ברכות) שמנין שטרות נתקן משעת פיסוק הנבואה דווקא. הרמב"ם מביא בכמה מקומות שמניין שטרות התחיל בשנת 3449 לבריאת העולם.
הא למדת שבדיוק 1000 שנה נמשכה תקופת הנבואה בישראל. הלא דבר הוא !
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 21:22 |
|
| |
ושם האחר, אם אתה לא מבין על מה אתה מדבר עדיף שלא תדבר, לפחות לא בבטחון עצמי מופרז כ"כ... האחד בא לגור ושפוט ישפוט ?
|
| נשלח ב-4/4/2011 21:31 |
|
| |
בפרשת השבוע כתוב טמא, טמא יקרא, איש תמהוני כמוך לא אני היחיד שאומר לך את זה היום. אתה באמת איש ציפור עף באויר. אולי תבדוק אתה ,מה אתה יודע. ועל מה אתה מדבר, הרי אתה והגיון כנראה לא נפגשתם. מעולם עם סיפורים הזויים וסיפורים של ילדים מפגרים אתה רוצה לשכנע?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 21:34 |
|
| |
לאישציפור
"ושם האחר, אם אתה לא מבין על מה אתה מדבר עדיף שלא תדבר, לפחות לא בבטחון עצמי מופרז כ"כ... האחד בא לגור ושפוט ישפוט ? _________________ "
על הערה הרבה יותר מנומסת שלי כלפיך אמרת שלא מתאים לך להעלב והנה אתה בא וקובע מי מבין ומי לא מבין ,למי יש בטחון מופרז ועוד הגדלת עשות כשאמרת האחד בא לגור ושפוט ישפוט. ממתי יש כאן בפורום זכות יתר לוותיקים על פני ה"באים לגור?"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 21:42 |
|
| |
אישציפור הוא איש יקר באמת, כותב מדיי ברשמיות ולוקח זמן להבין אותו,
אבל לא צריך לפגוע ולהפגע אחד מהשני
אגב:אחרי יום כזה קשה בפורום, אני ממליץ לכולנו ללכת לישון קצת, או לחבק את המשפחה,
|
| נשלח ב-4/4/2011 21:45 |
|
| |
ושם , אתה סותר את עצמך כמה פעמים במשפט אחד. בתחילה אתה מדבר כביכול בעד הנבואה ונגד אלו ש"עצרו אותה" כביכול , אח"כ כשמסבירים לך שזה נעשה ברצון השם לפי נבואת זכריה , אתה מחליט שזה "סיפורים". הגיע הזמן שתחליט אם הסבר של חכמים (שלמדו מחכמים שהכירו ולמדו ישירות מאותם נביאים כמה דורות לפני כן) על נבואה היא "סיפורים" , למה אתה מחליט שנבואה היא הופעה של דבר השם ? ואם נבואה היא דבר השם, מדוע אתה מחליט שהסברם של חכמים הוא "סיפורים" ? טיפה קוהאנטיות תועיל לכולנו. צענע, אם יש לך שאלה קונקרטית אנא נסחי אותה מחדש, אני לא כ"כ מבין מה בדיוק רצית לשאול.
|
| נשלח ב-4/4/2011 21:55 |
|
| |
אולי תביא את הנבואה של זכריה בו הוא אומר שה' אמר שהוא מפסיק את הנבואה? חז"ל פירשו כרצונם- הרי הם הנוגעים בדבר, לידע האם אתה יודע כי לאחר זכריה עוד התנבאו נביאים, איך אתה או חז"ל מסבירים זאת, אלו דברים לא נכונים החז"ל האלו שאמרו שלאחר חורבן הבית, נפסקה הנבואה- חיו לפחות400 שנה לאחר החורבן ולכן בשום פנים ואופן לא ילו ללמוד מהם ,לאחר החורבן כעובדה המשיכו כמה נביאי תרי עשר להתנבא. חז"ל באמירתם זו של הפסקת הנבואה ולא בשמיים היא- בעצם אמרו לאלוהים זוז הצידה זמנך עבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 22:31 |
|
| |
ושם האחר
נא להקפיד על לשון נקיה.
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 22:39 |
|
| |
ושם, אתה עושה סלט... קודם כל סיפור תנורו של עכנאי (אגב למה זה לא סתם "סיפור" טפשי בעיניך ?) מדבר על פסיקת הלכה, כך שהקשר בינו לבין נושא הנבואה רופף למדי. מעבר לכך היו מסורות די ברורות מתקופת תחילת ימי בית שני, במיוחד בענינים מהותיים כגון אלו. (חלקם עוברים עד היום למי שחפץ להקשיב להם...) לגבי הנושא עצמו, אני חושב שנושא המעבר בין חורבן בית ראשון להקמת בית שני מצריך עיון יסודי הרבה יותר מאשר נספח לשרשור הזה , בכל מקרה הנבואה המדוברת נמצאת בזכריה פרק ה' (לינק מצורף) http://kodesh.snunit.k12.il/i/t/t2305.htm אם כי היא מדברת על התהליך הכללי שקרה שם ולא ספיציפית על הפסקת הנבואה ו/או המעבר שלה לחכמים ו/או לשוטים ולקטנים. כמובן אתה מוזמן לנסות להסביר אותה באיזה דרך אחרת שתרצה אם תצליח, אשמח לשמוע ולהקשות קושיות אם יהיו. :-)
|
| נשלח ב-5/6/2011 13:48 |
|
| |
בעת קריאת התורה נזכרתי. "משרבו המנאפים פסקו המים המרים" (סוטה פ"ט מ"ט גמ' מז). לכאורה דוגמא נוספת לאליבי. המים המאררים אמורים להיות כלי ניבוי. בפועל זה כנראה לא כל כך עבד ואז נשלף הפתרון של "פסקו המים".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 14:06 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | בעת קריאת התורה נזכרתי."משרבו המנאפים פסקו המים המרים" (סוטה פ"ט מ"ט גמ' מז).לכאורה דוגמא נוספת לאליבי.המים המאררים אמורים להיות כלי ניבוי. בפועל זה כנראה לא כל כך עבד ואז נשלף הפתרון של "פסקו המים". |
|
זה הטעות שלך היא אמורה להיות שיטת חקירה משטרתית, אחרת היו יכולים לשאול את הנביא או את האורים ותומים,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 14:19 |
|
| |
בבית הכנסת בו אתה מתפלל יש תורה אחרת מזו שאני שמעתי?
אנא, אל תסיט את הדיון.
אני מדבר על הבדיקה האלוהית המופיעה בספרי התורה המקובלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 14:21 |
|
| |
מקסי רציונליזציה היא לא בהכרח רציונלית.
|
|
|
|