בית פורומים עצור כאן חושבים

פסקה נבואה כאליבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/3/2011 09:55 לינק ישיר 

איש
חז"ל ידעו והיסבירו- העובדה שהם רצו לגנוז את ספר יחזקאל- כנראה שהיו מודעים לבעיתיות שבו, אבל אנחנו דברנו על דברי הנביא כנגד חוקי התורה
גם הקרבת פר חטאת בפסח- לא כתובה בתורה- יש על כך בל תוסיף, ויש עוד רבים רבים למשל

יחזקאל פרק מד

(כב) וְאַלְמָנָה וּגְרוּשָׁה לֹא יִקְחוּ לָהֶם לְנָשִׁים כִּי אִם בְּתוּלֹת מִזֶּרַע בֵּית יִשְׂרָאֵל וְהָאַלְמָנָה אֲשֶׁר תִּהְיֶה אַלְמָנָה מִכֹּהֵן יִקָּחוּ:

זה לא נגד מצוות התורה.
הנסיונות לתרץ את מה שכתוב בירמיהו- במחילה, זה לא רציני. על הטענה האם ירמיהו לא הכיר את ספר ויקרא, אותה טענה גם מתאימה ליחזקאל, והתשובה רבותי היא -לא הם לא הכירו את התורה,- את התורה הכירו רק לאחר עזרא.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 10:00 לינק ישיר 

ירוחם,
קודם כל לגבי ירמיהו פשוט לגמרי שאתה לא מדבר לענין. (לא ענית כלל לטיעון של "ביום הוציאי" ששומט את הקרקע מתחת לכל הטיעון שלך...)
לגבי סתירה בין יחזקאל לתורה ,  אין ספק שזו סתירה אבל היא נוגעת לנקודות מצוותיות קונקרטיות , ולא סתירה לתורה עצמה.
כלומר את הרוח הזרה של עבודה זרה אין כאן, וזו הנקודה אליה כיוונתי כשדיברתי על התאמה לתורה.
        אלא שכמובן שהתאמה כזו לתורה היא דבר שמסור לחכמים, ולא לכל אחד, ולא בכדי נביא שקר נידון בבית דין הגדול של 71.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 10:27 לינק ישיר 

איש
לא עניתי לך על- ביום הוציא-  כי בעיני תשובתך היא בושה לאינטלגנציה-  ביום יציאת- לא הצתוו על שום מצווה- ואין כאן כל רבותא- כל ילד בחיידר יודע כי ביום אין פרושו אותו יום ממש. גם את המצוות שניתנו-ב מרה  לא היו ביום ההוצאה. זו מטבע לשון.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 10:42 לינק ישיר 

ירוחם,
נכון אבל למטבע הלשון הזה יש משמעות, והוא מתכווין לנקודה הקיומית של היציאה ממצרים, שבה הציווי לא היה על קרבנות אלא על שבירת התפיסה הכוחנית של העבדות שמשעבדת אדם לאדם ומשכיחה את מציאות השם בעולם מסיבות כלכליות, אמירה רלוונטית עד מאוד גם היום לענ"ד.
כדי להרחיב את היריעה נראה לי ששוה לעיין בכלל ובפרט בימים המתקרבים לפסח בענין המצוות שבהם מוזכרת יציאת מצרים בתורה שחלקן הלא מבוטל קשור לאמירה הזו ברמות כאלו ואחרות, ועי"ז נינצל מהבנת יציאת מצרים ברמה של גן הילדים כמעשיה הסטורית ששייכת למה שהיה "פעם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 10:56 לינק ישיר 

הערה קטנטנונת:

קאסוטו: ביום בלשון המקראית=בשעה ש..., בדיוק ברגע ש... של היום.

כמובן, ניתן למתוח את ה"ברגע ש..." לזמן כלשהו של הקבלה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 11:01 לינק ישיר 

וגם בלשון חז"ל מצאנו שהמשמעות מתרחבת מעבר להגדרה המילולית: "בו ביום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 12:06 לינק ישיר 

להסיר כל ספק ואפשרות לספק בפרוש- ביום הוציאי ראו מה אומר הנביא בהמשך-

ירמיהו פרק יא

ד) אֲשֶׁר צִוִּיתִי אֶת אֲבוֹתֵיכֶם בְּיוֹם הוֹצִיאִי אוֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִכּוּר הַבַּרְזֶל לֵאמֹר שִׁמְעוּ בְקוֹלִי וַעֲשִׂיתֶם אוֹתָם כְּכֹל אֲשֶׁר אֲצַוֶּה אֶתְכֶם וִהְיִיתֶם לִי לְעָם וְאָנֹכִי אֶהְיֶה לָכֶם לֵאלֹהִים:

לת מן דפלי כי הכונה היא בהר סיני

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 13:01 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה טועה חז"ל מפרשים את זה סביב הציווי למשה ובעקבות כך לבני ישראל המובא בתחילת פרשת וארא.
             צא ולמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 13:19 לינק ישיר 

אתה רוצה לסלף גם את דברי הנביא? הרי פר' וארא היתה לפני יציאת מצריים. וכאן מדובר לאחריו, באותם מילים שהיו במעמד הר סיני.
בענין זה - היות ואתה מפרש כך- אין לנו מה לדון בנושא זה יותר. עשה חייל בלימודך זה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 14:10 לינק ישיר 

ירוחם,
בסה"כ סתרתי את טענתך ש"לת מן דפלי כי הכונה היא בהר סיני", לא כתבתי את דעתי.
            בכל מקרה האמירה שנהיה לעם לקב"ה מופיעה עוד לפני יציאת מצרים בפרשת וארא, כך שהתלות שאתה מנסה לייצר לה עם מעמד הר סיני מוטלת בספק. ובכל מקרה גם במעמד הר סיני לא צווינו על קרבנות , או שגם שם יש לך פרשנויות אלטרנטיביות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 14:39 לינק ישיר 

ירוחם,

כתבת עם ישראל לא היה מחזיק מעמד כעם בלי חוקים שוליים ולכאורה לא חשובים- אלה. המשך קיומו של העם התאפשר, אך ורק הודות לחוקים אלה. אם חז"ל הפכו את הדת לחוקים שוליים ולכאורה לא חשובים, כהגדרתך, איזה חשיבות יש לקיומו של העם. יש איזה אידיאל העומד בזכות עצמו "קיומו של העם היהודי"?

עוצר,

אם הפרושים היו מבינים את כל מה שכתבת אולי היו פורשים  מהדת ולא מנסים לשמר אותה.

דייר,

אני מעדיף לנסח את טיעוני באופן זהיר יותר, לא רק מפני הכבוד לחז"ל ולאבותינו בכלל.

ולשאלותיך. 1. מי אמר לך שהעם היה טיפש באותם זמנים?. לא הייתי מתנסח באופן כה בוטה. העולם כולו, כידוע, האמין בכל מיני אמונות על התנהלות העולם, שאינם עומדות במבחני הביקורת המקובלים בדורות האחרונים. זאת עובדה היסטורית מוכחת.

זו גם התשובה לשאלתך התורה הרי שואלת את השאלה שלך איך נדע שהנביא הוא נביא אמת מכאן שהתורה עצמה כיבדה קצת יותר ממך את העם ולא התייחסה אליו כאל עם של טיפשים שאפשר למכור להם נבואות בשקל אז למה אתה מזלזל בעם ישראל ? אני בהחלט לא טוען שעם ישראל היה עם טיפש. אולי יחסית לתקופה הוא היה עם חכם במיוחד. עדיין האמונות הרווחות ודרך בדיקת הדברים באותם ימים אינה עומדת בפרמטרים הבסיסיים המקובלים כיום.

3.התורה נותנת קריטריון ברור לנבואת אמת אם יתקיים מה שהנביא אומר אזי הוא נביא שקר ואם לא אחת דינו להמית בחנק אז איך ניתן להגיד שהנבואה היא בלוף?

נו, האם הנבואות התקיימו? לא מה שידוע. הם בדקו את "קיום" הנבואות בכלים שהיו תקפים באותה תקופה. ברור שגם נקבעו קריטריונים כדי למנוע מכל אחד לקחת את התואר נביא ולגרום לתקלות חמורות.

ההשוואה לעישון למרות הסכנה אינה רלוונטית. המעשנים מודעים לסכנה, אך מבכרים חיי שעה עם תקווה שהם לא ישלמו את המחיר. הרי גם לדעה הכי מחמירה העישון אינו גורם מוות בטוח ומיידי. בהחלט יש אנשים אשר מסיבות שונות למרות העישון יחיו חיים ארוכים ובריאים.

אני חושב שאל מול מחזה נבואה משכנע, אנשים סבירים היו מתייחסים מאד ברצינות. זה לא אומר שהחטא היה נעקר מהעולם אבל ברור לגמרי שהייתה לזה השפעה, הרבה מעבר להשפעה שהיתה בפועל.

עוצר,

ראשית, הטיעון איך יתכן שדורות אחרי הנבואה, עדיין החכמים ופילוסופים החשיבוה כנכונה ועסקו בלהסביר פשרה? הרי הם הם אלו שבלעגם ביטלוה? הוא בעייתי. בכל מקרה זו לא הוכחה. שנית, הטיב בעל לומר כי הם יצקו בנבואה תוכן שונה לגמרי, אם כי לשיטתם כלל לא ברור מדוע באמת פסקה אותה נבואה פילוסופית.

בכלל, אני לא חושב שאנחנו באמת יורדים לסוף דעתם של כל הפילוסופים, בהם גם הרמב"ם, שהגנו על הדת. האם הם אכן האמינו בזה, או שמא לא רצו לפרוץ גדר, או כל נימוק אחר שמנע מהם להסיק מסקנות, שחלקן כמעט הכרחיות,  מרעיונותיהם הפילוסופיים.

מקס,

ניסיתי יותר מפעם להבין איך ומדוע, אתה משלב דת בהשקפת עולמך. כפי שאני מבין אותך הנך דוגל במוסר וצדק קלאסי המיוצגים כיום היטב על ידי התרבות המערבית. החיבור לאלוהים ולדת נראה לגמרי מלאכותי.

הרב מיימוני,

אכן, בירור עניין הנבואה במבט אמוני הנו נושא בפני עצמו.

בהחלט טענתי מבוססת על כך שהנבואה אינה מציאות אמתית. אני לא חושב שהנביאים היו שקרנים, אם כי ברור שהיו גם כאלה, אבל אני מציג עמדה כי הנבואה היא לא תהליך התגלותי ניתן לבדיקה.

כפי שכתבת עליך החובה להוכיח מה בין אמונת הבל לאמונה טהורה, לא רק בעניין הנבואה. הקריטריונים צריכים להיות אחידים לגבי כל אמונה ללא דעה מוקדמת, ללא הנחות (תרתי משמע) וללא משא פנים.

הידע אינו מעניק חסינות מפני אמונות הבל. הוא מצמצם מאד את האפשריות ללהטט ובהחלט משמש כגורם חשוב מאד בפקיחת עיני מי שרוצה לדעת ולהבין. מי שמתעקש להתרפק על חוצנים מכל סוג שהוא אין בכוח הידע למנוע זאת ממנו. על משקל דברי ר"א וסרמן הייתי אומר שבעידן הידע אין טענת אונס על אמונות תפלות.

למנהלים,

הדיון החשוב על דברי ירמיהו וישעיהו, הסותרים לכאורה, את הנאמר בתורה, ראוי לאשכול נפרד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 15:25 לינק ישיר 

ייתכן

אני שמח שהבהרנו כי שאלתך מתבססת על הנחת יסוד. אולי הנחה זו היא פשוטה בעיניך, אבל בעיני היא חשודה.

האם הנבואה היא תופעה לא טבעית ולא הונאה עצמית (יש כאן שני ענינים לפחות) או לא.

לגבי עצמי, העובדה שאני מאמין שהנבואה היא תופעה אמינה אינה נובעת מאמונתי הדתית (בלבד) אלא מהיכרות עם הטקסטים ותוכנם.

סבורני שהיכרות עם תכני הנבואה ועם מה שמתואר אודותיה יכול להוביל למסקנה יותר זהירה שלא תציג אותה, לדעתי בשטחיות, כטעות, הונאה עצמית, אמונת הבל ועוד ועוד.

אשר על כן, הטענה שהנבואה הועלמה כדי שלא לחשוף את ערוות האוילות של האמונה היא הסבר שאיני זקוק לו.

אמנם אני סבור שהדיון על אמיתות הנבואה ומשמעותה של אמת זו ראוי לאשכול בפני עצמו. זה כבר ארוך דיו. 

כמו כן, צדק יתכן שהדיון על סתירות בירמיהו ובישעיהו ראוי לאשכול בפני עצמו. כיון שאין זמני בידי, אבקש מן הדנים לארגן אשכול (מספיק שאחד מהם יפתח אשכול חדש כזה).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 15:46 לינק ישיר 

יתכן.  כתבת עם ישראל לא היה מחזיק מעמד כעם בלי חוקים שוליים ולכאורה לא חשובים- אלה. המשך קיומו של העם התאפשר, אך ורק הודות לחוקים אלה. אם חז"ל הפכו את הדת לחוקים שוליים ולכאורה לא חשובים, כהגדרתך, איזה חשיבות יש לקיומו של העם. יש איזה אידיאל העומד בזכות עצמו "קיומו של העם היהודי"?

החוקים השוליים כדבריך- היו כתוספת לעיקר- הרי רוב חוקי התורה נשמרו, כתוספת ניתנו החוקים העוסקים בפרטים לכאורה שוליים. ולא חשובים לכאורה.
האידיאל נשאר אידיאל הגשמת האידיאל לפעמים מלווה בכל מיני סרחי עודף הכרחים,- משל למה הדבר דומה.
אדם חלה- ולא יכל להמשיך בחייו הרגילים ולעסוק בדברים החשובים לו, הרופא הטיל עליו סדר יום ודרכי התנהגות ותזונה קשיים מאד, כי הרופא חשב כי רק כך הוא יתרפא ממחלתו.
בעיתות עצמאות וחופש, יכול גם המח המחשבה  לפרוח, בעיתות הגלות-רק האמונה באידיאות, יכולה להיות הרסנית. כי האדם בסופו של דבר מבין שאין בהם לא תועלת ולא תוחלת, והוא מתיאש, ועוזב, כפי שקרה בדורות הרבים של הגלות הארוכה כל כך.
אבל אם לאדם יש התעסקויות בשטויות כמו איך לקשור את הנעליים, ובאיזו יד להתחיל ליטול ידיים, ובאיזו רגל לעשות את הצד הראשון, כשמיים ראשונים- הופכים למרכז החויה שלו, והוא מקפיד איך לבטא את ה ז בתזכרו, וכשהו מתמלא חרדה מתמדת אולי לא נטל מיים אחרונים כהלכתה. ולא כיון בברכות על הנר. אזי מוחו עסוק ואין לו זמן לחשוב מחשבות מיתרות של אידיאות, וכש זה בא לו בכל זאת- הוא נזכר שהמשיח יבא- והכל יסתדר, ואם לא אז בעולם הבא מחכים לו חיים טובים. אך איזה חיים הוא יעשה שם. לאחר שימות- חבל על הזמן.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 16:41 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  מקס,
ניסיתי יותר מפעם להבין איך ומדוע, אתה משלב דת בהשקפת עולמך. כפי שאני מבין אותך הנך דוגל במוסר וצדק קלאסי המיוצגים כיום היטב על ידי התרבות המערבית. החיבור לאלוהים ולדת נראה לגמרי מלאכותי.

ייתכן היקר:

מילא אם הייתי מדבר מהבטן שלי, אז טענתך צודקת,

אבל אני מדבר ומוכיח מהמקורות שלנו, כלומר כל דעותי מגיעות מהתורה מחז"ל מגאונים וראשונים ואחרונים,
במילא לדעתי יש לך בעיה בהבנת היהדות, (אתה בחברה טובה, כי רוב האנושות טועים בעניין)

היהדות היא לא דת כלל,
היהדות היא אומה, ואומה שהיא גם משפחה אחת,
משפחה חכמה שמנסה לשרוד לנצח, ולהיות אומה טובה בכל התחומים,

ולכן האומה מבינה שבכדי לשרוד כטובים, צריך גם כל האנושות להיות יותר טובים,

והיות שהיום אין כמעט וויכוח באנושות בעניין,
כל הויכוח שלנו איתם היא רק בדרך איך להשיג את המעלה הזאת של אנושות מוסרית וערכית,

במילא אל לנו לשנאו אחד את השני,
להפך בואו ללמוד לעומק את שני הדרכים,

אני רוצה לאדגים לך, את (השקר) הגן עדן של הנאורות, ואת (השקר) גן עדן של היהדות,
שניהם מחנכים בשקר מסויים, כי אין דרך אחרת לחנך,
מה רוצה ורואה ילד בנאורות ?
הוא רואה את הסלבסים, ובדמיון שלו זה הגן עדן, אם הוא יזכה להיות סלבס ?! זה הגן עדן המובטח בנאורות,
והרי זה שקר גמור,
1, כי כמה סלבסים אפשר להיות באותו זמן ? הרי לא כולם יכולים,
2, הסלבס עצמו היא בלוף אחד גדול, כלומר זה רק דימיון,

רק מה ? 
הנאורות מבינה שעד שהנערים יגיעו לימי הבינה, בינתיים שלא יתדרדרו לפשע ואנרכיה,
אז טוב שיחלמו על להיות סלבס,
הנער יישב באיצטדיון ויראה את משחק הספורט, וידמיין שהוא יהיה פעם אחד מהם,
הנערה תראה את חברתה על המסלול האופנה, וחולמת שהיא גם תזכה לזה,
וכן על זו הדרך,
אבל הרי אנו יודעים שכל סלבס בעצמו לא חושב שהוא בגן עדן אחרי שהתנסה בלהיות סלבס,
במילא הכל בלוף מתחילה עד הסוף,
אז למה ממשיכים למכור לילדים (בנאורות) שיש גן עדן בעולם הזה ????
וכך זה גם בעניין להשיג כסף כל הזמן בנאורות,
כל המושג של כסף היא בלוף אחד גדול,
אני יכול להעיד שכסף לא מוסיף לאדם כלום, לא ארמונות מדרניות ולא מכוניות מדורניות ולא מטוס סילון פרטי קטנה ונחמדה, ולא יכטה פרטית קטנה ונחמדה,
כל אלה אחרי שיש לך את זה, הם עומדים במקומם בלי דורש,
לך להמעגנה במרינה של הרצליה, ותראה בעצמך כמה יכטות עומדות שם בלי שימוש,
לך לשדה של הרצליה, ותראה כמה מטוסים פרטיים עומדים שם מלא אבק,
וזה כך בכל העולם הנאור,

מה שכואב לי באמת שהאלוקים נתן לנאורות את המתנה הכי גדולה (אחרי המתנה של מתן תורה ליהודים)
והיא "תורת האובולוציה"
תורת האובולוציה נותן לנאורות סיבה טובה לחיות ולרצות לחיות,
תורת האובולוציה נותן לנאורות תקווה לאנושות יותר טובה,
תורת האובולוציה נותן את הידיעה שאנו האנושות היא האלוקים בעצמו, היא יכולה לגרום לאנושות טובה יותר,
לנו ולצאצאינו עד סוף כל הדורות,
האובולוציה נותן לנו את הידיעה שבידינו למצוא תרופות לכל המחלות,
האובולוציה יודעת שבידי כל אומה ואומה להתפתח לאומה מוסרית יותר,
האובולוציה יודעת שבידינו לזכות לחיים אורוכים יותר,

אז למה לא לנצל את המתנת האלוקים הזאת, לגרום באמת לכל התקוות האמיתיות והנצחיות באמת ??? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 18:19 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

לא זכיתי להבין אמאי הפשטות הפשוטה, שעד שלא יוכח אחרת, אין לנו סיבה להאמין שהייתה איזושהי התגלות בנבואה מעבר לקול פנימי שהוא סובייקטיבי לחלוטין, זוכה לכינוי "הנחת יסוד" ועוד יותר מכך לא הבנתי מה מקום לחשד יש כאן.

ניתן לראות בנבואה באופן עקרוני 3 סוגים, מבלי להיכנס לדיון על משמעותה של נבואה.

הסוג הראשון, הוא האמונה האורתודוקסית קלאסית, פשוטו של מקרא ופשוטם של רוב דברי חז"ל אודות הנבואה. התגלות. דבר ה' ביד הנביא.

הסוג השני, הנבואה הפילוסופית. לא ברור לי בדיוק מה טיבה, אבל עדיין לכאורה הכוונה לאיזושהי התנוצצות של גילוי.

הסוג השלישי, מה שרמזת אליו, הוא הקול הפנימי.

דבריי כוונו אל הסוג הראשון ואולי גם השני. אנו יודעים שבשלב מסוים פסקה נבואה. כל ההסברים המסורתיים הם בסך הכול סוג של הצדקת ו/או הסברת המבוקש. אין בהם משום סיבה אמתית לניתוק החד בין אלוהים לנביאיו. העליתי השערה שלפי דעתי סבירה והגיונית לחלוטין ונותנת הסבר מלא גם לנבואה וגם להפסקתה. הבוחר יבחר.

גם חסידי הסוג השני יצטרכו להסביר מה קרה שלפתע פסקה נבואה. השערתי תקפה גם ביחס לסוג זה. וראה מה שעניתי לעוצר בעניין.

הסוג השלישי עדיין חי וקיים ולפיו מעולם לא פסקה נבואה מישראל.

למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב לגבי עצמי, העובדה שאני מאמין שהנבואה היא תופעה אמינה אינה נובעת מאמונתי הדתית (בלבד) אלא מהיכרות עם הטקסטים ותוכנם. לנבואה מאיזה סוג? ומה סיוע יכול אתה להביא מהטקסטים ותוכנם? וכי התעלמתי מתוכנם העמוק והיפה של חלק מהנבואות?

זו היתה הדרך באותו זמן של איש רוח מיסטיקן, לחוש ולחוות את האלוהים. אם שמת לב אני כל הזמן מדגיש שאינני סבור שמדובר בהונאה (אם כי מדרך הטבע גם זה היה) אלא בדמיון. אקסטזה רוחנית מיסטית של ענק רוח מחשבה ורגש עדיין לא יצאה מכלל דמיון.

אני גם לא טוען שהנבואה "הועלמה" כדי לא לחשוף את "ערות איוולת האמונה". אינני טוען כי ההחלטה על פסקה נבואה נפלה בהתייעצות במרתף אפל עם קריצות עיניים נכלוליות. מדובר בהתפתחות אבולוציונית טבעית שהתרחשה בתהליך הדרגתי אשר בסופו הוכרז על "פסקה נבואה".

הדיון בהחלט נוגע בשאלות ליבה אמוניות. לא התייחסת כלל לדרך לפיה אתה מבדיל בין אמונת הבל לאמונה טהורה. זו כל התורה ברוב הדברים הנידונים. ואידך פירושא הוא.

ירוחם,

אולי זו ההזדמנות לפרוש את משנתך. במה אתה מאמין ומדוע ומהי ליבת האמונה והאם יש לה תכלית מסוימת ומהי ומה הם הדברים השוליים שהנך כה סולד מהם.

מקס,

הסבר נא אחת ולתמיד מה נצמדת ליהדות ומדוע אתה מגן עליה בכל תוקף. הקשר המשפחתי לבדו הוא אולי עניין אישי וודאי שאין לא שום משמעות רעיונית מחשבתית.

אתה בעד עולם טוב. מעולה. תגדיר מהו עולם טוב. והכל על מקומו יבא בשלום.

אתה מייחס לתרבות המערבית רעיונות שמעולם לא עלו על דעתה. אתה כל כך רגיל לפרש את התורה כרצונך ואתה משתמש באותם כלים לפרש את תרבות המערב. אבל, להבדיל מהתורה תרבות המערב חיה וקיימת ואין טעם לפרשנה.

תרבות המערב (אני מתכוון לאידאולוגיה ולא לתרבות במובן חיי התרבות) גורסת כי כל האנשים שווים בזכויותיהם ללא הבדל מגדרי כלשהו. תרבות המערב דוגלת בחרות פיזית ורוחנית, רציונליזם, חינוך, מחקר והתפתחות.

"תרבות" הסלבס והכסף אין בה שום עומק שאתה מנסה לתלות בה. זו בסך הכול דרך של אנשים להתפרנס וליהנות מהחיים. אף אדם שפוי לא רואה בזה מטרה וגם לא אמצעי למטרה רעיונית כלשהי.

אנשים חיים ורוצים ליהנות מהחיים. "יש לו מנה רוצה מאתיים" לא הומצא על ידי המערב  "והנפש לא תימלא" אינה סיסמא הוליוודית. יש מי שמנצל את החולשה האנושית הזאת וגורף הון רב. אף אחד לא רואה את זה כתופעה חיובית. במסגרת חירויות הפרט, התרבות המערבית לא רואה את עצמה כמי שיכול להתערב במצב הזה. הא ותו לא.

למדני נא היכן מופיע בתורה רעיון האבולוציה? ומה אתה כל מתלהב מהרעיון. כל השנים עוד לפני שאנשים ידעו לחשוב על אבולוציה האנושות התקדמה. (זו בעצם האבולוציה). אינני מזלזל ח"ו בכל ההתפתחות האנושית עד למהפכת המדע אך הפריצה הגדולה התרחשה דווקא כאשר אנשים התחילו לחשוב מחוץ לקופסא לא נצמדו לטקסטים או לרעיונות ובדקו כל דבר מחדש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסקה נבואה כאליבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.