|
|
| נשלח ב-4/4/2011 00:36 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | אתה מסובב את הכתוב כרצונך |
|
אולי כדאי לך לפני שאתה מאשים אותי, פשוט להתחיל ללמוד קצת,
אולי אתן לך דוגמא אחת:
אליעזר עבד אברהם עושה איזה גורל ודיי מצליח לו וגם משכנע את משפחתה של רבקה אמנו, והנה הם אומרים לא פחות ולא יותר שזה דבר האלוקים,
והנה הפסוק: (נא) הִנֵּה רִבְקָה לְפָנֶיךָ קַח וָלֵךְ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק:
כאמור אין דיבור מהאלוקים אז איך משפחת רבקה אומרים כאשר דיבר האלוקים ??
כידוע יש בלגן שלם במפרשים מתי אמר האלוקים "בקרובי אקדש" משה רבינו אומר אֶל אַהֲרן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק לֵאמר בִּקְרבַי אֶקָּדֵשׁ וְעַל פְּנֵי כָל הָעָם אֶכָּבֵד וַיִּדּם אַהֲרן:
וראו מה אומר הרמב"ן
"ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא), גזר"
לגבי הבלוף:
מה בלוף כאן שאמא אמרה לך לא לעבור את הכביש כי יש שוטר ??
נו עכשיו אתה גדול ויודע שאין שוטר ולא כדאי לעבור את הכביש כי זה באמת מסוכן,
זה כל התורה על רגל אחת,
|
| נשלח ב-4/4/2011 07:32 |
|
| |
יהיאור כידוע שעדיין יש ע"ז במקומות לא מעטים בעולם. האם יש להם השגות רוחניות גבוהות משלנו? כדאי לבדוק ולהחליט אם עיסקת החבילה שלנו היתה כ"כ כדאית.
|
| נשלח ב-4/4/2011 08:18 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | עוד שאלה, לפי חז'ל אי אפשר שתהיה נבואה אלא בארץ ישראל, או לפחות שיתחיל בארץ ישראל, מה זאת אומרת לגבי מהות הנבואה? [אם היה דבר טבעי או מיסטי טבעי מה נשתנה ארץ ישראל מכל הארצות?] |
|
לדעתי זה אומר שמאחר שהתורה ניתנה ומשה ביקש שלא תישרה שכינה על אומות העולם התורה הפכה לרקע היחיד האפשרי מבחינתינו לדברי נבואה והוא המודד היחידי לאמת של הנביא [תדע - שהרי נביא שעוקר אפילו מצוה אחת הוא נביא שקר ומהסיבה הזאת רצו לגנוז את יחזקאל] ומהסיבה הזאת נביא שמתנבא על ארץ ניכר כיון שיש עליו השפעה של רוח אחרת של הארץ ההיא והוא לא נתון בבלעדיות תחת ההרגשה של אחדות ה' כמציאות שדורשת הקרבה וכיון שנבואה היא דבר התלוי ברגש אין הנבואה אמת אם היא לא בארץ ישראל של זמן הבית הראשון דווקא כיון שלאחר מכן גם בארץ ישראל כבר הייתה השפעה של תרבויות זרות
|
| נשלח ב-4/4/2011 08:25 |
|
| |
בארץ ישראל בבית ראשון לא היתה השפעה של תרבויות זרות? לא עבדו את אלהי העמים שמסביב?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 08:33 |
|
| |
יש הבדל בין המודעות לעבודה זרה שאין לה השפעה כל עוד היא ידועה ככזאת וידועה כשקר לבין השפעה של דעות של תרבויות אחרות ששם הדבר כבר נעשה תערובת בלולה של שקר ואמת
|
| נשלח ב-4/4/2011 08:55 |
|
| |
התיחסו לעבודה זרה במיטב הרצינות ופסחו על שני הסעיפים. מה זה אם לא עירוב? יש נטיה להסתכל על בית ראשון כתקופת השיא של עם ישראל, אני כלל לא בטוח בכך. בבית המקדש עצמו עבדו עבודה זרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 09:06 |
|
| |
עבודה זרה הוא עניין של פחד מהכוחות ההם כמו שמפורש בהרבה מקומות בנביא והוא עניין שברגש ופחות עניין של דעת והבנה
|
| נשלח ב-4/4/2011 10:07 |
|
| |
ושם האחר, החכמים יצרו שינוי של פאזה בהתנהלות של העם מול א-להיו עפ"י נביא. (עיין במדרש בענין הריגת יצר הרע של ע"ז שמסביר את נבואת זכריה בענין)
|
| נשלח ב-4/4/2011 10:31 |
|
| |
יעקב על מי חובת ההוכחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 10:56 |
|
| |
איש ציפור מה זאת אומרת החכמים יצרו שינוי בפאזה. לפי זה הם סתמו את פיו של אלוהים, וסגרו את הברז של צינור המקשר בין העם לאלוהיו. כי כך הם החליטו שזה טוב, באלוהים אין צורך להתחשב כי לא בשמיים היא מי שקובע זה אנחנו ולא אלוהים. זה פחות או יותר תמצית דבריך ומה שהחכמים עשו. בענין מדרשים והשטויות של הריגת יצר הרע הבלים.
מקסמן לא הבאת דברים מהנבאים כך דרך בני האדם לדבר גם היום כולם אומרים בעזרת ה כך רצה אלוהם וכיוצה בזה. פה מדברים על הנבאים ואצלם נאמר ויהיא עלי רוח אלוהים. מדובר על קשר ישיר של דיבור בין הנביא לאלוהים, אלוהים הוא המדבר ישירות אל הנביא, וכאן אמרו לאלוהים נגמר לך הזמן לך הצידה ושתוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 11:02 |
|
| |
ושםהאחר הסגנון שלך מוגזם במחילה.
לגופו של ענין יש כאן תהליך שמפקיע כביכול את יכולת התערבות רבש"ע בהלכה ולא רק בהלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 11:09 |
|
| |
והנה בסגנונך אתה מאשר כי החכמים הפקיעו מאלוהים את היכולת להתערב בחיינו, יהיה סגנונך מקובל, ולפי סגנונך האם זה נראה לך אפשרי לאדם או אנשים להפקיע מאלוהים את ניהולו של העולם? האם זה נראה לך הגיוני לאנשים המאמינים באלוהים לנהוג כך? או פשוט הם ידעו או לא האמינו שיש אלוהים, והשימוש בשמו בשעת הצורך היה נח.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 11:17 |
|
| |
ושם גם סגנון הוא משהו. וגם בכל נימוס יש מקצת צביעות אבל אי אפשר לעולם בלא זה. הרי אתה לא רוצה שכל אחד כאן יטען שחברו אידיוט ודביל. לגבי 'ההפקעה'. אם ניקח לדוגמא את שיטת הרמב"ם, הרי התורה היא נצחית כי היא חוכמת הבורא שאינו משתנה, ופרט להוראות שעה, הרי בהגדרה היא מושלמת ולכן אינה ברת שינוי. אין צורך בהתערבות מלמעלה ולכן מי שטוען להתערבות כזו הוא נביא שקר. בזמנו נסיתי יותר להבין את הנושא של גזרות חכמים לפי הרמב"ם ואני מודה שעדיין אינו ברור לי לחלוטין, כי אם התורה היא החוק המושלם, והיא מכוונת לדרך האמצע ולכן אסור לסטות ממנה, מדוע חכמים יכולים להסיט אותנו מאותו אמצע. אחרים יאמרו לך שיש לרבש"ע יכולת התערבות גם בהלכה, כנראה שזו שיטת ריה"ל ואולי גם שיטת תוספות. מדוע רבש"ע אינו מתגלה כל יום? אולי הוא רצה להשאיר משהו גם לנו. ניתן גם לטעון שהפסקת הנבואה היא חסרון שנובע מהגלות, מהסתר פנים או איך שלא תנסח את זה. יתכן גם שחכמים חששו משרלטנים והעדיפו את השיקול הלוגי שניתן להידיין עליו. אולם כנראה שאנשים לא השלימו עם כך ופוק חזי.
שערי קושיות ותירוצים לא ננעלו, אבל הכל זאת לא הייתי מאשים אנשים דתיים מאוד שלא האמינו ברבש"ע או שסתם כך הפקיעו את העולם מרשותו. עולמם של חז"ל מלא מעשה נסים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 11:49 |
|
| |
דבר אחד אני רוצה להעיר לך נדמה שאמרו זאת כבר לפני, אתה שואל בצדק למה אלוהים לא מתגלה היום? מי אומר שהוא לא ניסה להתגלות? אבל כשהתגלה דרך נביא או בצורה אחרת- אמרו על הנביא- שוטה, משוגע, ילד, תינוק, כי החכמים קבעו כי כך הדבר. בענין הסיפא של דבריך אנשים דתיים שלא האמינו באלוהים אני מכיר הרבה אנשים דתיים ואני ביניהם שלא מאמינים באלוהים, בין היתר מהסיבות שציינתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 11:59 |
|
| |
ושם זה לא מדוייק, תראה כמה אנשים מוכנים כיום להאמין ברוח הקדש, הקרדיט שניתן היום לבעלי רוח הקדש (מבלי להכנס לשאלה האם באמת הם כאלו) אולי יותר גדול ממה שקבלו הנביאים. מדוע מוכנים לקבל היום בעלי רוח הקדש אך לא מי שיכונה בשם המפורש נביא, צ"ע.
|
|
|
|
|