תיכון ההזדמנות האחרונה- כל מי שהחינוך יקר לליבו ושלא אמר נואשולכל מי שאמר נואש ורוצה לעשות תשובהמצורף קישור לסרט (חוקי וללא הורדה) תנו לעצמכם שעה, הכינו את הממחטות.
משה אלפרט, במאי וצלם טבע עטור פרסים, בפרוייקט חסר תקדים של 18 שנה,
שבו צילם ותיעד בעלי חיים באיזורים שונים ברחבי ישראל.
התוצאה היא סרט שכולו מסע מרהיב בנופי הארץ על המסך הגדול.
הסרט לוקח אותנו במסע לאורכה ולרוחבה של ישראל, הנמצאת בדיוק במפגש של שלוש
יבשות ומתקיימים בה חמישה אזורי אקלים שונים זה מזה.
הסיפור מתמקד בשלושה יונקים החיים באיזורים גיאוגרפים שונים,
לאורך ארבע עונות השנה. כל אחת מהחיות- הזאבים של רמת הגולן,
חתולי הביצה של הכנרת והיעלים במצוקי ים המלח - מביאה אל הצופים את סיפורה האישי
לאורך השנה: החיזור, ההמתנה לדור החדש, הלידה והטיפול בצאצאים. שנה שאין בה טוב ורע,
רק מאבק קיומי בלתי פוסק, מלא ברגעי דרמה ובתופעות מרגשות שאי אפשר להישאר אדישים
אליהן...
בעזרת צילומי הטבע המרהיבים של משה אלפרט, אשר חי במחיצת החיות האלו שנים רבות
על מנת להביא את סיפורן, המוסיקה שהלחין אורי אופיר וביצעו נגני התזמורת הסימפונית ירושלים
והשירים שכתבה וביצעה אחינועם ניני נוצר סרט ייחודי, חוויה חד פעמית של צלילים וטבע.
נשלח ב-22/4/2011 16:10
כמובן, יש להזכיר את "הנחשול", שלמרות שטחיות/קיטשיות מסוימת, הביסוס על מקרה אמיתי מקנה לו תוקף רב. אפילו יש לדמות מעט לבעיות העצכ"חיות של קשיי שחייה נגד הזרם, וכו'.
מציג מורה בתיכון אמריקאי שהחליט להסביר לתלמידיו איך יכולים היו הגרמנים להרשות את זוועות הנאציזם
נשלח ב-22/4/2011 17:01
בהודעה הזאת אני מפנה לינקים לסרטים דוקומנטאריים מעולים. כל הסרטים הם מאתר Went, ובכדי להוריד את הסרטים צריך תוכנת אימיול. בדף שהלינק יפתח לכם, אתם תראו כפתור שעליו כתוב: "ניתן לחפש קישורים באתר זה", תלחצו על הכפתור, ושם תמצאו מספר קישורים שפשוט תלחצו עליהם, וזה כבר יוריד את הסרט בתוכנת האימיול.
[ה"איינזצגורפן" (Einsatzgruppen - דהיינו 'עוצבות מבצע') היו חוליות שנעו בכל רחבי בריה"מ ועברו מכפר לכפר ומעיירה לעיירה בחיפוש אחר יהודים ללא הבדלי מין וגיל, על מנת להוציא אותם להורג, בדר"כ בבורות ובקברי אחים ענקיים.
שתי החלקים הם מעולים, ומשתתפים בהם עדים שחזו ישירות במעשיהם של ה"איינזצגורפן", וכן צוות של חוקרי שואה].
[כידוע, לאחר המרד של אסירי מחנה סוביבור, הנאצים מחקו כל זכר של המחנה, ושתלו שם יער. ונשארנו בעיקר עם העדות (המסורת) של הניצולים. לפני כשנה פרופ' יורם חימי (מאוניברסיטת בן גוריון) נסע לאזור המחנה, ובהסתמכו על העדויות, וכן על תמונה שצלמו האמריקאים של המחנה כשהיה עוד קיים, הוא מצא את היסודות של מבנה תאי הגזים באזור המדויק, שבו על פי העדויות והתמונה היו אמורים להיות תאי הגזים].
[סדרה בת 3 חלקים העוקבת אחרי רדיפתו של אפרים זורוף (שכונה גם "צייד הנאציים האחרון") אחרי פושעי מלחמה נאציים אחרונים שאולי עוד מסתתרים].
נשלח ב-22/4/2011 18:14
maxmen כתב:
אם הזכרת את זה,
נזכרתי בסרט מאלף ביותר "נפלאות התבונה" וחובה לראות
(ביוגרפיה של המתמטיקאי הגאון ג'ון פורבס נאש,(זכה בפרס נובל) המבוססת על ספרה המצליח של סילביה נאסאר. בגיל צעיר, אחרי שכבר הספיק להגיע להישגים מדהימים בקריירה והיה על סף כוכבות בינלאומית, וזמן קצר אחרי שהתחתן עם אהבת חייו, התפרצה אצל נאש סכיזופרניה. סרטו של רון הווארד מנסה להיכנס אל נבכי ראשו של המתמטיקאי הגאון ולהבין את צורת החשיבה שלו. אחרי שנים של התמודדות קשה עם המחלה זכה נאש, לעת זיקנה, בפרס נובל. ג'ניפר קונלי (בתפקיד אשתו של נאש) וכן התסריטאי, הבמאי והסרט זכו בפרסי האוסקר,)
עוד הוכחה שחכמת נשים בנתה ביתה, זה סרט חובה, לראות ולדעת שבלי הנשים אנו לא שווים כלום,
ג'ון נאש הוא אנטישמי מסריח שהסרט שוכתב לטובתו ואי אפשר לכנות אותו בשם "ביוגרפיה". למשל, הסכיזופרניה התפרצה אצלו אחרי ימי לימודיו באוניברסיטה אבל בסרט מסופר כאילו בכל ימיו שם היה לו חבר דימיוני שגרם לו לעשות דברים מוזרים, ועל ידי כך לטשטש את התבטאויותיו האנטישמיות מתקופה זו.
נשלח ב-24/4/2011 01:09
אם כבר סרטי נאצים אז אי אפשר לשכוח את "הנפילה" לבעלי קיבה חזקה (הסצנה המפורסמת מהסרט היא זו שעושים לפיה את כל סרטוני ה"היטלר מתעצבן על..").
נשלח ב-24/4/2011 04:39
אני גם בעד שנראה הרבה סרטים מהשואה, מהסיבה שנדע לקחת אחריות על השואה, אנו האומה היחידה שעוד לא עשה חשבון הנפש מהשואה, את כולם כבר הספקנו להאשים, רק את עצמינו עוד לא התחלנו להאשים,
שאלו אותי היום איך היה בליל הסיידר, איך קיימתי את "והגדת לבנך"
אז סיפרתי להם איך קיימתי את "והגדת לבנך"
היו היה ליעקב אבינו שנים עשר בנים, אחד מהם היה יתום מאימו ולכן אביו פינק אותו יותר, (בטעות, אומרים חז"ל,)
האחים מרוב קנאה מכרו אותו לעבד, (והתחרטו מיד אבל כבר היה מאוחר)
הצליח לו לעבד לגדול למשנה למלך,
וכמלך עשה שני טעויות טרגיות,
1, קנה את כל האזרחים לעבדים למלוכה,
(שיטה כלכלית מטופשת, כמו הבנקים היום, הרי הם עושים את עיקר כספם מריבית פיגורים כידוע, ומי משלם ריבית פיגורים ?! החלשים כמובן, ואז הם נהפכים לעבדים לבנק, מה שמנהלי הבנקים לא מבינים, זה שזה יחזור עליהם בצאצאיהם, כמו אצל יוסף) ולכן צאצאיו וכל צאצאי אחיו היו עבדים למלכות\לפרעה
2, הוריד את אביו ואת כל משפחתו לגלות,
(כלומר: המלכות שלו והכסף שלו ויכולתו לפרנס אותם, גרם להם להתעוור ולרדת לגלות, כמו כל היורדים כהיום לאמריקה או גלויות אחרות בשביל הכסף, (אני מתכוון אלי כמובן))
על פי דרך הטבע היינו מתבוללים במצריים והיינו כהיום חלק מתבולל בתוך עמי אפריקה
(אסור לומר, אבל בכל זאת נאמר, "כושים קטנים באפריקה" כלומר: כל הסבל של העמי אפריקה שסבלו כל 3500 שנה ?! היית עוברת גם עלינו,)
עשה האלוקים חסד עימנו (אפי' שלא מגיע לנו בדרך הטבע) ושלח את משה רבינו והוציאנו ממצריים,
ולא רק זה, גם לימד אותנו תורה שבכדי שלא נחזור ח"ו להיות עבדים, ואחר כך להתבולל בעמים אחרים,
ולכן צווה האלוקים לעשות את הפסח, בכדי שנזכור את כל זה, שבכל שנה ושנה נחזור להיזכר מה גרם לכמעט השמדת האומה,עד כדי כך שמשה הצליח להציל רק אחד מחמשה איש, כפי שאומרים חז"ל,
(והאבן עזרא מכחיש את החז"ל הזה וטוען שזה חילול השם לומר זאת, כי הישמעאלים עושים מאתנו צחוק, ושואלים איך נולד כל כך הרבה אנשים במאתיים שנה)
יצאנו שוב לגלות בבית ראשון, הכל כי עבדנו ע"ז, ולא שמענו למשה רבינו ולתורתו,
יצאנו לגלות שנים עשר שבטים, וחזרנו רק שנים וחצי שבטים,ושוב לא למדנו כלום,
ויצאנו בחורבן בית שני לגלות הארוך של אלפיים שנה,
(אלפיים שנה ?? כמה היינו צריכים להיות היום ?? מליארדים !!! לפחות כמו הודו וסינים)
וכל שנה ושנה אנו לומדים פעמים את סיפור יוסף ויצאת מצריים, 1, פרשת השבוע 2, בליל הסדר,
ואנו לא לומדים מהם כלום,
זורקים את האחריות על הגויים או על אלוקים או על מסטיקה,
למה לא חזרנו לארץ ישראל אם הרמב"ם או אם הרמב"ן או אם בעלי תוס' או אם הבית יוסף, או אם תלמידי הבעל שם טוב, או אם תלמידי ההגר"א,
אפי' בזמן הרצל להבדיל אלף הבדלות,
טוב היה לנו בגלות, טוב היה לנו בקהילות נפרדות, ולכן אנו בעצמינו אשמדנו 90% מהאומה לטובת ההשכלה לפני מאתיים שנה,
ואחרי מאתיים שנה הגיע היטלר להשמיד אותנו,
ושם בתאי הגזים האלוקים שפט אתונו בלי קהילות נפרדות, כלומר: הכניס אותנו בתאי הגזים חסידים ליטאים דתיים וחילונים ומתבוללים ביחד, פנים מול פנים נהגרנו בתאי הגזים,
ואז סוף סוף באין ברירה חזרנו לארץ, (תודות להיטלר רח"ל)
והנה אנו בארץ ויושבים בליל הסיידר, ושוב לא לומדים, שוב אנו על פתח הגלות ח"ו, שוב אנו קהילות נפרדות, שוב יש לכל קהילה סידור נפרד חוקים נפרדים, הלכות נפרדות, ומעל הכל "השנאה המטורפת בין האחים"
אחרי הנאום הזה בליל הסיידר, אני מרגיש שגנבו לי את האפיקומן, אחרי בירור קטן התברר שאשתי גנבה לי את זה,
ומה בקשתה ?! (מול כל המשפחה) שנחזור לארץ, ומיד ולתמיד !!!,
(מצטער לספר לכם שאני לא יכול כרגע לקיים את הבקשה הצודקת שלה, ועוד יש לי את החוצפה לנאום נאומים כאלה)
כך קיימתי את מצוות "והגדת לבניך" בליל הסיידר, סיפרתי היום במלווה מלכה בבית המדרש,
אחרי הנאום, התחיל הוויכוחים הרגילים,
איך אתה עושה הכל פשוט ?
היית גזירה בברית בין הבתרים ?
ואיך אתה מעיז לבקר את השבטים ומכירת יוסף, ואת כלכלת יוסף ????
ואיך ? ואיך ? ואיך .?
אמרתי להם יש לכם הרבה קושיות ואני יכול לתרץ לכם את כל הקושיות,
אבל (גדול) אני מדבר אתכם על המציאות ההיסטורית, אני מדבר איתכם על אמיתות החג והזיכרון,
ואתם רוצים להוריד את האחריות מכם, ולכן טוב לכם לנהל ליל סיידר כמו בגן אצל הגננת,
אנחנו אשמים בגלות הארוך, אנחנו אשמים בשואה, אנחנו אשמים במה שקורה היום בארץ, אנחנו נהיה אשמים בחורבן בית שלישי ח"ו, אם נמשיך עם הקהילות הנפרדות ואם נמשיך לא לקיים את מצוות והגדת לבניך כמו שצריך,
מועדים לשמחה לכולם
מצטער שנסחבתי,
אוהב אותכם
max
נשלח ב-25/4/2011 21:43
המלצה על סרט טוב מאוד, " 12 המושבעים"
אל חדר הישיבות נכנסים 12 המושבעים כדי להכריע אם צעיר העומד לדין אכן רצח את אביו. לכולם ברור שכן, חוץ ממושבע מספר 8, שמזהה בעיות לא פתורות בגירסת התביעה. 11 האחרים מתנגדים אבל נאלצים להקשיב לטיעוניו. סידני לומט (אקווס) מביים את הנרי פונדה (ענבי זעם) המצוין בתפקיד הראשי, בדרמת בית משפט מרתקת שהופכת לכתב הגנה לשיטת המשפט האמריקני.
נזכרתי בסרט מאלף ביותר "נפלאות התבונה" וחובה לראות
(ביוגרפיה של המתמטיקאי הגאון ג'ון פורבס נאש,(זכה בפרס נובל) המבוססת על ספרה המצליח של סילביה נאסאר. בגיל צעיר, אחרי שכבר הספיק להגיע להישגים מדהימים בקריירה והיה על סף כוכבות בינלאומית, וזמן קצר אחרי שהתחתן עם אהבת חייו, התפרצה אצל נאש סכיזופרניה. סרטו של רון הווארד מנסה להיכנס אל נבכי ראשו של המתמטיקאי הגאון ולהבין את צורת החשיבה שלו. אחרי שנים של התמודדות קשה עם המחלה זכה נאש, לעת זיקנה, בפרס נובל. ג'ניפר קונלי (בתפקיד אשתו של נאש) וכן התסריטאי, הבמאי והסרט זכו בפרסי האוסקר,)
עוד הוכחה שחכמת נשים בנתה ביתה, זה סרט חובה, לראות ולדעת שבלי הנשים אנו לא שווים כלום,
נאש ואלישה התגרשו ב-1963, אך חזרו זה לזו ב-1970(לא התחתנו! א.הע.). אלישה הגדירה את החזרה כ"שני אנשים זרים החיים תחת אותו גג", והדגישה שלא היו יחסים רומנטיים ביניהם. על פי ספרה של סילביה נאסר "נפלאות התבונה", ביוגרפיה על חייו של נאש שיצאה לאור בשנת 1998, הם חזרו לנהל מערכת יחסים זוגית לאחר שנאש קיבל את פרס נובל לכלכלה ב-1994. נאש ואלישה התחתנו שוב ב-2001.
נשלח ב-28/6/2011 10:30
אברהם: נהפכת לחוקר מקרא ?? מה מעניין אותנו היה או לא היה העיקר הסרט והמסר של הסרט,