|
|
| נשלח ב-30/3/2011 23:47 |
|
| |
| שפירא86 כתב: |  | רדף: הגבעונים, ואולי גם חלק מאנשי התנועה הירוקה - לא? אצל כולם קיים הרעיון ש"פעם היה יותר טוב -> צריך לחיות כמו פעם", רק שהם קיצונים ברמות שונות של זה.
|
|
את אנשי התנועה הירוקה קשה לסווג כ"כת איימיש יהודית" -- אין שום דבר יהודי במיוחד בתנועה הירוקה המצויה [אם כי כמובן הגבעונים, שהם כן תנועה יהודית במובהק, הושפעו בין השאר גם מהתנועה הירוקה]
|
| נשלח ב-30/3/2011 23:48 |
|
| |
נראה לי אבל שאצל הגבעונים קיים מתח בין ה"טבעיות" שלהם לבין היהודיות שלהם. אם התנועה בכלל תחזיק מעמד, נראה לי שהיא תתפצל על רקע זה..
|
| נשלח ב-31/3/2011 12:38 |
|
| |
נדב - אתה טוען שיש סיכוי שגם את נסיונות ההרחקה מפייסבוק ינצלו עכשיו לאיזה מיזם כלכלי? (למען האמת - אינטרנט רימון התחילו לפרסם בדיוק עכשיו משהו שמצנזר גם אתרים מאובטחים - כי "הגלישה באינטרנט הופכת להיות כזו"). נראה לי שזריעת הפאניקה שאתה מדבר עליה באמת עלתה שלב, בעקבות כתבה מסויימת שהגדירה כיתה שסגרה כולה את פייסבוק ביחד כ"ילדי המחתרות של דורינו". מסופר שם על הלחץ החברתי שהמורה שלהם הפעיל, והצליח לדאוג שכולם יסגרו את הפייסבוק שלהם - והפכו את זה םמעשה גבורה.
האם זו לא סוג של עליית מדרגה בפהחדה בנושא הזה?
בעל: עד כמה שזכור לי כל ההיתר של אינטרנט רימון בתחילתו ניתן כ"למרות שאינטרנט זה דבר שלילי ואסור - אם אתה שם אותו בבית, אזי רק עם רימון". אני לא זוכר מי בדיוק אמר את זה, אבל זה נאמר. אחפש את המקור.
רדף: אין אנשים שמכניסים היום את החובה למחזר כמשהו יהודי-דתי? את החובה "לדאוג לכדוה"א"? את הצמחונות?
|
|
| נשלח ב-31/3/2011 17:00 |
|
| |
| שפירא86 כתב: |  | רדף: אין אנשים שמכניסים היום את החובה למחזר כמשהו יהודי-דתי? את החובה "לדאוג לכדוה"א"? את הצמחונות?
|
|
אולי יש.
אבל אם זה קיים, זו כנראה בינתיים רק בגדר טפיחה-דתית-על-השכם של מאמצים שהמוטיבאציה שלהם איננה דתית [או לפחות לא יהודית דתית].
זה כמו הציונות הדתית בשעתה: הייתה ציונות, והיו אלו שמצאו לה צידוקים דתיים בדיעבד --- ווארטים שיתנו לציונים הדתיים הרגשה טובה שמה שהם עושים ממילא הוא מה שהדת רוצה מהם שיעשו.
אלא שהרבה פעמים טפיחה-דתית-על-השכם כזאת היא בומראנג:
כי ברגע שלוקחים אותה ברצינות [ולא כהצדקה שבדיעבד] אז הדת משתלטת על אותה פעילות שהיא בהתחלה רק נתנה לה טפיחה על השכם -- הגולם קם על יוצרו.
ואז מתחילים דיונים איזה שטחים מותר להחזיר על פי ההלכה והאם מותר לצאת מא"י וכו'
למשל, אם יבוא היום רב ויגיד שמצווה גדולה ללמוד מדעים, אנו נבין זאת כטפיחת שכם דתית על לימודי המדעים שממילא המעודדים-דתית [בשורוק] עוסקים בהם.
אבל אם מישהו ייקח "מצוה" זו ברצינות, אז במהרה ייכתבו ספרי הלכה איך לקיים מצווה זו בדיוק [כמה שעות להקדיש למה, מה צריכה להיות תוכנית הלימודים, מהי התאוריה המיקרו-פיזיקאלית שה"יהדות" מחזיקה בה וכו'], ואיך לקיים אותה בהידור, ומה לברך לפניה, וכן הלאה. [זה אגב בערך מה שקרה למדעים בימי הביניים כשהם נוכסו על ידי הדת הקאתולית -- לכנסיה פתאום נהיה מה להגיד לגבי אסטרונומיה, כימיה וכו' -- בעוד שעד אז היא בגדול התנגדה לעיסוקים "חילוניים" כאלו בכלל].
נחיה ונראה. אולי מתישהו ייכתב שו"ע למחזור וכו'. "יבוא ולא אראנו"
|
| נשלח ב-31/3/2011 21:34 |
|
| |
נושא האשכול הוא בדיוק מה שכואב לי במצב היהדות בימינו היא הפכה להיות נגררת ומכבה שריפות כל הזמן מתגלים חורים חדשים בסכר והרבנים כבר לא יודעים להיכן לדחוף קודם את האצבעות אבל סופו של הסכר להתמוטט. אין ברירה חייבים לייצר יהדות רלוונטית גדולה שתסחוף אחריה את כולם אי אפשר להישאר עם מה שקיים היום זה פשוט לא הולך. אולי באמת זה מסימני הגאולה שחייבת לבוא התגלות גדולה שתטרוף את הקלפים ותחבר את הכל לשלמות אחת.
|
| נשלח ב-31/3/2011 21:41 |
|
| |
דייר יש לך מושג כיצד תיראה יהדות רלוונטית גדולה?
|
| נשלח ב-31/3/2011 21:52 |
|
| |
דייר:
בתקופת ההשכלה גם חשבו שיבוא מישהו או משהו וכשלנו כגדול,
לא צריך לחכות לאף אחד צריך פשוט לפעול,
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 00:12 |
|
| |
דייר, כוונתך רצויה אבל לענ"ד (ומניסיון) יסודה בטעות. היהדות מאז ומעולם היתה גדולה, מעל ומעבר ליכולת ההשגה של רוב (ובמובן מה כל) בני האדם. החכמה היא לגלות את הקשר בין ה"יהדות הקטנה" לכאורה לזו הגדולה שמובילה אותה, ובזה ככל שהדברים נאמרים ביותר צניעות ופחות יומרנות כך טוב יותר. בהצלחה.
|
| נשלח ב-1/4/2011 17:40 |
|
| |
איש ציפור אז בבקשה שיגלו את הקשר בין היהדות לעולם שיצאו כבר מהבונקר שיסבירו שהעולם מתנהל על ידי ה' ותופעות כמו אינטרנט ופייסבוק יש להן מטרה לאחד את העולם, שידברו על רעיונות גבוהים שאפשר להתחבר אליהם. אי אפשר כבר עם הקטנוניות הזאת ההתגוננות ההתחפרות הפחד תחושת הגטו ושכל העולם נגדנו זה לא מוביל לשום מקום. אני לא קורא לשום רפורמה ושום ביטול של מצוות אני פשוט טוען שצריך רוח חדשה דיבורים עמוקים שמסבירים את התופעות שמתרחשות מול עינינו וקושרות אותם לתורה.
|
| נשלח ב-2/4/2011 20:20 |
|
| |
דייר, 1. למה להניח שתופעות כמו אינטרנט ופייסבוק מנוהלות על ידי הקב"ה? זה מעשה ידי אדם, יוזמתו ואחריותו, לטוב ולמוטב. 2. למה בכלל צריך להסביר כל דבר בהסברים תיאולוגיים? האלטרנטיבה לראיית השחורות אינה ראיית לבנות אלא סתם ראייה מפוכחת ופרוזאית. מה שטוב - טוב, ומה שלא - לא. בלי תיאולוגיה מיותרת. זה מזכיר לי את הויכוח ה'עצום' על הציונות, בין ציונים דתיים לחרדים, שמתנהל כאן בעוצמה כאילו שאין כאן מדינה כבר מעל שישים שנה (הם עוד דנים האם להקים אותה או לא. טוב שבן גוריון לא חיכה להם). הצד השווה לשני הצדדים הללו הוא ששניהם מוצאים תיאולוגיה מאחורי כל אירוע היסטורי שמתרחש. אחד מסביר שהכל מעשה שטן, והשני מסביר שהכל חלק מאתחלתא דגאולה. ואנוכי לא כן עמדי. יחסי לדברים הוא לפי מה שהם, ולא לפי התיאולוגיה שמאחוריהם (בין אם יש כזו ובין אם לאו). הסברים של תיאודיציה תוכל למצוא כאוות נפשך הטהורה בהר המור ומרכז ובנותיהן (וגם בסאטמר ובנותיה). הם יסבירו לך כל פיפס שקורה כאן כחלק מהמהלך האלוקי הכולל. הסברים עמוקים ורחבים מיני ים, משמי שמיא ועד עומקי תהומות. פלפולים לניניסטיים-סטליניסטיים למכביר, שעניינם להסביר (תמיד בדיעבד כמובן) שהכל מתאים לתיאוריה הכללית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2011 21:08 |
|
| |
אם אתה חושב שהעולם מתנהל מעצמו בלי שום מטרה אז אין לי ויכוח איתך. אני חושב שכל מה שנעשה פה יש לו תכלית מסויימת ושום דבר לא נעשה סתם. גם ההמצאות וההתנהלות האנושית מכוונת למטרה סופית של תיקון העולם ולכן צריך לצאת מהמגננה ולהבין שכל מה שה' עושה זה לטובה ואז ממילא הגישה תשתנה ויפסיקו כל הזמן עם הפחדים והאיומים הרי ממילא מי שקובע בסופו של דבר זה הציבור והרבנים מיישרים קו כי פשוט אין ברירה אז למה ההתנהלות הביזיונית הזאת? שיתחילו להוביל במקום להיות מובלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2011 21:33 |
|
| |
"ולכן צריך לצאת מהמגננה ולהבין שכל מה שה' עושה זה לטובה ואז ממילא הגישה תשתנה ויפסיקו כל הזמן עם הפחדים והאיומים הרי ממילא מי שקובע בסופו של דבר זה הציבור והרבנים מיישרים קו כי פשוט אין ברירה "
לדייר
המסקנה מדבריך שהקב"ה שרוצה רק טוב לעולם)גרם לכך שמי שקובע זה הציבור ולא הרבנים.
אז למה אתה אומר שאין בררה?
הרי ה' מכוון את ההתנהלות האנושית ואם המצב הוא שהעם מנהיג את מנהיגיו סימן שזה המצב הרצוי בעיני ה'.
זה חלק מההתנהלות האנושית המכוונת למטרה סופית של תיקון העולם.
תוקן על ידי צענערענע ב- 02/04/2011 21:35:42
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2011 21:49 |
|
| |
מה שאת כותבת מזכיר לי את ההסבר על אחד מסימני הגאולה פני הדור כפני הכלב שמנהיגי הדור יהיו כמו הכלב שהולך לפני האדם שכביכול מנהיג אותו אבל האמת שהוא כל הזמן מסתכל אחורה לראות לאן הבעלים שלו הולך כדי ללכת אחריו. אולי את באמת צודקת העם הוא זה שמחליט והוא זה שמנהיג וזאת ההנהגה של ה' בימינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2011 22:05 |
|
| |
לדייר
אם אכן הרעיון הזה הוא מסקנה ישירה מדבריך אז אצטט את ההמשך:
"זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו, הבן אינו מתבייש מאביו.." כלומר כל בן שאינו מתבייש מאביו כל בת שקמה באמה כל בן שמנוול אב הוא תוצאה של הנהגת ה' בעולם ועכשו נשאלת השאלה : למה התנהגות כזאת נחשבת בחברה החרדית להתנהגות שלילית ?
הרי זה חלק מההתנהלות האנושית המכוונת למטרה סופית של תיקון העולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2011 22:15 |
|
| |
ההסבר הוא שהדור הצעיר כבר לא מסתפק באמונה של האבות כי היא קטנה עליו ולכן יש מרידה הדור הצעיר עם כל הטכנולוגיה ,המידע שזמין לכולם, המדע ,והעולם שרץ קדימה כבר לא מסתפק באמונה התמימה של העיירה היהודית שלפני 300 שנה. וזה אכן מסימני הגאולה הבולטים שמתקיימים בדורינו. מה לעשות שהחרדים מנסים להילחם בתופעות האלה והם לא מבינים שהם בעצם נלחמים בריבונו של עולם.
|
|
|
|
|