בית פורומים ספרים וסופרים

תפילת הנשיאים לחודש ניסן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2011 10:18 לינק ישיר 
תפילת הנשיאים לחודש ניסן

מזה עידן ועידנים נהגתי לקרא בימי חודש ניסן הראשונים טרם בוא פסח את פרשת הנשיאים עם התפילה שלה כמובא בסידורים, ותרתי לחקור מי יסד מנהג זה של אמירת פרשת הנשיאים, ועוד בה שתיקנו תפילה לעילוי נשמות קודם קריאת הפרשה מי תקנו, ועוד שם ביהי רצון וכו' שתאיר היום בחסדך הגדול על הנשמות הקדושות העומדות בשלוש שורות שבעדן המצפצפים בקולם כ"ציפורים" וכו', שלוש שורות מנלן, ומצפצפים בקולם כציפורים מנלן? הקורא המשכיל יאיר עיננו מי ישב על מדוכה זו, למען נחכים ונדע 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 10:42 לינק ישיר 

במוסף התורני בהמודיע דערש"ק תזריע היה מאמר ראשון בסדרה בנוגע ליה"ר זה, אולם ההתמקדות היתה בנוגע לתיבות "שבאם אני עבדך משבט פלוני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 10:59 לינק ישיר 

צבע אדום, כדבריך גם בלוח דבר בעיתו ליום א' ניסן {עמוד 775} העיר על נוסח זה שבאם אני עבדך, האם גם כהן ולוי יאמרוהו, ולגבי שאלת נצחאל, בלוח ד"ב שם הביא את נוסח היה"ר בשם ספר יסוד יוסף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 11:30 לינק ישיר 

המקור הקדום ביותר לקרות פרשת הנשיאים הוא כנראה בשל"ה ריש מס' פסחים, אולם א) אינו מזכיר לקרות בס"ת. ב) היה"ר אינו משם.

וראה עוד בספר יסוד יוסף בעניין היה"ר אולם אמרוהו כבר לפני שנדפס הספר.

תוקן על ידי צבע_אדום ב- 03/04/2011 11:33:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 12:08 לינק ישיר 

בסידורי אשכנז ובלוח דבר בעתו הביא שקוראים פרשת הנשיאים עד יב ניסן ועד בכלל כנגד יב שבטים, אך כשפתחתי סידורי תפילה של הספרדים, אזי אנכי הרואה 13 נשיאים מובא שם, דהיינו לקרא עד יג ניסן ועד בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 12:20 לינק ישיר 

מה המקורות והסימוכין למנהג זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 13:59 לינק ישיר 

א גרויסער נו??? אתה חוזר על השאלה שלי????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 17:09 לינק ישיר 

הרש"ב מליובאוויטש היה נגד אמירת היה"ר (עיין באוצר מנהגי חב"ד לר' מונדשיין), וכן בקיצור כווונת הרמח"ל מובא ענין הנשיאים אבל בלי להזכיר שיש יה"ר (משא"כ - נגיד -  בשריפת חמץ שכן מזכיר שיש יה"ר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2011 20:33 לינק ישיר 

בספר קטן הכמות ורב האיכות 'היום יום' (מעין לוח יומי חסידי) מובא בר"ח ניסן שאאמו"ר (הכוונה לרש"ב) ציווה לגיסו הרמ"ה הכהן (ר' משה הורינשטין) לאמר היהי רצון שאחר הנשיא, וא"ל כי אפילו כהן ולוי צריך לאומרו, כי זה שייך לעיבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 16:29 לינק ישיר 

בסידור של תולדות אהרן וכן בסידור מתוק מדבש הנוסח הוא שבזכות השבט של הנשיא היום
ולא שבאם אני עבדך משבט
מ"מ ידוע שהרה"ק הבנ"י ז"ל אמר בשבט יששכר שאני עבדך משבט יששכר כיון שהוא סמך על החוזה מלובלין ז"ל שהוא מצאצאי יששכר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > תפילת הנשיאים לחודש ניסן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext